Instagram : @peejburhan

teppanyaki yang tak berapa nak yaki~

ok the title doesnt make any sense.
but whatever. janji ada title la kan.
apa ingat senang nak pikir title?

anyway lately ni noy apa kena tah memangjang nak teppanyaki aje.
pergi hartamas square makan teppanyaki.
pergi sg wang dah dua kali makan.
sorry no pictures.
sebab tahap kemalasan n tak tegar aku ni.
sampai camera tak charge la.
tak pun tertinggal terus kat rumah. hampeh.
aku tak suka amik dpd hp.
sebab gambar adalah tak best.

so anyway.
kegilaan dia menjadi2.
sampai kat rumah pun masak teppanyaki ok.
buat sendiri.
ok of coz tak sama la macam kat kedai. tp dah ala2 la tu.
check it out.


:: dory fish fillet. konon2 macam salmon fillet la kan. hahh ::
:: beef. over kan. tamak sampai nak ada dua. ::
:: sayur dia. noy tak makan tauge. so takda tauge. tah apa2 kan makan teppanyaki takda tauge. tak feel tau. dia memang if order akan mintak taknak tauge. aku sukeeee :D  ::
:: cili. ok ni cili macam nasi ayam. tak sama. tapi boleh la. tapi macam mana nak bg pedas ah? aku punya macam tak pedas aje. tsk ::

taraaaa....mueheheheh. ok la kan.
yang tak feel sebab takda kicap dia, lobak asin n TAUGE. 
i want tauge. sedapppp.
hoh lapar. tak makan apa lagi ni. :|

12 Comments:

umi ameer said... [Reply to Comments]

bestnya pandai masak teppanyaki lagiiii... bertuah badan ko, tapi, akakpun suka togehhhh, baru lagi umpphhh, kan?

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

nak pedas, ko kene campo cili api 2-3 btg

Jiejah @ Iza said... [Reply to Comments]

campur cili padi hat kaler merah baru pedas berapi ..

akak pun suka taugeh hehehe

doll said... [Reply to Comments]

kita pun suka togey!apapun kita suka skg pasal kita tgh pose!hoih lbtnye masa nk berbuka rasenyer..

best la noy msk nie silap ada fried garlic lagik yg rangup, kan!

haslina said... [Reply to Comments]

sodapppp....suka bawang putih yang ranguppp tu...

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Peeja tak tanya ker, kenapa noy tak suka taugeh..kenapa dia tak makan terung?

PertMuffin said... [Reply to Comments]

noy tu nampak je ala2 muka tak reti ke dapur tapi rupanya pandai memasak. hebatlah!
peej, kamu reti masak kah?

Nad.is.me said... [Reply to Comments]

Teppanyaki tu kalau kau kata tak berapa nak teppan kan peeja, aku masih boleh terima. Tapiiiiii kau bubuh tak berapa nak yaki...


WAHAHAHAHAHAHAHA. Gelak besau aku dibuatnya. :p

deasa said... [Reply to Comments]

halo peej

oh yang beef itu sangat tempting occay!

nakkk pls

Starry Eyed said... [Reply to Comments]

hv u tried the one in pavi? teppanyaki kt pavilion foodcourt sedap gile.. since i dont like beansprouts dia akan tambah vege hijau tuh.. sedappp

Kancilbiru said... [Reply to Comments]

sebab makanan, saya nak komen...muahahaha...sedapnya..(lapar)

@xiM said... [Reply to Comments]

teppanyaki or teriyaki??hehehee

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...