Instagram : @peejburhan

home deco~

mama ngadu2 cakap ada ruang kosong kat dinding. nampak pelik la apa la.
aku suruh beli para. then boleh letak lilin wangi2. n pasang kan. best.
tp mama tak suka para kat ikea.
tp ye la kan. umah mama ni antik2. tiba2 para ikea kan modern.
so konon nak try carik if ada jual para ala2 antik ke apa la.

tak sempat weyh.
kat fella design tu ada paintings. terus dia mau beli.
tu pun aku tahan.
ada ke dia nak beli painting besar nak mampos.
after less dalam rm1899 tak silap. kau gilaaaaa?
terus aku sound, " kau ingat rumah kau bungalow nak besar2? nanti dah ada rumah besar nanti beli"
nasib dia ok aje.

mmg over mokcik tu.
ye la kata nak buang sarung kerusi je kan.
sekali nak painting.
tu pun siap nak tempah stool untuk letak kaki. kira macam boleh jadi set utk wing chair tu.
aku kata, " nak letak mana? takda ruang pun. buat sempit aje"
haih. susah hidup keliling shoppaholic ni.
nasib ada aku yang waras ni. wahhh.
aku rasa aku boleh jadi cikgu untuk shoppaholic anonymous class tu la. kehhh.

so end up beli paintings ni.
kecik punya.
tp beli dua ketul.

:: oil painting ::

lepas less dalam rm200++ mcm tu la.
ok la kan. aku rasa worth it.
daripada beli lukisan aje sampai rm1800. gila!
ok mmg la ada lukisan lg mahal2 orang beli.
tp tu lantak la. orang tu kayo kot. duit berlebih bagai.
nasib beli ni aje.
agaknya if beli yang mahal2. papa tau terus heart attack. hahah.

:: yeay. siap. aku snap ni tak menyampat. belah kiri tu patut letak bunga ::

:: gambor2. muka dorang berdua je penuh. citt. ::

ok itu aje.
nanti update lain.
ta-ta.

11 Comments:

puan farah said... [Reply to Comments]

best lorl baca blog peej..kelakar jek..

lilred.farah said... [Reply to Comments]

jom teman aku shopping!!!

nur aishah said... [Reply to Comments]

suke la pokok yg ada gantung gambar2 tu

peej said... [Reply to Comments]

pn farah - thank u :)


lilred - haha. kau pun mempunyai masalahkah??


nur aishah - lawa kan. tak silap mama beli kat jj au2. kedai nama living apa tah.

adayinmylife said... [Reply to Comments]

Uit... Aku oun kene mintak khidmat nasihat la pasal shopaholic ni sbb aku pun salah seorang yg terlibat!!!
But pape pn chantekk painting tuh!!!

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

aku bukan setakat masalah yerp. dah mcm virus!!!! berbahaya!! always end up buying unwanted things lepastu komplen bilik serabut. hergh!

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

My dearest Peeja, pasal lak papa boleh heart attack? Kan mama spend my own money..he he he..
I have my own financial freedom lah..
TQ for yr honest advised kalau tak ntah apa2 lagi mama beli..ngee

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

apeke gile painting spi 1800?naseb x beli...

CikLilyPutih said... [Reply to Comments]

nasib baik dah nasihatkn si shoppaholic tu ek, kalau tak abis melayang duit cam tu je kan

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

nasib mama peej xbeli yg 1800 tu..mahalnya untie..nasib ade peej yg soerang belanjawan tu..Bijak bijak..:)

peej said... [Reply to Comments]

aday - hoih. ramai bermasalah rupanya. hahah


lilred - kau mmg kan. kata nak jual barang terpakai. mana nya?


mama - mmg la. tp kena fikir betul2. have to differentiate or needs and ur wants. jgn ikut perasaan sgt. get it mother?


buyui - kann. mmg la besar n lawa. tp mcm melampau.


ciklily - tu la kan. nasib duit tak torbang segerombolan. heheh


hanim - tu la. tuan penasihat. 25%

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...