Instagram : @peejburhan

i'm not suppose to tell this~

omg. my mom gonna be mad sebab aku tulis entry ni.
tp aku rasa lawak. i just wanna share it. haha.
how to say a.
orang yang tak biasa mesti ingat macam. apa la keluarga ni. gila ke apa.
tak pun haters will say even worse shit la kan.
tapi lantak. janji kita orang happy.

papa ni orang melaka.
orang selalu cakap orang melaka mulut agak lancang.
tapi serious papa tak ok. dpd kecik sampai sekarang tak pernah dengar papa cakap benda2 tak elok ke. kotor2 ke apa ke. papa jenis tukang gelak aje.
mama on the other handdddd. omg. takyah cakap la.
selamba aje semua dia cakap. kira kalau orang cakap dia yang orang melaka sebenarnya memang orang percaya la kan. haha.

oh satu lagi. kita orang takda la open macam ni dpd kecik ke apa.
mama dulu sangat garang ok. takuit.
tapi bila semua dah besar2. sikit2 semua jadi open.
selamba je. agaknya semua dah besar2 kot.
plus. pikir logik la. if la dia nak sound/tegur2. kau ingat orang layan?
contoh aku la. kadang2 mama bising2 cakap sexy la apa.
aku just besarkan mataaaa...terus keluar. haha. biadapa gila.
tak kosser nak layan.
so bila keluar ayat2 macam, "patut la perangai macam tu. mak bapak tak ajar"
masalahnya mak bapak aku ajar. aku je bengap n macam bagus taknak dengar.
tapi sama gak ngan orang2 yang cakap tu la.
kalau dorang terlebih ajar. takda la dia campur urusan orang ke apa. kan kan kan?

ok aku bukan nak cerita pasal tu sebenarnye.
tiba2 teremosi lak. haha.
kelmarin sembang2 tu. mama tanya la pasal jonet.

mama : jonet macam mana? ok dia? kau contact2 ngan dia?
me : ok. chat la. ngan kat fb.
mama : ooo.
me : hari tu dia cakap dia makan dhab?
mama & aunty badar : eeeeeeeee..
me : pija ingat unta. sebab ada orang cakap unta. rupanya lain.
mama : tau la. biawak tu. main cicah2.
aunty badar : eee geli la.
mama : apa takda kerja lain jonet tu.
me : tu la kan.
mama : tu bagus untuk lelaki tu. dia perempuan makan takda apa.

lepas tu aku nampak mama buat jari tunjuk pastu naik2 kan.
cakap2 ngan aunty badar.

me : omg. perlu la kan?
mama : apaaaaa?? betul la. memang orang cakap bagus untuk lelaki.
me : ok. tapi perlu la siap buat2 gaya?
mama : hahaha betul la. jonet tu makan takda apa la. bagi n**o* berdenyut je.
aunty badar : hihihihkhkhkhhkkkhihihkkk
me : mamaaaaaaaaaaaaaaaa... kau tengok tu mulut. cili baru tau.
mama : apa? betul la?
me : haaaa..mulut tak sayang. pastu anonymous komen kat blog dia cakap tak pandai ajar anak nak emo2. padahal memang mulut takda insurans.
mama : hello. mama cakap kat rumah. within 4 walls je. kau tak semua nak cerita kat blog.
me : buat apa nak hipokrit. dah memang macam ni. haha
mama : mana boleh. kau punya tu satu malaysia baca. satu dunia baca. sampai ke angkasa kalau kau publish tau. ye la sebab satelite kat angkasa. *omg. melampau mak aku ni*
me : whatever
mama : so kena la berhati2 if tulis2 tu.

time tu P.G tgh makan dok senyum je dengar kita orang sembang.
dia pun rasa kita orang merepek kot.
then tiba2 masuk topik lelaki idaman la pulak.

aunty bada : kak nani suka lelaki macam mana? kira taste la?
mama : kak nani suka mata mcm abg din tu la. macam sad eyes tu. muda2 dulu macam jay jay tu. paul mc cartney.
me : eee over.
mama : betul la. handsome tuuuuu.
me : aunty badar?
aunty bada : aunty suka yang taller than me. ada misai n kulit cerah. kira uncle bor ada la ciri2 tu.
noy : ooooo suke berkumis la ni. hahhaha
me : hahahhaa..geli. tapi ok la kan. kalau terel saya suka macam mana?
aunty badar : awak suka yang hitam. hahaha. sebab awak makan pun suka yang garing2 yang hangus2.
me : hahaha tau takpa.
noy : mana ada. kalau tak taste kau yang comel2. yang handsome.
mama : comel?  mana ada? tak pernah aku tengok comel pun *kong ajaq mak aku ni*
noy : yeeeee..tapi tak pernah dapat *ni lagi sorang kong ajaq*
me : bodoh tu time kecik2 kot. mesti la kau nak yang baby face la apa la. dah besar tak la. aku suka yang manly.

oh sebab tu dulu aku suka nick carter.
standard la kau kecik2 kot.
kau suka yang rambut belah tengah. muka comel2.
konon terbaik la tu.
bila dah besar baru rasa. wtf taste aku.
sekarang tidak lagi ye.

me : kau taste macam mana eyh noy?
noy : hmmm. entah la. aku suka semua lelaki. hahha. aku tamak.
aunty : eeee macam tu pulak.
me : eeeee..memang pun. sebab kau n**ok denyut.
all : hahahahahahhahaha.
mama : kenapa? kenapa nak?

*cerita kat dia*

mama : hey kau ni. jangan la. nanti orang dengar.
me : e eh. dia cakap boleh orang tak boleh.
mama : ahahhahahaha.
noy : tak serious. aku macam2 aku suka. entah la.
me : kau suka keding2 kot.
noy : ye ke? mana ada la. sulu *** mana ada keding.
me : dia je la. lain2. semua lebih kurang kot.
aunty bada : ok la. kalau artis malaysia awak suka sapa? contoh la? aunty suka arash mohd.
me : ooohhh. tau. mama pun suka dulu. selalu nampak dia kat pasar juadah if bulan puasa.
noy : siapa tu? tak tau pun.
me : kau apa tau.
aunty bada : handsome. awak suka sapa?
me : entah. tak tau la saya dah tak tengok sgt drama melayu ni. ooohh ok2. saya tau saya suka sapa. saya suka hattan. ahhahahaha
aunty bada : eeeee hitam jugak. kak nani, dia suka hattan
mama : errrkk. tapi suara dia mama suka.
me : lantak. saya rasa dia sexy n garang2. saya suke.
noy : oh saya suka jamal abdillah
all : eeeeeeeeee...tak best langsung.
noy : betul la. tak pun macam faizal hussien tu ke.
all : ahhahahahahaha.
aunty bada : eee awak ni.
me : ye la taste kau mesti keding2 badan melengkung. hahahaha.


macam2 taste ada kan.
aku je taste pelik. lantak janji sedap mata memandang.
mata aku la. mata korang tak sedap apa aku kisah kan.

anyway how about korang?
taste korang macam mana? tak kisah la lelaki ke perempuan.
n if ada actor/actress/singer..siapa yang paling menepati citarasa korang?

35 Comments:

J. Love said... [Reply to Comments]

i know this sound yeahrightwhateverfuckingfuck tapi kan, i really don't go for looks.

i like matured guys. yes. older. young guys with matured thinking not included. sebab most of the time, time tengah berbual or anything la, ketidakmatangan mereka tetap tersembul. big turnoff.

so yeah. i vote for older guys. no boroi-ness pls! ha that's physical!

oh. hi.

illa said... [Reply to Comments]

haha kelakar.. baca sambil senyum2..

taste i sama cam u la..
gelap.. gagah perkasa.. n muka kena jahat2..
klu melayu wajah kena gelap.. baru macho
tapi dulu slalu taste kat indian guy..
hambek skrg dpt trus org hitam..

~janji happy!~

:)

Dark @ng3L said... [Reply to Comments]

kalo dulu muda muda..ada zaman suke orang botak..ade zaman suke rambut panjang..ade zaman suke org rambut belah tengah..

bile dh masuk U..awl doplohan sampai tengah..suke orang rambut cacak..kurus..tinggi..nak nak plak pakai kemeja putih..OMG...orgasm hokeeyy..

tp bile dh tua nie..aku lebih kepade orang yg leh wat aku gelak..wakakakkaka...gemok pown tak kesah...hahahhaha..janji aku comfortable..dan aku leh wat perangai bersepah aku nieh

momguess said... [Reply to Comments]

aku suka faizal tahir!!!
tanya noy die kenal tak faizal tahir
hehehheh
kalau FT nak aku jd no 2 pon aku sangup jer
simpanan pon kira oocay gak
masalah nye NAK ker die ngn aku??/
sobs arr

sarah who? said... [Reply to Comments]

taste ko adalah seperti hattan???

aduhai..tapi takpe, aku respect taste ko macam hattan (walopon dalam hati tergelak giler)

mrs. rahman said... [Reply to Comments]

hehehhhehee.. peej, tumpang baca.. suka laa baca your blog ni. kelakar .hehehhe.. i link u ye peej. (^_^)

sI tEDI said... [Reply to Comments]

perbualan yang berterus terang lah peej.

aku suka yang ada lesung pipit kiri kanan pipi. ekekekeke

Siti Nornadiah said... [Reply to Comments]

chinese look! and tall and kena ada style sikit..

dats my boifie now..weehoo..

:D

arin said... [Reply to Comments]

dulu before kawen, aku eye mamat2 muka macm leslie cheung.dapat gak. ex bf aku muka camtuh.tapi bila nak kawen, lain lak pilihan hati.

F A R Y N said... [Reply to Comments]

taste aku ialah..lelaki sedap & no bulusss dada! haahahahaa

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

chad michael murray!! delicious!

::misz maney:: said... [Reply to Comments]

sy suke farid kamil..muahahahahahaha..gile gedik.. :))

Anonymous said... [Reply to Comments]

peej,kelakar lah.aku gelak macam nak guling2 kat office.anyway happy family k-mas(silent reader)

Ceera said... [Reply to Comments]

apa2 je korang nie kan..
lawok sungguh..
aku dulu pun suka nick tu, bila skang aku cam.. asal la aku gile sangat suka ngan nick tu.. gile buruk taste...

zie said... [Reply to Comments]

hi peej,

sorry lama tak tinggal comment tapi blog you i tak pernah miss okay....

My daily dosage lagik.

Oh ya - artis Malaysia saya suka Anuar Zain....dulu suka gak Rosyam Nor, tapi lama-lama menyampah sebab muka ex- bf....and kalau berlakon drama, balik2x die, balikx die....

tedwaldorf said... [Reply to Comments]

i would go for looks heheheh

deasa said... [Reply to Comments]

alo pej,

taste asik berubah la..
kjap nak tu, kjap nak ni..
tapi aku suke chinese/korean/japan look
wah demand..ahahaha

ni sebab asik layan derama2 ni la...

Drama Mama said... [Reply to Comments]

hahahahaha kelakar lah! i maca u jugak suka hitammmm. ekekekkeke. my mum pun cakap sbb tu i suka goreng ayam hangus. hiks

jap nak emo jap. memang tuuuuutt la kan sapa dok cakap mak bapak tak ajar. my friend pernah kena marah ngn MIL sebab dia basuh tudung DIA dalam mesin (my friend cakap dia malas so basuh ja mesin). then MIL dia cakap mak hang tak reti nak ajaq lani mai aku ajaq!!! eeeeeee siut jaaa cakap mak orang tak ajaq!

ok dah tak emo dah. hiks. tenkiu.

J u l i a 。.゜✿ said... [Reply to Comments]

suka lelaki tinggi ! tinggi tinggiiiiii =D

one_are said... [Reply to Comments]

i go for black bald tall and dada bidang. ahaha. macam sapa la tu kan.

Syumaimah Edite said... [Reply to Comments]

mama nani tu dah serupa gue ngan anak2 gue laa (teenagers umur 14 ngan 10). tapi belum tahap lagi laa diorang besar2kan mata cam peej buat..ku sekeh jee kalau dia bulatkan mata. apa dia ingat mata dia je besar? owh, tapi nih untuk anak aku je. bukan peej tau..peej besar2kan mata kat aku..OMG, tak tidoq malam aku kangg..kihkihkih

btw, gue minat ngan lelaki sawo matang (hitammmm tak mo laa), tinggi dari gue, tegap (mesti ada janggut..kahhhh), mata sayu (macam mak nani laa gue)...

lelaki gelap nih aura dia lain macam ehh..hmm...Remy Ishak...kihkihkih (mati laa laki aku baca...huhu)

Landaklaut said... [Reply to Comments]

I can drool over faizal yusof (adamaya)! Haha. muka jawa tu. trus laki aku pun jawa gak. muka pun ala2 cam die jgk! ngahahahaha!

peej said... [Reply to Comments]

j.love - i know what u mean. i cannot picture myself dating someone younger than me aswell. ;)


illa - hahaha kan? rasa selamat aje. cea2. konon2 sebab macam muka jahat2 kan. hahah. kalau yg comel2 ni macam tak berapa nak yakin.


dark angel - hahah sama macam noy kau ni. suka semua lelaki. tp melampau sampai orgasm kan. cea macam tak pernah kan. ;p


momguess - hahaa matiklah sampai sanggup jadi simpanan kan. heheheh. ok la faizal tahir. not my taste. tp bila dengar dia nyanyi boleh merembes. hahaha.


sarah who? haha cibais.


si tedi - weoww. siap lesung pipit. tu kategori comel la tu kan?


mrs rahman - thanks. sure do :)


nadiah - oh i suka orang mata macam sepet2 macam tu. macam sexy. nice. bf menepati citarasa. :)


faryn - sedap?? define sedap? nak tau bukan kena rasa dulu ke? hahahah.


arin - jodoh la tu. kalau dah sayang tu sebenarnye tak menepati citarasa pun tetaplah rasa best jugak. kan

peej said... [Reply to Comments]

beautiful disaster - gigih aku google ok. ok mmg delicious. nak sikit boleh?


k-mas - yeah. harapnya terus2an happy :)


misz maney - ok not bad. tp dia selalu berlakon rempit2. so jadi macam. erk..apakah?


ceera - kan? konon dulu dlm bsb dia paling comel. kononnnn. hahhah


zie - anuar zain??? ok suara best. tp mcm sesuatu sikit la. tp takpa lain orang lain taste. heheh.


tedwaldorf - kau memang kan. kau harus nak yang best je kan.


deasa - hahaha. ok apa. tp dorang jenis macam comel2 sangat la kan. ke ada yang manly2? tak layan drama2 tu. so tak tau. ;p


drama mama - nice. kita serupaaaa. tah apa2. tak faham konsep asal tak kena je semua mak pak tak ajar. tah apa2 kan.


julia - best kannn??? membuatkan rasa seperti diri ini kecil. hahah. wah perasan. ;p


one_are - weoww. i likeee. macam siapa?

peej said... [Reply to Comments]

edite - besarkan mata tu bukan maksudnya jegil. tu melampau. usually macam besarkan then kasi juling. hahah. suke hati kan. lelaki gelap aura lain macam? aura apa dia? hmmm..
omg. aku pun rasa remy ishak macam sexy. walaupun sedikit jawa. tp tu yang sexynya pun. wahhh nak jugak tamak2 kan.


landaklaut - gigih aku google ok. aku bukan kenal sangat pelakon2 ni. ;p oh tau tau. ok la. best la tiba2 lelaki dapat yang ala2 taste sendiri kan.

e.t.t.y said... [Reply to Comments]

wow wow. kalau actor msia, kita tetap sukeeeeeeeeeeeeee remy ishak. rasa macam omg kau ni kenapa dilahirkan sedemikian rupa. haha.

tp bila dapat bf mcm skrg, which is macam ala ala tembam gitu, okay fine, bila berskandal dengan mat kurus, rasa macam...what, tak horny okay. hahahaha.

kesimpulannya, yg tembam itu menawan hati okay.

k' peeja, kirim salam kt aunty eh.

Anonymous said... [Reply to Comments]

i x paham n****ok tu apa???

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

johnny depp, come to mama! ;p

Anonymous said... [Reply to Comments]

suka aaron aziz plis :)

n Z r A said... [Reply to Comments]

saya suka lelaki yg ada smiling eyessss...uuuu..so sexy. contoh adalah spt the one n only encik fahrin ahmad..uuuu...so sexy...

hihihi

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

actor yg hotness adalah mcm shahz jaszle!! xD

taste kite adalah orang yang menggembirakan (fun to be with), and looks good in my eyes. kalau dia kreatif, tu plus point. i like creative peeps *tp mcm spesis terancam, ok!!* :DD haha ok tu je.

funky_D said... [Reply to Comments]

dulu suka lelaki yg muka cam chinese pastu kemaruk giler kat Takeshi Kaneshiro sampai gambar die letak bawah bantal...konon2 nak mimpikan die la....hahahaha giler sengal ok...

tapi sekarng bf muka die just nice....sejuk mata memandang.... =))

Syumaimah Edite said... [Reply to Comments]

peej, aura lelaki gelap a.k.a hitam manis nih yg i maksudkan adalah...adalah apa ek? alaa..rasa cam macho laa gitu..nampak gagah leww...kihkih

Mira Mazlan said... [Reply to Comments]

huhu~since kecik smpai skang suka lelaki yang jambu2 jeaa. mcm pelakon korea. haha~ kalau kat malaysia ni, hmm aaron aziz! homaihaih, gagah okayh dia tuh.

.::fuschiafasha::. said... [Reply to Comments]

duh baca yg nie tergelak2 okeh..
lg2 bab taste si noy..
haha~

kte ske laki yg itam manis..
pastu mesti kne taller than me..

tp klu die putih pon xpe asal npk manly..
x ske yg jambu2 cute2 erkkk tak skeee..

hehehe..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...