Instagram : @peejburhan

layankan aje la~

aku rasa ramai pun dah tau pasal "notis tuntutan" tu kan.
dapat masa tgh makan. elok aku keluar ngan tangan penuh nasik bagai.
siap kena basuh tangan sebab nak sign.
ingat surat hape la yang penting sangat sampai aku kena sign sendiri.
takleh nak suruh orang sign kan ke apa.
bukak je terus rasa kelakar.
jadi bahan gelak2 aje petang tu.
sebab elok pulak masa tu uncle n aunty aku pun ada kat rumah.
lagi meriah la rumah kan.

lagi kelakar. bagi on weekend.
weekend biasa takpa. public holiday pulak tu.
so the latest pun orang free on monday.
sapa nak layan benda2 on weekend weyh.
people have life. banyak lagi benda kat dunia ni nak buat.
balik kampung, ada orang kawin, orang pergi holiday, duty kat luar negara bagai.

dapat jugak few emails yang membantu.
so bukak la link2 berkenaan notice of demand ni.
rasa bertambah2 kelakar n malu.
sebab aku tengok kes2 orang gila la besar.
bayangkan la aku yang picisan ni pun nak kes2 bagai. hahaha.
dont u find it very very very funny? haha

taktau la kalau court suka nak layan.
sebab aku ada tau someone ni.
dia ada la kes ngan satu company besar gila.. melibatkan contract la.
bila aku kata besar..percayalah. memang besarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr company tu.
kes 2004. masuk court 2007.
sampai court, takda lawyer bagai. relax je jawab sendiri semua.
last2 hakim kata. "awak uruskan sendiri la dengan syarikat tu kat luar"
paappppp *ketuk*
abis cerita. sampai ke laaaaa ni takda apa dah.
abis macam mano?

serious wasting time.
dah banyak kita tengok kat paper kan.
kes2 remeh saman2 malu bagai ni.
bertahun la turun naik. last2 drop kes. takda penyelesaian.
dengan kes ni, if the judge reads it, he/she gonna think, its right. this case is wasting his/her court time
ok i might not be working ke apa. but i still have life daripada buang masa macam ni.
tapi takpa la. dah orang tu suka kan. lime light gini. kita layankan aje la.
nak merasa kot. boleh pakai lawa2 masuk court. pitamssss.

so anyway, i already respond to the NOD and i'm not complying to the demands.
so kita tunggu je la apa seterusnya ye.

p/s: no mentioning names aaa. nanti ada yang emo bagi NOD lagi.

62 Comments:

Ann said... [Reply to Comments]

hmm..benda camni pun nak kompang besar...lawak arr..apa motif dia buat semua ni??naikkan rating dia ke??..peeja..b strong yeahh!!!

Anonymous said... [Reply to Comments]

gitewww...tak sedar lagi nih.

soal rasa lidah tak boleh bohong.
soal hati.?meroyan la diri..

-miss N-

syntheare said... [Reply to Comments]

May the force be with u peej!!! :D

Hazrey said... [Reply to Comments]

yeah i know about it too. gile femes kau ni. nanti aku datang cover eh. tapi nak masuk slot apa ah? takkan 999 kot.

get a lawyer to respond to it.

aku suka NOD. sangat suka. tapi jangan bagi kat aku ok, aku orang miskin. :)

sofi said... [Reply to Comments]

I find it very very very funny too. ahaks... agak-agak la kan, cibais.

Anonymous said... [Reply to Comments]

peej saya tak rasa funny...hehehehe


unknown

toughcookie said... [Reply to Comments]

i rasa daripada buang duit bayo lawyer untuk keluarkan notis tuntutan tu, baiklah pegi makan best2 anak beranak kat kampachi ke, 3rd floor restaurant mariott ke, where ever else.

glad to know you're taking this in good stride. hopefully it'll just go away peacefully, though.

NenekPenne said... [Reply to Comments]

harrrr? terkesima jap...
sampai tahap tu dia saman ko Peej? wallawey...
ada masa ker judge tu nak layan kes camni?

NahWaL said... [Reply to Comments]

hahahhaa. tak tahan. tak perlu saman malu kot, diri sendiri malukan diri sendiri. LOL

Anonymous said... [Reply to Comments]

tetapkan pendirian...jgn di layankan minah tuh peej...ni cara orang bersalah sebenarnya tp pasal ego melangit...jgn takut...she want to use law...y dont you??? fight back...aku paling menyampah orang yg cam minah tuh...annoying sungguh..

Schalfyzcha said... [Reply to Comments]

Peej,

Kalau u kena masuk court, ajak i sekali please.. i boleh jadi saksi.=p

Anonymous said... [Reply to Comments]

my conclusion is 'she is POYO'

arin said... [Reply to Comments]

peej, alasan pakai baju lawa2 masuk court tuh mmg menarik!

take care!

Anonymous said... [Reply to Comments]

feeling2 naik court pakai birkin!! :D

takder account blogger/google said... [Reply to Comments]

herm hari tu rajin baca blog budak alalalan.com pastu blog tu takder dah..budak kecik tu pegi amik gmbr zahnita dlm blog RM tu letak kat blog dia ...pastu RM ngamuk giler...siap dia pegi sound budak kecik tu dia nak call org nuffnang semua...sebab dia kenal semua org ats NN...dia cam konon2 leyh gugurkan iklan dr blog budak tu sebab dia popular kat NN...rase cam kesian dengan org meninggi diri macam ni...belum kaya lagi...Allah baru bagi rezeki sedikit jer dia dah bongkak..herm wallahualam

-saifa-

noname said... [Reply to Comments]

kesian giler aku tgk minah ni.. makin lama makin terserlah la kementalan dia.. dia mengata, mengutuk orang x pe.. bila org mengata dia balik, terus nak saman.. siap ugut2 tu.. aku rasa sebab dia malu kot.. ramai org dah tau pasal dia.. ramai reader dia dah berpaling tadah.. nak cover punyer pasal, terpaksa la saman.. peej, u be strong ok.. berani kerana benar... biarkan dia menunjukkan kebodohan dia sendiri.. btw, aku cukup kesian la tgk org yg komen kat page dia.. kenapa aku rasa mcm ada yg dia tulis sendiri?? ahahahhaha.. jahatnyer aku...

Anonymous said... [Reply to Comments]

lawak gak sampai masuk court..hal remeh.kalo masuk JDM kat mrsm pun rasanya mcm menyakitkan hati cikgu jek..buang masa nak lyn..nanti kompem judge tu nasihatkan korg berdamai jek.haha

p/s:anon yg rasa tak funny tu..knape ada gelak 'hehehehe'. funny ke tak sbenarnya??

-Ecah yg jugak anon

Anonymous said... [Reply to Comments]

PM dan kenamaan2 kite yang selalu dikutuk dlm blog, ceramah dll xde plak nak menyaman mereka2 yg kutuk2 dia.. sbb mereka tahu maksud dan maruah jika membabitkan SAMAN untuk kes seperti ini..

yang penting, menda dah berlaku.. nak pusing kembali dah tak boleh.. jadi ikut saja... yg penting family dan kawan2 tetap bersama kita.. serta Allah swt..

-jhshdhsjsjk-

putingtetekmerah said... [Reply to Comments]

i told ya.. dia takkan sedar selagi dia tak jatuh.. biarkan dia sewel.. jangan layan.. ni lagi 1 aku nak cakap, percaya lah, dia akan sewel..

anakpakali said... [Reply to Comments]

owhhh dah dapat NOD?? bagus bagusss.. its time for you to head to petaling street to get loads of sunnies and fake LV. sbb nnt kat mahkamah boleh stylomylo baekkk punyaaa.. mana laa tau kot2 tv, paper buat coverage. kata diva.

Iana Zubir said... [Reply to Comments]

Alahai berangan betul la minah tu. Baru kena sikit nak saman. Please la. Dia ingat dia blogger hebat sangat ke sampai nak saman malu? Dia kasi malu kat Nuffnang ada la.

Peeja, you stick to your guns ok. You have the right to say whatever you want to say in your blog. Sama macam dia, hak yang sama. Apa, dia ingat dia lagi bagus dari you ke?

If you need a lawyer, let me know. Dia ingat dia sorang je pandai saman menyaman ni kot. Adoiii kampung betul la dia ni betul2 FAIL!

SeMaLu SK said... [Reply to Comments]

B strong peeja...
fight back!
jgn mengalah...
ramai yg ada bleh back up u peeja....
kuat k!

1mM@ said... [Reply to Comments]

ahahaha bukan stakat naik kan rating dia.. dia tolong naikkan PEEJ skali. makin glemer la.. hehehe
awww x sabar nak tau ape jadi. ;D

F A R Y N said... [Reply to Comments]

peej,abg aku nak cover ko masuk tv3 tu..ko jgn lupa pakai mekap lawa2 weih...

Anonymous said... [Reply to Comments]

dah tu sedar tak sedar maruah dia tercalar jugak kan...dia nak balas-balas mcm u peej, dah tak boleh dah....NOD jer lah...

u pengkomen2 pun satu, nak kutuk org tu tengok-tengoklah...jgnlah pi sentuh anak2 dia, laki dia mak bapak dia...

nasib bukan i yg kena...kalau I..ermmm...rasanya aku bakar rumah korang satu-satu....

nak kutuk, kutuk jer lah dia sorang beb.......

Mummy of 2 sofea said... [Reply to Comments]

Peej... Dlm nod tu.. Wat exactly her demand??? Be strong girl... Ko ramai supporter skang...

Anonymous said... [Reply to Comments]

peej, comment moderation disable kan bley tak? nk tgk brp byk komen yg msk.. tah2 mcm hari tu.. 1st time tau layan baca komen2 kat blog blogger.. my boss pun baca ur blog.. sapa setuju goyang buntuit.. ohohohoooooo

uli-uli aidilfitri (Peejburhan,2010) said... [Reply to Comments]

peej,
b strong.. berani kerana benar, takut kerana salah..
uli2 kan je nanti..

F.Idrus said... [Reply to Comments]

pergh... ni publisiti murahan lagi ni... mmg kelakar, banyak lagi kes saman besar2 company besar2 tak settle2. Mmg kelakar, benda kecik haha.. pelik sial. aku kelakar + terkejut.. dengan kebodohan dia ni... kalau aku la kan, buat derk je dah la... duit masuk gak, hits naik gak... unless la mmg kena batang hidung, tu pasal la sentap agaknya.... heh.

Putri Nor Ashiqin said... [Reply to Comments]

tak der bender nak dtakutkan ...tak salah paper

go kak peeja /...pergh sedap giler entery nasi daun pisang

fatin itu saya said... [Reply to Comments]

Peej,cepat shopping baju glam nak pakai pegi court. Oh ye. Be cool. Be cun. Aku gemol gak...

Xoxo.

Ps: takde sape nak create fan page mcm pasha sandha or meme kat fb ke? Adakah kalau ada, semua ahli yg demand akan dpt NOD? Ceng ceng ceng..

abduls said... [Reply to Comments]

peej, aku baca blog kau lepas awek aku citer pasal kes kau sama RM tu.

Few things nak ngomel :-
1. U justified yourself to defend your dignity after continuous personal attack from her.
2. It was harsh, though u later admit it was spur of the moment. I found that as an act of professional blogger. Good job.
3. GF aku (lawyer) gelak bile dpt tau kau kene NOD. Dia kata judge sure throw away case ni. Sebab bullshit.
4. Aku panggel orang cam RM ni 'peghak'. Kau relak aje. Gi goyang buntuit lagi bagus.
5. Ingat resmi padi, semakin berisi semakin tunduk. Take this as a reminder to you and myself. Besar mana pon kau kat dunia ni, masuk kubur 6 kaki panjang 3 kaki lebar nanti takde Allah nak tgk bape banyak blog hits kau dpt.

Pasni kau cerite hal lainlah, aku cadang list kedai makan sedap kat kl and selangor (peej burhan tastebud).

Take care.

nama saya FiQa said... [Reply to Comments]

N.O.D ke x N.O.D .. yg penting :

berani kerana benar, takut kerana salah.

i'm with YOU.

=D

Alia said... [Reply to Comments]

One question, she's A LOT OLDER thn you kan Pija? Then how come YOU are the adult one where she's the pathetic little girl? Kelakar gila.

Though I'm not a lawyer, but I know this is bullshit. You've justified your points, she's got nothing on you.

So it's okay for her to kutuk orang lain and bila orang kutuk dia, terus melompat siap panggil lawyer? LOL

Benda benda mcm ni org court buat jadi sampah jeee.

It's just bila dia buat macam ni, image dia as a so called "professional blogger" terus tarnished.

She no longer has my respect.

NONIE ABDUL AZIZ said... [Reply to Comments]

ko layan jerlah dik...bukan orang len tak suruh dia muhasabah diri..dah suruh tapi agaknya dia tak tau kot muhasabah diri tu apa..akak dah rasa macam ilang respect plak kat dia...

nono said... [Reply to Comments]

woww...serius...aku tabik spring kat ko...be strong okey.....:)

ceritacherita said... [Reply to Comments]

yup, kes remeh temeh mcm ni, it just wasting of time. Lain la kalau somebody yg satu Malaysia kenal.

landaklaut said... [Reply to Comments]

IMHO, takyahla naik2 court. akak yg kat belah sana tu, kalo baca kan, pikir2 jela kak. buang duit dan tenaga je. buang duit orang bayar tax lagi. ape ko piker naik court tu singgit dua? takde sape nak sponsor tau?! lagi marah tax payer lain adelah sebab kes macam ni pon sampai nak naik court bagai. naik bayar orang2 keje lagi, buang masa judge lagi. banyak lagi kes kritikal dia boleh setel drpd kes camni. macam kes rogol ke sbg contoh.

takyah layan la peej. lagi layan, lagi dia seronott. apa yang kau buat haritu adalah sekadar pendapat kau, bukan nak jatuhkan dia. kalau betul ada salah dan silap, akak kat sana tu betulkanlah mana2 yang patut. orang tegur tu ada sebab. bukan saja-saja hokey.

peace and out~

dedalie said... [Reply to Comments]

take care beb. aku pon rasa ada banyak lagi kes dalam dunia ni lg berat. judge pon takde masa nk layan kot. bg lawyer kaya je. ko tengok aa citer2 lawyer kat tv mcm shark, eli stone dan etc. pastu ko represent yurself.gempak giler beb kalau dpt buat. hehe. semoga hidup kau tenang ok.

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

tatau la sampai kemana kes ni akan pegi. sumpah kategori lawak remeh temeh.
peej,be strong tau!
ko pegi shopping kasut christian louboutin cepat. buleh pakai time naik court nnt. smbl goyang2 buntuit.

AMIEROZIANA said... [Reply to Comments]

oooo dia sakitkan hati org takper.......terkena kat dia bukan main lagi.......nak tergelak baca NOD dia tuh....
bukan nk insaf ke apa tapi tak nak mengaku pulak......macam lah dia Tok T, rasa tok t pun tak pernah nak saman2 walau org macam2 cakap pasal dia....
bo layan jer org mcm nih.......

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Diakan tahu Kau jobless?? nak tuntut aper?? Dasar tamak yea??
Berserah pada Allah yg maha mengetahui dan maha pengasih.
Moga Allah lindungi lah anak ku yg dianiayai..
Doa ibu yg sakit ni akan mengiringi mu anak ku..Amin

kak ina mail said... [Reply to Comments]

Tak sangka ye post cam tu pun boleh kena saman ye.lawak akak dengar.apa nak takut berani kerana benar.

Anonymous said... [Reply to Comments]

Masing2 punya pendapat - sepatutnya yg tua menunjukkan teladan kepada yang muda... yang berjaya patut tunjukkan moral yang bagus... bukan sebaliknya.

Apa-apa pun.. jgn buang masa bertekak mcm nih... lagi2 kita ni wanita... dan juga berpangkat IBU... buat malu saja... to Peej, jgn layan org mcm nih... lagi di layan lagi menjadi...

-Aliah

tata said... [Reply to Comments]

peej,

nanti aku soh org kat high court ni bentang carpet merah opsss carpet turquoise(betul ke ni eja) utk menyambut ko peej..

btw, strong beb compile ur fact ok..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

NOD la plak...seriously? isk iskk iskk...
m wit u!

Anonymous said... [Reply to Comments]

Sabar ye Peej.
Mmg kelakar la....
sgt kelakar...org tu mmg dasar...ntahla tatau nak cakap apa.

Anonymous said... [Reply to Comments]

eh peej doa org teraniaya ni senang makbul insyaAllah..pe lagi!doa la ko x jobless lagi..pas2 kaya raya tanpa terhegeh mintak sponsor sana sini..biar nanges makcik tu..

-simplys-

Anonymous said... [Reply to Comments]

Hopefully kes ni nnt leh masuk buku teks LAW..

Mesti best & lawak giler

** VS ****

kes paling vowdoh dlm sejarah :)

COOL beb... love ur blog ;)

Anonymous said... [Reply to Comments]

peej, apa isi dalam nod tu?
buat ler entry..
nk jugak tahu..
pengetahuan am nie..

aunt jgn risau kay..
bykkan berdoa n rehat..
InsyaAllah ada yg membantu jika ada apa2 kesulitan..

kerani mahkamah yang setia memproses fail2 dan saman2 termasuk saman2 yang tak masuk akal said... [Reply to Comments]

just so u know, there are thousounds and thousands of cases which are more serious (and less funny) than this so called NOD in court like homicide/murder cases, rape cases, bribe cases or any other public interest cases like one with Anwar Ibrahim's. so, please think twice before u wanna add on to those judges' abundance workloads. poor them.

Anonymous said... [Reply to Comments]

wut a bitch!!

S.E.W.E.L.

layankan ajer, biar dia habis cuti layan turun naik mahkamah.. Pehni mesti dia menyalak mintak sponsor baju nak masuk court.. Wut a loser..

Stay cool peej!! :D

Tijah said... [Reply to Comments]

sedehhh la. mak betul2 sedehhh tengok sistem kehakiman dikelakar2 kan skrg nih.

Iffa said... [Reply to Comments]

Pure lawak la minah tuh. Dont be afraid Peej cos u tak buat apa-apa salah pun in terms of menjatuhkan maruah dia. U cuma clearly mengatakan pendapat u semata-mata.

Be strong girl.

Ramai yang sokong u in this case.

Anonymous said... [Reply to Comments]

salam..

sy nie kira pemerhati blog korng berdua..tp dlm hal nie sy mmg sependapat dgn semua..buang ms jer!! Dato'CT yg bgi nak rak kena kutuk sbb kawen ngan suami orng pun x wat saman malu cmnie..nie lg la minah perasan 'diva' yg tah sape2..adoi hai..serius mental problem

lawyer malang mn ler nk amek kes bodoh cmnie?

sy ade left comment kat blog dia psl hal nie,tp dia delete ko..
hahhaha..xlh terima kemyataan la tu yg orng sumer da menyampah kat dia.

sy bgtau dia srh muhasabah diri,,orng mengeji mesti ade sbb.i've ask her to stop thinking that others is jealous of her success n "famousity" (i wrote down this word tau dlm comment tu)..hehehe..byk lg ler yg i tulis

esok tu biler i msk blk dia da delete comment tu..

but i notice d number of comment keep on decreased!

salam prkenalan,
wanie

Anonymous said... [Reply to Comments]

vongok redmamak tu....gile publisiti!

adibah said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
TeacherLily said... [Reply to Comments]

famousity? nak kena rotan?


*as an English teacher, can i sue?


(tadi terguna ID kazen. sorry!)

ajalalala said... [Reply to Comments]

hahahahha..
giler loserrrr..!

Anonymous said... [Reply to Comments]

go...go...PEEJ.... im with u... :)
dulu... wa mmg pembaaca tegar blog dia
dulu... wa suka blog dia
skarang... cam haramje blog tu... iklan ngalahkan tb3... bak kata org bijak pandai.. baik tgk cd.. jgn tgk tb... :D

Anonymous said... [Reply to Comments]

yup la peej... apa dlm NOD tuh iyeee...apo bondo dia demandkan ko??? public forgiveness??? duit berkoyan...atau one entry to clear her name yg kononnya tarnish...dia tak tau ke nama dia memang dah tarnish before your entry pung...dia sue ko sebab ko said it in the open (an entry)..padahal kalu semua blogger yg nyampah ngan dia wat entry cam ko...boleh dia nak sue semua??? larat kew...judging from you entry tuh pun dah beratus...ahahhaahahahaha gilo~

They call me ary kerazee said... [Reply to Comments]

Entahlah babe, I mcm konfius kadang-kadang dengan ur readers sebab kan ada yg berani mati giler dgn komen tapi guna anonymous. Apa barang? Be transparent lah dak? Oh haaa agaknya kat Mesia nie tak famousity (mampos mak aku tau aku guna perkataan takde dlm kamus) kot istilah unlawful intent to intimidate.

Jadik wahai lawyer-lawyer di luar sana. Seblom ko nak proses client ko nya NOD ke saman ke, cuba check this out and what is means. Bahaya wooo guna nie untuk counter sue. Woooooooooooooo *lari keliling rumah*

Peace no war.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...