Instagram : @peejburhan

terbaikkk~

kami adalah ke bangsar sebab mau buat threading kening n upper lips.
tapi before that makan dulu. :)
kelaparan seharian tak makan kan.
bangsar tu congested betul la.
parking pun xdok.
last2 kena parking kat bangsar village. :|
what ever.

then ke nirwana maju.
pun penuh orang. so dok dalam.
tu pun kongsi meja sebelah orang.
lantak. janji perut kenyang uolls.

:: ho ho ho ::
:: kambing massala ::
:: ye sila telan air liur sementara orang tu bg acar n salted chili ::
:: oh tairu harus ada. if not rasa tak lengkap ::

oh order ikan tenggiri goreng jugak.
serious sedap.
sila makan sampai menangis.
then kita orang threading.

lepas tu ke mid valley.
oh masa on the way tu.
tgh naik fly over nak ke midvalley tu.
tiba ada kereta daripada lorong sebelah naik divider. masuk lorong kita orang.
langar tepi. pusing2. pastu ke arah kita orang ok.
gilaaaaaaaaaaaaaaaaa.
mmg betul2 depan la. nasib kereta tu tak tercampak ke bawah ke apa.

aku rasa kereta tu corner laju kot. 
aku terus suruh noy stop. nasib belakang kereta jauh.
elok stop. kereta tu pun tak bergerak. ada la jarak dalam 10-20meter je.
kereta mmg remuk gila la.
yang noy boleh tanya aku.

noy : mati ke?
me : tak tau laaaaa. *suara dah bergetar*

pastu nampak orang tu keluar.
lelaki india. terus tangan pegang kepala dia sambil tgk2 kereta.
aksi ala kalau dlm cerita tamil, " ayo maa...ayo pa"
serious aku tak tipu. mcm tu la gaya dia.
aku rasa sebab tu bukan kereta dia.
sebab dia pakai shirt honda. n kereta dia bawak tu honda.
i dunno la. but just imagine kalau tu bukan kereta dia. mmg kereta customer ke apa.
omg. mmg scary la kan.

kereta dia macam melintang sikit la.
tp kita orang jalan je. elak sikit.
betul la kan? ke keji. tp ramai lg orang lain2. kan kan?
tp tu la. orang ni bawak laju2 kan.
kalau dia je kena tak menyusahkan orang takpa.
bayangkan la if dia accident tu. if la kereta dia tak terhenti. n langgar kita orang.
tak ke dah menyusahkan orang tu kan. hishhh.

anyway. later ke midvalley. noy tukar duit.
sana ada KD. so bagus.
then ke carrefour beli barang2 putus.
lepak starbucks jap. noy je minum.
aku takmo. sebab aku minum air mata kucing petaling street tu. yeay. keh keh. 
then lepas tu terus balik.
tu je la.

gambar mmg pemalash lipash nak amik la kan.
plus lupa pun ye.
takpa lantak.
ok tu je. byeeeee.



12 Comments:

MYRAspberry said... [Reply to Comments]

omg peej.... nasi daun pisang kedai nirwana tu memang terbaik kot...

saya pon baru nak buat entry pasal kedai ni... gambar pon lebih kurang sama je. angle pon sama je.kikikiki

suria said... [Reply to Comments]

oooo .. tetiba perut lapar melihat gambar makanan itewww ...

Mesti mamat honda tu nak gi audition watak james bond .. tu yang sampai terpusing2 keta tu .. menjawablah mamat tu .. huhuhuhu

zie said... [Reply to Comments]

wah.....entry peej membuatkan zie nak p makan nasi daun pisang gak nie.....sedapnyer....

::The Shopaholic Tauke:: said... [Reply to Comments]

makanan tu memang mengujakan...!!!

miMiE aZiMaSK ^V^ said... [Reply to Comments]

ayoo maa. ayyoo appaa.. itu nasik buat terliur tgh hari jumaat nieh.. huhuhu

// klik sinie jom ke blog mimie azimask :D ... //

momguess said... [Reply to Comments]

nasi tu sgt meng'stim' kan mak nok
malang lah indian tu
huhuhuhu

tuty_rahman said... [Reply to Comments]

peeja, i terjumpe u ms ni... tp malu lak nak tegor.. i stay kat cititel so merayau le kat seluruh midvalley n gardens tu... tibe2 tgk noy ... mule terpikir mane jumpe bdk nih...then bru igt sbb aku ari2 masuk blog nih....

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

huishhh! nasib baik korang takde pape ek? scarynye.

oh. walaupon aku penang mari tp kenapakah aku tak minat nasik sebegitu ye? tekak aku lebih ke arah thailand. ;p

driedroses said... [Reply to Comments]

kalo saya pegi makan kat nirvana maju, mesti mintak peria goreng lebey..baru stim makan nasik.

tp tiap kali pegi, tak dan nak snap gambar. utamakan tekak dulu hehe

darlias_as said... [Reply to Comments]

sdpnya tgk..huhu

Nur -al- Ain said... [Reply to Comments]

gambar gambar noy mesti tgh pegang fon kan.. heheheee ;) mesti pencinta yang setia ni ;)

daliAsrul said... [Reply to Comments]

sedap ek? nak try la nnt. i mmg minat nasi daun pisang ni. selalunye makan kt anuja kat depan puduraya tu (2nd floor) je. pun meleleh air liur... tapi buka on weekdays jer..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...