Instagram : @peejburhan

hari last selalu hari paling best. kenapa eyh?~

so hari last takda apa.
bangun pagi sarapan.
then pergi kedai beli dvd n few barang shopping.
balik bilik mandi siap2. packing semua. then check out.
lepas check out. secure bag kat reception.
then continue shopping. last minute shopping. weeee~
ok duit dah tak banyak pun. tp noy si perempuan kaya tu keluarkan duit.
siap baik hati bagi aku dalam Rp300,000. harus la cerah masa depan kan.
boleh la shopping untuk diri sendiri lebih.
before tu shopping sibuk beli barang rumah, hiasan2 rumah, untuk papa la pg la.
aku beli baju tido aje. cehh.
so last day shopping diri sendiri pulawq. :D

:: last amik pic depan adi dharma :(  ::

mula2 makan last kat nasi padang best tu.
tp daging dendeng takde la pulak. haih. takpa. lain pun sedap.
then start mission shopping.


amik pic kenangan depan bombing tugu tu.
ok it's one of the tourist attraction. tp i find it keji.
sebab ramainya manusia mati kat situ. tp orang ambik2 gambar.
tah aku suke pikir lebih. apa2 aje la kan.


paling best bila panas2 berjalan tu. lepas tu masuk kedai yg ada a/c.
lega je rasa.
pic bawah ni masa belikan mama baju uluwatu.
fine balinese lace. kat the curve pun dah ada kedai dia.




then nampak kedai ni.
terus belikan sarung cushion pulak.
murah ok. dah la lawa. amik 4 baru Rp50,000. which is like rm15.
tak tau la if boleh tawar lagi ke apa. sebab aku rasa dah cukup berbaloi dah tu.
nyesal tak beli lebih2 lagi. sukeee.


time ni aku tengah amukan.
nak beli cargo pants untuk papa.
dorang ni bukak harga semua nak mahal2 dan melampau aje.
dah la aku memang tengah panas kan. so bukak lak harga macam tu.
lagi hangin. ye la. katanya dah terel n tau harga semua kan.
so adalah seronok bila dapat tawar.

ok peringatan. if area kuta ni. dorang bukak harga tinggi.
masa tak tau. aku mintak kurang half pun dah rasa best. sbb if convert rasa ok aje.
tp sebenarnya dorang bukak harga 4 kali ganda ok.
contoh benda Rp100k dorang bukak Rp400k.
bila kau tawar lebih2 dia kata tak boleh la. aksi ala2 tension la apa la.
takdanya jangan terpedaya.
kau try je bukak harga yg kau nak. if dia tak bagi kau cakap tak payah.
and terus blah aje. lepas tu dia bagi punya lah.
tapi jangan la buat begini kat petaling street. confirm kena tetak nanti. hahah.
contoh kan dress yang aku pakai pergi jalan tanah lot n jimbaran tu.
aku beli earlier tawar2 dapat la rm40. aku ok je la.sebab bg aku untuk dress ok la kan.
macam harga2 sini la kan.
sekali hari last tu aku dapat sehelai rm15 aje ok.
amik kau terus aku borong banyak gila. mueheheheh.
n maybe jugak sebab kita orang nampak rushing kot.
direct je tanya. " boleh dapat ke tak harga tu? tak boleh cakap, sebab kit anak cepat. kit aorang beli kedai lain aje. kami nak pulang dah ni"
terus dapat. nice.
so adakah lain kali pergi, everytime pun bila shopping kena buat aksi2 rushing? hmmm.


pergi Bintang original store.
hoh menyesal tak pergi earlier. tak mahal sangat ok.
beza dalam rm10 aje daripada yang kau beli bodoh2 punya tu.
tapi yang ni dah tentu ada tagging n kain wuality semua.
yang tepi2 jalan tu kadang2 kualiti tah apo2 ajo.





time ni mokcik dah tak larat dah. peluh tgk la. melampau n mencurah2 dah.
tu yang duduk aje kat depan jaga bag. oh bag tu baru beli tambah bag.
noy la tu. sakan sangat.
aku memang dpd kl dah bawka extra bag.
so extra bag aku tu pun tak muat. tu yang barang noy berlebih. kena la ada bag baru.

kita orang memang dah budget timing semua.
flight pukul 7.15pm mcm tu.
so nak gerak ke airport around 5.15pm mcm tu.
so dalam 4.15pm dah target kena last call foot massage.
maik 1/2 jam aje. tak sampai rm10 pun. hohoh. nice.


comelkan budak yang massage ni. 
kakiku nampak begitu gergasi di samping dia.
tapi tah kenapa budak ni.
masa tengah urut tu dia macam cembeng2. hidung kembang kuncup tahan sebak.
tiba2 meleleh je air mata dia. 
aku dah macam cuak. apakah salah aku. aku angkat2 la kepala tanya kenapa.
dia geleng kepala n lap2 air mata teruskan urut.
aku dah pikir macam2. maybe dia putus cinta.
tak pun dia mengenang nasib diri. sambil berkata dalam hati, " aku lawa2 macam ni kena urut kaki perempuan gergasi ni pulak. what the fuck!"
wah gila drama kan.
tah tapi aku rasa dia putus cinta la.
tp kejap je la dia sebak.
lepas tu aku nak snap pic elok lak dia senyum. ceh.


then jalan ke hotel.
minum sat. ada masa lagi.

:: perempuan tamak. last day punya pasal n kepenatan n panas. order dua terus ok ::
:: avacado n soda gembira ::

hasilnya tak abis pun ok.
tamak. bengong ok.
avacado tu habis. sebab sedap. tp tak sesedap kat jimbaran la.
soda gembira dia tak syok. tu yang tak abis tu.
sedap lagi kat waroeng penyet punya ;p


:: dalam taksi ::
:: kedai masakan padang kesukaan kami itu :)  ::
:: ini adalah pemandangan biasa di sana. ada yang lebih tak tahin dan mengiurkan. nom nom. wah siap nom nom kan  ;p   ::
:: tengok la betapa safe nya Bali ni. bawak motor siap boleh sandang handbag. kat malaysia tengok!!! memang senang2 je la kau dirempitkan. ::
:: classic mokcik ini ::

ok tu je. penat nak type dah. buhbye biatches.

10 Comments:

Safura said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

nom nommmmmmm bkn utk makanan jek skang ehh hehe paham paham. ;P

thanx for all the infos.mmg nak g sana tp xtau bila.

Ladydaf78 said... [Reply to Comments]

best giler baca ..ni yang tak sabar nak g sana ni :)

SURIA AMANDA said... [Reply to Comments]

hi Peeja..seronoknya pi bali...bila nak pi lagi? nak itut.....

farra8979 said... [Reply to Comments]

bestnye... feeling cam nk p gak la...

lilyickis said... [Reply to Comments]

setujuuu. hari last tu la baru nak discover macam-macam kan.

when i was there, last day baru nak jalan-jalan dekat Kuta occay padahal duduk area tu je pOn.

punye lah macam..."aaaaa itu besh ini besh tapi flight ako kejap je lagiiii". hahaha.

JuNe ManGo said... [Reply to Comments]

saya sgt jeles... dh book flight nak pegi bali since january.. nak pegi bln 5 ni.. tp saya terpregnant plak.. skrang baru 2bln setengah.. x tau la bleh pegi ker x.. bestnyer baliiiii.. huhuhu..

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

gambar yg last skali tu mcm sama dgn yg kat jakarta. dah namapon negara yg sama ye tak. huhu. :)

Anonymous said... [Reply to Comments]

"tak pun dia mengenang nasib diri. sambil berkata dalam hati, " aku lawa2 macam ni kena urut kaki perempuan gergasi ni pulak. what the fuck!" ==> Mwahahah lawak giler.. aku ske ko la peej..buat aku senyum kamben sokmo :D
-Jum4-

wan said... [Reply to Comments]

org kata susah nak cari makan kat bali..it's it true????

kedai ns padang tu xde tulis halal,xpe ke? or sume kedai ns adang tu kita boleh masuk

P.s - sori agak kekampungan sikit,tp teringin sgt nak ke bali cuma i takut kebulur aje..hehehehe

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...