Instagram : @peejburhan

sambil2 carik makan~

ok ni pun aku tak ingat entah bila aku pergi.
kita orang pergi untuk jumpa orang menguruskan hal2 tertentu.
then harus la lapar mau makan.
time tu dah pukul 4lebih. tak makan apa daripada pagi. gila.
so dah plan dalam orak nak makan kat little penang cafe.
dah berapa kali nak makan sana asyik tak dapat.
sebab dorand akan tutup from 2ish until 4ish.
konon sebab cleaning purpose la apa la.
apehal lama sangat eyh? tak rugi ke?
maksudnya mesti gap 2 jam tu ada oang nak makan ke apa.
so time tu tunggu around 15 mins. terus masuk. :D


:: hohoh. air tebu adalah best. selalu bulan puasa je minum. so if ada kedai jual ni. harus nak order ni ::
:: sorry la gambar ni buat hal lagi. aku makan ini. meehoon curry. aku rasa aku salah order la. sebab seafood aje. patut order yang ayam tu. takpa. sedap jugak ::
:: noy makan assam laksa ::
:: red ruby for dessert. sedap la. tp brain freeze la makan ni. i prefer kat johnny's punya kot. ::

aku pun tak ingat la lepas tu kita orang buat apa n pergi mana. 
aku ni suka tangguh sangat n pemalas update sampai dah lupa tah bila2 la ni. ;p

akhir kata, im doing great here with all the support :D

16 Comments:

ber_u_wang said... [Reply to Comments]

hmm sedap nya nampak

sabrinaabubakar said... [Reply to Comments]

emm...be strong gal..sapa salah sapa betul hanya DIA yang tau..as long u know you betul diamkan jer k...

Ann said... [Reply to Comments]

sedapnya red ruby tu..

ct fad said... [Reply to Comments]

sedapnyer..laksa cam dah lame tak makan..tetibe lapar pulak..

toughcookie said... [Reply to Comments]

tak mau memburukkan lagi keadaan tapi teringat jugak sedangkan kes fahrin dengan linda dulu pun berkubur begitu saja. buat apa yang rasa terbaik untuk semua. benda ni hal remeh sebenarnya and takde hasil.

all the best and be strong.

Anonymous said... [Reply to Comments]

Kak red

saya atas pagar
tetapi saya pasti kes kak red dengan the other party tu
boleh diselesaikan dengan cara berdamai
saya memang dah bertahun-tahun jadi reader Kak red
saya tahu ini bukan pertama kali kak red kena hentam

dan saya juga tahu serba sedikit berkenaan law walaupun tak banyak
NOD yang dah diissued oleh pihak lawyer Kak Red mungkin boleh dibatalkan
sekiranya Kak Red dan dia berdamai

saya rasa kita sebagai anak melayu
cubalah tak bersengketa
masih ada jalan lagi untuk the other party dan kak red berdamai

tak perlu dipanjangkan ke pihak mahkamah
Kak Red boleh tarik balik saman kak Red
provided the other party pun memang nak berdamai sama Kak Red

mungkin sesiapa yang membaca di sini
boleh lanjutkan pada pihak di sana

sebab dia muda, mungkin dia mohon maaf
dan kak red sebagai yang tua boleh memaafkan
dan sesama mengambil iktibar dari sengketa ini

berdamailah kak red
dan saya yakin, the other party pun sudi untuk memohon maaf, atau kak red juga mungkin boleh memohon maaf pada the other party

cuma sebab NOD dah dikeluarkan
so jalan lain yang saya nampak:

a. pihak sana berdamai dan hantar susulan mohon maaf
b. kak red batalkan saman, dan minta lawyer uruskan ni (ni saya pasti Lawyers Kak red pun baca komen saya)
c. kedua belah pihak jika tidak berkawan semula pun, boleh memaafkan sesama melayu dan sesama saudara Islam.

Hanya segala yang buruk itu datang dari kita manusia dan marilah kita berdoa semoga kedua sengketa ini tidak berlanjutan.

Amin.

Saya yang duduk atas pagar
tetapi sangat berharap
tiada persengketaan









peeja, ni aku tolong pastekan, aku copy dari blog RM.

afid said... [Reply to Comments]

peeja,
cendol ngan ABc little penang terbaik! sedap ada pisang2 ngan kacang2..mee kari tu pon sedap! hehhee..

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

kalau LPC suka gilaaaa lobak dia.. Sedappp..hehehhe

IBU KUMBANG said... [Reply to Comments]

tapi memang ngeri la kalu minum tetiba brain freeze! hehehe....

arin said... [Reply to Comments]

agreed with toughcookie.

take care peej!

Anonymous said... [Reply to Comments]

you have said the true, nothing but the truth...!! :) perempuan gelong tu memang S.E.W.E.L **eja gaya 3R** hikhikhik!! :) be strong aite!! U r in the right side, no doubt. :)

LORD ZARA 札拉 said... [Reply to Comments]

weee~

tempting la dessert itu!!

^^

Anonymous said... [Reply to Comments]

ntah hape2 atas pagar ni.. Article peej maner ade mention any names.. Takat diva.. Takat print screen.. Haiyooooh!! meroyan sungguh... Tu la saper makan cabai dia yang rasa pedas.. Nala punya pedaih!! Halo!! ape kes si peej lak mintak mahap..?? Pompuan meroyan tu yg kena mintak mahap segala.. Yang tua kertu la yang elok tunjuk tauladan, yet yang tua bangka tu laa yg perangai macam budak kecik.. Buat malu je.. Hishhhh!! Last but not least, peej be strong aite!! :)




.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

gambar assam laksa mcm laksa 50sen kat sekolah warkhh teringinnnn

amy said... [Reply to Comments]

sedapnya.....terliur2 i tgk :D btw,i like ur blog,keep it up girl.

Anonymous said... [Reply to Comments]

peej.. selalu org yg byk umor nih... meroyan.... cm bebudak..

same goes to my housemate... dehhhh!











=)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...