Instagram : @peejburhan

kurang ajar tau. siapa tau nak buat apa?~

tadi i received a message from one of my reader in facebook.
cakap pasal dia nampak ada orang guna pic mama dalam blog2 artis ke apa.
tapi since aku tak sihat. so memang tak online la.
check pun through bb aje. kat bb aku malas nak bukak link yg di beri tu.
so bila dah ok sikit ni baru la tengok betul2.
inga tmemang orang tu tersilap ke apa.
sekalu bila bukak terus terkejut ok.



macam kelakar pun ada kan.
tapi macam biadap pun ada.
i mean tak pasal2 kena sekali kan.
hahahah. salah aku la kan. pergi buat rambut gayak itu.
memang rupa tu dah ada sama tu.


:: click for larger view ::

orang buat page i hate rosnah mat aris.
tapi tak pasal gambar mama terselit pulak.
apa la manusia ni takda kerja.
actually aku tak tau nak buat apa pun.
nak bagi message cakap gambar tu salah takleh bagi message.
so boleh buat pun report to facebook je la.
tapi macam la facebook nak layan kan.
so anyone pernah deal with this kindda thing?
tau nak buat apa tak?

padan muka.
patut aku dah start buat watermark la kat blog.
tp rasa macam poyo n gedik pulak.
macam la nak sangat orang ambik pic ke apa kan.
sekali. kan dah kena.
fine. lepas ni kena watermark la pics.

hoih. kenapa la ada manusia2 bengong dalam dunia ni.
apa takda kerja lainkah mereka.
anyway thanks to reader itu.
sorry tak balas lg message.
tah apa kena la internet ni. nak send reply memanjang error.
so thanks for the info ye. bg tau sini aje :D

21 Comments:

Lilianna Mardiana said... [Reply to Comments]

Laaaa, kesian mama you. Nak saman, tak tahu sapa yang buat page tu kab, emm, better you jadi fan then hentam kat situ, biar diorang sedar yang diorang salah letak picture, babe.

bvlgarigirl @ Arianna said... [Reply to Comments]

peej, buat disable right click to your blog. memang susahkan readers lain but peduli hapa dari your gambar kena curi mcm tu kan.

but the best thing is i gelak gile baca entry uli menguli tu. funny babe

Anonymous said... [Reply to Comments]

Report je la kot..tgk la fb nak buat sumting ke tak or u jadi fan dia and just put kindly remove this picture..this is not rosnah mat aris but someone i know(xyah bgtau la mama u hehe). Ckp la pic tu edited utk suke2 ke apa ke. After diorg remove nanti 'unfan' la balik..tp ade ke 'unfan' ahaha.

p/s: suke jugak bace uli2 aidilfitri tu..klakar. kwn i pun kne jugak..so u ade geng la..ahaha

-Ecah Achim

sepet a.k.a zack_u said... [Reply to Comments]

yana, kaau buat disable right click pun still boleh curik wat..huhu! buat je watermark, mmg la macam poyos gila babsss...tapi nak buat camne kan..kita memang kene poyo..hahaha!

dulu saya pun orang pernah guna muka saya buat fb lain, then buat report anta kat fb then dorang dlete fb orang tu...cayalahhhh...haha!

Wira Nordin said... [Reply to Comments]

joint fan page tu dan suruh ramai ramai jopint fan page tu utk desak owner dia remove gambar tu...

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

betul tu. buat watermark. since blog ni ramai org masuk. blog kite, yg masuk pun family friends je, gambar pun tah apa2 xde kot org nk ambik. lolx

Penari.Gendut said... [Reply to Comments]

Beb u can lodge a report ke fb. Diorng layan punya insyallah. Cause I have a friend yg kena mcm tu jugak, tapi org tu menyamar as her lah, siap cilok gambar dia semua.

Probably u need to kasi proof, mcm my friend tu, diorg kasi tagline and dia kena amik gambar with that tagline
written on a piece of paper.

Tapi apakah bunguk gila diorg letak gambar ur mom sebagai rosnah? Haha

AkUfiZA™ said... [Reply to Comments]

peej .. better u buat disable copy image. so next time xde la org curi gambar u n buat x senonoh. ni baru gambar ur mom, nth2 gambar u pun dh besepah org curi. better do something about it. kat blog ceera ade tutorial how to do it.

sweethOneY said... [Reply to Comments]

dorang tersalah org tu.. tp betul gak peej, sekali tgk ada rupa sama.. kikiki.. sbb rambut kuning tu la kot..

mcm org2 komen kt atas neh ckp, try jd fan.. pastu clarify things.. tp aku heran jugak, ramai betul org xde keja berpaedah nak buat dlm dunia neh ek.. smpi siap ada fanpage gni

Lya Colours said... [Reply to Comments]

kene buat watermark la kot. takut la dtg manusia pelik2 salah gunakan gmbr. dorg ni bukan tau gmbr tuh sape pny, main amik je la tbe2 nak samakan dgn artis mcm tuh plak.

Anonymous said... [Reply to Comments]

kak peej..rasenye akak pnah bwat caption kt pic tu 'dh mcm rosnah mat aris'..tu yg kuar kt google image...n org ingat tu rosnah mat aris..

Anonymous said... [Reply to Comments]

kak peej try taip rosnah mat aris kt google image...sbb kak peej tulis caption cmni 'kali ni aku bg mama feeling rosnah mat aris lak.'...tu yg trus kuar tu...tp x pe..fb bole bwat sumthing...

Shikhin Ishak said... [Reply to Comments]

kejam giler orang tu..peej u boleh report kat skmm pasal ni..

A.I said... [Reply to Comments]

lor!!! sian auntie jadi mangsa...ish

sI tEDI said... [Reply to Comments]

suka2 hati mak dia je dok amek gambau org tanpa izin.

lama x singgah sini peja, so hari ni berumah tangga jap kat sini..

Princess of kekuri said... [Reply to Comments]

aa kesian mama akak,xpasal2.betol la, better jadi fan dulu dlm page 2 then akak hentam kaw2 la....

sweethOneY said... [Reply to Comments]

peej, i got one more suggestion for u.. maybe u boleh pegi kat web CMCF.. try google..

bvlgarigirl @ Arianna said... [Reply to Comments]

okey, watermark watermark

Join the fan page, suruh dia remove your mum's pic. i dah nak tlg buat td but i think better u buat sendiri
kan.

e.t.t.y said... [Reply to Comments]

erm dah tengok. tp ada org alert yg itu bukan RMA.
kesian aunty tau...

Abdul Wafi said... [Reply to Comments]

kak peej, u susah nak saman. its either, u have the softcopy of that picture, u boleh direct send message policy dekat facebook, and convince mereka that page itu telah salah guna gambar milik orang lain. its work actually. or u boleh buat report actually, sebab mereka will have the database so, dia boleh track pemiliknya, or even deleting it as well. or atau cara lebih baik jadi fanclub dia, dan mintak dia delete gambar tu secara baik.

i hope, this can help u a bit la.

adayinmylife said... [Reply to Comments]

Wah.. Org yg amik tu mesti bute @ gile.. Otak ade merengkn... Pasni u kne b careful agi r... Ee.. serem!!!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...