Instagram : @peejburhan

2 different occasion, 1 same reason~

ok tak tau nak update apa.
gambar banyak.
tapi aku main skip2 lak nak update.
ada yang terlebih basi macam malas nak tepek sini.
n ada yang rasa tak perlu cerita.

anyway. gambar bawah ni masa makan mc d.
sebab tgk wany tweet pasal mc d.
tak pasal mengidam ok.
so harus esoknya ke mc d.
so ke mc d mont kiara.
so lawa the place. sukeee. dah la ramai orang sexy2.
hiahahahhaa. tapi lepak kejap aje.
lepas makan terus gerak.
sebab lepak belah luar banyak nyamuk.
bengong. dok gigit2 kaki.


:: hohoh. banyak kan. bagus. tak kedekut fries dorang ni. ye dan kami tamak sos. btw aku suka sos tomato. sebab aku rasa sos chili mcm manis, boleh? tomato best sbb masam2. last2 noy pun lg prefer tomato dpd chili :D  ::
:: tah apa motif la perempuan ni. tak ikhlas tau snap pic aku ::

sorry la gambar2 lain lupa snap.
sebab katanya kebulur. so ngap ngap. masuk perut terus.

then minggu lepas ada pergi ke plaza damas.
sebab pergi toys'r'us. beli apa? tu nanti update lain.
then after shopping. decide nak makan kat hartamas square.
sebab aku adalah teringinnnnn.
sebab hari tu ada orang comment cakap oyster kat sana sedap tahap inzal.
so aku nak tau la inzal ke tak inzal. :D

gila la jam hartamas tu.
nak dapat parking pun susah.
last2 parking berbayar.
ok actually bukan berbayar pun. tepi2 jalan je. tapi ada orang mintak bayar.
siap bg tiket la. tapi aku rasa tak patut pun. sebab bukan kawasan dia.
bertekak la jugak. tp malas nak layan. bayar aje la.
cibais sampai rm5 dia charge. herghhh.

tapi bila sampai takda la congested hartamas square tu.

:: oyster omelette ::

kenapa omelette eyh? bukan tu scramble ke?
masa order tak check pun.
sekali rupanya rm16. bodoh tau. aku ingat rm8-9 ke. ok la jugak.
ok as for me. tak berbaloi ngan harga la.
sedap la. tapi tak sampai thaap inzal kat tekak aku. hahahah.
sebab aku rasa dia kedekut oyster. dah la kenit2 oyster dia.
n cara masakan tu. aku rasa aku pun boleh buat kat rumah.
i prefer the one kat ss2. farah pernah order n pernah bg aku rasa.
well aku suka sana punya lagi la :)


:: noy as usual order waffles dia. aku makan 2-3 sudu aje. heaven ::
:: budak comot ::
:: budak cantik. hahah cantik kah? budak kah? tak sesuai ::
:: semangat tweet. sampai begitu muka dia nak snap gambar. hahahaha ::

kenapa makan sedap eyh?
tak suke tau.
ok makan suke la. tak suka bila tgk diri kat cermin.
tapi tak suke, tak suke pun nak jugak tanya.
siapa tau tempat makan best2?
takmo la jauh2. dalam area kl la.
mana tau boleh try.

16 Comments:

Xuriana said... [Reply to Comments]

kau kannnn

buat aku teringin nk makan oyster omelette lakkk..

hehe

Ryoki said... [Reply to Comments]

agreed wif u.. sos tomato lagi bes dri sos cili.. lagi heaven!! tambah2 kalo letak black paper skali... lagi bes..

Anonymous said... [Reply to Comments]

kenaperlah tiap kali aku bukak blog ko time entry makan dan time aku tengah lapoooooooo!!!!...uwaaaaaaaaaaa~


LIN

landaklaut said... [Reply to Comments]

besnye oyster.. ss2 kat ner ehh korang pegi? nanti nak try lah..

eh, taktahu peej dah pegi ke tak. dah try q bistro? kat bandar sri permaisuri cheras. rasanya kat tempat ada kot. eh tah lah tak sure. anyway trylaa makan western dia. yang nama yokohama tu. lawak betol nama. lantaklah. tapi sedap. huwawawawa~

Lya Colours said... [Reply to Comments]

peej, saya kalo pegi mcd kan, saya mintak penutup minuman tuh, and buat letak sos
senang sket x payah guna byk2 bekas kecik tuh

:: iManja :: said... [Reply to Comments]

time² ujan ni mmg lapor la tgk fries tu...nak² yg panas lagi...berdesuppp anak tekak

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ade satu foodcourt blakng hotel park royal bukit bintang...crab dia mmg meleleh....!!!

Drama Mama said... [Reply to Comments]

fulamak! nak bukak posa makan McD lah! nak fries cicah sundae coklat dia! heaven! huhu

kalau nak suggest makan sedap kat penang bole tak? hahaha *nak kena luku la nih*

http://twinkywinkystars.blogspot.com

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

inzal tu apa? 1st time dgr ni.. haha

and biasa mmg oyster diorg msk camtu ke?

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

kitorang kalau nak makan ikan fresh suka pergi Restoran belakang shell yang lepas Plaza Pheonix tuh.. sebelah shell ade kedai perabot.. restoran ada live band , ikan segar, seafood segar siap ada live band lagik.. hehe tapi sumpah x igt nama restoran apa.. cemara ke ape ntah

Siti Nornadiah said... [Reply to Comments]

oyster omelette. nyums!!!!

::The Shopaholic Tauke:: said... [Reply to Comments]

ishhh....tetiba rasa laparrrr...huhu

peej said... [Reply to Comments]

tina - jangan salahkan aku. kau apa je yang tak teringin kan.


ryoki - a ah. sama la. syiok kan.


lin - dah ketentuan Tuhan. hahaha.


landak laut - entah. mcm dekat ngan balai polis. cheras??? jauhnya hai aku rasa. or maybe sebab tak biasa area tu.


lya - iye. macam pelik je. tak pernah try pulak.


i manja - aku tak suke panas2. sebab rasa macam susah makan. aku suke fries if macam lembik2. if garing2 pun tak suka. aku gila.


buyui - aku x berapa sgt la crab2 ni. sbb aku malas nak makan. macam leceh2. ;p


drama mama - keji tau. tu la penang macam byk makanan best kan. boleh x. penang pun tak pernah pergi. if pergi nak makan je boleh tak?


wani - tu la kan. biasa dengar perkataan tu. tp tak tau apa maksud dia. entah la. selalu makan oyster mentah letak lemon :D


gediks - bestnya. tp hampeh kan nama tak ingat. murah macam makan kat medan ikar bakar ke? x biasa la area tu. tp if murah boleh je ajak ice n huda. hiahah.


nadiah - ok la. not bad. tp rasanya macam boleh buat sendiri. wahhhh.


tst - jemput makan :p

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ko mat salleh betul mkn oyster mentah2. kite xpernah try lg ^^

landaklaut said... [Reply to Comments]

hoh yelah! aku mcm lupa pulak kau dok area setiawangsa. hah, alang2 kan, aku lalu kat Jumma aritu. ternampak kedai ikan bakar sekinchan. kalau kau gi try mkn kt situ, kau kasi review ehh. aku nk singgah, tak singgah2 gak. huhu.

Anonymous said... [Reply to Comments]

salam peeja...

i'm ur silent reader just hari ni br nak komen...

bila baca entry u makan2 @hartamas square terasa sedih la coz hartamas square dah nak kena roboh x lama lagi...huhuhuhu..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...