Instagram : @peejburhan

mommy day~

miahahah. matiklah dah sebulan baru nak keluar entry kan.
rasakan paling blogger tak bertauliah aku ni.
takpa. ada aku kisah. tetaplah nak tepek n kasi update.

so mother's day hari tu buat sambutan kecik2.
wah ayat taknak kalah.
memang tak la sambutan kan.
takda apa pun.
cuma noy beli kek aje. so main tiup2.
mama suke la kan semua keliling dia n all.
haih. easy to please betul that woman.

so here r the piccas.


:: shit i cannot remember the name la. was it black forest cheese cake? or something to do with blueberry. entah serious tak ingat ::
:: makcik over siap pakai lawa2 ok. hahah. padahal kita orang semua tercomot ok ::
:: feeling romantic abis la konon ::

hahah time ni lawak ok.
mula2 dorang suap2. sekali aku keluarkan camera.
aku memang snap. tp aku jenis tak suka pakai flash.
tapi aku saja biarkan pose ala2 aku nak snap.
serious lama gila mulut mama ternganga macam tu.
yang papa pun tangan elok je ala2 nak menyuap. ahahha pengsan.
apa dia ingat ni time dia kawin nak pose lama2.
last2 kek tergolek2 ke pinggan.
yang mama sambil nganga cakap, " lama nye. dah ke belum"
yang aku, " dah lama dah abis. saje nak tengok berapa lama mama nak nganga.
hahaha.semua gelak tak hengat.
sebab serious lama. agaknya air liur pun dah bertakung. hahaha
ye la nak kek tak dapat2. nganga je lebih.
omg, im so mean.

:: mi familia. tgk la tu. comot gilos. P.G siap baru bgn tido ok ::
:: tgk la ligat tangan dia makan kek. macam ke takda kencing manis tau ::
:: the cake. sedappppsss. sila la try. ::

14 Comments:

bb7ady said... [Reply to Comments]

wahh nampak sedap.. terliur tgk gmbar kek tuh. tetibe lapar.

Diba said... [Reply to Comments]

ini adalah blueberry cheese mmg shedappppp

khai said... [Reply to Comments]

uish peej, len kali pakai cun2 nk raikan mama taww..

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Peejaaaaa...kau memang keji..ade ke kau citer semua kat dlm blog..
Malu mama tau, terngaga ngaga tunggu nak makan cake papa suap..
Hish..budak nih..memang tak senonoh..tapi I had fun really with all my children around me..heaven
Alhamdulillah..

A.I said... [Reply to Comments]

boleh meninggal aku pepagi buta ni tgk kek kau yg hebat tu! ayoyo..dah lama tak makan kek...

Auni said... [Reply to Comments]

huhu kelakar la tang aunty dok nganga mulut lelama. ingat gambar tak tangkap lagi. hahahah jenuh posing yer aunty?

by the way, cake tuh memang nampak sedap

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

its blackforest cheese!!!! OMG!! aku gile betol dengan cake ni i dont know why. setaaaappp.... smlm baru beli lg. hoh hoh hoh tak dpt kakkek perisa stroberi punye pasal... miaahahahaha :P

doll said... [Reply to Comments]

mmg laa saat paling bahagia bila seorang mak dikelilingi anak-anak dan suami tersayang..

bday mom mestilaa nak lawar2 ek..yg lain biar comot, org nak tgk bday mom jer..hehe..

gambar nganga tu mmg npk sgt tgh tunggu flash keluar!jahat ko peeja..model2 dh siap posing baikk punye tuu!

kek tu mmg terbaikk laa!

Tina Banana said... [Reply to Comments]

lawak ok.. mama ko sorang je yg lawa bagai yg lain comot abis, heheh..

silent reader said... [Reply to Comments]

matila!! ke carut ngan mak sendiri...
hhehe (tak pa carut2 caring gittew)..
walaupn mothers day dah lama berlalu.. tapi entry ni very the sentimental.. atleast u appreciate yr mom by making this entrykan.
clap2...

PertMuffin said... [Reply to Comments]

black forest cheese by sekret recipe. i laiikkk!

perangai aunty mmg sama dengan mama saya yang suka bergaya keterlaluan depan kamera terutama kalau ada makanan...comel walaupun aneh. hehei!~

Azma said... [Reply to Comments]

peejaaa.....kau memang lawak lah....aku ketawa sampai nangis-nangis nih....

eZa said... [Reply to Comments]

kek beli mane tuh? terliur ;)

peej said... [Reply to Comments]

bb7ady - beli la sepotong. kasi layan terliur itu. berbaloi.


diba - blueberry cheese lain. ni lain. tp blueberry pun sodap. favvy jugak tu.


khai - baiklah. ;p


mama - hahaha. memang lawak ok. patut time tu pija amik video. oh mummy ure so funny. i love u.


a.i - jangan la sampai meninggal. over tau kau ni.


auni - hahha. kalau tgk live lg kelakar ok.


lilred - blackforest cheese yea? ye la tu kot.a aku tak ingat. kau saje kan. kalau kau tak sebut 'kakkek' tu takleh eh? typo laaaaaaa!!!!!


kak doll - tu la kan. simple celebration jadi best if semua ahli lengkap.


tina - biasa la. mak2 kita ni kan sentiasa nak melawa aje. over.


silent reader - sebab dah ada dalam camera tu kan. so kasi tepek la. simpan pun bukan dapat apa. :)


pertmuffin - betul. mama suka lawa2 if occasion or amik pic. padahal sesama sendiri aje.


azma - huiks. apa ke teruk sangat. jangan la sedih2. ngeh.


eza - secret recipe.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...