Instagram : @peejburhan

menjadi pelayan~

last weekend layan mama.
perut adalah kelaparan.
mama tak sihat nak masak.
kita orang pulak pemalash.
so mama cakap makan luar la.

so me n noy punya la pikir nak makan mana.
nak pergi jauh serious malas gila nak drive.
time tu dah pukul 4pm.
aku taknak makan kat food court.
sebab aku selalu breakfast kat sana.
usually by 7-8am dorang dah siap masak2 lauk ok.
so bayangkan dpd pagi. santak ke petang lauk tu.
macam ngeri aje. ;p
well aku mmg macam tu. suka macam rasa ngeri2.
then ke santrium. ingat nak makan teppanyaki.
tapi tak bukak. rupanya area tu kedai semua bukak malam aje. apakah?

ingat nak makan kat papparich. tapiiiiiii terasa jauh nak ke sri rampai.
dah kata malas sungguh ni kan.
so decide makan kat bangi kopitiam aje.
saya order ini.

:: nasi dagang mak teh ::
:: sirap bandung cincau ::

omg. tak sedap ok.
ok takda la tak sedap sampai takleh makan.
tapi rasa macam tak berbaloi la.
kau paham tak perasaan lapar. n kau bayangkan hasil yang sedap.
sekali benda tu tak sama lansung macam apa yang kau bayangkan.
kecewa ok. :|


serious aku rasa menjadi blogger n ada bb melaparkan kau.
sebab sibuk nak snap sana sini. then nak tweet la apa la.
jadi kerja.
if makan dah ngap masuk mulut 2-3 suap kot. ;p

then balik rumah.
ingat nak golek2. malas2.
sekali mama ajak pergi fella design.
nak carik cover untuk wing chair.
hari tu kan pergi kedai tutup.
so tunggu dia siap terus gerak la.

so rupanya mmg kena tempah.
ingat dah ada siap punya.
so kena pilih kain.
then tempah. 3 weeks siap.
tempah yang sarung punya aje.
senang boleh basuh2 nanti. :D

:: gigih pilih fabric n design ::
:: ye ..tebar..tebar ::
:: ye aku mmg pemalas. so duduk je angguk2 geleng2 cakap lawa ke tak. dan tgk la itu. muka aku besar pasu. so entry bawah tu hanyalah ilusi optik. angle tu angle. ::

mahal gilo fella design ni.
memang la lawa n exclusive.
i mean quality bagus la.
kira sapa suka english mmg best la.
tapi mahal -__- tak sanggup.
tp aku rasa berbaloi ngan harga kot. sbb wing chaor kita orang tu dah beli 3-4 years back. still ok.
cuma masa beli tu fabric dia off white.
rasakan kotor la kan. tu yang nak ganti.
ingat lagi time beli tu. seketul rm800 mcm tu la.
hari tu tgk. seketul rm1200-rm1500 ok.
kau gilaaaaaaaaaa???? kalau satu set takpa la kan.
ni seketul get it?
tp fella design ni tgh sale la. so ada la discount 30% mcm tu.
but stillllllllllllllll.

:: the last two. yang mana rasanya kitaorang choose? ::
:: tah bila2 la noy snap ni ::

done with the payment n all.
harga aku tak tau specific. 
sebab dia kat akira ikut fabric n nak buat apa.
so untuk sarung tu je rm450.
sarung aje ok. sarung. pitam.
tapi takpa la. boleh pakai lama kan.
tu takpa. dpd kata nak sarung je. mokcik tu terlebih2 sampai beli painting bagai.
tu nanti post lain k.

then abis situ mama ajak pergi great eastern mall pulak.
jalan2 je takda tujuan.
oh memula dia nak beli apa tah.
tp since dah beli painting. tak jadi beli tu.
then tak pasal noy la terjebak beli benda2 lain.
aku tgk je. mak tak mampu uolls. ;p

then lepak starbucks gossip2.
omg. mama paling la kak nam ok.
aku ngan noy gossip2.
yang dia sibuk, " kenapa? kenapa?"
dah la lepas tu if orang bg tau. dia reply balik kuat.
tak coverline ok. hahah.


tak lama pun lepak.
sebab maghrib. so balik.
sampai je papa geleng2. ye la kata nak tempah cover je kan.
tetiba terjebak lain. ;p
ewah papa pun. bila org shopping memanjang geleng2.
dia tu paling la shoppaholic ok.
sekali beli boleh abis satu kedai kot.

ok itulah aktiviti weekend.
teman mama jalan2. suka betul dia.
berseri2 muka. hahah.
dah lama kan. selalu papa je yang kena bawak dia.



19 Comments:

Leen said... [Reply to Comments]

Mesti seronok giler auntie dapat shopping.. hehe

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

wahh byk diorg bg nasi dagang. kalau kat tganu, nasi dia sikit je :) mmg rs menyampah kalau tgh lapa, dtg jauh2 dsb.. tibe2 mknn adalah mengecewakan. baru je berlaku kat kite & kwn2 haritu!! hmp! *terbalikkan meja restoran*

Tijah said... [Reply to Comments]

bangi kopitiam mmg salu turn off la. penah temakan ayam kari yg baunya busuk kat PD. gilo.

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

hepy jer bila tgk mama peej happy jugak..Rase puaskan dpt hepy kan mak...

izat kepong said... [Reply to Comments]

bestnya berjalan-jalan dengan emak.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

wah...seronok dpt shopping sesama mama..ai dh takde mama x sempat nk merasa mcm ni sbb dl kurang rapat..and by the time nk rapat dia plak pergi dulu...eh!sori tertumpah emo plak kt ur belog..sori..:)

Anonymous said... [Reply to Comments]

salam..
hi peej,
sronok tgok anak branak jln2 poya2 mcm tu..
take care ye..

Pnut said... [Reply to Comments]

ooooohhh i loikkkeeee.. bile shopping-shopping barang rumah.. sukeeenyaaaa....

jgn lupe meletak cover wing chair nanti..plisss, sebab ingat nak cari jugalah... akak nyer wing chair pun dah kusam...

bakisz said... [Reply to Comments]

peej.. u anak yang baik! lebiu la!

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

fella design mmg best.curtain umah my mum buat kat situ samp 7 thn pakai nmpak still new ;)
berbaloi dgn price dia yg mahal bebeno.
tp quality always come w great price la kan.

berseri2 jek jek ur mum.sukaaaa tgk hehe

cik gObu said... [Reply to Comments]

huhu
rindu nk makan nasi dagang
area seri kembangan nie payah tol nk dpt
:(

hurrmm u mum nmpk happy kuar ngan anak2 dara dia...

selalu mak mcm tue lah
kalau kita bwk jalan
happy nyer
wahh smp ke malam

mtk belanja pn dia sanggup bg
heheh

NenekPenne said... [Reply to Comments]

apa pulak mak teh tu kasi keropok makan dgn nasi dagang? mana ada orang makan nasi dagang dgn keropok...

afiq said... [Reply to Comments]

woahh moge auntie marina monroe sehat. sonok tgk die jalan2... hikhikhik

~Cik Ati~ said... [Reply to Comments]

kihkihkih...mak sy mmg x cover2 klau nk ngumpat tau..siap pndng2 org nk dingumpatnye smbil tutup2 mulut semua..kite yg malu..ngumpat dpn2 plak tuh..ade plak time tgh tunggu turn kt JPN mane ntah..satu barisan kerusi tuh jatuh dgn2 org2 yg duduk skali..dibantai nye gelak dpn2 mangse2 jatuh dek kerusi patah...malunye ai x terkire..waaaaaaaaaaaaaaaaaa...
kehkehkeh

Mimy Hamid said... [Reply to Comments]

aku nampak handbag coklat ko lawa...peej tolong bgtau itu brand apa..nine west ka?? kepo kak nam kejap

lily lotus said... [Reply to Comments]

seronoknya tgk..mcm kawan2 kolej gi shopping jer :D

peej said... [Reply to Comments]

leen - tu la pasal. menyengih je dia lepas tu.


wani - mak jonet punya nasi dagang terengganu terbaik ok. tsk dah lama tak makan. mengidam pulak. dorang ni meniaga main2 ok. i mean org willing to pay n travel to eat good food. tp mengecawakan. :|


izat - best tp dia suka over. kata nak beli a & b aje. nanti melalut pergi beli sampai c,d,e,f, g semua. hahahha




tijah - kan. tang mana yang best tah? i mean apa signature dish dia. yang akan buatkan orang nak pergi selalu? macam takdo ajo.


hanim - harus ok. kalau tak setiap kali pun dia bukak mulut nak pergi fella design.


buyui - so sorry to hear that.


anon - wsalam. wokeh thank u.


bakisz - e eh. mana ada la. tang mana tu. semua orang pun macam ni what.

peej said... [Reply to Comments]

pnut - wokeh will do. senang. sebab yang tempah ni sarung aje. so if kotor boleh cuci :)


fieza - hoih lama tu. 7 thn. tp mmg mahal kan. rasa nak pitam.


cik gobu - a ah. mmg pun. berseri2 je muka. mmg sampai ke malam la happy.


nenek - haha ye ke? tp serious dlm semua tu. aku rasa keropok tu je yang best. keh.


afiq - amin. tp lately dia selalu tak sihat sangat.


ati - mama tak la. tp if kita org tgh sembang2 mesti dia nak tau jugak. pastu bila tanya tu suara dia macam kuat2. heheh.


mimy - tak la. itu east india :) murah. dah lama beli. early last year kot.


lily - kawan2 kolej? hahha over ok.

Petite Fairy said... [Reply to Comments]

ns dagang bangi kopitiam kat shah alam nih pon tak best. i org trg and sgt keciwa dgn rase ns dagang tuh.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...