Instagram : @peejburhan

me loff IKEA~

last week ada ke ikea.
sebab saya mau beli barang. ngeeeee :D
daripada tgh hari aku nak pergi.
end up malam baru gerak ok.
nak tunggu noy tu ada mood semua.
tak kisah janji pergi. hua hua.

so siap2.
nak tunggu dia siap pun boleh tahan lama. letih ok.
so session vain kejap. ;p

:: rambut aku ni wavy. so adalah menyampah. sbb fringe end up sepah sana sini. lentik2. ada ke noy cakap kasi straighten. lagi la scary kan? ::

sampai sana dah almost 9pm.
so terus ke cafe kasi makan dulu. :)
tamak ok.
kat rumah dah plan nak order 5 ketul aje.
tp bila tgk noy order 10. aku pun order 10. ceh.
padahal sebenarnye makan 6 ketul dah cannot go ok. 

:: tapi tetaplah sedap n licin jugakkk :D ::

abis makan pun dah nak dekat kul 10pm.
apa lagi haruslah rush2 je beli.
ingatkan almari yg aku nak tu rm200++. so dah budget nak tu. n beli meja2.
sekali tgk adalah rm400. :|
ada la yang rm200++ tp kecik. mcm tak berbaloi. yg aku nak tu besar la sikit.
motif nak besar? macam la banyak sgt baju kan. heheh.
so dah amik almari tu. jawabnya nak beli yang lain2 kasi hold dulu la.
ingat tak jadi beli.
tapi if tangguh2. nanti duit tu habis tak nampak apa.


:: amik from tweetphoto noy :) teruja tp tgh berpikir, lepas tu terus kayap ::
:: hasil belian almari :D  ::
:: hasil noy. ceh konon nak teman aje. last2 dia beli macam2. tu pun aku tahan2. cakap beli slow2 la. tiap bulan beli sikit2. ikut dia. semua dia nak angkut ::

selepas duit keluar.
dah peluh pun keluar angkut benda2 tu.
rest untuk smoke kejap.
then snap2.
sakit hati je. jenuh snap asyik tah apa2 hasil.

:: muka aku besar pasu. muka noy half aje ::
:: sudah ok. tp gila noy tetek ketara. so pic ni aku terpaksa censored. ::
:: masih tak jadi. ceh. lepas tu malas sudah. dah la muka aku berlengas semacam ::

aku suka barang ikea.
sebab if yang ada yang murah n worth it.
tapi ada jugak yang harga tak kena ngan kualiti aku rasa.
tapi tu la. nak mengangkut tu. dapat tang barang besar2. nak tercabut nyawa rasa.
paling best time pasang2. rasa macam wah hebatnya.
dpd keping2 jadi perabot.
rasa macam, 'wah boleh bukak kedai menjadi tukang buat perabot.
rigghhtttt. DIY boleh la. buat from scratch tgk. ;p
serious teruja. esp bila kau pandang je benda tu.
n rasa indah sebab hasil kerja sendiri.
nanti if rajin aku snap2 hasil kerja yang diri ini pasang. syiok.

yang pastinya.
2-3 hari lepas aku sakit belakang yang melampau.
pinggang la. rasa macam kena bedal ngan kayu ok sakit dia tu.
tak pernah rasa macam tu. menangis2 la.
adakah kerana selalu angkat berat2?
ke sebab ada benda tenggek.
ish takut nyeeeeeeeeeeeeeeeee.
mintak jauh.

next target from ikea.
meja panjang or 2 meja kecik2.
dan saya mau para.
oh dan storage jugak.
wah macam2 nak. kaya ke kau?

22 Comments:

Ujie said... [Reply to Comments]

Aku ke Ikea gak wiken tuh..Tp bedal karipap ikea yg shedapppp ittew...

nUR_rOsALiNdA said... [Reply to Comments]

peej, earing tu cantik ok..Kat mana beli?

afiq said... [Reply to Comments]

tskkkkk suka meatballss sangatttt

peej said... [Reply to Comments]

ujie - tak pernah try karipap dia. takpa next time nak try.


afiq - kan. lain2 pun best. tp rasa rugi if order lain. so end up meatballs jugak. ;p


rosalinda - noy beli kat kuwait la. dulu ada jual kat sales blog kita orang :)

Tijah said... [Reply to Comments]

heyyyyy.

ko dah kurossss dan cantek oke. tak aciii la cenihhh.

esok nak start jogging la...

lilred.farah said... [Reply to Comments]

aku nak para jugakkkkkkkkk
tp aku pk, sapa nak tolong drill?
mak tak reti T_T

hari tu dah pegang2 siap letak balik
haihhhhh

A.I said... [Reply to Comments]

kepala kau ngan noy dah sama size lor!! kau dah kecut la peej. lain rupa kau..VA VA VA (^_^)

Anonymous said... [Reply to Comments]

peej serious u dah kurus sket

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

nk pergi ke ikea jugak!!

cpt post gmbr ko psg perabot! lolx

peej said... [Reply to Comments]

tijah - ishhh. memang tak la. lagi berlipat ada perut ni. rasanya dah naik ada la. :(


lilred - aku pun ingat aku tak reti. tp hari tu try ok la. ye la nak harap orang buat sampai bila kan. mula2 tu susah la. dia macam tergelincir2. lepas tu ok aje :D


a.i - tak langsung weyh. muka besar pasu ada la. tu angle tu. angle. kau tgk sikit punya tinggi aku amik tu.


anon - anonymous. serious tak ok.


wani - akan dibuat nanti ok. :)

akmal said... [Reply to Comments]

serious ko dh kecut n makin howt...

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

1.yes earing tu cantik

2.belengas kew?mana ada..ok je..

3.pergi ikea mmg sena set dh nk beli ape..kalau x..duit abeh..kaki pon sakit sbb jalan byk..next time u agak bleh ke org mcm kita ni req wheelchair..ahaks!

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

ni yg buat ngidam nie..lama dah xmakan...nnti cpt up lat blog yer perabot2 tu..:)

nasazfrog... said... [Reply to Comments]

peej rambut depan mu sungguh menawan. erm.. cute seh.. :) i'm serius ok.

darling8tabby said... [Reply to Comments]

nak meat ballsss...yummeh...
akak hari tu beli dah para tu..tapi gak pasang2....rasanye dah setahun beli ley...

ceritacherita said... [Reply to Comments]

i pun ada wavy hair mcm tu, gatal nak buat fringe, pastu rasa geram melentik2, end up straightkan bahagian fringe je, ok elok. kalau nak buat jgn iron kan la, sbb nanti takut fringe tu kejung straigt je, cukup guna sikat.

lily lotus said... [Reply to Comments]

makanan wajib kalau ke ikea!

NenekPenne said... [Reply to Comments]

i pun pi ikea ahad mnggu lepas... makkk parking susah ooo...makan meatball amik yang 5 ketul jer.. selalu ikea malam cafe dia cepat tutup..

tapi tang DIY tu memang mencabar laa jugak..kena baca instruction betul2... hari tu beli penyidai baju jer brand Marliq (ygn ni cepat habis cepat rega RM29.90)

Drama Mama said... [Reply to Comments]

huwaa....sakit pinggang adakah disebabkan benda hinggap?!? takuuuuttttt! i sakit pinggang jugak!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Anonymous said... [Reply to Comments]

tetiba nak makan meatballs laa plak time posa nih..xpe jumaaat ni dh plan nk g ngan kazen

Starry Eyed said... [Reply to Comments]

rasa nye straighten rambut depan ok gak.. senang manage.. i usually straighten pakai straightening iron jer.. sbb kalau tak fringe mcm curly tak sukeee..

peej said... [Reply to Comments]

akmal - serious hang dah gilaaa.


buyui - iyo.. berpeluh sakan dah tu. betul. best pergi dah tau apa nak tuju. tp tak gak. sampai sana tp rasa nak amik banyak2. haha


hanim - baiklah.


nasazfrog - dia ikut mood. bila elok elok la. bila dia menggila tu yang tak tahan tu.


darling - haha. serious?? apesal. malas nak drill ke?


cerita - aku jenis cepat peluh la. memula ok. tp nanti fringe basah2. tu yang dia start menggila n all.


lily - betul betul betul.


nenek - a ah. if salah satu2 je. mau kena bukak balik nanti.


drama mama - haha saje je. rasanya tak kot. sebab dok kerusi membongkok mengadap computer kot. lama sgt. tu yg sakit.


anon - takpa sila la pergi ye.


starry eyes - selalu macam tu la. tp nak keluar mesti plan last minute. so mesti tak sempat nak set2 rambut ke apa. :|

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...