Instagram : @peejburhan

korang kisah ke?~

first of all aku nak mintak maaf.
sebab kan. aku ni punya la pemalas nak reply komen.
dah la lately ni ramai pulak rajin komen. haha.
padan muka. suruh orang cakap hi.
sekarang ramai dah nak cakap hi n komen2.
 lepas tu tak ter-reply kan. niceeeeee.

kadang2 aku rajin aku reply.
tp usually. 1-2 entry aku reply . lepas tu dah letih.
sebab aku ni kalau reply mesti nak panjang2 macam buat entry jugak.
so by the time the third entry tu aku dah tak kuasa.
jangan korang ingat aku main pilih2 mana suka je aku reply.
tiba2 tang entry yang korang komen aku taknak reply.
bukan ye. sebab aku malasss.

sebenarnya korang kisah ke aku reply ke tak?
sebab dulu aku pernah letak poll kat blog ni.
tanya pasal aku perlu ke aku reply komen.
ramai jawab tak perlu. reply kat entry baru pun ok.
so sebenarnye ok ke tak ok?

aku ni tah apa masalah suka rasa bersalah.
macam aku tengok blog orang lain rajin reply. tp aku malas. aku rasa macam aku keji.
tp what to do. me very the lazy one.
so how? perlu?
tak perlu?
if rajin baru reply?
or suka hati kau la pija. blog kau?

ngeeeeeeeee..

26 Comments:

a LoT oF LuV said... [Reply to Comments]

Salam perkenalan.. nice blog..

NenekPenne said... [Reply to Comments]

kalau ko reply pun ok gak maksudnya ada 2 way communication disitu..

sekiranya ko publish komen2 tu maknanya ko aware lah setiap komen yang peminat ko komen tu...

peminat pun kena dihargai jugak tau.. :)

tapi kalau ko malas, nak buat cemana... ha ha ha

Erina Asmawani said... [Reply to Comments]

aiman x kesahh ;)

toughcookie said... [Reply to Comments]

tak payah reply pun takpe... :)

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ai suka kalau u komen balik...rasa dihargai [voley cmtu?ekekeke] tapi kalau u nyer pengomen dh ramai sampai x larat x payahlah susah2kan diri..lain la org komen barang seorang dua je...balas la...[belog ai la tu]ikut la nk komen..komen..kalau mcm boleh jadikan isu u wat la entry khas...it's up to u janji diri sendiri rasa selesa sudeh...apehal panjang pulak aku membebel ni...oklah...babai..

C!kpuanmuda said... [Reply to Comments]

saye tak kisah.. sebab saye pun malas reply.. boleh gitu? =p

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

saya xkisah..mgkin kalu komen tu satu pertanyaan peej replylah...

Ibu Mifzal Arsyad said... [Reply to Comments]

hehe..x yah rs bersalah...sy pun kdg2 malas gak..hehe

syazana said... [Reply to Comments]

x pe peej,aku tak kisah =p

Lya Colours said... [Reply to Comments]

x kesah kot rep ke x
macam saya, ikut tahap kerajinan
kalo rajin , sume komoen rep
kalo dtg semangat malas, mintak maap mmg x rep
huhuhuhu

~BEE~ said... [Reply to Comments]

x kisah la peeja...sebab kalau dah ramai sangat komen nanti peeja x larat nak reply...tapi rasenye selalu gak peeja reply komen...emm..no komen...hehe

akiss ferrero. said... [Reply to Comments]

kak peej. kdg2 xperlu, sbb kite dh cerita kan kat entri pjg2, so mcm malas lah nk bls. sama lah kite, kecuali bila ada komen membina. hihhi.

yg xpayah balas adalah, hai i follow yu,, follow me back ye? hahaha. kdg2 dorang bukan baca entri kite, just nak jalan2 up trafik je :p

Pnut said... [Reply to Comments]

peeja... akak suka org reply balik..
tu menunjukkan kita hargai reader.. macam akak sebolehnya cube reply... kalau rasa malas, just random cakap thanks semua atas komen... saya tak sempat reply satu-satu sebab sebok.. kalau time sebok la...

dan i know reader suka kita reply komen dia.. one of my reader pernah citer, dia malas drop komen kat blog si polan..si polan sebab sombong giler si polan tu, even kita drop komen tanya soalan pun tak pernah jawab, lama-lama org pun fed up

jadi darling, ko kena reply komen..hahah paksa ni
boleh gitu??

Anonymous. said... [Reply to Comments]

saya pun tak kisah... like the readers said... bila u approve my comment, that means you have read it anyway... that's the point, kan?

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

kalo sket2 tu ko try la balas , tp kalo skali ade 30,40 comment aku pon tak sanggup rasanye. haha.

peej said... [Reply to Comments]

a lot of luv - salam, thanks.


nenek - tu la kan. pemalas tak dapat di tolong aku ni.


erina - hahaha.


tough cookie - wokehhh ;p


buyui - kadang2 kalau x ramai komen pun malas. sbb nye bukak internet je blog hop. sampai kat blog sendiri dah letih n malas. ceh


cpm - hahah kan. btw blog u private ke? tak nampak pun kat link?


hanim - ok noted


ibu mifzal - tp kan. even ramai mana cakap takyah reply. sorang cakap reply la..bla bla. terus rasa bersalah tu muncul.


syazana - wah so nice. thank u :D


lya colours - sama la. aku mcm tu la. pastu rasa bersalah. tp rasa je la kan. tetaplah aku tak reply. ;p


bee - ada yang aku rajin reply. ada yang aku tak larat nak reply. sebab aku jenis reply panjang lebar. so bayangkan kalau berpuluh komen. pitam ok. mcm reply komen kau ni. payah nak stop. kan dah berjela. ;p


akiss - hahaa. yang tu pun reply. tapi cakap ok aje. lantakkk.


kak pnut - tu la mama cakap yang sama. tapi Nauzubillah punya malas aku ni. hahahha. ok akan cuba merajinkan diri membalas komen. macam ni :D tengok sejauh mana kerajinan itu.


anonymous - entah. maybe orang akan rasa lebih teruja kalau reply kot. entah. macam aku. if komen blog orang, then that's it. aku takda repeat tgk samaada org tu reply ke tak. unless aku tanya soalan n nak tau jawapan tu la. :)


annasuejie - kan. esp yang komen. uuuu sedapnya. nak reply apa? ok boleh la reply, ' a ah sedap'. tapi kalau dah 6 org komen mcm tu. jenuh gak nak memikir nak reply kan.

Alia said... [Reply to Comments]

LOLOLOL aku masih boleh tahan lagi la reply komen, ye ah, blog aku ada la beberapa kerat je yg komen!

Tapi itu pon kadang kadang rasa malas gila! Sebab aku pon mcm kau, sekali nak balas komen, mcm buat entry baru! Hahahah

Tapi aku rasa macam tak patut lah kalau aku tak balas kan, sebab bukannya komen aku sampai 100 kan..

(HINT:SILA REPLY) LOLOLOLOLOLOL

Rasa nak sepak aku tak? HAHAH!!

peej said... [Reply to Comments]

alia - bengong. punya la panjang lebar. last2 sebab nak bg tau aku kenap reply. fineeeeeee.

deasa said... [Reply to Comments]

kata blog pija
suka hati la kan..
hahaha..

is up to u la
kekadang datang mood rajin tu
memang nak menreply komen je kan..

macam aku aa
rasa nak komen
komen
kalu tak
senyap je baca kat situ
hahahah

wow, panjang plak :P

adayinmylife said... [Reply to Comments]

Ala... Ko balas ke tak, tak amik ati pun. still nak bukak blog ko ari2. Boley? Da mcm stalker plak kan? hahaha... Ish,kang ko slh phm plak.. All i can say is that i'm one of ur fan la... Blog ko besh!!! Smapai ade yg jeles agaknye!!! Hahahaha.. Boley?

A.I said... [Reply to Comments]

"suka hati kau la pija. blog kau?"

Pnut said... [Reply to Comments]

wahhh peja balas komen...
terharu...terharu..terharu..
macam nak buat kenduri

Xuriana said... [Reply to Comments]

aku rasa aku x kisah kot.. sbb aku pun jenis jarang komen, heheh..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

kite seronok je kalau org reply balik xD kalau xreply pun xpe, faham ko bizis. ahax

peej said... [Reply to Comments]

deasa - tu la. ikutkan memang ikut kerajinan la. tapi rajin tu payah betul nak datang. ;p


aday - tu la. tapi kadang rasa macam keji tak reply komen orang. tapi tu la. selalunya malas mengatasi segalanya. hahhaha.


a.i - hahaha. tu yang sebetulnya kan. ;p


pnut - ye ye. sila buat kenduri cupcake ye.


tina - kau memang. padahal kau stalker no 1 kan. ngeh.


wani - ceh macam perli je. aku mmg tak la busy kan. ;p

Xuriana said... [Reply to Comments]

stalker ko panggil aku?
mmg pun
haha

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...