Instagram : @peejburhan

daddiiii~

last week adalah father's day.
since birthday P.G tak da beli kek.
so kali ni beli.
sebenarnye sebab aku ngan noy craving nak cake. yeaahaawww. ;p

so kita orang ke JJ au2.
sana ada kedai kek splendid.
aku tak tau la kedai ni . tak pernah try.
tp banyak kali lalu la.
tengok deco n makanan2 dia semua lebih kurang secret recipe.
aku ingat macam under secret recipe ke apa. tapi tengok macam tak.
tp ok la. sebab kek dia lebih murah.
n bukan nak meriah2 sangat. so kita orang pilih kek comel aje :D
kek dia kecik dlm rm30.




serious kek dia sama ok.
ada yang macam chocolate indulgance tu. yang blueberry tu,
macam2 la.

then balik rumah je terus membedal nasi lemak mama buat.
lazat. hoh tengok balik pic ni pun dah rasa terliur.
super nice.


:: sambal tumis ikan bilis petai ::
:: kacang buncis goreng ::
:: paru n tempe goreng ::
:: telur rebus n timun. mama tah apa2. aku snap pic dua2. dia ingat aku snap pis telur aje. siap sound, "gambar timun tak snap?" ewah. over tau. timun je kottttt ::
:: memang stone. aaaaa. nak lagiii ::
nak tunggu makan kek ni lama ok.
memula P.G takda.
then papa lak tido.
yang aku ngan noy tak sabar nak makan.
rasanya nak dekat kul 10ish pm mcm tu baru session mula :D

:: chocolate moist cake. sedapp. cuma manis. well duhhh. dah kata kek mesti la manis kan. tp ok la. puas hati makan. hoh sedap. ::
:: papa baru bangun tido. terus tengok bola. ::
:: mama as usual mesti dah siap ready ngan tudung n siap2 duduk. hahah. macam nak celebrate dia pulak ::
:: set timer. testing testing. ::
:: family potrait. P.G ni suka spoil tau ::
:: session potong cake ::

selalu kan kalau kita potong cake mesti ala2 aje.
potong satu dua aje. konon sebab nak amik pic.
sekali papa potong tak stop2 kan.

me : apa lama sangat. dah la tu.
papa : baru empat. ada lagi dua.
me : 5 cukup. ayol taknak. dia diet.
ayol : e ehhhh.

hahaha.bengang je ayol.
sebab ayol ni paling favourite makan2.
if dia takda tak abis la makanan kat umah tu.
if dia ada. semua licin ok. orang punya pun dia bedal. hahaha
if makan cake tu. tiba2 dengar dia cakap. " dapppp. sedapppp..dappp"
pastu kena la orang cakap, " ye la yol. kau nak tambah tu tambah je la. banyak la kau punya sedap"
hahha lepas tu baru reti nak tambah. tah apa2 kan.
so bila aku kata dia takmo tu. hangin aje.

so lepas je papa potong terus dia pass kat aku untuk letak dalam piring semua.
elok aku nak angkat. pisau kek tu jenis lembik. so macam melendut.
bila aku angkat. amik kau. melambung ok kek tu.
pelepek jatuh kat aku.
semua bantai gelak. sebab kata aku dengki kat ayol. so dapat balasan.
 padan muka dah kena.


:: tengok la dorang tu. buruk perangai ok ngejek orang. paling over makcik tudung tu kan. tak padan makcik siap main tunjuk2. ::
:: hahhaha. kelakar aje. semua sibuk gelak2 kan aku n amik pic. papa tak heran pun. dia cepat2 amik kek tadi tu n makan. tgk la tu. comel je dok bersila n makan2 tak kisah keliling. ::
hahha banyak gila jatuh.
kena tangan kaki semua.
yang dorang suruh cuci.
rugi ok cuci. aku jilat aje kasi clear. lepas tu baru cuci.
sedappp. nyammmmmm.
ye aku memang buruk perangai.

so tu la sambutan father's day yang simple je.
tapi sangat la happy2. seronok.
so happy father's day to my daddy.
thanks for loving us.
love u very much papi.
xoxo

18 Comments:

kEk caWan said... [Reply to Comments]

suka kek? sy ade jual kek... hehehe do visit http://kekcawanmanis.blogspot.com/
:D

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Hello, kena lah pakai tudung skarang sebab kalau x engkau siap colour2 blonde rambut mama..dah tuh org kata mama Rosnah mat aris..ape hal??

~Cik Ati~ said... [Reply to Comments]

sedapnye tgk sambal ikan bilis petai tuh..terliuq...huhuh..boleh bygkan kesedapannye..kihkihkih..

Lya Colours said... [Reply to Comments]

happening gila

weuuww nasi lemak siap sambal bilis dgn petai lagi
x makan petai lor
huhuhu

YAYA said... [Reply to Comments]

dah takde abah :(

sue@p.l.e.i.a.d.e.s said... [Reply to Comments]

mmg kusyuk tol bapak u potong kek...hehe

C!kpuanmuda said... [Reply to Comments]

semua comel =)

Che Sue said... [Reply to Comments]

comel betui korang anak branak.. hihihi!

natessa said... [Reply to Comments]

awwww peeja....i love this entry...dah la i miss my papi so muchhh, after baca nihh missing him even more....HAPPY FATHER'S DAY TO BOTH OF OUR PAPI!!!!! :)

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

selalu akak ipar ko tanak amek gambar skali ke peej? eh die ade kan?

kk said... [Reply to Comments]

yih!!gile comel okay family ni.happy je.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

kelakar ok yg gmbr ko digelakkan oleh mama & ayol. pastu papa ko buat xtau je. hahaha

Bee said... [Reply to Comments]

bestnye la...memang real happy family...miss my family tu...kitorang semua dok jauh2...susah betul nak kumpul ramai2 camtu...peeja...aku tumpang happy2 korang k...

peej said... [Reply to Comments]

kek cawan - wokehh.


mama - hahaha. padan muke.


cik ati - very very nice.


lya - ceh bunyi mcm terliur. tp tak makan petai rupanya.


yaya - sorry to hear that. :|


sue - tu la kan.


cpm - yang paling comel?? ;p


tessa - awwww. hope u will see him soon. u berapa lama lagi kat UK??


annasuejie - takdok. kalau dia ada harus la dia pun ada sekali dlm pic. apekah keji tak amik pic dia pulak kan.


kk - sebab semua happy2 kot. cuba kalau semua amarah. memang tak comel la. hahah.


wani - kan. baru perasan bila tgk pic. dia buat hal dia sendiri aje. heheh


bee - ala sama la kita orang pun sekali sekala. dah besar2 ni la baru ada. time dulu sorang kat sini. sorang kat sana.

Johana S. said... [Reply to Comments]

happynye.. suke tengok =)

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

makanannnnnnnnnnnnnn....minat2!!!!suke tgk family potret itew..nice!

peej said... [Reply to Comments]

johana s - thank u :)


buyui - hahha. panjangnnya ejaan makanan itu.

Sue@Iza said... [Reply to Comments]

hahahaha..peej...sampai terjelir lidah kau tengok papa kau potong kek yeee....

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...