Instagram : @peejburhan

jangan tegur part 2

hahah tergantung eh cerita aku?
aku rasa macam dah panjang cerita tu.
bila dah publish tgk pendek aje. cehhh.
anyway. korang tanya apa jadi kan?
takda jadi apa la. kau just dengar2 bunyi n all.
tp tak amik tau. n Alhamdulillah takda pelik2 ke apa kan. ;p
cuma aku nyampah noy suka gelabah melampau.
pasal kes rempit tu family aku tak kasi cerita. sebab tu aku tak cerita.
tengok la macam mana. if aku rasa nak cerita kau cerita la.
kes pun dah lama. akhir tahun lepas. :)

ok sambung kisah jangan tegur.

ada situation2 kita orang kat lift.
ok sapa yang pernah tengok cerita2 hantu ni tau la.
ada kes yang lift terbukak tiba2 la. takleh tutup2 la.
memang la scary kan.
aku dah biasa terbau2 ke. bunyi pelik2 ke. tp aku buat bodoh aje.
cea buat bodoh konon. padahal macam2 baca ni dalam hati kan.
tapiiiiiiiiiiii. as usual if ada noy. jadi huru hara ok.

ada sekali tu naik lift. around 3ish, 4 am mcm tu la.
noy tekan la tutup2 lift tu.
sampai satu tahap lift tu terbukak balik.
tau kan lift macam ada sensor.
tp obviously takda sapa la. kita orang je ada.
bayangkan lima kali jadi macam tu.
tutup je. lagi sikit nak rapat. dia macam terbukak lagi.
fuckkkkkkkkkkkkk. ok cerita ni pun aku seram.
tp buat bodoh la kan.
anggap je maybe lift tu gila. sewel ke apa.
tapi takkkkkkkkk. noy si gelabah n cemas lebih ni.

noy : ni kenapa ni ? *sambil tekan2 tutup*
me : hmmmm
noy : apesal macam ni. ada apa ni?

kau tgk mulut dia.
selepas 5 kali takleh.

me : bodoh la pintu ni *sambil ketuk pintu lift tu*

baru lift tu elok macam biasa.
dah la noy kata tempat tu sesuatu pulak.
dia kata lift tu berhantu la apa la. tah apa2 tau.
bengong budak ni.

then situasi lain pulak. time tu pukul 12 lebih macam tu la.
tengah turun lift terus tekan G.
tengah sembang2. tiba2 lift tu terbukak kat tingkat 9 macam tu.
aku dok tepi pintu. aku terkejut jugak. tp terus tutup la.
noy ngan muka cuak n pucat lebih.

noy : kau memang tekan tingkat tu ke?
me : hmmmmm??? 

aku taknak layan.
pernah tak dengar orang tua2 cakap.
if nampak or rasa pelik2 jangan tegur.
tapi takkkkkkkkkk. perempuan ni tak reti diam la.

oh btw, aku kalau naik lift suka tekan tingkat banyak2. supaya org tak tau aku pergi or dari mana.
aku suka paranoid orang mark. nanti next time org tau. orang tunggu nak rompak2.
ok i'm a freak. haha. tp betul la.
zaman sekarang macam2 ok.
cea macam la ade orang nak mark aku kan. bukan ada apa. comot lak tu.
tapi kalau yang nak mark tu sexy macam higuain player argentina tu. aku siap bg ajak join terus.
wahhh sempatsssssss. ok dah melalut. sambung balik.
nway, lepas aku tekan tutup then pandang muka dia nak sembang2 balik.

noy : takkkk.memang kau tekan tingkat tu la kan? * serious muka cuak dia tu kau rasa nak sepak ok*
me : kau niii. kau diam je boleh tak?
noy : takkk la. kau memang tekan la?

wtf this womannnnnnnnnnnnnnnnn...
aku diam tak jawab.
keluar daripada lift aku sound la.

me : kau ni kenapa?
noy : tak la. aku nak tau la.
me : memang tak la. lain kali kau diam je buat bodoh boleh tak? ni ngan cuak2 kau tu.
noy : mana ada cuak. aku tanya betul2 *matiklah tetap xnak mengaku cuak kan* aku tanya macam biasa aje.
me : memang tak la. ngan muka2 kau tu. lain kali diam aje la. anggap aje la maybe ada orang tekan ke apa. tapi tak jadi guna lift ke apa.
noy : memang ada orang ke??

omg. kau tengok tu. dah la penakut. pastu sengal lak tu.
letih ok.
ok contoh aku baru tegur kan.
aku pesan if nampak apa2. jangan tegur kan.
elok lepas tu ada naik lift lagi.
tepi sudut lift tu ada basah la.

noy : eeeee apa tu. ada orang kencing.
me : kau ni kan.
noy : apa pulak? betul la. kenapa basah?
me : lantak la dia nak basah ke apa ke. tapi kau buat2 tak nampak aje.
noy : dah memang basah. takkan takleh cakap.
me : suka kau la noy. pastu takut2. pastu nak menakutkan orang.
noy : orang kencing la. kenapa ada sebab lain ke? tengok kau yang menakutkan saya.

pastu mula la adegan dia nak lari2 takut2. herghhhhhh
ok maybe la orang kencing or orang letak barang basah ke apa.
tapi ada jugak cerita dark water. yang hantu basah2 berdiri situ.
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...takut. tak suka tau.
ok aku penakut sebenarnye. tapi as long as takda orang tegur ke apa.
takut aku terkawal.
tp if dah dengan noy tu. sorry la. memang tak terkawal ketakutan aku ok.
me not loike her.

tu la kisah2nya.
tapi Alhamdulillah dah bertahun aku hidup. takda la terserempak ke apa.
Ya Allah, mintka jauhhhhhhhhhhhhh.
tapi takat bunyi2 pelik n bau2 tu ada la.
ada sekali aku lepak balcony. tiba2 terbau kemenyan. wtf la.
tapi kan. aku rasa la kan.
aku lagi takut ngan manusia esp rempit dpd takut kat hantu ok.
ok not that i want to see one or anything la.
tp seriously. rempit adalah super scary.
nanti la. one fine day aku cerita kisah2 malang kami ngan rempit durjana.
ok itu aje. :) tata.




33 Comments:

syazana said... [Reply to Comments]

eh,betul r peej.Aku pon slalu bau2 kemenyan,kadang2 wangi n busuk..scary.Tapi nenek aku pesan buat tak tau dan jangan cakap apa2.owh,anyway tq so much sbb mention pasal blog green apple..sempoi okey dia..(^_^)

muna said... [Reply to Comments]

tergolek2 aku gelak atas katil baca kisah noy ni, ahahhahaha.

aku nak menyampuk lagi ni, kawan aku pernah balik senja2 masa kitorang keje kat site un*kl. lift untuk gi level 17 tu suppose berenti tingkat g, 2, 17, pehtu 24+++ camtulaa. tu lift staff, tak berenti level kelas budak2. sekali dia balik sorang2, tetiba lift tu berenti tiap tingkat. takde orang lak tu. dia buat2 selamba je laa turun sampai bawah.

arin said... [Reply to Comments]

hissshhh..aku paling cuak masuk lift. takut cam cerita jepun ke korea tuh.kat hujung lif ada budak tunggu , tertunduk je .perrrghhhhhhh.nasib baik zaman aku duduk rumah ada lift dah berakhir.kalu dak tetengah malam turun naik lift boleh mendatangkan ketakutan yang amat!

~Cik Ati~ said... [Reply to Comments]

aiya! sy on call la mlm nih..takut nih..tp nk bc gak..kekekkekeke

ieyka02 said... [Reply to Comments]

betol tue kak peej..one of my frend said..better kite jumpe antu dari oarng yg tah hape2 kn..uat nyer dye rape pon boley kn..mntak simpang laa..huhu..sebab kt tmpt ostel kitorang mmg mcm ade laki gile sex terlampau kot...

Underground said... [Reply to Comments]

Skrg mmg mcm2 benda jadi (bukan antu)..pg td boss aku kena curik BMW X6 dia..baru 3 bulan pakai..kena curik dlm tpt parking plak tuh..masa driver dia tgh anta utk basuh keta..dgr citer, cina yg merompak keta tu main langgar je palang tiket tu..scary wohh skrg..nak pakai kancil je la cam ni...

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Peeja, mama baru jer kejap nih peeja, sebelum baca entry kau nih..
mama sorang2 kat bawah, tgh depan PC lah, papa gi meeting, aiyul kat atas dengan PS3 dialah, pg pun x der..
Mama hanya di temani lampu site table jer, TV mama tutup, so gelap samar2 jer. Mama okay jer, layan blog hopping lah tapi tiba2 terbau busuk sangat..mama ingat aiyul turun dan lepas gas, tapi x nampak kelibat dia pulak..emm..mama terus ambil pewangi dan spray keliling ruang tamu. Takut lah juga sebab mama kan tak leh dengar apa2 kalau dia mengilai belakang mama..ermmm..

F A R Y N said... [Reply to Comments]

better jumpa hantu dari jumpa rempit weihh....

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

hi, after this noy baca entry dia ..dia mesti tau u rupenya porak2 berani dl cuak ketakutan gak...kang after this lg la menjd2 takut dia..ngeh!

A.I said... [Reply to Comments]

peej, haritu aku bangun kencing..pintu balconi dapor aku mmg ternganga. skali kau, tetiba je aku dengar anjing menyalak. lepas tu aku dengar cam kepak berkibas-kibas. kau tau apa yg lalu???

benda tu mcm org ada kaki, kaler ceklat..kepak dia lebar, besar! slow motion ok dia terbang..bunyik kibas dia tu smp skang pon aku boleh ingat. hohoho...

tu kalau nonoy mau kejung berdiri keras mcm patong smp ke pagi kan? :P

A.I said... [Reply to Comments]

tambah lagi..

aku skang ni dah selalu sangat sampai aku dah kebal giler tak rasa takot. kau tau nape? tetiap malam ada mcm benda naik kat katil aku smp tilam tu senget2..memula dulu aku mmg cuak la. skang ni dah malas aku nk layan. aku ngantok, so aku buat bodo je..(ke, 'benda' tu nk rogol aku?) :P

yg ni kes terbaru. mlm tu aku takleh tido. badan aku sakit sangat2. dalam kul 12 lebih camtu masa aku pusing2kan badan aku tetiba aku nampak benda bulat itam duk kt tengah2 pintu bilik aku. Laki aku ms tu tido kt luar temankan anak2 aku tido. Aku nk bangun ke luar takleh sbb dia duk kt tgh pintu..tetiba anak aku yg sulong masok bilik aku. memula tu aku lega la, nk tanye la dia nape x tido lagi. tup2 baru aku tingat..masa tu anak aku yg sulong takde kt umah, dia tido kat umah mak aku! punye la kaget aku...huwaaaaaaaaaa...dan2 tu 'anak' aku ghaib. Benda bulat itam tu pon hilang. Pe lagi, melompat la aku turun katil..gi tido berimpit ngan anak2 aku yg lain + laki aku kt hall. tsk tsk tsk..

izat kepong said... [Reply to Comments]

Noy memang macam tu ekk...
serious boleh bikin gerun dia tuh..haha
benda lift tu asyik terbukak tertutup tu biasa laa masa mula-mula kerja spital dulu sebab lift tu mmg sebelah mortuary, tapi kitorang selalunya kalau kena attack macam tu sound je, "boleh tolong jangan main pintu lift tak? orang penat nih laaa" selalunya lepas tu elok je pintu tu tertutup..haha gerun gaks memula..

izat kepong.

Xuriana said... [Reply to Comments]

aku ingat masa ko tinggal KJ dulu, pastu ko citer ko mimpi aku ke apa kat lif.. pastu kan lif belah kanan tu pelik mcm utk masuk keranda semua, smpai skrg aku macam seram okkk bila teringat.. dh la bulan posa ko, aku n kak yan bantai tgk citer hantu apa ntah.. hahaha..

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

mmg scary. mcm aku pun kadang orang rumah atas aku ni, tiap-tiap malam bertukang and suka alih2kan perabot. mula2 tu aku macam tak kisahlah kan. sebab belum ada baby. tapi since dah ada baby ni, nak meroyan gak aku. kejadah nak bertukang malam2 and alih2 perabot. dia mesti start around pukul 10 or 11 mlm. kadang2 pukul 3-4 pagi pun ada dgr bunyi2 camtu.

tapi bila aku tanya mak aku, dia kata pkr logik, siapa pulak nak bertukang or alih2 perabot tetiap malam kan?

terus lepas tu aku dgr jer bunyik aku buat bodoh jer. sblm ni suka gak marah2 or mcm nak pegi je naik atas, tengok apa dorg buat kan. haha.

Iz said... [Reply to Comments]

hoihhh apsal la seram sangat cerita korang ni??? pengsan aku. dah la selalu duduk kat rumah sorang-sorang.. *gigil*

Anonymous said... [Reply to Comments]

omg kak ai, saya rasa nak menangis baca comment awak. macam nak terkencing dalam seluar pun ada. takutttnyaaaaaaaa huaaaaaaaaa
-noy-

A.I said... [Reply to Comments]

ekekeke...tu baru aku criter simple2 kaud ah nk terkencing noy. meh la jemput dtg umah aku..ngeeeeeeeee

NenekPenne said... [Reply to Comments]

apsallah dgn si noy tu...
ha ha ha...
adehhh...kelakar laaa
tapi kalau aku kat tempat ko mesti aku pun hangen dgn si noy..
penah ok masa kat uitm dulu, ada orang sebelah aku kata dia nampak kepala atas lemari..masa tu jam 3 pagi kot..
aku kata, mana ada..tidor jerlah
dia siap kata, ada ada..
aku rasa mcm nak panggg jer minah tu...
aku ni penakut...

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

aku rasa kalo aku duduk dgn noy, aku yg berani ni pon buleh jadi penakot! haha!
tp serius, gerun plak bile dgr mak ko dgn si kak ai tu cite. hahaha! tp nak dgr lgk! ;p

Mommy Lily said... [Reply to Comments]

sejuk je kaki baca cerita peej ni. scary juge tau wpun tak nampak

miMiE aZiMaSK ^V^ said... [Reply to Comments]

ok menakutkan.. dah la nak pindah dok tingkat 9.... dari tak naik lif.. kena plak naik lif...

huhuhu


alert : minta delete.. ada di semua pc di dunya.. propaganda zionist ...

shuweet said... [Reply to Comments]

memula aku rasa cam nak takut sama..pehtu rasa kelako lak si noy tu..hehe..penakot giler...

Zara Zainudin said... [Reply to Comments]

hye peej...

byk gile cite antu nih...takut sey...agaknyer sebb kite kaco tempat diorang kot...tapak penjara pudu kan nak develop..klu wat uma konpem scary kan...

peej said... [Reply to Comments]

syazana - bestkan blog dia. gila straight. takda cover2. :0


muna - shaitttt. now u making me scared. kalau tiap floor pintu terbukak. aku terus buat2 pengsan dalam lift tu. tak sanggup.


arin - kannnn. tp aku malas nak fikir. buat2 la pikir2 benda lain. hahah.


cik ati - so how was it? ada apa2 ke terjadi semalam? heheh.


ieyka - kan. manusia zaman sekarang ni lagi terlampau dpd benda2 mistik ni.


underground - huish. dah la x6. menangis ok. dah la selalu insurans bukan dapat full pun. kalau aku terus meroyan ok.


mama - tah2 mama yang terlepas gas tapi tak sedar kot. hahaha. mama kan tak dengar bunyi kentut sendiri. kahkah.


faryn - kannn? eh tak. takmo la. dua2 aku takmo jumpa.


buyui - dia tau. selalu bg tau dia. semua orang takut. tp jangan la fikir kan. dia je terlampau.


a.i - cibais la kauuuuuuuuuu. aku dpd konon penakut terkawal. tak pasal aku kejung baca cerita kau ni tau. keji kau. aku dah la selalu keluar malam sorang2 nak amik si noy tu. damn u. menyesal aku suruh kau cerita tau. uwaaaaaaaaaaaa.


izat - one thing about me. aku belum berani nak cakap "jangan la kacau" ish takut la. buatnya tiba2 dia reply. ala kacau sikit2 aje. tak ke pitam tu. wawawaw x suke :|

peej said... [Reply to Comments]

tina - shit u. mengingatkan aku kat cerita tu. aku boleh ingat clear lagi ok pasal mimpi tu. takut. tak sukaaaa.


BDisaster - hahhaa..sukenya aku dengar cerita2 macam ni kan. membuatkan aku lagi teruja nak dok sorang2 kat rumah. yang korang semua ni cerita hantu kenapa. serious aku dah takut nak dok sorang2. :| tp ye la kan. apesal lak nak bertukang tgh malam. tsk.


iz - kannnnn. aku cerita hantu kelakar2. dah semua keluarkan cerita hantu betul. tak pasal aku pun dah kecut ok.


noy - hahahah. tp aku pun jadi takut. tp takda la sampai terkencing dalam seluar kan. kau memang over tau.


a.i - tu la aku kata. orang tak takut dia takut. orang takut, dia lak over sampai nak terkencing. gilo.


nenek - hahaha.kan. dah dia nampak n takut sorang dah la kan. sibuk jugak nak bg tau kat kita kan. elok pang aje.


annasuejie - kan. dorang menjadikan aku penakut. tak suke tau.


mommy lily - pija punya cerita ni scary biasa2 aje. sebab normal la kan benda2 ni. tp tak tahan cerita a.i tu. rasa nak pitam.


mimie - hahha. good luck bebeh.


shuweet - kan. penakut terlampau dia tu.


zara - tu la kan. memang aku tak beli la kalau dia buat umah. tp rasanya mesti buat complex kot. malang la siapa jadi guard kat situ. harus scary aje.

A.I said... [Reply to Comments]

heeeeeeeeeeee heeeeeeeeeeeeeee heeeeeeeeeeeeee (sound efek mengilai)

padan muka kau. tuler, nak tau sangat. ke..kau nk aku sambung criter?

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

kak ai, sambung plez!! hahah! tak pasal2 nak suruh sambung. kang semua x berani kluar rumah, tp camno kalo dlm rumah pon kene kacau. huhu.

Sue@Iza said... [Reply to Comments]

hahaha.....kau kan peej, kalau tak buat lawak memang tak sah... kau ngan kak apple memang best...

peej said... [Reply to Comments]

a.i - tak takut..tak takut. *buat2 berani*


annasuejie - kau gatal kan. kau nak dia sambung suruh dia tulis kat blog dia. jangan. nanti blog aku berhantu.


sue - itu cara2 terbaik untuk cover ketakutan yang menyelubungi diri.

zaizulyynda said... [Reply to Comments]

haha..nak ko supe mcm mak aku laa..kelakarr..hikhik

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ntahnya, knp kejadian2 camni berlaku kat lif? kite ada dgr 2crite drp kwn2 psl lif ni.

sorg tu naik kat hospital mn ntah, pastu lif tu naik atas skali, padahal floor tu da tutup, siap ada grill. da la pintu lif terbukak tiba2, kwn kite dgn mak dia time tu.. dgr pulak bunyi tapak kaki. gile ngeri.

2nd crite kat ofis skang. lif tu tibe2 tekan no.6 sendiri. pastu xberenti tingkat 6. kwn kite turun G, dia perhati lif tu naik berenti katne. yes. kat tingkat 6! pastu mula la dgr crite yg ofis tu dlu tapak kubur. apekah!!

~Cik Ati~ said... [Reply to Comments]

semlm nasib x de ape..TAPI..last year ade..hahaha...TAPI nasib baik bkn sy yg keje mlm time tuh..hahahah..TAPI..bdk2 lab mcm kiteorg nih mmg selalu la nmpak bayangs2 lembaga hitam dok lalu-lalang kt hallway lab..mmg cuak..tgh sedap2 bt test tibe2 rs meremang bulu roma..tapi agaknye merajuk kot lembaga halus tuh psl dh x de dah..alhamdulillah...nasib baik..huhuh..takot!

kak Zura said... [Reply to Comments]

Hii...sebelum ni dok jadi silent reader ja.tapi lepas baca pasal masuk rumah orang kena tegur terasa la plak..hehe

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...