Instagram : @peejburhan

missing her badly. tsk~

ok i'm back.
i already got my pace. dah tau main game tu.
rasakan ngadap itu aje.
ni makan malam pun belum sebab ngandap game ok.
gilaaa.n it's already 2am. yikes.
ni dah stop baru terasa perut grok grek. if not tak sedap.

ok ni entry lama jugak.
almost a month a go.
omg. lamanya. bagus perangai.
anyway. jonet telah selamat meninggalkan kami.
dah selamat sampai ke gurun sahara dia tu. :(

so dia gerak 12 may hari tu.
since me n noy takda apa.
so gigih nak jugak hantar dia kat KLIA.
shes the sweetest friend anyone could have.
so dia nak pergi ni harus la terasa mencucuk2 sangat.
dia pergi 6 bulan aje.
tapi kemungkinan ada ura-ura setahun.
omg lamanyaaaaaa...harapnya tak la.

so ke klia.
dia check in 7ish.
so around 5 macam tu kita orang dah sampai.
sekali sampai dia baru gerak dpd umah ok.
nasib umah dia nilai aje. so tak jauh :)
sementara tu memberuks dulu la aku ngan noy.


:: session kepul-kepul ::
:: untuk yang baru kat sini. noy ialah adik saya ye. bukan jiran atau kawan baik ke apa. ye muka kami tak sama. aku lawa dia tak. hahahha. lempang pliss ::
:: wah. teruja ::
few minutes later jonet sampai.
so tengok dia tengah membusy nak pad lock bag.
lawak la perempuan tu.
ada ke dia beli padlock besar untuk bag.
jenuh nak masukkan kat zip.
dia kata sebab pad lock kecik macam tak meyakinkan. gilo.
aku ngan noy hampeh.
nampak jonet je terus sebak2.
jonet yang nak pergi tu relax aje.
jonet ni baik. tp bab2 emosi ni kurnag.
macam hati kering.
memang tak pernah la tengok dia nangis ke apa.
maybe kalau nak jadi doktor ni kena macam tu kot.
apahal pulak nak sedih2 ke apa kan. susah lak kerja.
maybe jonet terlebih keras lagi sebab dah la doktor. pastu tentera pulak.
anyway. photo session.



excuse the peruts uolls. hahah
ok ada cerita.
noy ni mulut paling puaka punya manusia.
dia suka cakap perut aku perut sedih.
aku dah macam, "perut sedih?"
pastu dia kata la. "perut kau besar. pastu ke bawah. macam mulut sedih"
fuck gila kan perempuan tu.
lepas2 tu dia dah tak cakap dah. tapi bila nampak je aku.
n let say baju aku macam nampak la conditon perut ke apa.
terus dia juihkan mulut dia, pastu buat ala2 sedih. 
serious rasa nak lempang ok.
fineeee. aku tak exercise. memang la begitu ghupenya.
nanti la aku exercise (tah bila la ye) perut aku senyum baru tau.
erk. perut senyum? macam lagi scary aje.
korang faham tak apa aku cerita ni?
if tak. sila tengok pic di atas. confirm faham. 
memang sedih perut tu.
lagi sedih tuan punya perut ok.
tah bila la nak dapat perut beyonce.
wahhh. gila aim high. takkan dapat la weyhhhhh.





:: ish. serious sayang perempuan ni ::

:: weoww..mata rambang2. ok tipu aje. tak pun. sebab takda yang menarik. wah sempat jugak check it out :p  ::
:: then dorang pergi check in bagai. tengok la tu. teruja je muka jonet. ::
:: later lepak di mc d. poyo je. konon2 kita orang takmo makan. nak minum aje. last2 siap order nugget 20 ketul n licin ok. mueheheh. memang dasar perut sedih. ngehh ::
oh family jonet takda.
dorang hantar je.
sebab jonet ramai adik kecik2.
so kena amik balik sekolah semua baru datang balik ke KLIA.
tp by the time sampai lagi 5 minit jonet nak boarding dah.
so jumpa kejap peluk cium sikit je la.
relax je. takda session emo2 ke apa.
fam aku masa hantar noy gi kuwait. amik kau. drama air mata. hahaha.
dorang kata dah biasa.
ye la jonet dpt for 1 memang dok luar aje kan.
so dah biasa pisah2 ni.

then its time to go.
time ni ramai la drama2 air mata.
ye la ada yang laki bini la.
anak melalak2 la apa la. kesian.
jonet je relax. hampeh minah tu.

:: group photo. ramai gila snap. aku dapat ceruk. tak nampak pun jonet. tah apa2. ;p  ::
:: so cilok ni dpd fb jonet. ngee. ok can see her now ::
:: tengok la tu. jalan laju2 je masuk. bukan nak pandang belakang lambai2 ke apa ::

there goes me lovely jojo :|
takpa panjang umur Insyallah November jumpa la.
hmphh..lama lagi tu. rindunyaaaaaaa.
serious rindu ok. kalau tak mesti atleast 2 mingu sekali jumpa.
dia tu dah macam ahli keluarga dah.
if balik cuti harus nak lepak umah aku aje.

hopefully dia selamat pulang ke tanah air.
wah dramatic gila ayat.
ye la. tentera kan. so kena la ayat2 ala2 drama tv1 . haha.
tp dia doktor. doktor tak kena bom kan?

ok tu je.
byeeeeee.


16 Comments:

kupaslaroren said... [Reply to Comments]

jonet tu pergi atas misi ape erk?? macam hantar bantuan ke gaza tu ker?

A.I said... [Reply to Comments]

pewot ngan ati kau sama je sedey kan peej? :P

semoga jonet selamat pergi, selamat kembali...Insyaallah..

izat kepong. said... [Reply to Comments]

morningg...best la korang nih memang kawan yang baik.

Mimy Hamid said... [Reply to Comments]

eh muka kawan i ada terselit...hihiih

doll said... [Reply to Comments]

sgt sedih laa kalau best friend jauh kan?kadang2 kawan baik nie xyah cakap apa2 pun, kita tau dia faham..he or she just need 2 b there when you are down..tapi kan, kekdg org yg kita npk tak emo2 nie sbnrnye lagik emo laa..ntah2 Juhanis nangis lam tdo teringat2 peeja gak..mana tau kan!

dlm pd sedih tgk Juhanis Safira nk berangkat, lawak pulak rasanyer baca psl perut sedih..wakakak..adeke perut sedih!lawak btol la noy kenakan kakak dia..yea, mmg both of u x npk adik beradik sgt, but both of u have the sweetness as sisters!wish i have that kind of bond too!

isk..doktor tak kena bom laa..kot.pasal kalau doktor kena bom, saper lak nak rawat yg lelain kena bom..tp no worries kot.saper yg berani2 nak bom rakyat mesia eh..?bersilat laa rakyat dia nanti..huhu..

Asz said... [Reply to Comments]

peej .. i really luv jonet kan ... gud for u to hv fren like her, vice versa ... i adore frenship gini ... dun be sad ok, doakan yg terbaik utk jonet ... that is wat real fren will do ... take care and keep on blogging coz i luv the way u writes ... take care!

doll said... [Reply to Comments]

lawar la boots yg ATM tu semua pakai!tentera mmg stylo kan..tu belum dorang pakai rayban siap semua..outfit nak pegi nie pun lawar!

the guys r ok la peej..xde sangkut ker..eheh!

kolakolakila said... [Reply to Comments]

peej, u nampak macam dah kurus la... *walopun xpernah jumpa real life, tapi nampak beza gbr kali ni...nampak macam dah mengecil.....*

NenekPenne said... [Reply to Comments]

kan best kalau aku pun hati kering mcm jonet..ni tak sikit2 emo..mencik

one thing aku respect ko peej, walapun badan ko mcm tu kan, ko berani pakai baju yang nampak susuk badan ko, kalau kompare dgn aku yang cekeding ni, ooh inferiority complex okey...

adayinmylife said... [Reply to Comments]

true friend la babe... me doakan joent kwn kamu tu selamat eprgi n pulang! jgn sediy2 :D

Ted Waldorf said... [Reply to Comments]

fierce gile jonet punye shoes!!!!!!!!!!!!!!

Along said... [Reply to Comments]

oke takde kena mengena dengan entry tapi boots jonet -- major love tetibe. *tetibe cari boot kadet balik*

doa jonet selamat semuanya, u must be proud of her kan? :')

peej said... [Reply to Comments]

oren - eh tak la. takda kena mengena. dia bg bantuan medical untuk orang UN yang bertugas sana. syiok la dapat check macam2 jenis orang. ngeh.


a.i - hahhaa. bengong mung.


izat - sebab dia adalah sangat baik. gaduh pun tak pernah. bagus gila.


mimy - yeh? yang mana?


doll - tu la. senang kawan ngan dia ni. bila rindu jumpa je. takyah nak call2 ke apa ke. sendiri paham sama2 sayang. ok la. tak pressure. tenang aje. :)


asz - really really love her. tp yang pelik. if jumpa takda la sakan berpeluk ke apa. macam takda perasaan. haha bengong.


kolakila - memang tak laaaaa. perut tu sedih betul tu. ketaraaa. hahaha.


doll - kannn. sebab pergi negara padang pasir. so warna pun ala2 macam tu. lawa kaaannn.
sangkut? memang tak la. tak meyempat. plus takda sapa sudi. ;p


nenek - eh gila. susuk kau kata? badan aku ni tak bersusuk ada la. shapeless. lantakkk. dulu segan la. tak abis2 baggy tshirt aje. tapi sementara muda ni pakai je la. nanti dah tua2 pakai org kata tebiat lak. heheh. mampuih pi la orang nak kutuk ke apa. janji sendiri suke. :D


aday - thank you for the prayers. :)


ted - kannn.?? suke gila. tapi kan. kaki dia size 4 1/2 mcm tu. boot tu size 7. boleh? hahaha. sebab tu size paling kecik UN provide. lawak kan.


along - kan. tp rasanya if i yang pakai harus la macam pengkid ghupenyer. tak sesuai.
tu la kerja aku ni proud kan org je. diri sendiri? ke lautt.

lily lotus said... [Reply to Comments]

selamat berkhidmat untuk negara :)

Nurulhuda|Adlie said... [Reply to Comments]

comel je pasal perut tu, hehe

Mimy Hamid said... [Reply to Comments]

peej yg free hair tu...eziana...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...