Instagram : @peejburhan

city girl~

few days back tgk giuliana n bill.
pasal dorang nak pindah mana.
nak dok city ke. nak duduk suburb.
if aku. entah aku prefer duduk city kot ;p
born n raise here. rasanya mmg kena ngan jiwa.
i cannot imagine if kena duduk jauh2.

then hari tu aku drive malam2 around 1ish am.
seronok tengok still banyak kereta n all.
sebab mula2 tu orang menakut2kan aku kat tweet.
cakap nanti nampak itu ini la.
i said it's ok. takda apa kot.
so gigih keluar gak. mmg meriah.
ok if ye takut pun. aku takut rempit2 durjana la. tu mmg macam harem.
other than that. takda apa kot.
ingat lagi aku drive dpd kampung ke hotel masa ayol kawin.
baru kul 11 macam tu dia punya sunyi. mak ai. serious scary ok.

lantak la if orang kata dok bandar ni tak tenang la apa la.
aku rasa best aje.
tengok kereta2. lampu2. meriah2.
kau lapar kul 2-3 pagi pun kau boleh carik.
then if nak pergi shopping ke, wayang ke. drive berapa minit dah sampai :)
ok kalau jam lambat la kan. tp dah tentu ada duke, akleh semua tu. so tetap cepat je sampai :D

mama n papa selalu cakap nak buat rumah kat tanah melaka tu.
well mmg la best. mengadap sungai n all.
tapi what if dah buat tiba2 tak duduk.
duduk pun sekali sekala.
let say. one day if papa n mama dah takda.
takda sapa nak duduk rumah tu. kan ke membazir.
baik duit tu kau beli rumah lain kat sini kan :)
tu yang aku rasa la.

tapi lain orang lain citarasa kan.
ada orang mmg tak suka bandar.
tapi diri ini, so far. sampai sekarang if di beri pilihan. mmg akan prefer dok kl.
kalau org tak bg pilihan pun aku amik pisau letak kat leher dia. cakap aku nak dok sini jugakkkkkkk!!

ada setengah orang ungrateful kutuk2 malaysia ke apa.
well mmg la ada slack sana sini. tp syukur boleh.
bayangkan kau duduk negara2 tak aman tu. yang perang aje.
tak pun nak makan minum pun susah.
tak pun kering kontang n panas macam kat arab tu ke.
tak pun terlebih sejuk sampai nak keluar pun xleh.
serious mcm nyampah ngan orang2 yang feeling dia terlalu best untuk malaysia. sepak laju2.
wah matiklah emosi kan.
ye la. i love my country. ;p

aku pun tak tau apa motif entry aku ni.
sebab rasa seronok tengok bandar tumpah darah ku. wah gila.
so feeling lebih.
ok sepak muka aku. bye.

14 Comments:

DreamLogic said... [Reply to Comments]

sape kate ngr arb kering kontang?
kontang time summer je.
time winter best gilak

*wah emosi pulak aku kn mentang2 blja kt jordan haha*

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

sama sy peej..suka duk kat kl lagi sebab mak abah sy semua mmg org gombak tu sbb dah biasa idup dlm kesesakan/jem...

bila balik kg asben rase lain jer sbb kul 8 mmg dah sunyi giler ..xtau nak buat aoe..rase lemas..nasib balik kg dia time rayer jer kalu tak pengsan sy..he he he..Nasib jgk asben pun lebih suka duk kl lagi..:)

Zarina said... [Reply to Comments]

Hi.

i pun dulu mase blaja kene hantar pegi leadership program kat kenyir. tension gile. sambil tersedu2 melalak siap bole cakap, i lagi rela duk tgh bandar hidu asap kete, motor, bas, lori daripada duk kat pulau2 yg ala2 aman gitu. 1 2 hari ok la kot. hehehe. anyway, i duk jb je. one fine day nak jugak rase duk kl pulak but so far blum ade keberanian. ahahaha.

afiq said... [Reply to Comments]

mungkinkah excited menyambut bulan kemerdekaam

crazy_labelle said... [Reply to Comments]

ak due2... time muda kat bandar senang nak carik duit, shopping etc...
tp kalo dah tua definately nak idup tenang kat kmpg2... ade tanah sndiri, tanam pokok etc...

sherrina said... [Reply to Comments]

KL memang best.

::The Shopaholic Tauke:: said... [Reply to Comments]

i'm glad to be a city gurl.....huhuh....

Sue@Iza said... [Reply to Comments]

wah, peej patriotik..bagus ni. blogger contoh...ejejeje.

Dark @ng3L said... [Reply to Comments]

peej..
ok sangat faham ok orang yg terlalu mengutuk mesia..

ok fine la...mm la ade kekurangan sana sini...

tp kene pikir...kalo ko kene tahan polis kat mesia..sedikit sebyk dorang akan favour kat kite gak..tol tak...tp kalo kt negara luar..ko hengat orang sane nk layan..

wahhh..emosi ok..sbbnye dulu ade mamat ni penah break ngan aku pasal aku takmo ikot die dok UK..

tp aku tgk still je dok satu taman ngan aku..wawawaw

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

kalau dibagi pilihan pun mmg kite prefer duduk kat bandar. duduk shah alam best. sini tak busy sangat. nak keluar jalan, pergi sunway, KL dah dekat. oh shah alam di hatiku!! :P

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ai setuju dgn u ..i nk duduk KL...experience balaj duduk keje sana mmg best x terkata....tp tu la dh keje campak lak ai kt area negeri ini....adoiii la..i miss kl spi tahap to the max boleh dikatakan kalau ade free ke sangap nk mampos ai sanggup 4
8 hours naik bas bagai g kl...tgk begitu ai mendambakan KL..KLi miss u so damn much!![emosi x?]

..nOj.. said... [Reply to Comments]

aku suka duk malaysia. i luv malaysia so much. eh masuk topik tak ni? hehehe. syukur duk msia, tak panas sgt tak sejuk sgt. mkn cukup, pakai cukup. alhamdulillah

Drama Mama said... [Reply to Comments]

i was a city gal too! tapi now dok kat kawasan ala-ala kampung hulu banat skit. and i never thought i would, but i'm loving it! hehehe...

http://twinkywinkystars.blogspot.com

peej said... [Reply to Comments]

dreamlogic - mmg la tak kering kontang. maksudnya sebab sana kan oren aje. pasir2 aje. tak kehijauan macam malaysia.


hanim - kan kan kan. macam kul 10 semua dah bentang2 tilam nak tido. pitam.


zarina - it doesnt matter city mana pun. tapi maksudnya city la kan. :D i tak sanggup duduk yang tempat2 terlalu jauh nak pergi sana sini pun susah. macam kurang entertainment. mesti otak jam.


afiq - ahhaha. tiba2. mmg tak la kan.


crazy - lain orang lain cara kot. mmg macam best. tp macam scary pun ada.


kak sherry - kan kan kan.


tst - yeah. me too.


sue - eh tak la. tiba2 rasa sayang kl. hahahah. gilo.


dark angel - aku perasan orang yang kutuk2 lebih ni. sebab life dorang tak berana nak best. kira tak guna sebaiknya negara dia ni. sebab tu rasa semua tak kena je kot.


wani - good. atleast kita sayang tempat kita membesar kan.


buyui - hoih tu betul punya sanggup tu. gila 8 jam.


noj - ye itu la yg cuba aku nak sampaikan sebenarnye. :)


drama mama - mungkin masa menentukan. who know maybe one day im tired with city life. tggl kat ulu2 jugak. konon tenang kan. ;p

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...