Instagram : @peejburhan

feeling romantik la konon. NOT!!~

lepas shopping semua tu.
kita orang cakap terus ke jimbaran la.
jimbaran ni tempat makan seafood. sambil tengok sunset la konon.
awal la pergi sana. around 5ish dah sampai.
nasib pergi awal. dapat la tengok sunset lite2.
sebab awan banyak la. so tak clear. banyak awan hadang la. so sipi2 je dapat tengok.
so takde la feeling macam lukisan zaman2 sekolah dulu.
konon laut. pastu matahari nampak setengah balik  laut. ngeh ngeh.

: wahahah. so gedik kan. dorang yang pakaikan. masuk2 je dorang selitkan. ::

hohoh. saya adalah minum air avacado ni.
terlupa pasal ni.
nasib nampak kat menu dia.
mama la daripada dulu suruh minum.
dia semangat lebih. siap beli buat n chocolate sebab nak buat n bagi rasa.
tapi serious tak sedap ok. then dia ye ye la cakap kat sana sedap. dia buat tak jadi.
aku macam malas nak caya. sebab. ye la. warna hijau. apa jadah nak sedap kan.
scary aje.
sekali sedap okkkkkk. memang tak sama.
yang masa mama buat tu rasa rumput ke apa.
cea macam pernah makan rumput kan. ;p
oh aku siap order second punya ok. sedap sangattt.. :D 

pak wayan bawak kita orang kedai yang last sekali. matahari tak silap nama dia.
hujung la. time sampai tak ramai orang lagi. ye la awal kan.
lepas tu penuhh.
memandangkan konon tempat ni romantic.
bukan sahaja manusia yang dapat vibe dia tu.
begitu jugak haiwan ye.
tak caya? tengok la ini.

:: please don't try this at home ::


oh kat sana kami makan lobster aje. sebab nak sangat kan.
tapi besar la. 1.5kg lobster dia. 
dia buat 2 lauk. badan dia bakar. yg kepala dia buat kari. tp kari dorang macam masak lemak.
omg. sedappppppppppppp ok. i mean kari dia tu. terbaik la.
cuma katanya fresh seafood kan. so a bit pricey la.
plus tempat commercial kan.
tapi takpa merasa. lepas ni jangan harap cheq nak pergi lagi.
bukan apa. memang best. no complains. tapi macam baik duit tu aku shopping. hahah. ;p
oh kita orang beli lobster tu je.
kira nasi, sayur, sup semua tu macam free.
riggghhhttt.. free la sangat kan. padahal harga makanan tu dah boleh cover 'free' dorang tu.


tapi memang sedap la.
shit la tengok balik pic ni rasa nak makan pulakkkk. nom nom


best la i mean the suasana.
cuma akan lagi best if ngan laki ke. bf ke apa la.
ni kau ngadap muka adik kau. apa jadah kan.
takpa. mungkin orang akan rasa pasangan lesbian. ;p
best sebab angin sepoi-sepoi bahasa.
then bunyi2 ombak. walaupun kadang2 takut sebab tiba2 terbayang tsunami. yikes.
then belah belakang aku tu adalah airport. so nampak kapal terbang landing2.
then ada pulak orang datang dpd table ke table nyanyi2.
orang2 lain yg couple2 tu  ada yang siap berdancing bagai. 

:: nampak gelap kan. padahal baru kul 6 lebih time ni ::
:: sedap gila suara dorang. me loikee. noy over. dengar sampai mata berair2. emosi. psycho punya perempuan.  ::

then later ada kecak dance ni.
aku tengok kejap aje. sebab nak balik pun.
style la dia menari.
dah la budak2. rasa baru darjah 4-5 macam tu.

itu je kot.
then balik. charge patutnya untuk trip 3 hours is Rp350,000
tapi pak wayan tu bagi Rp300,00 aje.
tapi since he's nice n all. kita orang bagi je lebih.
sebab dia bawak anak dia time tu. budak dalam umur 15, 16 kot.
tah macam sian je tengok. baik aje.
so takpa. kita bagi lebih kan. tak salah.
oh bagi yang mintak no dia. nanti aku tepek k.
dia ada bg card ari tu. tah mana aku letak. nanti akan di cari. :)




12 Comments:

Zurin said... [Reply to Comments]

Oh, masa i g bali last year pun Pak Wayan jugak driver dia. Memang he's very nice, and sangat prihatin about where u wanna shop sebab dia kata banyak tempat will mark up the prices gila2.

marinahunny said... [Reply to Comments]

best baca blog peej ni..tp ini 1st time nk komen..sgt jujur..

A.I said... [Reply to Comments]

terasa cam aku lak ada kt sana. haih..syiokknye..(^_^)

*itu hanjeng, haiya! bikin stim.

lily lotus said... [Reply to Comments]

haha..public sex lagi..kahkahkah

Sue@Iza said... [Reply to Comments]

jus alpokat yang sedapppp kan peej. masa pg sane, tiap kali pun mesti order yg tu...*drooling da ni*

Ladydaf78 said... [Reply to Comments]

seronok baca blog awak..kita pun nak g bali 2 minggu lagik..bleh bagik number pak wayan tu tak? tengkiu

Starry Eyed said... [Reply to Comments]

looking good peej! :)

green apple said... [Reply to Comments]

mmg best kat jimbaran tu. tapi ko dapat penyanyi tua la...aku dulu set-set brader ala-ala rambut ariel peter pan. rambut je la.

Rina277 said... [Reply to Comments]

mkn kat jimbaran mmg mahal gilos tp sodap..sgt rindu tmpt itu..hehe..

peej said... [Reply to Comments]

zurin - yang sama ke? ke nama sama? ke memang dia akan bawak tempat yang lebih kurnag sama aje :)


hunny - oh thanks :)


a.i - hahaha..kau over kan. tgk hanjings pun boleh bikin stim kah?


lily lotus - ye. dasar hanjings kan.


sue - tu la. kat sini dah ada kan. nak try la. mungkin sedap. :)


ladydaf - wokeh will do.


starry eyed - oh thank you :)


green apple - ceh. kau ni ramut ala2 peter pan pun eksyen kan. ingat muka pun ala2. harus la menjealous. if pergi lg. boleh aku carik sampau dapat kedai yg mana. hahah.


rina277 - kannn. sedap. tp tu la mahal. nak pergi lg kena pikir 85 kali.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

lobster yg nmpk sedap!! xD tmpt pun cantik!!

eh adakah ada 3 ekor anjing di situ?? omg!

adayinmylife said... [Reply to Comments]

Wah.. threesome.. no3... Lobster tu wat me terliur.. Kat sini mahal la nk mkn yg besar mcm tu.. 1.5 kg... OMG.. besh!!!!!!!!!!!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...