Instagram : @peejburhan

expose mistik~

cerite pasal lift ni memang femes kot kan? ramai sgt terkene kat lif.
macam aku dulu study kat ypm shamelin. budak2 sem baru mmg dia bagi tinggal kat hostel yang tak brape nk hostel la. shoping komplek lame yang ditinggalkan, dan bilik kitorg adelah di parking lot ye. bayangkan parking lot shoping kompleks ade dinding2 tu kan. haaa tu la yg menjadik asrama kami. sedih amek.
standard paking lot adelah ditingkat ats saje iaitu tgkat 6 & 7 (kot, aku x igt la dah 10 tahun kottt). tingkat bwh2 tu mmg xde ape2 melainkan sampah sarap dan takungan2 air je. totally kosong. pagi2 nak g class mmg ramai org la kan. elok je tekan lif mmg xjd masalah. terus turun sampai G. yang menjadi masalah bile mlm. mlm tak mlm dlm kul 10 n above cmtu la. ko naik la brape ramai pun. tetap jgk kene kcu. tiap kali tekan lift ke tigkt 6, lif messsssti akan stop kat tgkt 3 or 4. bukak je pintu lif, gelap. sume senyap je. tekan close, dia bukak lagi. tekan lagi, dia bukak lagi. muke memasing mmg pucat la. pastu member yg tekan close tu dah hangen. terus sound, "ko ni jgn la memain! benci btol la aku!", baru la pintu tutup sampai ke tgkat 6. pergh..... kene marah dulu ke?? 

pastu aku dulu mase kecik mmg slalu sgt nmpk bende2 pelik. siap kene kcu bagai la. tgh2 tgk tv, skali ternampak bende kaki panjaaaaaaaang giler melangkah dr bilik stor ke dapur. selangkah je beb! panjang giler kaki tu. aku nmpk kaki je. bile tanye abah. abah kate tu antu galah panjang. erk. memain ke siyes ni? ntah.

pastu syok tgk tv lagi, nmpak ade badan budak kecik turun kat tangge. tp xde kepala. tp aku bleh wat dek jek. sbb dah biase kot. pastu ade jgk time tgh memerut, kan pintu toilet ade yg ade gap sikit kat bwh tu? so kite nmpk la ape bende lalu kat luar. tgh syok2, tibe2 bunyi pintu org ketuk kuat giler! tekejut aku. pastu nmpk kaki budak lari2. bile kuar, tanye abah sape dtg td? budak mane? abah kate, mane de sape2. pintu tutup.  erk. okay..

paling ngeri time tido. kepala katil kat tingkap. org kate x elok klu kepala kat tigkap kan. aku rase mcm ade bende naik katil aku. dari kaki sampai la ke badan. slow2. siap tilam aku penyet2 sebab ade bende la maknenye kan. perghhhh seram abis time tu! pastu sampai kat kepala, dengar bende berdengus kat telinge aku. mcm suara lelaki gile seks  nak rogol aku time tu. aaaaaaaaaaaaaa! nak bace ayat ape2 dah menggigil dah ni, aku lawan gak mende alah tu, pejam mate, bace jgk la pape. pastu terus ilang, die blah. ape lagikkkk! bukak lampu la, xleh tido sampai ke pagi. damn u hantu. 

pastu aku ade jgk beberape kali bende tumpang tido bilik aku. siap mintak izin. tp tak menakutkan la. cantik je bende tu. abah aku kate tu bunian. dia siap mintak izin bgtau name die n nak duk brape lame. sepanjang dia ade, ade bau daun pandan la bilik aku tu. 
mule2 sume tak caye. dorg igt aku letak daun pandan. watever mls nak layan.  siap melekat bau tu kat baju or tudung. bile jumpe org dorg tanye kenape ko bau cam bunge rampai? haha jwp xtau je la. kawan2 dtg umah, masuk bilik aku muke pucat. pastu takut dah nk dtg umah aku. tah pape tah. pas seminggu bau tu hilang la. mak aku penah tak caye, aku ckp la, "mama tak caya xpe, nnt dia pegi bilik mama pulak". esoknye, bilik mak aku ade bau daun pandan. haaaaaaa pucat muke org tua tu! haha.

pastu aku x igt dah la. sbb sgt byk bende jadik mase kecik2. yg peliknye aku je nampak. adik badik lain x nampak. mgkin sbb aku anak pompuan sorg kot? oh dulu abah aku adela mcm berubatkan org yg kene 'sakit'. maybe bende tu kot yg kcu aku. ntah la. tp skrg dah xde dah jadi. hopefully takde langsung la, sbb rasenye skrg aku dah jd penakut kot! haha.


http://elynwan.blogspot.com/

.................................................................................................................

hohoh. ingat2. time kecik2.
arwah atok aku ada cerita pasal hantu galah.
macam2 cerita tua orang dulu2 ni. bikin takut aje.
tapi memang betul2 ada ke?
Ya Allah Ya Tuhanku. jauhkanlah aku daripada terjumpa makhluk2 itu.
tak mooooooooooooooooooooooooo.
lately ni aku selalu dengar bunyi pelik2.
tp aku suka bg jawapan yang sedapkan hati sendiri.
walaupun sebenarnye bulu tengkuk sudah naik.
tsk.

16 Comments:

cik syahira said... [Reply to Comments]

assalamualaikum peej.

sob.
kenapa la masuk sini malam-malam.
kan dah terbaca cerita seram di malam hari. hu hu hu..

isk. dah la kepala katil sebelah tingkap, ada gak malam-malam buta ni alih position lak.

T_T"

Finger Notes said... [Reply to Comments]

la...ex ypm shamelin ker? batch tahun bile? course per? ni dok maxisegar ke parking lot dekat mapelay (btol ke idok aku spell neh...sori ye kalau sebutannya meragui batas)... pepun saya batch 99-01 & 01-03...wakaka...(bajet kenal je kan...)pepun i suke kalau terjumpa ex student ypm neh. even hostel cam hampeh tp study adalah happening...;)...ngeh2...

Budak Lurpak said... [Reply to Comments]

eh jap nak tanya, mcmana benda tu mintak izin eh nak tumpang? suspen gak kalu tetiba takde org kat tepi and then tetiba terdengar org ckp " leh duduk sebelah ko "...fuhhhhh

RD said... [Reply to Comments]

Teringat aku mase duduk kt asrama parking bodoh YPMKL tuh. asrama kene tutup sbb masuk berita harian 'Asrama mcm kem pelarian Vietnam' padan muke!!! tau nak untung je. nasib xde sape meninggal sbb denggi. maxisegar yg byk antu pon ramai kene tangkap beromen. hahaha...

Che Sue said... [Reply to Comments]

hish tiap kali laa aku terbaca tetengah mlm.. baca laju2, skip2..!! ariba ariba andre andre!

A.I said... [Reply to Comments]

"paling ngeri time tido. kepala katil kat tingkap. org kate x elok klu kepala kat tigkap kan. aku rase mcm ade bende naik katil aku. dari kaki sampai la ke badan. slow2. siap tilam aku penyet2 sebab ade bende la maknenye kan"

-HOHOHO, serupa ngan kes aku! Peej, pagi tadi kul 5:15 aku nampak benda putih melayang dari bawah ke atas (ms tu aku kat pintu dapor) huhuhu..

mazzuana said... [Reply to Comments]

i sudah tau hari khamis mlm jumaat kalo masuk blog u mesti serammmmm...so i masuk pepagi ni...hehehe

M u s h y m u s h said... [Reply to Comments]

aku pun penah gak experience dok kat asrama bodoh ypm tu. dah la panas!bilik dah la kecik,nak tumpang lalu susah,toilet ramai kena take turn!seminggu je kot aku dok sane time orientation,pastu aku call bapak aku suh amik. tak tahan sial!

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

entry yg aku nanti2kan!

aku ade dgr jugak tak elok kepala katil kat tingkap. sebab tu ke ek anak aku selalu kene kacau?? huhu.

rosealley said... [Reply to Comments]

uh, scary seh, semalam da masuk blog ni, tapi skip luh entri expose mistik tu, seram lor nak baca, haha

Queen said... [Reply to Comments]

pergh..ngeri siot..huhuhu

shuweet said... [Reply to Comments]

eerrrmm...seram siot...berdiri roma aku bile baca..aku penah kene skali jek..yang kene tindih tu..xleh nak napas..pastu bunyi napas yang mendengus...takoott ok....

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

seramnyer....paling seram kalu kita boleh nmpak benda tu..tahniah lah pd pemunya cerita sbb semangat kuat..

-eLyNhere- said... [Reply to Comments]

hee malu malu.. terfamous sekejap. tq peeja.

pade yg tanye cmne bende tu mintak izin, mase saye kene tu, time tengah tido telentang dengan tenang je. peluk bantal busuk. tibe2 dia dtg btol2 atas badan kite, face 2 face tp x himpap. mase tu ofkos la bdn kaku tak gerak kan. tekejut kot. dia bgtau name, nak tumpang bp ari, pastu ilang. tu je. oh siap bole bau nafas dia ye. wangi je. imagine la betapa dekat dia time tu. huhu. sejak aritu sampai skrg, tobat tak tido telentang dah. mengiring or meniarap je la. (eh meniarap? ala tido meniarap. faham kan? =P)

oh dan sy ex-kypmkl course AC110 batch 2001. duk kat tempat puaka tu induction week je, 2 minggu. sebab WAJIB katenye. padehal umah dekat je. saye rase kenal kak nad (finger notes) ni mane satu. yg jadi fasi tu kan?
eh alamak terjadi jejak kasih pulak. haha k la. pnjg sgt ni. =P

Anonymous said... [Reply to Comments]

Ya Allah Ya Tuhanku...jangan la Kau bagi aku dan anakdaraku (the only doter gak) nampak benda2 alam lain ni...Amin Amin Ya Rabbal A'laminn..

takot kauuuuuu...

afay said... [Reply to Comments]

menci..husb minggu ni xder..jd tido sendirian bersama anak kecil..kepala katil kt tingkap lak..selama ni x penah terpikir..tp bler dh bc entry tetibe terpk mcm2 lak..!!adoi..nyesal terbaca..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...