Instagram : @peejburhan

kesayangans yang payah nak jumpa~

last week. ok aku tak ingat bila la.
aku rasa last saturday kot.
awal2 ice dah call buat appoinment kata nak jumpa.
matiklah kena buat appointment kan.
macam ke busy sangat je aku ni kan. hahah.

tapi dia dah buat appointment awal2.
last minute baru kita orang siap.
nak lepak kat suzi's aje.
siap bila sampai. huda n ice cakap, kita orang lawa2 ni dpd mana?
miahahha. lawa ke. ok la. over siap pakai elok2 la.
selalu comot aje kan.
last2 kita orang jawab. sebab dah lama tak keluar lepak.
so sekali keluar macam over sikit la.
serious. aku rasa time tu ada la dekat 2 minggu tak keluar kemana2.
noy dah la asyik keluar ngan kawan2 dia. aku malas nak join.
kawan2 aku lak ajak keluar tapi aku takda transport.
so terperuk la kat rumah.
ok takda la terperuk. aku suka je.
main game n online. :D


macam2 gossip la keluar.
kata dah lama gila tak jumpa kan.
oh aku kan sekarang tak tegar.
so lupa bawak camera.
so snap2 pakai camera hp aje. so tak clear la yea.
ni pun hp noy ok. if pakai aku punya lagi hampeh.
so gigih pulak dia candid.

:: time noy dpt candid ni terus suka dia. dia kata ketara kak nam n pak nam. yang aku tutup2 mulut. yang huda pun sama siap bergegar2. yang ice sampai terkeluar gigi. hahha. apakah kisahnya? kena rahsia la. blog aku ni tah siapa2 baca kan. kang ada yang terasa. bahaya. hahhaah ::


oh masa sampai terkejut ok.
sebab ice dah pakai spec ok.
rasa nak tampar pun ada muka dia.
sebab rasa tak sesuai je muka dia pakai spec. hahha.

hmmm. bila tgk pic ni rasa seronok pulak.
esp ada huda.
serious aku macam seronok ice kawin ngan huda.
sebab she is so sweet ok.
kau bayangkan aku dah bff ngan ice ni dpd aku form 2.
so dia asal ada gf, tah apa penyakit mesti nak kenalkan kat aku.
n when i tell u gf. i mean girlfriendsssssssssss.
mamat ni banyak betul gf. gila.

usually aku ok je la. ngan gf2 dia.
suka dia la kalau dia dah suka kan.
tapi nanti lama2 ada je perangai pelik2. tsk.
tapi aku ni jenis tak bg tau. aku tension sorang2 aje. pastu complain2 kat noy.
tp bila dia dah realise sendiri. then break. baru la aku bebel2.
bengang je dia. sebab dia kata aku bukan nak sound.
ye la. orang bercinta kau boleh sound ke kan?

then hari tu terbukak cerita pasal salah sorang gf dia.
yang aku sangat pelik apesal tiba2 dia pilih tu.
dah la budak lain betul dpd selalu pilihan2 dia.
then budak ni jenis stuck up gila.
cakap ngan aku pun taknak.
tp lantak la kan. maybe jenis tak banyak ckp kot.
tp bila lepak lagi. ngan budak2 lelaki semua elok dia bercakap n bergurau senda
wth la. nyampah aku.
ke dia jealous n nyampah kat aku?
ye la kan. kadang2 ade jenis perempuan yang dia x suka bf dia ada bestfriend ke apa.
dah la ice ni jenis semua dia nak refer ke aku.
tapi nak jealous pun agak2 la kan.
takdanya aku/ice nak bercinta ke apa.
tak sesuai ok. ice tu halus.
aku ni almari 4 pintu ok.
hari tu aku tgk pic2 lama. aku jumpa pic ni.
kau tgk tu. almari melampau ok.





:: hahaha. takuit tgk diri sendiri ::

nasib tak menjadi uolls.
then jodoh ngan huda. oh gembira maks.
huda mula2 dulu malu2 jugak.
jenis senyap aje. pendiam aje. baik gila ok. takut jugak aku. ;p
pastu dah 2-3 kali jumpa. jadi best.
dia adalah best ok.
agaknya sebab tu dpd dulu ice suka bawak kat aku kot gf2 dia.
sebab kang kalau takleh masuk. nak lepak pun susah n tak best kan.

ok itulah cerita kesayangans saya.
saya sayangs n rindu sama jonet.
tapi nak cerita pasal dia kena tunggu sampai dia balik hujung tahun nanti. tsk.


14 Comments:

i.z.m.a said... [Reply to Comments]

aku ada gak bestfriend lelaki.. kawan since sekolah menengah dulu. asalnya aku tolong die ekjas member kelas aku, sudahnya die jadi kawan baik aku. dengan gf die tu akhirnya putus. alasan? die rapat sangat ngan aku???? WTH kan...

tapi pernah la dengar gosip konon2 die ada taruh harapan kat aku.. hik hik hik

skang aku dah kawen, die still single lagi. masa aku kawen, die dengan selambanya datang sorang..

ok, hai peej.. aku memang hari2 tengok blog ko.. jadi aku tegur la ari ni, kalau tak kang ko kata aku stalker selongkar umah ko tak tegur2 dulu kan..

xoxo

emellia said... [Reply to Comments]

sedapnye eskrim...

PertMuffin said... [Reply to Comments]

ingatkan ice tu eskrim pisang..
hiks! :D

PertMuffin said... [Reply to Comments]

ingatkan ice tu eskrim pisang..
hiks! :D

aZaMieTa said... [Reply to Comments]

rambut noy pjg sudaaa... =)
gmbo yg pes skali tu nmpk sedap a..
huhuu~ ;p

Drama Mama said... [Reply to Comments]

my ubby ada gak bff pompuan dulu2. slalu bawak gi jumpa kakak angkat dia lah..kawan tu lah kawan ni lah. semua girls. nasib haku sporting! hahaha

http://twinkywinkystars.blogspot.com

~Cik Ati~ said... [Reply to Comments]

so i guess i'm not alone la ek? psl byk2 kawan pun kawan llki gak yg rapat..mmbsr dgn abg..perangai pun dh x rupe pompuan (mak la ckp..huhu) sampai nk lyn potential bf pun mcm kengkawan llki..hah..x romantik lngsung ai nih..hahahahhaaah

sweethOneY said... [Reply to Comments]

bestfriend laki aku pas kawen terus tidak rapat.. mungkin dia takmo binik dia jeles kot. hehe
nasib baik ice tu leh je bawak huda join sekali.. so xde isu jeles kan..

aMyErInAiMiE said... [Reply to Comments]

kak huda ngn ice bukan satu batch eh?sbb erin knal kak huda...erin knal ice..so dh konpius dorg ni dr batch mane?
kak peej..please tell me.hehe.thnx

peej said... [Reply to Comments]

erin - ice batch spm 2000. huda spm 2002. dorang kenal time kerja. kat mrsm dulu tak kenal sebab ice dah abis sekolah br huda masuk. sbb dia form 4 baru.

aMyErInAiMiE said... [Reply to Comments]

owh..no wonder..spm 200 sy dh masuk terendak.form 1 baru.:D akak peej pun same la kn?ok2..xperlu jwb sudah.tengs!

peej said... [Reply to Comments]

a ah sama ngan ice. tp tak cukup cerdik utk stay sampai form 5. ;p so masa after pmr kena tendang. tsk.

aMyErInAiMiE said... [Reply to Comments]

haha.dont say dat.tsk.:P
eh,same batch ngn saiful masri x?mcm rase die batch akak..tp xtau la f4 baru or dr f1..

Xuriana said... [Reply to Comments]

sapa ex gf ice yg ko x suka? takkan aku kot, hahahahahaha.. aku rasa aku tau sapa... haha..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...