Instagram : @peejburhan

mission impossible~

oh mission mencari terminal shoes noy ni dah berabad ok.
kira memang everytime keluar kerja carik terminal shoe dia ajeeeeee.
problem sebab kaki budak ni kecik sangat. size 4 ok. so memang payah la nak carik.
mostly habis aje.
dah la leceh kan. nak carik yang 4 inch. semua hitam rakda corak la apa la.
mmg tension la.
tapi all this while, sambil jalan sambil carik.
so takda la tension sangat ke apa.
tapi kasut yang dia pakai dah lama gila. sampai tumit pun dah goyang2.
so kena la mission mencari kasut sampai dapat.

ikut dia nak ke sogo.
tapi cheq adalah tak suke sogo.
tah aku rasa sogo ni macam leceh nak pergi sebab jalan area tu selalu jam
then sogo macam sesak kan. pitams.
so ke klcc la. ceh mana lagi kan. asyik ke sana aje.
tapi as usual. takda ok kasut yang dia nak.
jenuh semua pergi la. mostly kasut paling kecik size 5.
tak pun dah abis la apa la. x de yang plain la.
nyampahs. dah ala2 give up. kita kasi makan dulu.

:: hoh asam pedas itu adalah superrrrr sedap ok. pedas melampau n ikan fresh semua. terbaik la. shit. tiba2 teringin asam pedas. nakkkk ::
:: me with bruchetta. sedap jugak. matiklah byk kita orang makan kan ::
:; spicy olio pasta. mmg sedap. tp dah rasa asam pedas tu. tiba2 rasa makanan aku adalah tak sedap. haha buruk perangai nak suka2 makanan orang lain pulak kan. ::
then terus ke pavillion pulak.
ikutkan macam dah malas.
tapi dah alang2 keluar. try la kan.
mana tau ada.
mula2 pergi parkson. takda kasut yang dia nak.
sebanyak2 kasut la kat parkson tu. takda jugak ok. tensioooonnn.
dah jadi nak marah2. sakit jiwa betul la carik kasut dia tu.
feeling mission impossible ok.
last ke tangs.
AKHIRNYAAAAAAA!!!!!
ada kasut hitam. takda corak. tinggi. n size empat.
apa lagiiii. noy beli dua terus.
senang. takda susah di kemudian hari. pfffffttt.


:: keterujaan melampau. aku tumpang teruja. sebab takda la aku penat teman mencari kan. serious penat ok ::


then starbucks sekejap.
lepas tu pulang membawa kegembiraan.
haha bosan gila kan. 
gila motif keluar carik kasut aje.
semua busy2. so takpa. lepak berdua pun ok aje. :)
ok now im hungry n craving for that asam pedas. shit lahhhh.


15 Comments:

ceritacherita said... [Reply to Comments]

me also size 4, mmmg susah sikit mau cari. kat charles & keith ada byk selalunya, sembonia pun not bad ada gak.

salzahari said... [Reply to Comments]

tjuk la gmbq kasut yg mula2 rasa Mission Imposibble tu..baru rasa berbaloi dak mencari ! hahaha

peej said... [Reply to Comments]

cherita - mmg ada je banyak. tp ni nak carik kasut kerja. c&k semua tu kasut melawa.


salzahari - bukan sebab berbaloi ke apa. katanya utk kerja. so rupa semua sama aje. janji capai kriteria sudah ok. :)

They call me ary kerazee said... [Reply to Comments]

Cousin aku pon size 4 tapi dia semua kasut tempah. Apa-apa je pattern, fashion, dia boleh buat. Harga pun worth it sangat. Kalau nak nombor dia, aku boleh kasik.

Opp opp sori ek nie bukan mempromosikan pape, sekadar nak membantu (baik aku clear awal-awal seblom kena sound)hahaahha

linda said... [Reply to Comments]

udah byk kali cheq terliur ngn spicy olio pasta tu... wuwuwuwu

linda said... [Reply to Comments]

udah byk kali cheq terliur ngn spicy olio pasta tu... wuwuwuwu

Anonymous said... [Reply to Comments]

kamu dah kurus peeja!!!
dan makin cunnnnn!!(selama ni pon cun jugaaa)

caiyok caiyokk...

turunkan lagi 5 kilo nokssss

Anonymous said... [Reply to Comments]

ape name kdai korang mkn spicy olio ngn asam pedas tu ek?

: s h e "2 d" n a: : said... [Reply to Comments]

peej..
sedapnyee kek tuhhh..huuawaa

nuruldoory said... [Reply to Comments]

i likee ur blog..bg idea ape i nak makan di kala i tgh merungut.."waaa ape nk makan ni tak tau nk makan ape"

haha well done dear..keep it up

peej said... [Reply to Comments]

ary - tau. kawan dia ada jugak orang yg boleh buat kasut. tp it 2 mmgu baru siap time tu nak urgent kan. takpa lepas ni if kecemasan akan ku contact dirimu itu ye :)


linda - haha..apa lg sila la serbu ye.


anon - gilakah? idoknya kurus. lemak bersepah2 hoih.


anon - dome


she2dna - sedaps. tp biasa je la. mcm rasa kek secret recipe jugak.


doory - glad u like it. so takyah susah2 pikir nak makan apa kan. kira memberi inspirasi tang makan kan. ngeh ngeh.

ilygate said... [Reply to Comments]

Peej, i like ur look in this post.

peej said... [Reply to Comments]

ily - look apanya. biasa aje. pakai yg sama je everytime pun. ;p sedeh.

peej said... [Reply to Comments]

ily - look apanya. biasa aje. pakai yg sama je everytime pun. ;p sedeh.

dyan said... [Reply to Comments]

sayer setuju dgn kata2 ilygate itu..
suka tengok peej dalam ini entry..
nampak dah kurus and berkulit gebu..

ada rahsia tak bagaimana untuk mendapatkan kulit yang putih dan gebu dan licin.. cantik laa... =)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...