Instagram : @peejburhan

xde gaya orang demam~

saya baru lepas makan :D
walaupun keseorangan. tapi masak harus meriah.
menu hari ini.


:: sambal daging petai (favvy), sayur campur, telur dadar ::

indah.
bertambah indah bila masak dengan portion yang kecik.
sekejapan je siap. multi tasking lagi. :)
dah teringin nak makan dpd smlm.
tp smlm demam tak kebah betul.
ramai kat twitter cakap makanan org demam adalah bubur :|
so hari ni dah ok sikit.
rasakan masak lauk xde gaya orang demam.

ok la. mau kemas2 rumah.
sat lagi nak balik kampung.
wah feeling. padahal x sampai 15 minit dah sampai. ceh.
ok tu je. buhbye.

korang lunch makan apa?

p/s : sorry pic tak clear. snap pakai hp aje. camera noy bawak gi kuwait loh.

12 Comments:

Xuriana said... [Reply to Comments]

sedapnya daging masak petai tu..

Syatilla said... [Reply to Comments]

peej...i mkn ayam masak merah yg lauk smlm punye.mls nk msak.just pnaskan.tu pon bertambh 2 kali.Lg lama lg sedap kot.wakakakka

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

sambal daging tu sedapnya...

nur aishah said... [Reply to Comments]

peej, cemane leh terer masak ni..slalu terliur tgk gambar2 mknan yg peej or korg dua beradik ni masak. mcm masakan dr kg..hehe
Btw, tadi lunch ikan bakar n jantung pisang+sambal tempoyak kat au2(area depan pernec tu).

-Ecah Achim

A.I said... [Reply to Comments]

td aku makan nasik lemak $1 adik ipor aku. telor rebus siap2 kt umah :P save bajet aku mgg ni bedal nasik lemak dia je. ahaks!

wei, aku rasa sok nk masak sambal daging petai tu jugak la. mlm ni leh beli petai kt psr mlm..lalalalala

lilred.farah said... [Reply to Comments]

lunch makan makanan org gemok: AYAM

ayam mekdi sepaisi! nom nom nom

owh tak lupa juga sunday pen epel (pineapple)

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

arini posa ganti [nk dekat br terhegeh2 nak ganti] igt nak buka makan ikan bakar la....hohoho!tp gambar tu x leh tenung lama2 leh batal posa aku..huhu~

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

arini posa ganti [nk dekat br terhegeh2 nak ganti] igt nak buka makan ikan bakar la....hohoho!tp gambar tu x leh tenung lama2 leh batal posa aku..huhu~

deasa said... [Reply to Comments]

peej, tu nasi tu letak kicap gak eh?

Mommy Lily said... [Reply to Comments]

kalau demam dan rasa nak makan something, terus masak dan makan sangat best kan peej. get well soon dear !

eM. said... [Reply to Comments]

peej, dah try resipi sambal daging peej.
menanges tak ingat lepas tu mkn.*terharu*

alhamdullilah sedap.

peej said... [Reply to Comments]

tina - sedap la!!


syatilla - ye ke. aku lak ada perangan pelik yg if lauk smlm aje. aku mcm ngeri nak makan. sbb tu akjan cuba abiskan jugak lauk hari tu jugak. tak suka simpan2.


hanim - sedapppp :)


ecah - see the body la. sesia if tak reti masak kan. wahhh. sebab suka makan kot. so suka masak. so kepuasan berganda. oh suka tempat makan itu. dah lama tak pergi. ikan bakar ribu2 kan?


a.i - haha. matiklah terliur sampai nak pergi pasar beli petai terus.


lilred - motif kau bagi org gemuk sini lak teruja pasal mekdi itu semua? herghh.


buyui - hoih semua ikan bakar ni. macam best aje. nyaamm.


deasa - a ah. tak reti if makan kering. so usually mesti akan letak kicap.


mommy lily - a ah. nothing compares to a home cook meal. thanks.


em - menangis kan. ;p

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...