Instagram : @peejburhan

Take a break..alang-alang tu kan.

Menyepi dpd dunia internet kejap.
Bukan la sbb apa.
Sbb line internet kat sini punya la slow.
Nak load page ke apa pun, punya la lembab.
End up aku tutup je. Kosser aku nak online lg.

Risau lak tgk mama x sihat lately.
Pastu papa pulak jatuh bumbung la apa la. Kepala pun benjol.
Benjol mcm pingpong ke xpe. Ni aku tgk besar mcm bola tennis. Tsk.

Tu yg berdesup aku blk.
Atleast boleh la tolong2 apa patut kan.
Ni dua2 x sihat. Pokok2 pun layu je x siram.
Boleh la tolong masak2.
Aku rajin masak sikit2 aje.
Mama ni semangat kuat. So dia akan masak jugak mcm2 tambah lauk.
Oh heaven. Masakan ibu ni sedap.
Wah alasan. Padahal bg la makan apa pun. Semua aku bedal kan.

So hari ni ngan muka x malu aku suruh mama masak asam rebus tempoyak.
Pitam weyh pitam. Sedap sangat. Nyam.
Ceh aku yg request kan. Patut org sakit yg request nak makan apa. Heheh.

Yeay, esok noy balik. X sabar.
Rindu sudah sama itu budak.
Ni xde apa. Bersantai ngan mama aje.
Nak jalan2 pun dia x larat.

Oh semalam lawak.
Tgh tgk travel n living. Aku tanya la mama

Me : mama, bila kita nak melancong?
Mama : haah? Melancong?
Me ; a ah. Kita pergi mana2 la. Bali lg ke. Euro trip ke?
Mama : entah la pija. Nak melancong apa. Nak berjalan pergi depan gate ni pun aku x larat.

Hahaha. Hampeh betul.
Tp ye la kan. If tak larat mcm mana kan?
Xpe la. Kita pakai la wheel chair kan?
Ok apa.

Ok la. Mau sambung santai sama mama.
Tgk la pic tu. Teruja betul muka dia.
Oh excuse my lebam eyes. N saya adalah pakai baju kedah arwah maktok :(
Miss her a lot la.

Ok tu je bye-bye.
Sent via BlackBerry from Maxis

10 Comments:

fndrocka said... [Reply to Comments]

nyatakanlah line internet yg hamjadah tu

Xuriana said... [Reply to Comments]

ohh

aku ingatkan mata lebam sebab nangis.. hehehehe

Xuriana said... [Reply to Comments]

sedapnya asam rebus tempoyak.. ada lagi ke? hahahaha

nasazfrog... said... [Reply to Comments]

alahai bestnye dapat dok lepak2 ngn mak cenggitu... den ni dah berbulan2 tak jumpa omak den,, uhhh tetibo sodeh...... :(

nasaoji said... [Reply to Comments]

msakan mak mmg sedap!..klu tak sedap, tak le aku nak sayur sawi ngn ikan goreng je dlm 44hari berpantangan!..nyummnyummnyumm..

dlm 2 3 hri ni, ko mmg duk tgh rindu maktok ek?..

LORD ZARA 札拉 said... [Reply to Comments]

Jaga diri kamu baik2.

:)

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

pakai wheel chair peeja!
arwah embah aku dulu pon sampaike melbourne kitorg tolak die pakai wheelchair
paling best bile aik plane, kite dpt naik dulu, sbb ade org tua kan. lepastu nak visit mana2 pon, org org yg pakai wheel chair ni separuh harga.
syiok!

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

xpe ko kidnap je mama ko pergi melancong. masuk dlm but kereta, pastu bwk gi airport, terus naik kapal terbang.. ahax :P

lily lotus said... [Reply to Comments]

insyaallah ada rezeki nanti pergi melancong yer :D

peej said... [Reply to Comments]

fndrocka - streamyx. tapi biasa ok. tp rasanya jadi gitu since dia tukar modem lama. terus haramjadah :|


tina - apa jadah tiba2 aku nak nangis?


nasazfrog - kenapa? busy kah? takpa raya nak dekat. nanti blk la kg.


nasaoji - tu la. rindu sangat :(


zara - thank u. u too.


lilred - yea??? kalau orang yg tolong tolak wheelchair tu dpt tak separuh harga? free ke? sebab niat murni katanya. hahahahahha.


wani - wah sesuka hati. nanti tak pasal jadi pendatang haram dia tu.


lily - iye. rezeki n kesihatan yang baik :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...