Instagram : @peejburhan

mencekik darah~

kami ke ampang park.
sebab noy nak tukar duit ke kuwait dinar.
selalu ampang park punya ada duit tu.
then mama tau kita orang nak ke ampang park.
harus la dia gembira mau ikut sama.
laju2 dia siap. dia kata nak re-string pearls dia.
kawan dia bg. pearl tu panjang sampai ke perut. so kasi potong.
lebih buat la gelang, subang semua.

so ke sana.
hantar rantai duit.
then orang tu suruh jalan2. then dtg balik.
so nak pergi tukar duit.
takdok pulak.
dorang kata dorang akan ada if ada orang tukar.
so that time takdok.
so teman la mama jalan2.
sementara nak tunggu rantai siap.

ke sana sini.
tiba2 nak carik baju linen pulak.
ke butik favvy mama.
aku suka baju2 kat situ. sebab mostly imported n akan ada 1 je design.
design pun unik n lawa2 tapiiiiiiiiiiiiiiiiiii mahal. x suke  >_<
last2 mama tak beli sbb mahal n rasa tak perlu.
walaupun aku macam nak dia beli. sbb lawaaaa. ;p
last2 noy yang terjebak. dia beli 2 baju.
tu takpa. siap cakap,

noy :  kau pilih la mana2 kau nak pija. aku belanja
me : xmo la. saya tak perlu baju. saya nak handbag besar2 murah kat kuwait nanti.
noy : ye la. tu saya beli. tapi ni pilih la satu baju.
me : pilih apa? xnak apa2 la.
noy : ishh. kau ni memang pelik la. orang nak belikan pun xmo.

tgk tu.
orang tak nak patut dia gembira la kan. save duit dia.
tak. siap tak puas hati kenapa aku x suka shopping.
well siapa tak suka. tapi if tak perlu. buat apa kan. :)

penat berjalan. so rasa mau minum la.
so beli ada fresh juice kat situ.
then ternampak ada potato spring ke apa.
macam best aje. so beli.
sementara tunggu siap tu.
nak pass la mama air dia.
hilang ok dia. tah mana pergi.
mencari dia. tgk dia dah kat hujung. tgh busy pilih2 baju.
ewah2. sakan mokcik tu.

:: potato spring. tak silap aku la tu nama dia ::

omg. sedap ok. 
ni amik big punya. rm4. perisa cheese.
ada macam2 lagi. bbq la, black pepper la, sour cream n onion la.
beli ni satu aje. konon nak beli lagi.
tp mcm mengikut nafsu lak.
dah la makan kongsi2.
kita orang kalau ada benda best. mesti akan tinggalkan sebab nak bg papa :)
pastu semua rasa tak puas. patut beli lebih.




tunggu nak buat subang lak.
sebab ada lebih 4 pearls.
so mama suruh buat subang gantung.
so dpd lebih tu dpt la gelang. 2 subang stud. n 1 lagi jenis tergantung.
ingat abis kat situ. sekali dia siap nak loket pulak.
makcik tu kalau dah bershopping tu. mesti terjebak2.
so dia beli la loket jade n gelang. lawa la.
tp besar nak mampuih. aku rasa sikit hari lagi mak aku boleh jadi budha. hahahha.

then ingat nak balik.
tp mama kata rugi dtg ampang park if tak makan assam laksa kat situ.
yeeee. makan pulak.
so mari makan.
tp mmg sedap pun. :)

:: sirap bandung cincau yang sedap. oh suka ::

lepas tu dia ajak beli ikan pulak.
sbb dia kata papa kedekut beli ikan kecik ke. n beli 10 ekor aje.
tp mmg ye ok. aku tgk la. mama kata ada ikan. tp tak nampak pun.
kau tau bapak aku beli ikan apa?
ada la besar berudu ok. berudu.
bapak aku ni pun kan. agak2 la.
alasan sebab ikan tu takyah pasang motor. so senang. takda oksigen pun boleh hidup.
ok fine. tp berudu??
so bawka la dia ke kedai ikan.
so beli. lupa lak aku nak snap.
nanti aku snap n tepek la yea.
aku snap sekali gambar kura2 noy yang dah besar kotak rokok.
sumpah scary.

ok itu aje.
ta-ta.

p/s : tiba2 aku blur apa kena mengena tajuk tu ngan entry aku. rupanya baru ingat. nak cakap parking kat ampang park cekik darah. pffft.. tiba2 lupa nak tulis kat entry. haha

15 Comments:

Dark @ng3L said... [Reply to Comments]

aku penah parking seharian kat situ sbb dulu 1st time masuk keje kat empire tower opposite tu..tatau nk parking kat mane..skali hamek ko..rm30..

wakakakkaa

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

Itula pasal.igtkan subang ke mahal, yg potato tu ke sampai ke laksa takde pun kata mahal ke apa hehe.rupanya parking.hehe.

nasaoji said... [Reply to Comments]

la..cita pnya cita, last skali nak cita lain rupanya..tak per.bnyk crita tu..

sI tEDI said... [Reply to Comments]

kat sini potato spring tu kalau dah sejuk lemik. x sedap.

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

xpernah jumpe pun potato spring tu..kalu perisa cheese mesti sedapkan...

Xuriana said... [Reply to Comments]

eh muka noy lain la.. tak mekap kot.. hmm..

tapi kau gorjesss la.. suka!

aZaMieTa said... [Reply to Comments]

okies la kot
mencekik sbb ko ade gak cite psl mkn.
darah tu... err... kira korang jln2 tu nak bg lancarkan darah la.
kesimpulannya baru dpt cite psl parking yg mencekik darah tu.

hahaaa ble ke. pepandai aku jek ;p

*cheese adalah sgt besh ohh... (^_^)

Raina said... [Reply to Comments]

aku rasa sikit hari lagi mak aku boleh jadi budha. hahahha.

ayat derhaka! lucu! haha

aida said... [Reply to Comments]

heheheh,,,iyea laaa...ayat "sikit hari lagi mak aku jd budha"...ayat derhaka...kelakarr weyh...

best kan biler rapat ngan family...kite jer fhm diri kita.hidup kita.masalah kita..jd apa org kata ttg kita..tak perlu amik kisah sgt..heheh..

p/s:..rindu kat my late mother..jeless tiap kali en3 mcm nih...:)

aida said... [Reply to Comments]

heheheh,,,iyea laaa...ayat "sikit hari lagi mak aku jd budha"...ayat derhaka...kelakarr weyh...

best kan biler rapat ngan family...kite jer fhm diri kita.hidup kita.masalah kita..jd apa org kata ttg kita..tak perlu amik kisah sgt..heheh..

p/s:..rindu kat my late mother..jeless tiap kali en3 mcm nih...:)

eM. said... [Reply to Comments]

salam peej, kedai assam laksa tu level brape kt ampang park tu?
tgh mengidam ni..

afiq said... [Reply to Comments]

mungkinkah aku period atau aku ni telebeih emo sampai rasa nak ternangis baca, nonoy kata begitu kepada kakaknya >>>>>> peej burhan

RD said... [Reply to Comments]

tp besar nak mampuih. aku rasa sikit hari lagi mak aku boleh jadi budha. hahahha.

(adeh xbleh benti gelak dari tadi... hahahahahaha)

liaamalia said... [Reply to Comments]

kak peej spring potato 2 kat s.alam pon ade tp xder la mhl sgt sbb jual kat pasar malam~klu yg kecik RM2.50 klu yg besar plak rm3.00++ jer..sdap mmg sdap..lg2 klu rs black paper

peej said... [Reply to Comments]

dark angel - gilooo. aku pernah park kat pavi x sampai 1 jam tp rm8. cibais kan.


fieza - tu la kan. tu pun edit blk post tu. kalau x sampai sudah x cakap apa yg cekik darah ok.


nasaoji - haha tu la. tanda2 penuaan tu.


si tedi. hari tu makan. dah sejuk pun tetap sedap aje. ke aku ni apa pun rasa sedap aje.


hanim - sedap. nanti nak try yg lain2 lak. :)


tina - noy lain? angle kot. tang mana yg gorgeous tu? gila ke? angle kot. hahaha


ta - haha. tp boleh pakai teori kau tu.


raina - erk derhaka ke? tp betul ok. nanti ku buktikan.


aida - sorry to hear that. tp betul la. family adalah yg terbaik.


em - sorry lambat reply. kedai tu kat ground floor. tepi entrance je. belah kanan. kira ikutkan opposite guardian la.


afiq - haha. period kot kau ni.


ardy - serious ok. nanti i amik pic loket tu.


lia - yeah? sini punya mahai. tp rasanya ok kot. berbaloi ngan kesedapannya.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...