Instagram : @peejburhan

bergumbira bersama teman-teman. haha rasa nak lempang tak tajuk ni? sopan betul. ;p

ok aku katanya pemalas benar.
cerita jumaat lepas. hari ni baru mau update kan.
kan ice ajak keluar tu.
nak ajak jumaat. isnin dah book. macam la aku busy benar kan.
hahhaa. sebab tau perangai aku yang tak suka last minute kot.
sebab tu even tho aku cirs birs. aku tak cancel. tak sampai hati.
sebab awal gila kot dia dah ajak.
dah la the night before shawal siap bbm nak book ticket semua :)

oh aku kan takda camera sebab noy bawak gi kuwait.
noy mmg suka beli tp tak pakai. so dia bg aku.
so lumix bg la papa n mama guna.
tp bila noy ada event apa2. dia pakai la camera blk.
tinggal la aku ngan takda apa.
so masa keluar. siap pesan kat ice. suruh bawak camera. keh keh. sesuka hati.
so gigih la dia bawak n snap2 pic. dia lak ingatkan. :)
bagus kawan aku sorang ni.

janji jumpa 5ish kat gardens.
so budget la keluar rumah.
ok la jalan masih ok.
tapiiiiiiiiiiiiiii. sampai garden parking penuh ok.
dah la aku gatal naik p1. xmo ke p4.
pastu aku pusing2. aku tak tau nak turun ke level bawah semua macam mana. tsk.
tau la parking gardens tu. confusing betul. tak suke.
sumpah rasanya 20 minit pusing takda parking kot.
dah macam baca2 ni. konon2 dapat la parking kan.
siap depan aku 3 kereta dapat slot ok. aku tiba2 tak dapat.
sampai la last2 aku cakap, " ishh. kecik hati la ngan tuhan"
hahah bengong gila. lepas tu terus dapat ok.
terus menyesal n mintak maaf sama tuhan ;p

elok aku sampai ice pun sampai gak.
dia pun berpusing carik parking. kehhh.
aku ngan dia aje. yang shawal tak turun2. lama gilaaaaaaaa.
yang huda lak ada department dia punya apa tah kat hotel boulevard.
aku masa shawal nak confirmkan ticket. tau 3 tiket terus tanya huda takda ke?
shawal kata takda. terus aku sms ice tanya. kenapaaaaaaaaaaaaaa???
aku rindu huda. wah tiba2 nak emo kan.
rupanya huda ada benda lain. so later baru join. fineee.
ingat dia tinggal tak bawak huda ke apa kan.

lama gak la tunggu shawal.
so gossip ngan ice je depan air pancut. haha.
perut lapar bukan main ok. tp shawal lambat gila.
aku kan cirs birs. so mmg x makan apa.
bayangkan before keluar tu aku makan apple je seketul.
last2 jumpa kat boulevard hotel tu je.
sebab nak pass baju kat huda.
sambung gossip lite2 kat situ.
dan snap2 pic :D
gigihhhh.


:: aku suka meja tu. lawa kan. mcm dpd seketul pokok jd meja. artistic betul. :) eee gila jahat. penat dorang posing aku cakap pasal meja. ::
:: bersama huda kesayangan :)  ::

oh ice tiba2 datang angin mau belanja aku n shawal tgk movie n makan :)
since tak sempat makan.
kita org beli 1901 n popcorn semua.
terus masuk cinema awal2. n makan.
iklan pun belum keluar semua dah makan habis. huhuhu.

kami tgk cerita sorcerer's apprentice.
bg aku cerita dia best.
lawak. entertaining la.
kira tak rugi la tgk.
tp jangan la espect cerita ni macam harry porter ke apa. mmg tak sama la.
ni disney kan. tp puas hati la. takda la menyesal keluar duit tgk kan.
tambah2 kalau bukan duit kau yg keluar. lg la rasa bertambah best kan. :)

abis movie jumpa huda.
then kami ke murni.
shawal bawak pergi murni baru. kat aman suria ke apa nama dia.
nak suruh aku gi sendiri mmg tak reti la. ke dalam sangat.
so konvoi kereta la. walaupun tempat dia terperuk. tapi tetap ramai gila.
aku pernah pergi sekali aje. so mmg tak tau nak order apa.
banyak sgt best rasa juling2. perut lapar kan.
so shawal suruh order nasi goreng chicken chop. dia kata ok. portion ok.
sekali dapat. haaaah kau. banyak gilaaaaaaaaaaaaa.


:: lazattttt ::

tapi aku tak larat abiskan. so aku makan nasi half aje. n chicken chop tu pun half. ;p
takpa. aku tak bazir ok. sebab shawal abiskan balance tu :)
oh shawal ada order nasi goreng meletop x silap.
my god. sedap gila ok..... pedas melampau. nasib mengenangkan diri cirs birs.
tp if pergi lg aku akan order itu.
oh mihun siap pun nampak best. nyam nyam.
tapiiiiiiiiiii. paling best yang ini.


:: mango special ::

sedapnya. mango blended. dalam ada tembikai, nata de coco, longan.
nak menangis minum ok.
tp manis la. cea konon. tetap licin aku bedal. nak lagiiiiiiiiiiiiiiii.

:: shawal ni suka buat muka macam tu. tak faham ok ::

oh sangat lama lepak.
sukeeeeeeee. tapi still rasa tak puas n rindu mau lepak lagi.
how la kan. oh tiba2 tgh type ni rindu jonet pulak. 
hish macam2 rindu ni. 
takpa. esok jumpa mereka2 lagi. ada wedding. 
lepas tu session lepak ok ke takpa???

ok dah abis cerita.
happy weekends everyone.

19 Comments:

pipigebu said... [Reply to Comments]

peej! mintak address tempat makan tu! nak pergi lah. terbayang2 tu air mango.. da lah tgh bayar puasa nie..

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

sedapnya dh terasa2 aura hebennnyaa...lapa!!

yana2605 said... [Reply to Comments]

a'ah peej bg la alamat tmpt tue..teringin nk rasa air manggo tue...

lily lotus said... [Reply to Comments]

comel laa shawal tu :D

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

peej nmpak kurus sgt...

haahlah shawal comel..

tang telur mata kat nasi goreng chic hop tu nmpak lazat sgt...sedap!lapar!

peej said... [Reply to Comments]

ppgebu & yana _ dah tulis kat entry kan. tak tau tempat tu.ke dalam sgt. pergi pun konvoi. so nak bg alamat or buat map mmg tak reti la. sorry. tp dorang ada kat pj, ss2. pun tak tau exact location. tp ada kat situ la. cuba try carik. or maybe sesiapa boleh tolong direct ke. sorry sgt.


buyui - mmg heaven ;)


lily - hahaha. kawan dia pun comel jugak kannn. kannnnn? wah paksaan di situ.


hanim - kurus sangat? mmg over statement tu. saya bangkang tuan hakim. ;p

amira zakiah said... [Reply to Comments]

nmpk mcm syoikkk jew mknn tue.sdp kowt

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

nasi goreng meletup tu bunyi dia mcm sgt pedas! silakan makan nnti & tgkp gmbr!! xD

Eisha said... [Reply to Comments]

eh tak tau la murni ade cwgn baru..harus cuba ni

afiq said... [Reply to Comments]

hakak.. salt best sangat! sudah tgkkah!?

eLeMeNt 0f L!fE said... [Reply to Comments]

salam kak pja..dah khatam baca semua entry akak..klakar..siap gelak2 kalau pasal noy tu...just nak bg tau..wlau apa pun belaku pastikan akak terus berblogging tau..coz blog akak buat hidup sy x sunyi sgt..suke baca n bila bab makan tu sampai terliur ok...have a nice day...

Leen said... [Reply to Comments]

omg, meleleh air liur

xhah ibrahim said... [Reply to Comments]

parking midV+garden mmg wat sakit hati je.....mcm alwayz pnuh~hahaha..
lama er x mkan murni...
ada org kate murni dh bukak kat usj tp yg ni x pnah g...
yg kat aman suria ni okeh sket sbb ada menu....tp,susah gk nk cari...
klau tau cwgn nasi kandar kayu mayb bler jumpa....

widda_me said... [Reply to Comments]

murni sangat best....
air dia memang over sedap...

green apple said... [Reply to Comments]

aku sgt jeles dengan tahap kebijaksanaan kau terhadap IT, kanjang je tukar template, aku ni dah 4 tahun ..gitu jugak tunggang terbaliknya

RoRy said... [Reply to Comments]

would love to try the mango special..
nom..nom..nom.. ;p

peej said... [Reply to Comments]

amira - syiok sangat.


wani - hari tu rasa. tp sesudu je la. mmg pedas n sedap ok.confirm if pergi lagi mau order itu. :)


eisha - ada. better la. cantik n ada menu. senang sikit nak order


afiq - belum. :( nak tgk tp mcm bertubi2 cerita best keluar. tu yang tak tau nak pilih mana satu kan.


eol - apa la rajin sangat baca sampai khatam. diri sendiri nak baca pun malas ni. apa2 pun thanks.


leen - sila lap. tak sopan ok.


xhah - betul. tension ngan midv n gardens sbb parking hazab kan. >_<
tu la macam kedalam sgt nak pergi ni kan. rasa nya if nak pergi sendiri mmg tak reti la. tp mau pergi sbb makan sedap sgt.


widda - kan kan kan.


green apple - sekarang dah senang la. kau click2 aje. dulu zaman kita ye susah. semua kena carik sendiri. sekarang semua dah ada kat template tu.


rory - do try. sedap sgt.

nasaoji said... [Reply to Comments]

cumei r muka en shawal itu peej!!..

syok berlepaking ngn member2 nih..nak2 yg sekepala..

doll said... [Reply to Comments]

terliurr tgk mango tuu!nak g carik gak..

wah best kan dpt lepak ngn real friends..ls friday pun kita melepak ngn real friends kita..siap brredbox lagik..

sometimes, kawan2 dr kecik nie will be yr long lasting friends.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...