Instagram : @peejburhan

rojak~

semalam half way update kisah rempit.
tiba2 rasa takda mood. n terasa kenapakah mau update?
so takpa simpan je dlaam draft.
mungkin mood tengah rasa tak perlu cerita kat orang kot.
bila mood ok baru sambung.

anyway lately aku asyik la terdengar bunyi pelik malam2.
ada sekali tu tengak goreng apa tah kat dapur.
aku dengar lagu cina mendayu2. macam lagu lama2. yang kadang2 orang letak dlm cerita hantu.
ok aku tak tau la tu sebenarnye lagu cinta ke. lagu persahabatan ke.
but stillll. scary aku tak suka.
aku time tu dah meremang je bulu tengkuk.
tapi as usual. nak sedapkan hati sendiri.
aku fikir. ni mesti hp jiran kot.
dia pakai ringtone lagu cino. kehhh.
dah la pintu dapur mmg tak tutup.
so memang terbentang luas. seluas mata memandang. fucker.
pastu boleh lak orang cerita itu ini kat expose mistik tu. ingat aku suka?
tapi what to do. kena biarkan pintu tu. kalau tak macam mana kucing nak keluar masuk pergi pasir dorang semua.

then baru2 ni nak tido.
dengar suara lelaki menjerit. macam garau2 n kasar.
aku dah macam apakah?
aku ingat bunyi game psp ke apa.
tp mmg takda la kot bunyi mcm tu kat game tu.
tp as usual. aku sedapkan hati sendiri, mesti jiran tu. whatever tak nak fikir.

on. tadi dapat sms dpd ayol.
good news. kakak ipar saya preggy. hahahha.
ayol semangat. dia kata dia bg mama sms mama tak reply.
mama tu mana la dengar. tah2 sms masuk pun dia tak sedar.
aku ni mmg jenis pemalas reply. lepas dpt aku sengih2.
then aku letak phone.
sekali terpikir. e eh. mesti dia tgh excited. kang aku pun tak reply. sian pulak.
so kasi reply la.
seronok. sebab maybe lepas ni aku akan suka budak.
aku ni mmg tak reti la ngan budak2. ni.
maybe if ada anak buah sendiri ok kot. erk.
tapi aku jugak berasa emosi.
sebab tiba2 terasa, omg aku dah tua. dah jadi mokcik ok. mokcik!
arghhhh. tak reti.
wtf apesal aku yang freak out ni?
hello pija. kau tu jadi mokcik aje. bukan kau jadi mak.
fuuuuuhhhhhh. serious tak tau nak rasa apa.

ok whatever.
wishing her a smooth pregnancy.
ewah. suka la nenek marina monroe tu kan.
nak dapat cucu. hak hak hak.

ok tu je.
nak meratapi diri sebab lepas ni akan dipanggil aunt peej atau mokcik jah.

14 Comments:

Tijah said... [Reply to Comments]

mokcik jah? kahkahkahhh. welkam to the club!

arin said... [Reply to Comments]

aunty peej yg rockssss!!

lilred.farah said... [Reply to Comments]

aku vote for mokcik jah!!! yayyyy

hahahha expose mistik kau mlm td tak seram. aku baca relax je
chewah eksyen kan.
tp aku pon xuke lagu cine yg mendayu2 mcm pakai pring hitam main tuh. herghhhh sumpah mmg rasa dlm cerite hantu!

shuweet said... [Reply to Comments]

congrats auntie jah..hehehe

Dils said... [Reply to Comments]

congrats to ayol!

Dan kan... pasal ko nye experience mistik tu. Masa kat boarding school dulu kite org perasan, kalo start cite or duk dgr cite mistik2 ni, nanti mesti mlm tu kite org kena kacau.

Mungkin sebab dah freakout dgr cerita so jd macam lemah semangat kut , senang utk dikaco. Atau pon freakout lebih sebab dah dgr cerita so sume mende rase macam dikacau.

Tapi ini bukannn untuk discourage peej untuk tidak buat sesi expose mistik lagi, bagi observation je.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

congratulations!! x) lepas ni bolehlah ko manja2kan anak buah pulak. (xyah manjakan noy.. ahax :P)

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

congrats bakal aunty peej!!weehoo...br notice nowadays dh x de mcm zaman dolu2 panggil mak lang, long segala kan..?ai pon x nak anak buah ai panggil ai mak2 sume ni..hehe!

adayinmylife said... [Reply to Comments]

Mokcik Peeja.. Congrats la ye.. Da dpt title mokcik tuh!!! Kikiki...

marinahunny said... [Reply to Comments]

comel doh panggil mokcik jah! hahaha

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

tahniah peej n family....

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

wowie! congrats! belajar2 la pegang baby lepas ni peej. haha!

[aku jumpe 'org' yg ko knal time lunch kat sentul smlm tp tamau la sebut nama nnt ko marah] ;p

peej said... [Reply to Comments]

tijah - aku cakap je. aku nak dia panggil aunt boleh? wah gedik. nok kata kena mokcik gak. then kat MOK tu kena tekankan. kuang ajo.


arin - ye ke? rasanya garang kot. ;p


lilred - kannn? masa aku dengar tu pun aku terbayang tu. sbb ada dalam cerita apa macam lagu tu kat piring hitam n berulang2. scaryy.


shuweet - thank u :)


dils - aku terfikir gak. tp takkan kot.


wani - masalahnya aku x reti mau manja2. how?


buyui - sbb kita org adik beradik pun xde panggilan tu. tapi hari tu sembang2. dorang nak panggil2 macam tu. eee tak best.


aday - *pitam*


marina - tnag mana yang comel tu?


hanim - thank u


annasuejie - yeah? dgn perempuankah dia? wah sempat tanya tu. hahah

A.I said... [Reply to Comments]

Tahniah mokcik jah!

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

hish ko nih! haha!
dgn member2 lelaki la.
tp sumpah siut mcm tokwan aku masa muda2 muka die. ok dah dah.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...