Instagram : @peejburhan

scandal rumahtangga~

whoah. setelah berjam main game.
reti jugak berhenti.
tu pun sebab pinggang sudah sakit. n mata sudah strain.
oh aku dah start main balik the sims 3.
sebab stress main cities XL. serious banyak kerenah ok rakyat2 ni. penat mayor nak layan.

sims 3 tu dah ok.
paling best sebab lepas dah betulkan.
tiba2 game dia tak sensored ok.
bila orang mandi nampak je terbogel2. haha bangang gilo.

satu lagi game dia amat la real.
sebab jiran2 kau akan tua n mati semua.
tapi tak suke sebab anak aku sorang kerja polis.
so kena la ada partner kan.
jenuh aku baikkan ngan partner tiba2 partner mati ok.
dah dua kali. cibais. ingat senang nak built the relationship? herghhhhhhhhh.

anak aku ada dua. dua2 lelaki.
anak pertama tu mula2 dah ada girlfriend.
sekali propose dia reject ok.
rupanya sebab salah satu trait dia adalah insane. wtf?
terus aku kasi break off. senang.
tp comel game dia. kat friends tu akan ada la nama2. then kat perempuan tu dia tulis 'ex-gf' hahah.

anak kedua lak elok kerja takda apa.
then jumpa satu minah kat library kot.
wah library ko.
so cinta2. ajak la kawin semua.
sekali perempuan tu janda anak satu.
aku tinggalkan je anak dia kasi abg ipar jaga. haha
sebab traits anak dia ialah evil, heavy sleeper, grumpy.
apakah? memang tak kuasa la aku nak jaga kan.
so gumbira la hidup. n dapat sorang lagi anak perempuan.

elok dpt cucu aku n laki aku mati.
dah tua kan. harus mati la kan.
then anak sulung aku lak aku kasi kawin.
mula2 ada gf lain tp payah benar perempuan ni. nak kiss pun tepis2.
lempang kang baru tau.
so aku kasi anak aku couple ngan repair technician. mehehehe
lawaaaaa ok. rambut blond bagai. hot gila.
since aku penat nak jaga ramai2. so aku malas buat anak untuk couple tu.

anyway. sekali kan.
bini anak no 2 aku tu punya birthday.
aku ingat birthday nak jadi adult la kan. sekali jadi elderrrrrrrrrrrrrrrr ok!!
bagaimanakah aku boleh tak perasan ini.
anak aku tu time tu masih young adult. apakah.
tapi lantak la. terima kenyataan je la kan. wahhhh

then aku tgk dia ni tak naik2 pangkat.
problem sebab ye la relationship ngan partner ni kan.
so tension aku panggil partner dia ni.
perempuan la. black. kasi kawan semua.
tiba2 aku jadi over. sekarang dorang ada affair ok. miahahahhahaha.

paling tak tahan. bini tua dia ni elok tgk tv tak tau apa. bengong.
tapi anak perempuan dia nampak lak bapak dia berscandal. hahaha
sibuk ok budak tu.
tengah tido tiba2 bangung n pergi kat bapak dia. wtf.
siap emo2. siap bapak dia nak berbaik dia macam buat ala2 bosan la apa la.
e eh. lempang kang budak kecik ni.

pastu paling over. aku telah bg mereka woohoo.
n bangang gila anak lelaki aku tu.
pergi la bilik lain yg kosong kan.
takkkkkkkk. dia pergi masuk bilik yang bini dia tgh tido. bodoh tau.
wah tiba2 cakap game bodoh kan. dah kata game kan.
then yang partner dia tu boleh la hold hand, flirt2 n kiss2 bagai.
yang kelakar. tiba2 bini dia tgh tido kepala keluar negatif2 tu. sebab rasa betrayed. hahaha
matiklah drama gila kan.

sekarang ni dah anak n bini tak suka anak laki aku tu.
siap nak woohoo tepis2 ok. sepak kang baru tau.
so aku bertambah marah. aku invite lagi partner dia.
ajak try for baby lak. rasakan mengandung pulak nanti.
wah baru scandal habis-habisan kan. hahahha

serious syiok gila ok.
ye la real life takda macam tu.
so dalam game buat sesuka hati. ngehhh.
tp cool la game ni.
kan bini anak no 2 aku ni janda kan aku cakap.
masa kawin ngan anak aku tu, anak dia baby.
so baru2 ni anak sulung aku dating kat pantai ngan bini dia.
ternampak anak adik ipar dia tu.
dah besar ok. teenagers dah. best kannn.
game sims dulu kau kena main untuk jalankan kehidupan orang tu semua.
tak. sims 3 ni kehidupan kat bandar tu semua bergerak. cool gila.
n akan sentiasa muncul orang2 baru n all. cool. me loike.
teruja betul.

wah matiklah semangat cerita pasal game kan.
ye la. drama ok. me loike.
anyway. apa aku nak buat ngan menantu n cucu aku tu?
adakah kasi break? suruh dia angkut anak dia?
or biarkan dia mati then anak no 2 aku tu kasi kawin ngan partner dia.
coooooollllll.

ok aku gila.
sepak muka aku laju-laju plissss.

23 Comments:

Dean said... [Reply to Comments]

seyes bestnye game tuh!!mesti makan pun lupa kan kan sbb game ni.hehe..best..mau beli gaks!

adayinmylife said... [Reply to Comments]

Wah.. best2.. teruje ku mendengar.. Nak kne g riki2 agak nih!

J. Love said... [Reply to Comments]

cilakak. game rupenye. kah kah kah!

Che Sue said... [Reply to Comments]

jeless! nk beli gak game ni utk lappy! sim3 app.ipod nyer seyes tak mcm ni... (yang sebenarnyer takley cheat! heheheh)

arin said... [Reply to Comments]

peej, ko mmebuatkan aku nak donlod sims 3 ni.teruja aku dgr.
dulu waktu zaman bodo2 aku main sims, rumah asik terbakar.hahahha.

atoyis said... [Reply to Comments]

giler best kalau cam tu..sim yg dulu tu aku main anak dia tak pernah nyer la besar2..setakat dari baby lepas tu jadi kid jek..tak sempat nk jadi teenage lepas tu terus lari rumah..rumah aku pon selalu jek terbakar sebab takder skill masak..ni yg tak saba nk beli sim 3 ni

Nor Atiqah said... [Reply to Comments]

hi. i'm new here. seronok pulak baca pasal the sims sebab aku pun gila the sims. bole jadi gila laga-lagakan semua sims. tapi seronok. hahah.

bantal bucuk said... [Reply to Comments]

haha..memang addicted kan kalo dah main game ni.. kasi break je drpd pening2..the sims3 ni cam susah je nak matikan org tuh..dulu leh lemaskan dlm pool je tapi kali ni dah tak bley..partner pon create sendiri coz leh wat cun2 skit..huhu.. ni pon main dah sampai generasi kebrapa pon tatau..anak dah ramai pening lak.. kalau main game ni sampai subuh pon tak sedar sebab ralit sgt..tehehee..

Nana Kuat Merapu said... [Reply to Comments]

camno nak dapek game sims ni...dah berzaman cari..

Sue@Iza said... [Reply to Comments]

peej, kau cari mane game nie...lama dah aku tak main sim...marilaa kongsi sesame.. sharing is caring ma...marilah peej..aku nak gak..
(gile desperate bunyi)

illa said... [Reply to Comments]

hahaha klu org tak pernah main sims mesti mcm musykil je apa u citer ni..
dulu i ada main tp dh lama tinggal..
best oo tgok diorg make love dlm selimut goyang2..
tp yg latest ni mcm lg cool je..hehe ada chance i main gk ni :)

monamie said... [Reply to Comments]

hihi.. lawak. peej comel jugak mcm sims 3! haaa...

Xuriana said... [Reply to Comments]

ko kalau jumpa game, hishhhhh..

-ilyannur- said... [Reply to Comments]

Peeja.. aku pun suka main sims 3 haha... aku suka tanam2 sayur je, pastu blajar resepi baru. haha...

fzdllh said... [Reply to Comments]

haha.best!
pinjam game jap boleh? ;P

Mommy Lily said... [Reply to Comments]

besntya bila dengar peej cerita. nak kena gi cari jugak ni. sblm ni main sim 2 je

Schalfyzcha said... [Reply to Comments]

Astaga peeeeeejjj. Gigih u bercerita hokeyy *tepuk dahi*

Syahirah~ said... [Reply to Comments]

main sims 3 ni memang sronok gile..berjam2 main tak makan pun takpe..haha
tapi tension tau kalau ada sim yg trait insane..suke2 die je pakai baju tak kena tempat..boleh plak nak work out kat gym dia gi pakai formal..haha

stakat ni dah main sampai 5 keturunan..gile penuh bndar tu ngan family dia je..haha..

oh yang pasal menantu n cucu tu, biar dia cerai ngan husband dia tu..carik laki baru untuk dia..haha yg anak no 2 tu kawen ngan partner dia..

alamak panjang gile kot komen..haha tumpang excited baca entry ni..

p/s: jgn lupe wat aging sim tu slow sket..sebab kalau normal cepat sgt jadi tua.. :D

A.I said... [Reply to Comments]

sumpah aku tak paham apa game yg kau men ni peej! isk..

cik nurulain said... [Reply to Comments]

i pon tgh main sims 3 gak. besh besh. sbb boleh g jalan2 sume. tp beli kereta mmg xde function ek? sbb kita naik taxi gi mana2 bukan kena byr pun. baik nek taxi je..hehe.

MrsSerih said... [Reply to Comments]

hehhee..bestkan game tu.. the sims 3 kalo mati ada mcm malaikat maut dtg x? hehehee.. time best time woooo hooo.. hahahah

.::fuschiafasha::. said... [Reply to Comments]

peej..
yeayyy mmg best lah the sims 3..
tp yg anda punya adalah sgt best sbb terlalu drama swasta..

kte klu men mmg kompem2 x smp ke cucu dah buat org laen..
hahaha!

pastuh kalau yg pompuan balik2 keje kasi jd chef je sbb sng nnt nak msk kt uma..
huahuahuaa!

eh cemana x nk kasi thesims tu sensed bila mandi?!
kte punye sensed jeee peej!
haha cm syaiton kan xnk sensed2..
hahaha!

cyan said... [Reply to Comments]

Peej, bwhahaha funneh!! aku main sims ni pun kasi dramzzz ok. Kasi scandall, mak bapak putih tapi anak-anaknye warna warni woohooo!!! Tapi aku belum main sims3, sim2 je. PC tak cukup power. Tunggu la nanti berduit, install sims3 ni mau tak tido tak makan main. Miahahahah

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...