Instagram : @peejburhan

re-publish : kau ingat kau kurus nyah?~

ok mood malas terlampau.
nak update malas. nak reply comment malas.
so decide untuk re-publish entry lama.
mana tau ada yang tak pernah baca ke.
plus boleh imbas kenangan lama.
nanti aku nak carik entry2 arwah maktok la.
kelakar je dia tu. rindu :(

ok ni original entry - click here.

..................................................................................................................
ok tadi aku kat bilik termenung...
dah kata sampai sempat termenung..of coz la sebab beris kan..
tetibe aku teringat before aku start blogspot..
aku ade blog kat vox..
tp aku gune dalam 2 minggu je..
aku x suke sbb kalau nak comment..org yg ade vox je bole..
lain2 x bole..so aku pindah la ke blogspot..dimana dah 1 1/2 year aku stay..
i love blogspot.. ;p

nway..tetibe aku teringat la vox selalu ade Qotd..Question of the day..
mana..dorg bg soalan..so semua jawab..
kire bende tuh mcm membantu jugak la..
sbb if kau xde idea nak buat entry apa..tgk situ..mcm bole bg inspirasi la..

aku buat satu dulu..soalan die..cite pasal experience aku terkunci kat luar..
tp aku dah deleta acc tuh..so x bole la nak copy paste..
so aku cerite balik la yek...

this happened..maybe about 4-5 years back kot..
aku kalau pergi mana2 mmg x pernah bawak kunci..
sbb umah aku mmg akan sentiasa ade orang...
tah mcm mana..one day tuh..mmg xde org ke..x pun aku tekan bell mcm nak gile..xde sape dengar kot..
yg pasti aku sorang la...
biasanya aku kuar ngan noy..nih xde..aku sorang..

gate aku akan di lock ngan kunci basikal..
tau kan..yg mcm rantai tp kecik tuh...



:: gate umah aku ::


mcm lock atas tuh..tp yg atas tuh jenis besar punye..n ade nombor..
nih x..dulu jenis kecik n kene pakai kunci..
umah aku kene pakai lock nih..kalau x..org mintak sedekah ke..yg nak jual2 ke..
sesuke hati bukak selak..tetibe je dah ade depan pintu rumah..
scary ok...

nway..P.G if terkunci kat luar...die akan panjat gate..
ok la kan..die kurus....
aku apa jadah nak panjat..aku x suke..sbb nanti gate tuh akan gegar2..kuat2..
mcm nak roboh..aku x suke...bikin malu kalau org nampak..haha..
so aku mmg xkan panjat..so option one..no-no..



:: ruang yg bole dibukak if ever lock pun ::


nih sbb lock besar..so ruang besar..dulu lagi kecik...
tp dulu if aku terkurung ngan noy kat luar..malas nak panggil2 org bukakkan gate..
noy akan masuk ikut situ..mengiring..lepasss..
then die masuk umah..amikkan kunci tuh..bukak utk aku la..

so masa aku terkurung lama kat luar tuh..
panjat gate mmg aku xnak..
so xde pilihan lain..aku nak ikut cara noy la..
punya la aku tolak2 gate tuh..kasi regang lebih la konon kan.. haha

so aku pun try la...
kepala...lepassss...
tetek yg selambak ini...lepasssss... wahhh..bagusss...
aku dah teruja tuh..feeling aku kurus..
tetibe tang perut sangkut okeyh!!!!!!!!!!!!
aku dah tersepit kat tgh tuh...uwaaaaaaaaaaaaaaaaa...
kire badan aku separuh kat dalam..separuh kat luar la...
x kire...xkan la aku nak jerit2 mintak tolong kan..
n xkan aku nak biar diri aku tersangkut mcm tuh kan..
dah la umah aku nih row tgh..mmg laluan org berjalan..if nak ke lrt ke apa ke..
malu la weyh if org tgk aku mcm tuh kan...
gowd..aku cite nih pun aku dah terasa mcm mana perasaan di saat itu..

nak xnak..aku force jugak sampai lepas..
punye la sakit perut aku masa tuh...
struggle..punye struggle..berjaya lepassssss ok...
x tunggu lama..terus aku masuk rumah..
sbb x sanggup nak pikir if ade org nampak ke apa..
ye la..mana tau if ade org tgk dpd tingkap ke..mallluuuuuuuuu..

masuk je umah...
terus aku check perut aku...
siap kulit2 aku terkopek2..uwaaaaaaaaaaaa...mcm mengelupas2 tuh..
tuh xpe lagi..by malam tuh..
aku tgk..perut aku biru gile ok..lebammm...
besar ok..besar kotak rokok mcm tuh lebam die....gagagaggaa
pedih gile..

pastuh aku cite la kat family aku..
semua dok gelak kan aku sakan...
ye la..ade hati aku nak masuk kot situ kan..
kan dah sangkut tang perut..
ye la..aku tgk noy relax je..
haha..dah tentu aku nih 2 kali ganda..
x sedar diri la tuh..hahahhaa...
kau ingat kau kurus nyah???muahahahha...





:: perut aku tersangkut kat selak tuh ::


serious selak tuh dengki ngan aku...
xnak bg can aku feeling kurus tau..nyampah...
tp selak tuh kecik..asal lebam besar??
sbb nya..kata tersangkut kan..
tentu2 la aku gerakkan bdan aku keatas,..ke bawah..nak kasi lepas..
huaaaaaaaaaaaaa...mesti buruk betul keadaan aku time tuh..x sangguppppp nak ingat..

kesimpulan ceritenyer...perut aku lagi tinggi dpd tetek aku...ape citetuh??

♥bye-bye...muaxx♥

22 Comments:

Xuriana said... [Reply to Comments]

pintu pagar ko kan sentiasa berkunci.. aku penah gak try nak menyelit tapi tak lepas nyahhh.. hehehe

cik_yUyU said... [Reply to Comments]

adess sakitnye smpi lebam2..

kk said... [Reply to Comments]

pergh hakaakkk!!!!memang tak dapat terima lah lebam sampai mcm tu sekali

Lyndha said... [Reply to Comments]

alamak..aku gelak sakan baca nih. bedosakah aku? tapi memang seres lawak! Aku pun gerenti takkan lepas...sangkut 2-3 ari kat situ...

C!kpuanmuda said... [Reply to Comments]

adoi peej... i gelak sampai kuar air mata baca citer ni.. keji kah? bukan gelakkan u k. cara u citer tu memang funny.. keep it up..

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

adoi peej..smpai lebam perut tu..yelah nk xnak kene paksakan diri tu masuk jgk..xkan nk tersangkut kat tgh2 plak..

Drama Mama said... [Reply to Comments]

hahahahahha! lawak sangat k! lama tak nak hilang lebam tu? i kalau terkunci kat luar dulu alamat lah tunggu sampai mak balik sob sob!

http://twinkywinkystars.blogpsot.com

shasha said... [Reply to Comments]

pernah baca entry ni dulu..but still gelak jugak walaupun dah 2 kali baca....

A.I said... [Reply to Comments]

wakakakakakakaka...kau mmg giler bodo bikin aku gelak smp nk muntah! ala, tp skang ni dah kecut skit kan? bleh je kalau kau nk himpit2 ngiring camtu... :)

Cik Puan kasih said... [Reply to Comments]

Baca entry ni bikin aku gelak sampai nangis2.... aduiyaiiiii memang menusuk kalbu betul sb aku pun penah rasai pengalaman yg sama so aku faham perasaan ko masa tu waka waka ehh ehh hahaha..


kasih8953

SURIA AMANDA said... [Reply to Comments]

xper la peeja...itu citer dulu..kalau sekarang pun sama..jgn risau..x lama lagi bulan puasa kan...

aZaMieTa said... [Reply to Comments]

hahahahaaaa!! ko ni klaka la ;D

Deqna said... [Reply to Comments]

memang ingat sangat citer nie.. masa baca dulu memang gelak guling2 lah....

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

haha. lawak weh.

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

aku igt ceite ni!!!!!!!!!!!
OMG!!!! mengekek aku gelak masa bache okeh!
kau gile!

Sharina said... [Reply to Comments]

Hi Peej, memang klaka.. btw i'm new, baru je melibatkan diri dlm membaca blog2.. yours memang selamba & best giler, keep it up

nasaoji said... [Reply to Comments]

alololo..aku dpt bnyangkan tuu..hehehe...

Siti Radz said... [Reply to Comments]

ngeh ngeh ngeh... lawak btol la...
sampai kuar air mata baca... :P

Niviey16 said... [Reply to Comments]

Sama la kita..time dah feeling-feeling slim tu lah nak tersangkut.

cik tina said... [Reply to Comments]

ok dah macam orang bodoh neh duk gelak depan pc..ahahhahaha lawak la kak pija!

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

hahaha mcm2 je lah. nasib tu bukan pagar letrik, kalau tak siap ada kesan kebakaran kat perut :P
moral : sila bwk kunci rumah ketika keluar. haha

Ietams said... [Reply to Comments]

muahahaha kelakar la citer ni..
tapi kesian pun yer gak
kenangkan perit & lebam tu..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...