Instagram : @peejburhan

sakit pun ye. malas pun ye~

sorry no update.
daripada malas. bersambung ke period pain.
sambung ke ok sikit. tapi malas pastu kena lagi sakit. padan muka.
tah apa kena la badan aku sekarang.
dulu selalu ejek noy sebab aku rasa dia mengada over2 if period pain.
sebab aku memang takda maslah tu.
sekali padna muka mendapat balasan.
orang kena sehari aje. aku kena berkali2 ok.
contoh first day sakit. then second day ok.
hari ni third day. sakit tu datang balik :(
last two months kot. dah 5th day pun sakit lagi ok. wth.

bulan ni punya macam teruk.
makan panadol aku tido. then bangun. dok kejap. sakit balik.
makan panadol lagi. then tido lagi. tak larat la.
dok depan poc kejap. konon nak update.
tak sampai few minutes dah tak selesa.
then tak tau la apesal lengkap ngan package sakit kepala n loya rasa nak muntah semua.
bongok tau. mengalahkan ibu mengandung. macam2 hal.
aku tak sure sebab apa. nak kata sakit kepala strain sebab mengadap pc takde.
aku rasa sebab tgk bola la.
bunyi vuvuzela itu bikin rasa pening n nak muntah. wth.

so bila dah rasa tak selesa macam ni.
nak mengadap blog memang menyampah la kan.
dpd seronok tgk blog. tiba2 rasa benci ngan blog sendiri.
haha banyak gila isu.
jadi perempuan ni payah betul tau. emosi tak stabil.
ke aku je?
aku rasa macam almost all macam ni kan?

nanti if dah ok semua.
akan mengaktifkan diri kembali.
apa jadah aku explain panjang lebar ni kan?
oh sebab mama adalah sibuk suruh papa sms siap tanya apesal aku x update blog.
sibuk tau dia tu.
so here it is.

8 Comments:

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Helloooo....pleaseeeee...not me okayyyy..its yr daddy, Mama apa kesahhh..kau update ker takkkk?? Kau dah besar panjang, lebar segala, kenapa mama nak susah hati pulak?? he he he...update lah peeja (dengan suara mendayu2)

Ara Amnan said... [Reply to Comments]

hey u..
period pain mmg leceh kn.
my mom slalu pesan,bila period jgn mkn benda2 sejuk mcm sayuran like sawi tu sume.
Pagi2 mandi air suam spy aliran drh oke..

try la..

deasa said... [Reply to Comments]

yeah
aku kalu pms pun mesti emo jugak
ntah apa2

tapi takpe la
bukan hari2 camtu

dedalie said... [Reply to Comments]

baik ko pegi cek weh. kalau period pain yg sgt teruk mungkin juga endometriosis.

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

siannyer sakit..xpe xpe..nnt dah ok update ok..sy tunggu..:)

Auny said... [Reply to Comments]

adoi la aunty monroe.... "kau dah la besar panjang, lebar segala" huhuhu...

tuh la, kuciwa jugak semalam tengok takdak update. so, pi jengah blog orang lain. haha...

anyway, i pon penah kena period pain. sampai berguling-guling kau. nak tunjuk betapa sakitnya period pain tu. tapi, biasa sampai 2nd day je. 3rd day dah okey.

ada satu cara je yang berkesan nak hilang period pain ni. orang la kata, bukan i yg kata. hihihi.... iaitu kawen dan beranak. lepas beranak kompom dah tak sakit period lagi. hehehe

moga cepat ilang sakit tu yer peej... take care.

Intan ~ Nur Azlina said... [Reply to Comments]

rehat byk2, minum air suam too...

The Wedding Fairies said... [Reply to Comments]

Hi Peej,

I ade something nak share with u..a product..its a supplement actually..not only for period pain la but overall.. But the thing is,my sister,dia ni mmg ade period pain yg kronik since la mula2 period dulu..but haritu, she started makan dis product.. She was shocked,period pain dia takde! I mean,dia x expect product tu bole help period pain ni..as for me,its a miracle la my sis ni xde period pain. Coz I noe her,dia everytime,mmg kronik la period pain dia..if you're interested, pm me @ facebook,so I bole explain in detail kt u. I mmg ikhlas nak tolong,mana tau it could help yours too :) thanks

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...