Instagram : @peejburhan

keppy kosdey kominyooo~

last week. 1st July adalah birthday noy.
birthday eve tu takda apa.
noy celebrate ngan kawan2 dia.
then esoknya konon nak celebrate la.
tp mama suruh pergi beli kek n beli hadiah.
gila la malas nak drive semua. hohoh. hampeh kan.
noy pun cakap takyah. sebab dia dah dapat cake semalamnya.

so around 8 me n noy just pergi JJ.
tujuan nak beli pasir kucing aje.
tp terjebak memotong rambut.
malas nak drive ke wangsa maju pergi salon kita orang. so kat jj aje.
ade salon APT kat situ. ok la.
so amik senior stylist. rm 30.
aku konon nak potong fringe je.
kan dah lama aku update kata nak kan. tp tak buat2 pun.
so hari tu buat la.
n aku nak bg layer aku ada balik. ni dah panjang. so if curl kan dah tak tinggi.
maksudnya bukan dpd atas.
tapi aku pesan jangan potong length dia. nak simpan panjang.
sekali dia potong tak sampai 5 minit siap ok.
wth. ok mmg puas hati. aku suka aje.
tapi aku tak puas hati membayangkan rm30 for a cut yg tak sampai 5 minit.
macam tak berbaloi aje. hahahaha.
so aku kata. tinggikan lagi layer tu.
rasakan. pendek sudah rambut.
but whatever. puas hati. :D

tak dapat nak wash n blow ke apa pun.
sebab nak teman ayol amik zeity.
zeity datang dpd melaka.
oh ayol sekarang kerja kl.
so macam weekend je blk melaka.
tp baru ni aku tanya. kenapa zeity tak turun sini.
sebab since dorang kawin aku baru jumpa zeity ni berapa kali aje.
belum betul rapat sampai boleh bertepuk tampar la kan.

zeity ni kan adik beradik 2 orang aje.
so mmg kesayangan n manja.
ada lesen tp takut bawak kereta n all.
so macam mana nak ke sini kan.
tp adalah comel. dia dapat cuti.
so dia gigih nak turun naik bas datang kl.
yes, dia naik bas pun tak biasa semua.
tu pun dengarnya kalau tak mak zeity nak teman naik bas sama2.
then sampai kl mak dia balik melaka balik. hahaha.
tp of coz tak la kan.
sbb zeity kata nanti sampai bila dia tak belajar.
ok i find it sweet la.
i mean kalau aku. kosser la haih aku nak menaik bas segala.
kalau dah biasa takpe. ni dia macam tak pernah semua tu.

so kita orang teman la ayol amik zeity kat bukit jalil.
sana kan parking susah. so if ada dalam kereta ok la.
ayol over ok. mentang2 isteri datang. siap sambut ngan payung bagai.
ok fine la. it's raining. ok bukan raining pun, renyai aje. titik2. tp payung? lawak ok. macam drama.
paham tak? macam kau turun2 bas. tiba2 kesayangan tunggu bersama payung.
hahhaha. ok aku rasa kelakar. n geli2.

ok untuk menambahkan comel.
zeity siap bawak kek birthday untuk noy all the way from melaka.
naik bas segala. hahha. gigih.
sebab dia takut tak sempat nak beli if kat kl.
sebab dia sampai pun dah almost 10pm.
so itu malam. sambut kecik2 kat umah.
ok takda apa pun.
tiup2 lilin aje. :)
mama pun tak berapa sihat n all.

:: perempuan teruja ::
:: tiba2 lilin ade 25 ok. over. noy kata. baru 24 ok. god dah 24 dah kau noy. scaryyy. ceh mcm la aku muda kan ;p  ::
:: ala gambar terpusing. tak tahan siap nama 'Khai" tu tetaplah ada. keh keh ::
:: papa semangat snap2 gambar. padahal bukan buat apa pun. pastu paksa2 mama update. apa kata dia je jadi blogger? hahha ::

bila zeity ada.
P.G lak takda.
tah mana dia pergi hari tu.
tak sure aku.
tu pun gambar adik beradik aje.
mama tak larat nak bangun2.
dah la aku dok bawah. noy kata macam orang gaji.
kuang ajo ok.
kalau x dia kata dok sama2 kat atas.
aku, dia n zeity.
agak2 la kan. dorang dah la kurus. 
kang ada macam aku ghupe atu belah batu bertangkup kat situ.
so dok bawah konon2 kasi cover la separuh badan kan. walaupunnnnn.


oh itu lah rambut baru saya ^_^
suke la. tp sekarang rasa rimas. sebab ada time ok.
ada time melentik2 menggila. rasa nak lempang diri sendiri. pffftt.
oh noy pun potong fringe.
n rupanya zeity pun baru2 ni potong.
so rasakan semua fringe.
ayol je takdok. hahah.
eh if ada mesti scary kan.

so itu aje.
takda lain.
bye bye.
aku adalah lapar. mau makan apa heh malam2 ini?

16 Comments:

doll said... [Reply to Comments]

sgt rindu mau mengkomen!haha..

i like yr new hair!cantik!ngan peeja2 skali cantik!n juga rambut noy..npk comel..rambut zeity pun lawar..

how sweet dpt kakak ipar yg susah payah menatang kek all d way fr Melaka siap naik bas!terharu kita..mmg patut ayol payungkan isteri terchenta pun..gambar adik-beradik tu pun semua npk photogenic..wah..arinie ialah hari kita memuji2 dgn banyaknye..hehe..

tumpang nak kata hepi bday noy..smoga dimurahkan rezeki n happy always!

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

hepi bday noy.sama july babies la ni.me bday hari ni.ceh saja jekk nak bgtau kaannn.

nice haircut la peej.serious! :)

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

happy bday, noy!! ^^

Che Sue said... [Reply to Comments]

tumpang ckp EPY BESEDEI NONOY.. and love her new hair style gua xley laa nk buek gitu, harus makin bolat mcm bola muka kang.. huhuhu! eh rambut pija pun lawo gaak (tuan tanah dilupakan lak.. blog sapo ni? hahaha!)

Ujie said... [Reply to Comments]

Bapak ko adalah comel..huhu

A.I said... [Reply to Comments]

epi belated sebeday nonoy!! (^_^)
may Allah bless u, amin...

-tetiba ckp omputih kennn ;P

Xuriana said... [Reply to Comments]

bestnya boleh buat fringe..

mcm rambut aku takleh. nanti tiba-tiba dia jadi macam M lambang Mcdonald tu.. terbelah kat tgh.. tatau apsal.. :(

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

aku rasa akak ipar ko lebih kurang aku, takot nak bwk keta. rasanya kalo aku jadi die pon confirm aku naik bas! muahaha!

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

sweetnya..hepy belated bithday noy..baiknya kak ipar sanggup bwk kek naik bas..yelah ssh tau nak handle kek tu yelah bergoyang2...
wah semua rmabut baru..semua comel2...

Erni said... [Reply to Comments]

Happy belated birthday Noy,hari tu heppi ternampak u all kat Ikano! Kecik aje Peeja ni rupanyer!

PertMuffin said... [Reply to Comments]

muka peej yg last skali macam intan sarafina versi chubby..
eh, intan tu pun mmg chubby muka dia cuma badan je kerempeng..

shuweet said... [Reply to Comments]

comei rambut noy...ko nyer rambut aku nampak tang fringe je yang beza..ayu2 gitu..hehe..bawah tu die trim je ker?? kalau 30 hengget tu tak berbaloi tu

Xuriana said... [Reply to Comments]

haa pija.. mcm intan sarafina okkkkk.. cute pe..

Norul Yusoff said... [Reply to Comments]

comey arr rmbt bru noy...kite tgk mcm doll....
betul la mcm xuriana kata, mcm si intan sarafina tu...cantik!

b4 lupa 'heppy birthday Noy!'

lily lotus said... [Reply to Comments]

hepi besday noy :)

AMIEROZIANA said... [Reply to Comments]

edan mana? lama tak nampak dia? hehehe
happy besday noy..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...