Instagram : @peejburhan

double standard?~

oh lepas hantar jonet kat klia tu.
kita orang ke papparich tapi solaris punya.
solaris dia lain ok.
mentang2 tu tempat orang ado2. double standard tau dorang ni.
banyak yang lain.
kalau kat sri rampai or tempat2 lain usually dia bg pinggan biasa n tempat letak cili plastic bengong2.
then ashtray pun plastic or aluminium tu kan.

oh kat solaris tak yea,
pinggan siap tulis papparich la.
kerusi siap ada payung2 la lawa la the place.
n aku tgk some of the foods extra rm1 dpd papparich yang selalu pergi itu.
tapi rasa tetap sama.
oh suka.
shit tgk makanan2 ini tiba2 terasa lapar la pulak kan.



yang tak bestnya ialah sebab tutup awal.
pukul 12am dah tutup.
kalau tempat lain usually pukul 1am tutup tak silap.
then aku rasa pekerja dia gila pemalas.
boleh tak baru kul 11pm macam tu dorang dah kemas meja2 n kerusi2 semua.
wth kan. lagi sejam kot.
siap orang nak duduk tak dapat la sebab dorang dah simpan2 kan.
macam nak halau orang cepat2 la.
ada pakcik cina meja sebelah tu siap sound, " tutup pukul berapa? kenapa cepat sangat kemas?"
menyengih je pekerja2 dia.
kalau aku manager harus amukan ok.
ye la. business kot. berapa orang dia rugi sebab tak jadi duduk sebab ingat dah tutup.

oh ye. lepak situ best.
sebab indah cuci mata. ramai orang2 indah.
sambil tengok kereta2 besar n motor2 besar.
orang je la indah kan. aku dah berlengas n comot habis.

ok itu aje. tata.

p/s: aku pun tak tau if yang lain2 punya pinggan dah upgrade ke tak. aku pun dah lama tak ke tempat2 lain tu.

4 Comments:

A.I said... [Reply to Comments]

trus telan air liur aku pepagi buta ni tgk kueteaw kau. ish.

doll said... [Reply to Comments]

adoy lapar plak tgk ketiaw apeks kaya nie!

kat seri kembangan nie apeks kaya br bukak outlet, n yes, dia guna pinggan kaya yg ada cop nama kedai dia..

thanks 2u 4 recommending it here peeja, kita dh try nasik ayam sodapp dia tu..hehe..pasnie nk g lagik n lagik..

Xuriana said... [Reply to Comments]

sedapnya char keuy teow tuuu..

Anonymous said... [Reply to Comments]

seriously aku nak bgtau ko peej ko nampak kurus dlm gambo nih,,,, n smkn meletop

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...