Instagram : @peejburhan

kitty kats..piauu.piauuu~

dah lama tak letak pic mereka2 ini kan.
plus aku malas mau cerita panjang. so tepek2 gambar je la ye.


oh sila la jangan tertipu ngan muka ni.
konon2 comel tido2 pun nak ada bantal.
tapi jahat ya rabbi ok.
ok bukan nakal. tapi jahat.

aku tak tau la apa masalah dia.
tapi dia suka kencing2 kat barang2 aku.
dia dah sunat. so dia tak pancut la.
kencing duduk. so bayangkan la takung2 kencing dia. huarghhh.
mula2 dua kencing kat comforter aku yang baru beli 2 hari. nice kan.
then dia kencing kat ballerina flats aku. siap bertakung dalam kasut ok. huaghhhh.
kali 3-4 dia kencing kat random plastic. apa masalah la mamat ni.
then baru2 ni dia terlepas masuk bilik aku n kencing atas lipatan2 baju ok.
arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

noy lagi cibais. dia salahkan aku,.
sebab hannan kacau barang2 aku n bukan noy ke apa.
dia kata mesti aku ada buat salah.
salahnya sebab aku tak layan dia seharian. aku main game aje kan.
tak belai2 dia. so dia pissed off. still
aku pissed off kat dia takda aku kencing kat barang2 dia ke apa kan./
hahha tiba2 emosi.

:: lulu selalu buat hal dia aje. dia suka main. nakal sebab suka berlari2 n terlompat2 aje. tapi other than that he's lovely ::

problem paling baru.
ok hannan ni dah sunat tapi tah apa kena masih gian.
dasar kucing arab. so gatal lebih kot.
dia suka nak rogol2 lulu. gay ok.
kesian gila lulu marah2 n bulu tercabut2 ok. jahat gila la dia ni.



so baru2 ni noy bawak pergi umah kawan dia.
kawan dia ada 4 ekor kucing betina ok.
bukan main hannan mencium bontot siap buat2 muka ala2 lazat la konon.
tapi takda apa la. tergedik2 macam tu je.
so nowwwwwwwwwwwwwwww, for the past 4 days hannan dok mengiau macam kucing jantan gila ok.
kuat nak mampos n mendayu2 every 1/2 hour ke apa. just imagine.
sakit jiwa ok. rasa nak sepak muka dia.
tapi apa dia tau kan.
pastu kawan noy kata kucing dia sekor tu pun macam tu jugak.
so nanti dia kata nak jaga hannan kejap la.
biar bagi kawan2 ke apa.
masalahnya hannan tu dah sunat. bukan ada faedah pun. haih.


:: hello. my name is cholomon ::

dah besar kan dia tu. 
eee geramsss.
hari tu tengok dia takda kat port dia. gelabah dah kita orang.
rupanya dia dah pandai jalan tu. so dia lepak kat sliding door la. la pokok2 mama la.
biasa dia tu.
dia still takut2 la. tapi ok la. kena biasakan ambik selalu la.
kang kalau dia tak kenal payah kan.
oh dia betina la. ingatkan hari tu jantan.
takpa. kucing betina baik sikit kan. 

ok tu je kisah kucing2.
ok ta-ta.

18 Comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta said... [Reply to Comments]

wah.. kucing bulu gebu!! geram tengok! rase mao gigit itu kucing. meoowwwss~~ haha..

Ujie said... [Reply to Comments]

Aku nak gigit2 kucing ko boleh tak??haha setiap kali ko cite pasal kucing mesti aku nak gigit

e.t.t.y said... [Reply to Comments]

hahah dasar kucing arab!

Dean said... [Reply to Comments]

hehehe comelnya.mcm garfield!

salzahari said... [Reply to Comments]

GERAMMMMMMMMMMMMMMNYA tgk kucing2 ko... rasa nak picit2 dan peluk bwh ketiak okay??!! eiii...gerammm...

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

ade bladder problem tak peeja? kke recently kau baru tukar food die?kucing kalau kerpa tukar food pon ske terkencing2.

Syumaimah Edite said... [Reply to Comments]

kongsi sket...

hannan jahat ye? hirah juga jaaa'aaaat (beliau juga jantan...kucing husband i masa bujang)

masa i dah tunang ngan husband, hirah nih selalu laa beliau hantar gi umah i. dia pandanggggg i satu macammm jee...

dia kencingkan segala kad kahwin i yg wangi sedia ada tu...grrr

pastu, esok nak nikah...hirah ni siap kencing n berak kat segala hantaran i. padahal dia berbisnes biasanya kat tandas...so, peej..sekarang siapa lagiiii jahat....hannan or hirah? kihkihkih

hirah ni warna putih bersih, bulu kembang dan muka penyek..ntah apa ke jenisnya...1k my husband beli. buat teman katanya masa bujang.

***tapi hirah dah arwah. terjun apartment..meroyan pasal i kahwin ngan tuan dia laa i rasa..seriusss...kucing nih aneh tauuu..

Faressa said... [Reply to Comments]

ahhhh sooo adorable all of them!! no la females pun boleh sejahat as males. Look at buttercup, so evil and my benji boy suchh a sweetheart.

Benz said... [Reply to Comments]

hannan punye eko tu cam melekat2 ek?kwn aku pun sama problem cam hannan ni. tp mamat tu x sunat, stim2 tak reti nak melampiaskan napsu. hahaha! lulu tu montel gileeeee! geram aku tenguk.. muka gadis sgt wpun jantan. ghahahhahaa

The Vet said... [Reply to Comments]

Hi Peeja,

Nice to see your cats semua sihat2. Bagus yg u dah sunat dorang tu coz kurang chance of the male cats kena testicular cancer in older age.

Pasal kucing asik kencing merata. Its usually stress related. U ada pindah recently kan? Selalunya kucing kalau dia tak suka/tak familiar with new territory, dia akan tunjuk stress and kencing merata. Bagi dia satu spot sendiri. Beli jamban kucing tu with pasir kucing sikit, put a few drops of his pee on the sand then bila dia nak kencing, letak dia dalam tu. Biar dia bau and kais. Next time dia akan pegi situ je to do his business.

Another thing pasal dia mengawan walaupun dah sunat. This normally happens kalau kucing jantan tu disunat lambat sangat. Best time to sunat is age 7-9 months. Kalau umur dia lebih dari setahun, then hormon tu still akan ada dalam badan dia, that's why dia still mengawan walaupun nothing really happens. Annoying yes, but nothing u can do about it hehe.

Also, kalau both your cats kat rumah tu is male, then most likely dia akan menggedik dengan the other male cat saja. No choice kan? Dia dah biasa with the smell so bila dia jumpa female cat, dia tak heran sangat.

All the best! :)

Nurulhuda|Adlie said... [Reply to Comments]

haha comelnya lulu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ok exaggerated, haha

Wawa said... [Reply to Comments]

hi peej. my boys really love cats and want to have one (or more) for them.

the problem is i dunno how to take care of cats. the poo and the urine.

your cats are sooo adorable and look really well groom.

how do you do that?

thanks in advance.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

hannan mcm ketua gangster.. ahaha.
cholomon = sgt adorable!! kalau free, tgkplah video dia tgh lompat2 main2. mesti cute gle.

natessa said... [Reply to Comments]

peeja....u and faressa both have the same problem....aiyo...i hope i balik nanti buttercup wont pee on my stuff...i blame my dad for spoiling her and the reason she's being so evil to faressa coz faressa malas nak layan her gedikness....

peej said... [Reply to Comments]

osh - tgk mmg geram. tgk perangai. geram sampai rasa nak tempeleng.


ujie - bela tgk. rasa nak gigit ke tak. hahah


etty - betul ok. kawan noy pun beli kucing dpd kuwait. pun sama sewel ok.


dean - jangan terpedaya ngan ghupe dia. jahat ok dia.


salzahari - tp dorang ikut mood. salah kepit kena gigit ok. esp hannan. pengkejiiii.


lilred - takdonyo tukar food. n ni bukan terkencing. ni memang saja2 kencing ok. pfffttt..


edite - omt. tu lagi keji. tp kucing mmg selalu jealous2 la. sama macam hannan. if nampak kita orang belai2 lulu lebih. mesti jeling. pastu mula tak puas hati dia bantai2 lulu. tah apa penyakit la hannan tu.


faressa - tu la kan. i rasa it depends on the cat la. kalau tak jahat tak boleh ditolong tu memang rasa nak cekik ok. grrrr..


benz - melekat2 macam mana? macam tak faham soalan kau.


the vet - hannan ni problem dia dia macam tak suka pasir. dia geli n tak reti kais. if berak pun dia biarkan aje. nanti lulu yang kaiskan tutup.
yeah dia sunat lambat la. jumpa vet vet pun cakap dia stress. sebab dia takda hiburan. prob is dia taknak main toys dia semua. dia mau 'main' lain. heheh.


huda - comellll. n sangat sweet n baik. sayang sgt.


wawa - kena train. mula2 memang dia akan berak n kencing sepah. tapi amik taik tu n letak kat pasir dia. then letak2 muka dia kat situ. so that dia tau next time berak n kencing situ.
pasal bulu n all. bagi makan elok2 n bila sampai due pergi vet for vaccin n all. costy sikit la. tp dorang so far sihat la.


wani - memang punnn. tu la cholomon comel kan. tp dia kecik lg la. dia belum pandai main. still takut2. asyik nak nyorok aje ;p


tessa - tu la. same thing here. noy spiled hannan. hannan buat apa pun tak marah. tu yang menjadi2 tu. pastu i jadi mangsa sebab he know i hate him. haha. tp marah2 pun in the end rasa sayang jugak. :|

Ujie said... [Reply to Comments]

Pernah kucing aku berak atas almari perhiasan(apekena tah dia)..mcm bentuk kacang cap tangan berketak2..tapi besar...

one fine day, aku terjumpa taik dia tu (tatau nape tak de bau busuk sblm tu)..aku igtkan kacang..aku pegangla...ghope2nye..taik kuceng!! kuang hajaq!!

sib baik aku tak gigit mcm nak makan kacang..wahahhaa..bengong...

A.I said... [Reply to Comments]

tingat ngan Bebek :(

Syumaimah Edite said... [Reply to Comments]

ko ni ai..memana ko buat drama airmata..wakakaka...orang tengah seronok mengata kucing, tetiba ko ungkit2 kisah kucen datin biah..ko nih...sajeeeee je tauu..nak buat aku rasa bersalah membenci arwah kucing pak habib aku tuh..huh!

***mati laaa gue ngumpat aizah sampai ke sini...kihkihkih

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...