Instagram : @peejburhan

mahal tapi nasib baik sedap. tsk~

few weeks back ke hartamas square.
omg lamanya tak ke sana. i think the last time was ages ago kot.
pergi untuk makan la.
time meniaga lain. sbb tu siang. so kedai2 dia bukan bukak pun.

pergi sebab noy teringin nak makan sesuatu.
so ok la. dah lama tak pergi. dah la sana indah2 makanan dia.
ok ada la pergi dalam sebulan lepas.
tp as usual camera takdak. so takda gambar.
so this time ada. kita snap2 la ye.

:: aku makan wantan dry noodle. size medium. harga : rm5.00 tak silap. berbaloi. dah la banyak. sedap lak tu. tambah2 makan ngan cili jeruk tu. hoh stone ok. cuma kalau wantan tu dpt banyak sikit lg feel la. ni dua kotol je kau bagi. keji tau. ::
:: noy makan cantonese yee mee. tak rasa pulak. tapi nampak menarik aje. ok takpa next time mau makan itu. wah matiklah dah pikir next time nak makan apa kan ::
:: paling tak suka air buah adalah rm4 ok. ntah aku rasa mahal tak berbaloi aje. dulu rm3 aje. dah la cair. hampeh tau. tak tau la memang dah naik harga ke. takpun budak tu mark up sendiri. sbb dulu2 if beli air selalu dapat resit. hari tu takdak pun ::

haaaaaaaaaaa... inilah tujuan utama sebab makan kat sana.
tak kisah la hari lepas ujan ke. sejuk2 ke. tetaplah nak kan.
paling lawak lepas abis makan. aku tanya la noy. nak ke waffles?
dia kata dah kenyang la. tak larat la. dia ingat nak bungkus aje.
aku kata kongsi2 la. aku pun nak.
sekali bila sampai matiklah berebut2 tunggu turn ok.
noy main tipu, bila turn dia siap makan 3 kali. tipuuuuuuuuuuuuu..

:: chocolate banana & vanilla ice cream waffles ::

nyum. harga rm8.
macam mahal kan. tapi berbaloi ok. sampai licin bedal.
n waffles dia tebal. hoih sedap betul la.
mula2 sampai lagi lawak. tamak2. potong. last terkeluar balik.
sebab waffles gila panas. tapi ice cream sejuk. padan muka mulut terkejut kan.

wah i want la. nanti mau makan lagi la.
tapi tah bila.
sekarang musim world cup.
confirm tak dapat seat la if pergi hartamas square tu.
if dapat pun tak best. sebab gila bising ok.
sebab orang yang tgk sana semua jenis2 fanatic ni.
siap muka akan conteng2 bendera la.
siap ngan tiup2 prett2. siap gendang2. serious. memang rasa kat stadium ok.
tapi best gak. boleh mencuci mata kan.
cuci mata tgk bola sambil cuci mata tgk orang2 yang tgk bola tu. nyum.
haha. tiba2 nyum.
ok la. tu je. buhbyeeeeeeeeee.



13 Comments:

NenekPenne said... [Reply to Comments]

i suka waffle A&W.. dgn tebalnya, wanginya dah segala bagai...hari tu pegi kat Sunway Piramid, boleh kata tak ada...ish ish ish...

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

air sekarang dah mahal. sebab gula dah naik harga. hehe. pasni kena mintak air suam jelah. pasrah.

aZaMieTa said... [Reply to Comments]

peej,
i'm new!~ ;)

klw peej pnh mkn kat alamanda
ade wafel gak
pong besh gak
hohooo...!

arin said... [Reply to Comments]

peej, waffle tuh ngn choc pekat2 ko cuba try mkn kat hj don - plaza damas lak.choc dia , pperrgghhh , pekena lak ngn pisang. try ar gi sana.

A.I said... [Reply to Comments]

wantan mee tu feberet aku jugak. penah tak kau rasa yg kat JJ wangsa maju punye. Sedap wei bila compare ngan tmpt lain punye (bg aku la). sup dia pon best (^_^)

umi ameer said... [Reply to Comments]

korang citer pasal makan kan.. akupun rasa tiba2 mauuu je tauu..
best korang dua beradik satu kepala ek?

Ieda Al-Habsyi said... [Reply to Comments]

tak tahan tgk wafel tuuuu!! sedappp, memang berbaloi kalau mahal kan :)

lily lotus said... [Reply to Comments]

mmg boleh meroyan kalau sape tak tahan dok kedai makan time worldcup ni..hihi

ajjah said... [Reply to Comments]

sedap gile.. *gulp*

@xiM said... [Reply to Comments]

mahalnya jus itu!!

marinahunny said... [Reply to Comments]

hahaha sedap la tgk waffle tu..

eh suka tgk pija dgn noy mkn..pastu gaduh2..hahaha lawak la..

Petite Fairy said... [Reply to Comments]

penah skali kat hartamas sq tu kawan order air kosong kene 30 sen tp bila sy order lagi skali air kosong kene 50 sen. agaknye diorg ni mark up sendiri nih harge. harga asek berubah2. air vanilla coke tin smpai rm3. mahal gile

Maklongnya Bedah said... [Reply to Comments]

ko patut makan omelette oyster dia. owhhhh.. sedap tahap inzal.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...