Instagram : @peejburhan

exam week & mainan baby~


salam peej.



baca entri ko psl mistik2 nih. nak share gak 1 cite

mase blaja dulu. xtau la klw time blaja ni, dkt2 nak exam jek student akan kena kaco ke sbb stay up smpai  pg kan. xtau la betul ke x. tp rata2 pong akan ade jek cite2 camni.

aku dulu blaja kat uitm penang. stay hostel. 1 bilik 4 org. katil dabel decker tu ade 2 set, loker baju 4 dgn meja studi 4 buah a kan. masuk pintu nmpk loker dgn katil dulu, pastu baru meja study tu. ade mcm laluan kecik jek a tgh2 bilik. 
ade bdk bilik aku sorg bwk komputer yg len guna laptop jek. 
slalunye aku akan tdo dulu bile bdk2 bilik study. bese diorang study smpai kul 2 lbh a. pastu bile diorang tido aku plak bgn stay up smpai subuh. tp ade 1 mlm tu aku stay smpai kul 4 pg jek. sbb mata mmg dh rabak giler. x thn. aku tido awal. 

pastu kami klw mlm2 bukak lampu kat meja study tu jek. lampu bilik tutup. 

pastu ade budak bilik aku kate, mlm tu dia sdr kul 4 lbh kot. dia dgr bunyi kibod tu. mcm ade org menaip. dia ingatkan aku tgh guna kmputer tu. tp dia tgk kat katil, aku dh tido. dia tgk meja tu dr katil dia jek, kusi kosong. pastu dia biar. jap lg dia dgr plak bunyi mouse. dia tgk lg. mmg kompem2 xde sape kt meja tu. 
tp dia nak pnggil aku pong dia x brani. sbb dia xtau mane 1 btul. aku yg tido tu aku ke atau..... ape a kan. huhuu~
pastu yg dia dgr tu betul ke atau mmg aku ade ke dia x nmpk ke. camtu a.
besok pg nye baru dia cite. aku ckp a mmg aku x stay lame mlm tu. huhuu~
aku cuma ckp kat dia, ala agaknye benda tu nak study gak kot. ataupong dia tgh men game kat kmputer tu. hahaa! ble ke... 

pd aku x bp seram kot. tp klw aku yg dlm keadaan tu baru tau agaknye camne rase dia. 
sori, cite agak pjg. huhuu.. ade lg cite. yg ni aku sendiri kena. tp tu nnti a. kang muntah ijo plak nak bace pjg2. hehehee

p/s: siap bg layout koooo....  takut ko x phm aku xplain. hehee... 
meja yg ade komputer tu, meja study 1. member aku tu tido kat katil dabel decker belah kiri. dia tido katil bwh. aku  katil belah kanan. 

tenkiu sudi bace emel aku. [baca kan? hehee] 



.............................................................................................................


Hi Peej,
Selalu jadi silent reader je kat blok awk.. Memang best, keep it up k.. :)
Neway, nak share story mistik jugak.. Kalau ikut memang banyakk, tak tau nak citer mana satu.. Huhuhu..

1.  Ni masa kat rumah lama.. Dulu aku dok kuarters kat batu 9, cheras.. ko bayangkan kadang-kadang tetiba ada benda bedebummm! jatuh atas bumbung.. Apekahhh??
Tengah malam lak tu weh.. Menatang apa lak yang nak jatuh?? Buah kelapa? Mana ada pokok kelapa pulak.. Tapi aku buat bodoh lagi..

Then, dulu anak aku ada walker.. Walker bebudak skang kan canggih.. siap ada muzik bagai.. Sekali malam-malam walker tu bunyik sendiri.. huhuhu.. last-last aku hempuk walker tu kasik senyap..

Then, aku ni selalu stay sorang ngan anak aku smpai malam sebab hubby selalu balik lambat.. kat rumah aku ada satu anak patung lembu tau.. bile kite tekan button kat tangan dia, nanti dia bunyi..
so, hari tu aku patung ni ada kat hall.. tetiba patung tu berbunyik.. dah la bunyik dia last-last adalah scary.. bunyik dia camni tau.. bile ko tekan je kan, dia akan moo dulu.. so dia jadi "moooo, mooooo, mooooo..
then pastu patung ni akan gelak.. hahahahahahahahahahah macam tu.. gile tak terkejut aku?? siyes pastu terus aku campak kasik bakar je patung tu..

ada satu hari jiran aku cakap ada nampak hubby aku atas bumbung.. gilerrr.. apa kejadah hubby aku nak dok atas bumbung tengah2 malam wehhh??

2.  ni masa kat rumah mak aku.. dah lama giler dah ni.. kakak aku pun blom kawin masa ni.. so, kitorang kongsi bilik.. satu bilik 2 single bed.. satu malam aku terjaga.. tetiba nampak sesuatu kat hujung
katil kakak aku.. nak tau mende?? huhuhu.. hantu bungkus wehhhh..!! uwaaa.. dia tengah ngadap kakak aku tido.. then aku pejam mata balik, slow2 pusing badan sebelum dia pusing pulak badan dia ngadap aku.. huhuhu..
Hoh, kalau ikut ada lagi.. tapi nanti-nanti la aku story ea.. ngeeee.. 


.............................................................................................................




5 Comments:

cik syahira said... [Reply to Comments]

assalamualaikum peej,

fine. dah 3 minggu terbaca entri seram ni di malam hari!
sobs.
kisah hantu bungkus tu yang paling tak menahan nak baca.
ish.

A.I said... [Reply to Comments]

"dia tengah ngadap kakak aku tido.. then aku pejam mata balik, slow2 pusing badan sebelum dia pusing pulak badan dia ngadap aku.. huhuhu.."

MATI KEJUNG AKU!!!!!

RD said... [Reply to Comments]

huhuhu.. hantu bungkus wehhhh..!! uwaaa.. dia tengah ngadap kakak aku tido.. then aku pejam mata balik, slow2 pusing badan sebelum dia pusing pulak badan dia ngadap aku.. huhuhu..

(suddenly meremang bulu roma bile bace)

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

betul tu selalu masa dkt nk exam mesti mcm2 cute hantu ni dgr..org histeria lah..nasib alhamdulillah sy xpernah kene amsa blaja dulu..

yg pasal patung2 bunyi tu pernah jgk sgr..tetiba malam2 dgr bunyi musik kat menan2 anak sy..tp xdleah anggap hantu ke ape..

lily lotus said... [Reply to Comments]

hantu bungkus tu nak tumpang tidurkah? haiyooo pengsan!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...