Instagram : @peejburhan

jalan-jalan feeling tourist~

akhirnya on day 4 baru la decide nak jalan-jalan.
kita orang deal ngan sorang pakcik ni.
untuk 8 hours punya jalan2. pilih mana suka. dia charge Rp300,000 ajo. murah kan.
so decide nak pergi 3 tempat aje la.
so he said will pick us up around 12pm.

so bangun awal. kasi sarapan dulu.
hari2 seterusnya aku order ini aje. sedappps.
tapi macam tak puas aje. takpe. lepas tu aku bedal cornflake semua ;p

:: scramble egg on toast with chicken sausage. nom nom nom ::

lepas makan terus swim2. tak lama pun sempat swim 1/2 je kot.
then balik bilik siap2 semua. then around 11ish pak wayan tu dah sampai reception. :)

:: sebelum berlengas. so before bergerak cam whoring dulu ::

pak wayan ni bagus gila la. banyak tips dia bagi tau.
kat mana nak tukar duit semua.
supaya tak kena tipu.
end up aku n noy tukar lagi okeyhhhhh. gila habis duit hoih.
kalau tau dia banyak tips. hari kedua dah jumpa dia. tsk.
sebab bila dah tau kebenaran. baru terasa banyak di tipu. pffffttt.

nice or not my subang?
aku beli subang tu masa aku sesat balik spa tu.
lepas dicabuli. hilang arah maka sesat kan.
nasib sesat tu nampak kedai subang. terus beli.
murah aje ok. tp aku bengong. nampak yang kecik2 Rp10,000 aje.
aku rasa yang besar2 ni semua mahal. padahal if convert berapa sangat la.
menyesal mak tak beli yang besar2 n fancy2. buduh tau. 
takpa la what to do. kata lepas kena bogel2 kan.
so otak jadi benak kejap. haha. tambah cuak sebab sesat kan.

:: menyampah tau. nak vain. tiba2 ada minah tu kat belakang. spoil la ::
:: cubaan sekali lagi. lagi hampeh. siap pose pulak. terus tak kuasa lagi lepas tu ::

oh untuk first trip kita orang ke tanah lot.
aku bukan apa pun. tengok org pergi bali selalu pergi tanah lot. so gedik nak jugak.
bukan ada apa pun kan. konon nak feeling ambik gambar la.
sekali banyak lak tempat shopping.
barang better n murah lagi dpd kuta.
so shopping sakan.

hari adalah super panas weyh.
nasib angin kuat.
tp still berlengas la.
peluh toksah cakap la.
elok meleleh daripada belakang badan straight jatuh sampai alur jubs semua. hahhaa. gila.
tapi pedulik hape. tetap sakan.


cantik gila permandangan. air biruuuuu.
tp ombak kuat la kan. takuittt.
kalau jatuh confirm kena hempas ke batu. mati terus. ;p

:: nice eyh? ::

tak ada apa pun boleh buat amik pic je la.
sebab air pasang kan. 
if air surut boleh berjalan ke kuil itu.
tapi nak buat ape pun. so takpa amik pic apa patut then gerak. cukup.

then sambung shopping. haha boleh? ;p
lepas tu singgah makan. tak makan apa kan. time tu dah dekat kul 4 kot. gila lapar. 
paling tak tahan tengok air kelapa.
di kala kepanasan tu. dapat harus nikmat.
bertambah nikmat bila kepala adalah sebesar ini.

besar gila ok kelapa dia.
tak pernah jumpa kelapa besar macam ni.
lagi besar daripada anggota badan aku yang mempunyai bentuk2 ke arah itu. hahah.
ye la. selalu lebih kurang je kan. kali ni aku kalah. ngehhh.
dah la kelapa muda. isi nipis aje. nice.

sebenarnye ada lauk lain tapi lupa snap la. lapar sangat.
tapi adalah sedap n puas hati.
then sambung shopping.

since dok sana je lama.
cakap kat pak wayan tak payah ke ubud.
mula2 plan nak pergi ubud. tp dpd tanah lot nak ke ubud amik masa 2 1/2 jam.
hoih tak kuasa la. lagipun takda apa.
temple jugak. cuma kali ni cliff temple pulak.
takpa lain kali pergi.
so kita orang suruh pak wayan bawak pergi tempat shopping murah2.

so pak wayan ni bawak la ke tempat ni.
something like carrefour la. macam gudang. tapi ada macam benda dpd makanan, baju. perhiasan, souvenir semua la ada.
tempat tu dia kata orang malaysia tak tau. orang indon je selalu pergi.
memang pun. takut. segala rombongan ada. macam2 bau ada la. nak pitam.
tapi best gila la. sebab semua benda murah macam melampau.

benda2 kayu untuk lilin yang kat ombak jual puluh2 ratus2 tu. aku beli tak sampai rm5 seketul ok. nice kan.
tp sakit jiwa sebab awal2 kan kita orang shopping banyak.
contoh aku beli barang tu harga rm40 kat kuta. kat tempat tu. tak sampai berapa belas je.
meroyan mak nok. tapi apa nak buat. tak tau kan.
rasa macam dah cukup tawar n murah tu. fuck.
same with baju la. murah n kualiti 100% cotton.
kalau kat tepi2 jalan tu harga sama tp kain gila nipis. hampeh tau.
tak beli banyak pun la. beli barang2 hias rumah kat situ :) 
n baju2 untuk orang2 tertentu aje.

ngan pak wayan ni best.
banyak tau tempat murah la.
tak best satu je.
tinted kereta dia buatkan aku paranoid.
aku ngan noy ingat kita orang dah rabun teruk ok.
sebab tak nampak clear nak tengok permandangan.
rupanya tinted dia jenis bintik2 buatkan mata kau blurry gila takleh fokus. gilo.

settle sana. ke destinasi seterusnya.
tu sambung lain entry ye nok.
oh sorry takda pic kat tempat shopping tu.
sebab katanya galok membeli belah kan. so ada masa pulak nak snap2. ;p


15 Comments:

cik syahira said... [Reply to Comments]

habis baca semua entry kak peej, ada gak yg on the spot booking ticket ke bali neh. aggagaga~

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

tinted dia retro. ahahaaaa

bsr gile ok buah kelapa tu!! 8D

Anonymous. said... [Reply to Comments]

babe, shopping kat ubud la best babeeee. rugi tau kamu tak pergi sana hehe...

A.I said... [Reply to Comments]

bila tgk subang kau tu tingat aku kt 'hari derma darah'. ekekekeke

shema said... [Reply to Comments]

peej...tq for sharing info psl ur bali trip. me n family will be there this oct...boleh tak i nak email u nak tny details psl accomodation n supir kat sane?? tq in advanced....leh kasi email add tak??? i nak email u...

Anonymous said... [Reply to Comments]

peeja, ko ada ambik contact no pak wayan x...mana tau kot2 dia bole bwk aku lak hehehehe....


kasih8953

Lya Colours said... [Reply to Comments]

weh sonok nye tgk entry u pegi bali ni
rasa mcm nak start kumpul duit nak ke sana
hahaha

feresa~* said... [Reply to Comments]

peej..boleh ke i letak link u dlm blog i?

mYpRecious said... [Reply to Comments]

nice gile pantai kat tanah lot tu.. kan dah teringin nak pegi sane...

Rina277 said... [Reply to Comments]

laa..nape x gi ubud..rugi dowh..xpe la dh jumpa tmpt lg best ekk..

haslina said... [Reply to Comments]

syokkknyer layan cuti dibali...lovely..

maroses said... [Reply to Comments]

salam peeja i silent reader u..nk minta tlg skit...nak cntact no pak wayan bleh ker? i nk pg balik bulan 6 ni...email me yaaa "pheonixbangkit77@yahoo.com"
tqvm

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

peej, buleh bgtau tempat gudang tu kat mana? mcm terbekenan je. kot2 la nnt aku terlepas pegi ke sana ke, buleh membazir duit. ;p

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

owh owh! lg satu!
ko sebut nama pak wayan tu tetiba terus teringat the wayans brothers! muahaha!

peej said... [Reply to Comments]

cik syahira - ye sila-sila. best tau.


wani - tak ok. bagi sakit mata n kepala ade la. hahah


anonymous - its ok. there's always next time. :)


a.i - hahah bengong tau.


shema - nurhafiza.burhanuddin@gmail.com


kasih - ada-ada. nanti cheq bagi noh.


lya colours - ye sila. best. ntah suke la. membuatkan rasa nak pergi lagi.


feresa - iye boleh. letak aje. tak perlu tanya. :)


precious - lawa. tp takleh mandi la. sebab ombak kuat.


rina277 - takpa second trip.


haslina - best :D


maroses - nanti i letak kat blog.


annasuejie - krisna tak silap. haha kelakar je kau ni tau. aku tak terpikir langsung. tp aku suka wayans brothers tu.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...