Instagram : @peejburhan

ahhh sedap~

ok i dont even remember when was this.
since dah ada dalam draft kasi tepek aje.
ala2 entry takda motif tanpa bergambar.
takyah tengok pun takpa. tak rugi.




ok tu je. bye.
hahaha. serious lempang plissss.

38 Comments:

yuzie said... [Reply to Comments]

waduhhh..lapar sudahhhh!!

izat kepong said... [Reply to Comments]

alaaaa sikit je kee..nasib baik ada gambar...best

izat kepong

Alia said... [Reply to Comments]

/LEMPANG KUASA SAKTI.

HAHAHAHA

Kata suruh lempang....

Tina Banana said... [Reply to Comments]

aku n ajib first time makan nasi ayam + steamed chicken kat papparich la.. mak aihhh, sedap betuiii...

Drama Mama said... [Reply to Comments]

haiyoh! camna nak lempang, sebab memang suka tengok makanan2 itewww! air apa tu eh? sodap ja nampak!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Anonymous said... [Reply to Comments]

lapooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo~

BABYBOO said... [Reply to Comments]

lempang laju2 smpai cucur atap! skit mkanan~ hahaha

miss dinza said... [Reply to Comments]

gila sedap!!!nommm..nommm..nommm

deeya said... [Reply to Comments]

NYUM...nyumm...NYUMM!!!

dedalie said... [Reply to Comments]

piap! aku lempang ko sebab bg aku mengidam.

SaraGurL said... [Reply to Comments]

weeee..roti tu yummmyyyy...

Mommy Lily said... [Reply to Comments]

Tadi rasa nak lempang tapi tengok sekali lagi gambar makanan tu tak jadi lempang. haha. sebab sedap sangat sampai terus rasa lapar.

tk kisah la peej pos entry apa pun, kita suka baca

Anonymous said... [Reply to Comments]

sedapnya...saya tak mampu makan kat tempat mcm tu sebab saya penganggur....dan satu lagik tak der masa nak keluar sebab saya jaga my mom yg sakit...

peej said... [Reply to Comments]

Alaa..siannya. Maybe u should try blogging. Ada income. Takat makan mcm ni masih mampu.
Time u nak makan suruh la adik beradik ke org lain jaga. Kejap je pun.
I wish u n ur mom a great life. But if none of the above is true. May God answer ur prayers. Sbb kata2 itu doa kan.
Seriously. Consider blogging. Dpt income n ada la profile. Xde la pakai anon :D

kelly said... [Reply to Comments]

peeja ni kat mane ye?nk try jgk..hehehe

Moose said... [Reply to Comments]

hahaha peej. i like the way you reply anon's comment!

*tabik spring!*

silent reader said... [Reply to Comments]

pelik!!! dah tau tak mampu... tak perlu la letak status "pengangur"..
motif- anon tak bole keluar rumah jage mak sakit"- sakit jiwa ke kau...

Auni said... [Reply to Comments]

Hai Peej,
saja je nak gtau blog ni best pasal kelakor, jujur and banyak gambar makanan. huhuhu...

blog mama you pun best.

hehehe tuh je la.
bye.

doll said... [Reply to Comments]

steady la peeja!

cara reply 2 anon tu very der selamber..

btw, sy x anon dah!hehe..

peej said... [Reply to Comments]

Drama mama - air soya bean cincau gula melaka.

Kelly - papparich.

Auni - thanks ;D

Silent reader - haha lawak la kau ini.

Kak doll - yeay *clapclap*
See bukan susah pun nak register kan kak. X salah jadi anon. Tp comment tu biar ikhlas. Hahah.

Anonymous said... [Reply to Comments]

hehhehehe....saya tidak faham kenapa ada yg mencadangkan saya menjadi blogger sedangkan saya baru ceritakan pasal diri saya yg cukup simple pon kebenaran sudah diragui, belum lagi kisah2 seharian saya nanti..

jadi apa rasionalnya hehehhe...berlawanan saya rasa...saya setuju cakap2 tu doa..sebab itu saya tak mahu jadi blogger sebab saya takut saya terlebih cakap takut jadi bertambah dosa pula...nak tambah income ada banyak cara yg HALAL..saya sedang mencari...

untuk saya menjadi kawan yg baik , saya tidak akan letakkan kedudukan saya dengan rakan saya adalah sama, situasi berbeza, so kena memhami org lah..ada org yg dah bekerja dapat income bulanan juga masih makan jimat2...keutamaan setiap org itu berbeza...so kalo faktor tu di ambil kira saya punya pendapatlah ini umum yer: pertama insyaAllah kita jadi kawan yg baik ke dua tidak akan memberi cadangan yang berlawanan dan ketiga tidak syakwasangka pada org...

missycha said... [Reply to Comments]

perghh
anon yg ngok but nak tunjuk pandaiii!
baahhhhhhh!

Nur Azilah said... [Reply to Comments]

wth lar u anon...
xde keja ke nak provoke2 org...
ape hal lar plak yg ko merepek tu...pfffftttt

Anonymous said... [Reply to Comments]

anon atas ni ckp ape? tak paham.

from: anon seanon anonnye. lalala~

SedapSedapSedap said... [Reply to Comments]

perghh..sedapnye...kat mana ni cik pija?

bb7ady said... [Reply to Comments]

eh anon ni, pegi bukak blog lah. u punye komen nih pon dah buleh wat satu entry. yapeda

silent reader said... [Reply to Comments]

si anon yg psyco...
kalu ko dah tau ko tu "penganggur"
ader mase lak tgk blog org lain..
p la cari kerja-google kat internet "cari kerja"(ko pakai broadband ker kat cc ni) Pelik??? ader lak duit.. mintak kat mak ker? keji sgt dah besar2 ni mintak duit kat mak...

peej ko bagi lempang 8 kilo plzz...

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

btul tu. bengong ke tak. penganggur,miskin,jaga mak sakit TAPI buleh berinternet plak ye?? mane dpt line? cucuk wayar kat bontot ke? kalo nak tipu pon agak2 la. takkan jiran dtg bwk laptop bg pinjam kot? kalo laptop bapak,abg,kakak,adik, takan diorg takleh belanja ko mkn even mknan2 murah? perlu ke ko jaja kat sini camtu?
kalo nak merepek je guna anon,mcm la tak buleh tulis nama kat bwh. pathetic!

Anonymous said... [Reply to Comments]

ok contohnya kalo I dah daftar dan profile mcm ni

user id : bunga-bungaan
Age: rahsia
Gender: tekalah
Occupation: apa2 lah
Location: Malaysia...

ok kalo ikut uoolss I bukan anon lagi cos I dah ada user id dan ada profile, tapi on what basis uolls boleh kenal I, apa petunjuk dalam profile I yg u boleh kata aku kenal dia lah hahhahahhahah bukan anon...tetap aja anon bukan? cuma teknikalnya daftar atau tak ..so lebih baiklah uools bagi nasihat daftar dan create profile dengan input yg betul...kalo tak seupa anon ok...so fikir2kanlah

Anonymous said... [Reply to Comments]

to silent reader ..sebab saya tak meminta-mintalah saya tak berbelanja pada yg tak patut bagi saya lah, ..dan apa basis u kata i tak cari kerja? ..so bil internat ni telah di bayar oleh ahli keluarga yg lain, jika saya sudah bekerja saya tidak akan menyalahgunakan internat di pejabat hehheheeh

to missycha.....saya tak suka menunjuk-nunjuk sebab tu tak nak ada blog lah...

Ujie said... [Reply to Comments]

To Anon - Kesian mak ko dpt anak cam ni..

Ujie said... [Reply to Comments]

To Anon again - Blog untuk menunjuk2? ko tulis ayat ni, ko syak wasangka kat peeja ke or ko nak sound direct peeja yg dia menunjuk2? explain please..

Ujie said... [Reply to Comments]

Tetiba aku yg meroyan kat Anon.So Anon listen! Ko ni sebenarnye ade ati yg busuk walaupun ko nafikan dgn kata2 ko...kalo ko bekerja, aku berani kerat jari yg ko lah staf paling tak gune menggunakan harta benda opis dan asyik berFB/blog hopping dll..jgn ckp besar baiii...

Nad.is.me said... [Reply to Comments]

Jawatan kosong:

1) MP Commentator. (Freelance position)

Job scope:
- Assist the blog owner in replying of comments.
- Diss other MP comments which you think is annoying to the blog owner.

Perks:
Free meals provided (Capped at RM15 per meal OK.)

To apply, please contact the blog owner personally.

PS: MP stands for MACAM PAHAM.

Ujie said... [Reply to Comments]

Give me the position (MP Commentator) please!! Huahua...

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

itu terpulang pd engkau la nak perkenalkan diri ko sebagai bunga-bungaan ke ape ke. nickname aku tu pon bkn nama sebenar. tapi bukan kah lebih beradab sekiranya perkenalkan diri if u nak tegur atau just nak say hello skalipon. ini ibarat mcm baling batu sembunyi tangan.

btw,ape motifnye nak bgtahu diri sendiri penganggur & kene jaga mak yg sakit. jeles atau minta simpati? org lain ramaiiiii lg yg lebih susah tp tak perlu la bg comment ttg masalah diri sendiri dekat blog org lain. lain la kalo nak mintak tlg.

kami bknnye nak condemn. cuma cara saudara/saudari anon ni tak berapa kena. drpd susah2 dok comment kat sini, lebih baik bkk jobstreet atau cari ubat2 mujarab utk sembuhkan mak tu. semoga mak awak cpt sembuh. ok?

missycha said... [Reply to Comments]

anon mak enon!adakah anda mengatakan bahawa whoever yg ada blog mahu menunjukk?
wahhhh statement kannnn!

but seriously,,rasanya semua di sini tak paham kehadiran anda di sini?
bikin semak dowh!!!

silent reader said... [Reply to Comments]

"so bil internat ni telah di bayar oleh ahli keluarga yg lain, jika saya sudah bekerja saya tidak akan menyalahgunakan internat di pejabat hehheheeh"- tak boleh blah la minah ni... dei kadawalei pining juga kalu layan lu la..ko g menyibuk kat blog org lain..
kepada anon.. udah2 la tu..
jgn jd budak2.. kuat melatah dan bagi alasan segala bagai..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...