Instagram : @peejburhan

aku penat la nak pikir tajuk~

seriously aku penat ok.
nak pilih tajuk pun satu kerja jugak.
so terhasil la tajuk atas tu. lantak.

some of u dah tau kot.
pertengahan May ni jonet akan pergi mission ngan UN. sobs.
maka tinggallah aku n noy kesepian tanpa jonet.
jonet pergi 6 months aje la. but still. 6 months is a long time ok.
serious rindu nanti :(
so keep in touch kat ym n fb je la nanti kot. tsk.

so hari tu meneman dia mencari barang2 untuk ke negera padang pasir.
memang la UN ada provide semua kelengkapan.
tapi minah tu gediks nak yang cantik2.
yang UN bagi dia kata tak best. over uolls.
dia carik sunglass yang polarize la apa la. then nak carik scarf la.
dia kata yg UN bagi macam orang nak mesin rumput. hahahah. macam2.
so meneman la.
daripada pertanyaan kepada orang yang biasa di negara padang pasir.
so arah tujuan adalah ke the gardens.
nasib jugak aku pernah pergi sana dan masuk kedai tu sebanyak 80 kali sbb orang padang pasir suka carik barang2. so aku tau la selok belok mana nak tuju semua.

so ke sana kita.
tapi perempuan tu gedik. dah ada yang berkenan tapi tetaplah konon nak tengok2 lain.
penat ok berjalan..pitammmmmmmm.
aku tak paham tau konsep2 orang macam ni.
i mean dah suka beli la kan. apa nak tgk lapan kali, nak carik2 lain la apa la.
sebab tu if nak bershopping sila jangan ajak aku.
aku memang amukan. tak suke ok.
makcik ni gemuk nok. jalan lebih lenguh ok. not loike.
paling panas hati. end up. nanti dia nak barang kat kedai pertama yang kau pergi.
what the hell. rasa nak tepuk muka2 mereka.
noy pun selalu macam tu. grrrrrrrrrr...


tapi satu je yang mengembirakan.
adalah session makan lepas penat berjalan sana sini.
ok aku tak tau nama kedai.
selalu orang makan aku tgk aje.
sebab aku tak reti makan panas2 ni.
so kalau tgh rushing mmg takkan la aku nak makan kan.
so hari tu hari yang tenang. so boleh la makan.
not bad. but i prefer the one kat cozy house ampang park.
cozy house ye. bukan cozy corner.


:: aku mintak mihun kari. tp dia bg mihun campur mee kuning tu. pelik la. tp not bad ::
:: jonet gila. dia kata dia tak suka mee kari ke apa. sebab dia kata kari hanya sesuai makan ngan nasi aje. so dia makan mihun aje. sewels ::
:: jonet try scarf Buff dia. nice kan. tapi gila gedik siap nak ada UV protection bagai. ::

oh time ni yang dapat minum air mata kucing petaling street tu. weeee~ 
best gila. siap beli dua kali. 
siap konon berangan lain kali nak bawak botol besar gila suruh dorang isi penuh. charge la berapa suka. ngeh.
oh suka. tapi tak puas aje rasa.
sebab cup dia macam kecik kan. then rm2.
kalau kat petaling street bungkus rm1.20 aje. then plastik itu besarrrrrrrrr.
damn. tiba2 rasa nak lagi. tapi gila malas nak pergi sana. terasa jauh.

ok dah. xmo cerita apa dah.
itu je. byeeeeeeeeeeee....


11 Comments:

toughcookie said... [Reply to Comments]

oh, i pun tak suka teman orang yang shopping kena browse banyak2 tempat. what i normally do is buat proper research about barang yang i nak beli, pergi tempat tu and terus beli. habis cerita. bila pergi banyak2 tempat ni dah la penat tenaga, masa pun habis. time is money and masa itu emas. mahal tu buang emas... hehe...

oh dah lama tak pergi gardens hmmm...

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

air mata kucing tu ada kat midV kah. mcm nmpk ada booth kat tingkat bwh sekali tu~ :)

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

spek baru!

Dils said... [Reply to Comments]

buat je peej air mata kucing tu. Rebus yg dried mata kucing + daun pandan. Walla, bole dapat satu jag terus. Huuhuhu

marinahunny said... [Reply to Comments]

klakar la jonet tu... :-D

bwk bekas mintak dia isi air smpai penuh pastu caj la brp pun...hahaha kalu kat psr mlm blh jg wat mcm ni..

green apple said... [Reply to Comments]

beb, aku perasan satu benda la. INNITY tu apa? Bukan NUFFNANG eh?

Salmea said... [Reply to Comments]

hello,
standard la gadis2 pegi shopping mmg mcm tu....aku pon camtu gak..haha..bkn apa nak cr yg terbaek n lebih penting lagi kot2 kalo tempat lain ada benda yg sama but at lower price....pastu suma org dah malas kalo aku ckp nak pegi shopping..masing2 tarek muka..blerkkkk....

Almiraz said... [Reply to Comments]

Eh my brother pun kena pegi 6 months sama cam jonet..

NONIE ABDUL AZIZ said... [Reply to Comments]

wow!!kagum arr dengan Jonet...

Kakakdegil said... [Reply to Comments]

Salute Jonet
Ingat dulu, abes spm terus nak apply masuk atm
Sekali abah tak kasik
Yer.. abahku yang bekas askar tu
Cesss.. terkubur cita cita ku

Last last jadik surirumah...
Padan muka semua orang..

RD said... [Reply to Comments]

mee kari tu kat mane????










p/s I'm not red daddy

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...