Instagram : @peejburhan

apakah ini semua?~

dpd malam semalam perut tak best.
angin lebih ke apa ke.
yang pasti. terkentut2 aje. then takleh beris.
so not me ok. aku ni juara sehari memberis berkali2. hahah.
siap aku terkentut2 dalam lift berkali2 ok.
ok sekali je la. tp lain2 lift. hahahaha.
bau toksah cakap la kan.
nasib naik sorang. tapi sapa masuk lift lepas tu mesti mintak nyawa. kahhhh.

then lama dah malam tu baru la boleh gi toilet. legaaaa.
tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. lepas tu terus cirs birs.
what la weyh. tiba2 aje.
dah letih aku keluar masuk toilet ok.
anyway. semalam tak tau nak tgk cerita apa.
aku tgk di bawah ketiak isteri kat astro.
memula rasa. apa la bangang cerita ni.
tp lepas tu lawak gilo ok.
sebab ada hantu nurse.
marsha jadi. gelak sakan.
ok if jumpa betul2 mmg takut la kan.
make up gila best semua.
tp sebab cerita tu lawak. jadi teruja.
serious lawak hantu tu.
if ada ulangan sila la tengok. keh.

ok tu takpa.
pagi tadi terjaga sebab terasa panties basah. apakah.
terus menggelupur bangun check2 tilam. mana la tau ada apa2 kesan ngeri ke kan.
ok. takda apa. elok aje.
sekali pergi toilet. rasa nak pengsan.
mak telah tercirs tanpa sedar.
ok mmg sangat euw n memalukan.
tp what to do. mmg tak sedar ok. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

petang karang mau keluar.
tah apa mimpi ice cakap nak belanja makan n tgk wayang.
siap nak keluar ari ni. tp dia dah set appointment ngan aku dpd isnin ke selasa hari tu. hahahha.
matiklah kena set appointment kan. macam ke busy benar. ;p
semalam re confirm lg. sebab dorang nak book ticket la apa la.
n now aku cirit birit. urghhhhhhhhhhhhh.
takkan nak cancel. keji kan.
plus nak jumpa dorang. dah lama tak jumpa. rindu.

ada orang tweet cakap minum teh tak letak gula.
aku pun gigih la. sekali check umah takda teh. boleh?
tgk ada green tea aje. so ok la kot kan?
so far masih sama. cuma maybe kurang ke toilet je la. T_T
macam mana lagi eyh?
sila jgn cadangkan makan che kit teck aun ke apa tu.
sebab aku mmg tak reti la.
pernah try sekali dulu. berapa saat lepas tu terus menyembur muntah. i cannot.

takpelah. just pray that by this evening dah ok.
saya mau nap.
harapnya tidak berlaku insiden euw seperti pagi tadi.  :'(

p/s : harap maaf. entry sangat jijik. tp aku insan yang lemah dow. aku sakit. so takpa la kan. plus. sapa suruh baca sampai abis. haha. padan muka.

22 Comments:

bRaiN fReEzE said... [Reply to Comments]

Ha.. Peej,
Ko g farmasi tanye la ubat cir nih...
Kang kot dehidrasi plak....

Nia said... [Reply to Comments]

isk, kalau sampai waktu tido pun ada, sgt kritikal tu. better minum air banyak, takut dehydrated.

efa fairuz said... [Reply to Comments]

alahai.. cirbirs ni sbb makan kat bangsar tu ke? huhu

kalau cirsbirs mmg kene p klinik amik ubat tanak kasi dehydrated la.. nnt dokter kasik minum air garam yang dlm paket kene bancuh2 tu..

Leen said... [Reply to Comments]

Nasib baik la ni blo ko peej, kalau blog org lain yg tulis criter jijik camni sumpah aku x baca dah.. hehe...
gi la cari ubat kt farmasi, dah truk sgt tuh

momguess said... [Reply to Comments]

lift mana yg jadi mangsa ko tu?
hishhhh
tapi xpe
ko insan yg lemah dan sakit kan
hehehhe

umi ameer said... [Reply to Comments]

musti pija makan sometin yg tak kena ngan usus tu..
kesiannnn.. akak simpatik je la

entry ni tak jijik, just jujur okeh?

Shahrizat said... [Reply to Comments]

peeja gi cari pucuk jambu cepat...ia memberikan kelegaan yang segera.

Shahrizat said... [Reply to Comments]

kalau takde pucuk jambu, buah jambu batu pun OK.

izat kepong!

aLiYaHaRiZ said... [Reply to Comments]

peej, mak akak bagi petua utk cirit-birit ni..Peej goreng beras tanpa minyak. Alaa beras tu dlm setengah cawan ye..pastu goreng sampai kaler dia turn perang nak gelap sket. Pastu rendam dlm air lebih kurang setengah jam mcm tu. Then tapis beras tadi, ambik air dia n buh la gula. Pastu minummm...Insyallahhhh..memang berenti cirit birit tu..Selamat mencuba

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

aku selalu minum teh pahit je, ataupon ko praktis kaedah kemutan. hahaha! takde la nnt tercirs lg.

dapur laksamana said... [Reply to Comments]

minum air teh pekat pekat.
tannine dalam teh akan mengeraskan stool.

ceritacherita said... [Reply to Comments]

pergi clinic mintak ubat, nanti dia bagila ubat utk stop kan cirit birit, aku pun baru kena isnin lepas, kena atas bawah nak keluar, euww tak suka kan.

cik_yUyU said... [Reply to Comments]

cube try mnum 100plus..flow yg baek n memberi tenaga..ni petua ms kami 1 clas kna cirit birit ms dinner dlukkk..:((

kak teh said... [Reply to Comments]

walaupun sedikit rse ..eee yek.. it's ok sbb bukan selalu peeja begini..ermm

larra said... [Reply to Comments]

peeja..ko pegi beli 100 plus..insyallah lega..

..tora aziz.. said... [Reply to Comments]

sila pakai pempers ok...
heheh..persediaan sblm cirits..

cik_yUyU said... [Reply to Comments]

emm lg 1 petua org cina kot..tp xpnh try..mnum air gule merah..hmm..try lah..tp 100plus la lg ok rsnye..sng g beli n mnum truss jer kn..hehehe

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

knpkah. apakah yg ko mkn sehingga sakit sebegitu? xpe, semoga ko sembuh cpt2. kite nk bg tips pun xde tips.. haha.

Mommy Lily said... [Reply to Comments]

peej kalau masih lagi sakit bakar sekeping roti kasi hangus sikit sampai hitam lepas tu cicah dengan air teh o pekat. kalau nk bubuh gula sikit pun boleh. mmg berkesan cara ni. mgkn sbb bila roti hangus, ada karbon kat situ buatkan perut cepat baik kot. tak pastilah tp boleh cuba.

Ogy Rosli said... [Reply to Comments]

minum kopi O kaw (pekat). sure terus berhenti. kan kopi tu ada charcoalkan, dan kalau gi doc kan dia bg charcoal tablet. sama jerlah.

trylah yer.

kak g

aZaMieTa said... [Reply to Comments]

giler ah weh. slalu klw tido mesti t'jaga klw perut memulas kan. tp kes ko ni... mmg brt seh

yg aku tau teh pekat a. nnti ko nk kuar dgn ice tu, ckp kat perut dgn b****t ko, "behave eh... takmo ciris ke ape ke eh.. kat umah nnti sambung"
mane tau ok ke nnti time ko jmpe ice kan.

nasaoji said... [Reply to Comments]

ala..mkn pil ape tuh..chi ki teck on kot namanya.. ;p

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...