Instagram : @peejburhan

entry khas untuk blogger diva yang popular yang orang lain semua jealous dengan dia~












ok selama ni aku diam aje.

elok berblogging macam takda apa yang berlaku.
well actually bagi aku memang takda apa pun.
tapi susah bila kau kena deal ngan orang akal pendek ni.
tah apa merempan tak tentu hala.
macam air tak lepas pulak. 
so aku kena la panjangkan sikit akal dia.

aku ni blogging takda la lama.
baru aje 4 tahun. kira bukan "pioneer" la.
tapi dalam empat tahun aku berblogging ni.
macam2 blog la aku baca. macam2 ragam n perangai orang aku tengok.
ada pernah beberapa kali aku tengok blogger yang mula2 baik mcm nak gila.
tiba2 bila gaduh amik kau luar dalam semua keluar. kutuk2. like wtf.
serious takut weyh tengok. membuatkan aku berazam.
aku blog sebab aku suka aje. takda rasa nak buat kawan ke apa dalam dunia blogging ni.
sebab serious. hati mereka takda sapa tau.
korang pun tau kot. korang email ke, ym ke. ada aku mesra alam sangat?
tak kan. sebab serious aku memang malas layan.
ok bukan la tak mesra. ok aje. tapi senang cakap aku ni pemalas takleh di tolong la.
daripada malas2. terus tak teringat nak reply ke apa email segala ke apa.
atleast aku terus terang kan. bukan pura2 layan macam bagus. tapi belakang complain.
so sila harap maklum. 

ok tu mukadimah.
macam sweet aje. oh tidak. entry ni penuh makian.
kalau rasa lemah semangat ke, taknak tanggung dosa ke.
sila stop di sini. tapi kalau rasa kaknam dalam diri tu tebal. teruskan membaca.

aku letih orang main kias2 ni. tak direct hit weyh.
ni aku buat entry straight to the heart. tak pun headshot terus.
entry kali ni aku nak cerita pasal blogger berlagak diva
ala takkan korang tak kenal. blogger yang feeling diva habis tu.
yang dia la pioneer, dia la berjaya. dia la kaya semua.
siap masuk paper n tv. front page semua.
kira artis abis ni. paling popular mungkin tak lama lagi masuk bintang popular la.
tu dia rasa la. orang tak cakap apa pun.
ni bangsa duduk bakul angkat sendiri punya ni.
orang lain semua tahap bawah kaki dia aje.
dia hanya akan duduk bawah kaki orang kalau dia tau orang tu bagus daripada dia.
contoh orang nuffnang or blogger2 cina yg berjaya daripada dia la. bukan kipas biasa ni.
dia pakai kipas electric kau. kalau tak pun nak pakai a/c terus.
tu pun tetap nak bangga. sebab dia antara 'blogger melayu' yang di iktiraf.
tah siapa iktiraf aku tak sure. takda lak adegan dpt scroll pingat kebesaran daripada agung ke apa. 

ceritanya begini.
aku selalu baca blog dia. ok la.
aku rasa takda la best mana pun.
tapi sebab dia rajin update aje. so di kala bosan ada la bahan bacaan.
walaupun bahannya boleh tahan mcm cibai aje.
takat ambik gambar menu jadi satu entry. tak pun ambik pic harga2. gambar ngan mannequin. like wtf. 
kucing aku pun boleh buat kot.

then dulu dia ada gaduh ngan sorang blogger ni.
gila babi la. siap ungkit keluarga la, cerita luar dalam semua.
time tu aku dah tau. perempuan ni takleh buat baik. bangsat gila perangai dia.
i mean kalau kau baik ngan orang. of coz orang akan cerita almost everything kat kau.
tapi basic manusia la, kau pegang amanah tu. simpan cerita orang jangan jaja. eventhough gaduh mcm mana pun la kan.
tu kalau kau pikir guna akal macam manusia la. tp kalau dah hati busuk mmg suka burukkan orang.
tak dapat tolong la. semua dia nak cerita kan.
aku pernah je rapat ngan ramai orang.
pun aku tau cerita orang tu luar dalam.
then bila tak rapat ada kau nampak aku jaja apa?? takdok kan.
sebab aku tak buruk perangai macam tu.

dia ni memang tak mengaku baca blog aku.
sebab diva gila kan. apa kelas baca blog picisan macam aku ni. baca pun senyap2 aje.
sampai la aku private tiba2 dapat email dpd dia cakap add dia. sebab sekali sekala dia baca blog aku.
xnak mengaku lagi tu suka baca blog aku kan.
being a nice person. aku add la. walaupun siapa dia weyh? x layak baca hal aku pun.

sampai la ada sekali tu ada orang email aku cakap dia nak bg aku pergi workshop shiseido tu.
tak silap july tahun lepas.
dah orang bagi. harus la suka je kan.
sumpah aku tak hadap sangat pun.
sebab aku dah pandai make up. alat make up aku semua lengkap.
tapi aku pikir orang ikhlas nak bagi. aku pergi je la.
n yes. aku memang happy pun. takda rasa apa pun. n berterima kasih je di beri peluang ke apa.

then tu je la. kau nak aku buat apa lagi.
lepas kau bagi je aku kena julung kau tinggi2 ke.
buat entry puji2 kau ke. what the fuck weyh.
then aku tengok perempuan ni makin lama makin hanyut.
ye la. kata diva n blogger melayu berjaya.
berlagak toksah cakap la. melangit punya. macam dia yg bagi rezeki n dia yg pegang arena blogging ni.
ish macam kelakar pun ada.
dapat beli handbag designer macam dapat beli ferrari. dia punya kompang sampai 3 kampung dengar kot.
maklum la. orang tak pernah senang. gitu la gamaknya.

then trip ke singapore.
serious aku kalau tak suka orang, sorry la aku nak pura2 macam suka ke apa.
jumpa pun aku buat bodoh aje.
dia yang beriya datang tegur la apa la.
siap nak ambik gambar bagai.
gila ke apa. aku ni pemberat bas aje. datang pun as guest aje. yang kau beriya sangat apesal.
kau tu nominated. apa kelas datang kat aku kan.
cammon admit it now. kau memang suka kat aku.
u can deny or say what ever u wanna say. but obviously, kau memang suka baca blog aku or memang suka aku.

kat sana memang takleh tahan la.
ngan make up dia semua tu.
like what the fuck. make up paling hodoh aku pernah jumpa ok.
akan mengigau la malam2 kalau tengok.
so bila balik mula la operasi semua kutuk make up dia.
aku pun join sekaki. dah kata kenyataan kan. takkan takleh terima kan.
so dia tau la aku tak gemar dia kan.

lepas tu amik kau..harus la drama.
then aku tau ada few individu cuba sedarkan dia.
sebab berlagak sangat n so on.
matiklah orang tu kena maki pulak.
cakap orang semua dengki ngan dia.
sebab dia kaya ada bag lv, income ribu2 dpd nuffnang, muka lawa macam nora danish bagai.
sumpah boleh tercirit. u fucking kidding me whore?
bontot nora danish pun aku rasa tak setanding ngan muka kau.
sorry aku tak suka kutuk fizikal orang. sebab ni pemberian Allah.
tapi orang macam kau ni kena kasi sedar, perasan nora danish sangat.
jauh  weyh...jauh. jauh tertinggal beberapa wilayah kot aku rasa. silap2 benua.

then cerita habis.
sebab lepas tu aku terus buang dia dpd list aku.
so aku memang tak baca la blog dia.
aku baca pun kasi torture diri aje. buat apa kan. so tak payah.
dengan english bersepahnya. tak paham aku.
aku pun english takda la perfect. tp kalau dah sedar diri tu. tulis je la melayu, takyah la feeling nak speaking ke apa. buat malu la weyh.
tu la kesnya kalau orang nak lari dpd asal usul.
kalau speaking je konon class. NOTTTT!!! kalau english tahap sepah mcm tu. lg nampak low class ade la.
tu english. bahasa malaysia dia pun aku tak faham ok.
kau ni manusia ke alien sebenarnye?

ok abis cerita. aku memang tak amik tau apa la.
walaupun ada la orang yg report cakap dia kutuk2 aku kat twitter n blog dia.
siap panggil geng badak la apa la.
gila budak2 sial. cannot get over things. panggil nama2.
ala takat badak tu. dpd aku kecik dah kena. tak effect bangang.
aku dengar aje. aku tak check pun sebab malas nak amik tau.
takda kena mengena ngan dia, jiwa adalah tenang.

then february lepas ada orang bg email.
cakap adakah cerita itu pasal aku.
so aku check la.

note : workshop - july
          dia tau aku tak suka dia - october
         aku dpt email dia kutuk aku - february

u do the maths. siapa yang kecoh n merempan tak tentu hala.
please take note that. dalam gap tu. sikit pun aku tak sentuh pasal dia or amik tau pasal dia.
korang baca blog aku lama kan. so korang check a sendiri ada ke entry aku merempan perli orang.
ada la sekali dalam 5 bulan kot.
tu pun takda pasal dia. sebab im worth much more that her mentally retard brain.

lagi kelakar. dlm project alpha dia kata dia tak kisah orang kutuk dia.
dia dah biasa. pantat kau tak kisah.
yang sampai ke sekarang kau still macam perempuan gila menyalak apesal?
oh btw, dalam video project alpha kau tu. lain kali jgn cakap english boleh tak.
sakit telinga aku. n malu pun ada masa aku tengok.

massage - mahsasj
goat - gots.
worm - warm

rasa nak lempang diri sendiri mendengarnye.
jojo tu orang malaysia. dia paham punya kalau kau cakap melayu pun.
btw bawah ni print screen entry dia menyalak.



:: click for larger view ::

siap tukar kauuuuu!!!!
apa ke punya perangai.
paling tak tahan. siap cakap, she cannot accept my famousity. i m the popular blogger.
27 thn aku hidup tak pernah aku dengar perkataan famousity. kau gila ke apa perempuan?
memanjang itu je la self defense dia. orang jealous ngan dia. denial whore.
siap tak puas hati aku tak kenang budi tu.
so harap maklum siapa yang nak dapat apa2 daripada dia.
sebelum terima fikir samada anda sanggup kenang budi dia sampai mati atau tidak.
if tak sanggup jangan la ambik. nanti kena maki.
walaupun bukan kau yang mintak benda2 tu.
unlike some people, memanjang merayu2 kat blog mintak orang sponsor dia itu ini.
sendiri punya perangai tak nampak, dok kata orang. 



siap komen pun dia edit weyh.
ngan nama2 aku sekali kena edit.
time aku comment tu mmg aku ikhlas ni.
takda niat apa tu.
kau tgk dia punya rempan macam mana.

kata makian orang takda point. gemuk tak sedar diri.
cerita sikit ada aku tak sedar ke? terlebih sedar ada aku ni gemuk.
ramai baca blog aku ni. pernah aku bagi statement aku kurus ke?
ke kau takleh terima kenyataan aku gemuk tp lawo dpd kau? * hahah padahal memang tak lawa pun. aku saje sekali sekala nak perasan lawa. mintak maaf kalau ada sesiapa bernanah*
gemuk boleh kurus. tapi kalau muka chop macam kau tu sampai mampos takleh tukar.
lagi la sedeh ok. lebih baik aku gemuk dpd dpt muka macam kau kot.
tambah pulak jenis perasan macam nora danish. lagi nak pitam.
tu ye tak sedar diri namanya.
tahap tertinggi nye tak sedar diri.
kau tu kata duit banyak. pergi beli cermin la weyh.
kalau tak aku yang jobless ni boleh belikan cermin then kasi post kat kau.
kau suka kan pembaca bagi kau hadiah.

pastu cakap pasal aku makan hasil orang.
apesal? aku mintak hasil kau ke?
hasil mak bapak kau ke wey?
keluarga aku tak complain. apa jadah kau yg melenting.
lain la tiap2 bulan kau kena masukkan duit kat account aku. ye la kau patut bengang.
apa jadah la kau ni. takda point betul.
kau sakit hati ke aku mewah2 padahal aku tak kerja.
yang kau pulak sampai kena bergadai bagai supaya nampak setaraf ngan life style aku?
siap kena pakai pakaian arnab lancau sebab nak merasa menang bag bagai.
nak pergi luar negara kena merayu2 kat entry suruh orang sponsor. sedeh betul.
pergi la pakai duit sendiri pukimak. kalau rasa tak mampu buat cara tak mampu.
takpun biar orang bagi dengan ikhlas. jangan buruk pintak boleh tak. teruk betul la kau ni. 
takyah la sebab orang pergi kau pun nak pergi pastu nak brag kat blog kau.
typical perangai makcik yang nak melawan ni tau.
macam entry aku kat bawah ni. orang pakai  baju rm100. kau kena ada baju rm150.
baru la kau diva daripada lain. bikin orang gelak la kau ni.
sedar la weyh. takat baju rm150 kau silap2 orang kaya yg pakai baju rm1000 , baju kau tu dia buat lap muntah anak dia je. 
susah nak sedarkan orang macam kau ni. 
kena pegang kepala, bagi selawat nabi kat telinga sikit kot.

so anyway, dia dah maki aku kaw2 pun aku buat bodoh aje.
sebab aku rasa tak worth it la layan minah otak sengkak macam dia ni.
aku buat bodoh aje.
aku nampak la ramai tak puas hati kat dia.
still aku tak amik tau.
sebab seriously, aku memang rasa dia terlalu low to my standard. 
aku memang tak standard mana pun. so bayangkan kalau aku yg tak standard ni rasa dia lagi low. so memang low la tu.
tak worth it untuk semakkan otak aku.
lain la dia category pakai ferrari. rumah bungalow 8 tingkat ke. muka gwen stefani ke. worth it la nak envy ke apa.
ni takat. alahai...see aku nak sebut pun tak sampai hati. memang buang masa.

then if orang ada merempan2 pun,
aku just cakap..jangan layan la. abaikan aje. jangan amik tau. mesti rasa ok aje.
sampai la siang tadi aku tgk ada orang tweet.
pasal minah lancau ni la.
aku siap suruh orang tu sabar lagi.
tp tadi sangap aku try la baca. apa yg perempuan ni tak puas hati ni.
so search la twitter si gila ni.
nampak la ini.

::click for larger view ::



haiiiii..ini sudah lebih sundal.
aku tak carik pasal ngan kau.
ini dah menaikkan darah kan.
ikut hati aku nak diam jugak. tapi orang cakap aku baik sangat.
percayalah aku tak baik.
i can be a mean bitch. but i prefer not to.
but a whore like u definitely deserve a bitch slap. a hard one.
kau faham tak english aku ni? ke aku kena kasi broken baru kau paham sundal?
satu lagi. jangan tiru perkataan2 aku n kawan2 aku boleh tak.
orang guna kak nam kau tiru.
kau pakai kaknam dot com. guna la lain.
orang guna bitchy. kau pun nak guna.
get your own identity u fucking retard.
u know what. u dont even deserve to call yourself a bitch pun. u're'll make a better whore than a bitch.. u low class mother fucking whore.

lancau apa kau merempan ni sundal?
pasal orang suka barang free??
kau bg list nama orang yang tak suka barang free??
ok la aku taknak susahkan kau. kau diva. takkan nak buat list bagi aku.
aku buat entry je tanya orang ramai. siapa suka barang free? confirm semua jawab YES.
kau pun suka kan. kau lagi gampang, siap merayu2 mintak orang.
siap bila dapat free, kau bg pulak kat pembaca2 kau. kira 'PR' kau la. menghargai pembaca kau.
hoih kalau ikhlas. beli la pakai duit. ni takat free kau bg balik apa jadah.
atleast aku tak merayu. orang bagi of coz la aku terima.
macam semua orang lain. hoi, artis hollywood yang kaya raya tu pun suka dapat barang free bangang.
kau ni nak make a point pun fikir2 la. jangan la bagi statement2 bodoh.
then kau tak abis2 isu jobless. apa masalah kau ni?
kau sakit hati sangat apa.
ke kau nak aku ada job baru puas hati.
boleh. kalau job aku tiap hari lempang kau sedas boleh?
tak pun tiap pagi kau bangun tido je aku selawat kat telinga kau.
bagi kau sedar sikit tak bongkak n meninggi diri tak tentu pasal.
kerja jugak tu.

lagi satu yang kau tak habis2 cakap kau naikkan orang apesal.
bagi bukti apa yang kau naikkan aku ke apa?
plus aku tak rasa aku naik ke..turun ke. tertonggeng ke.
aku hanyalah blogger biasa yang suka merepek2.
takda isu hits ke. popular ke apa. sama je la semua.
nak baca-baca la. taknak sudah. takda effect apa2 pun.
perasan sangat kau ni. macam kau tu tuhan lak yang pegang semua tu.
jangan la mendongak tinggi sangat. pandang la bawah. sedar asal usul semua.
kalau kau sentiasa bersyukur n beringat kau mesti tak jadi samdol macam ni.

hati kau tu kasi bersih la weyh.
tapi susah. hati kau tu to the core hitam kot.
takleh buat apa lagi.
tu yang busuk aje. jangan weyh. hati busuk ni sampai ke muka terpancar.
semua orang kau tak puas hati.
kau ingat aku tak tau.
ngan semua blogger kau tak puas hati n kutuk belakang kan.
aku malas sebut nama. tapi memang ye kan.
kalau orang dapat ads lagi kau tak puas hati.
siap lepas tu tekankan. jangan samakan kau ngan blogger lain2.
payment kau lain. kau payment tinggi berbanding orang lain.
apa punya perangai low class la kau ni.
boleh tak kau bersyukur n tumpang gembira ngan rezeki yang orang lain jugak dapat.
typical malay. takleh ada pesaing n orang lain dapat rezeki jugak.
kau tau je orang dapat kau mula tak tentu arah.
pesokong2 kuat kau yang ada club tu pun kau pernah cakap kau menyampah.

sebab tu aku rasa kau ni air tak lepas.
kau macam nak geng ngan aku. sebab aku best. *matiklah sempat perasan ;p serious aku tak suka cakap benda2 macam ni. ok la semua manusia akan rasa dia best, but to say it out loud? so not me. tapi terpaksa. anyway yg dalam bintang2 ni untuk pembaca aku yg tak sundal macam kau. jangan ingat aku nak cakap elok2 kat kau pulak.*
tapi tak dapat. tu yang kau tak puas hati dari segala segi.
serious. sikit aku tak rasa nak kawan ngan kau.
malu lagi ada if nak lepak ngan kau.
macam sakai sangat. semua pumpang.
handbag pumpang, saloon pumpang, baju pumpang, kasut pumpang, make up pumpang, makan mahal pumpang. serious kes orang yang baru nak merasa semua.
padahal kau ni sebenarnye takda apa.
tapi sebab nak tunjuk orang yg kau tu konon high class. kau tunjuk la material things.
yg takla material mana pun. aku tengok biasa aje.
kau tunjuk untuk yakinkan orang n sambil yakinkan diri kau sendiri.

walaupun aku takda apa.
tapi aku tak hipokrit macam kau.
apa aku buat semua mak bapak aku tau.
so if mak bapak aku tau. orang lain tau pun aku takda hal.
tak macam kau. nak konon nak nampak best. bila lepak siap nak smoke bagai.
for what asshole? aku ni siap menyesal lagi ada start smoke. sebab susah nak berhenti kau tau.
ke kau sebenarnye social smoker aje? sebab nak setanding best. nak nampak bergaya. so kena tunjuk la kau ni smoker sebenarnye.
wtf. its getting pointless.
ur stupidity macam dah tak boleh di tolerate la.
aku nak type ni pun dah rasa bodoh habis ni.
i mean cammon, style kau tu kelakar.

so setakat ini.
ni je yang boleh fikir pasal kau.
semua ada kena mengena ngan aku la.
lain2 pasal kau aku tak amik tau sangat pun.
sebab tak menarik. try naikkan lagi standard kau. mungkin aku akan berminat nanti.
sekarang aku dah luahkan. kau suka kan.
selama ni aku tak layan kau, kau rasa lonely n sedih.
ni aku dah layan.
selamat bergembira n terus maju jaya. supaya menjadi lebih diva n popular.
this is what u get when u're messing with peejburhan.
aku tak suka gaduh n carik pasal. i live in my own world.
tapi jangan ingat aku tak reti balas.
u press the wrong button whore.
so u deserve a bitch fit from me.
ok tu je.
over n out.



347 Comments:

«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 347   Newer›   Newest»
Tijah said... [Reply to Comments]

nok. jom cheng ho.

The one and only, NADH. said... [Reply to Comments]

Kannnnn. Sekaranggggggggggggg. Siapa yang susah? Sendiriii jugakkk gatalllll nak orang buat dia jadi kontroversi kan. Digging your own grave bak kata omputih. Hahhh lantakkk kauuuuu.

Aku tak paham lah, orang diam, lagi dia provoke. Orang diam, lagi dia nak provoke. Akai mana, akai? Seriously?

Orang darah muda jangan carik pasal weh. Jangan woh. Lelagi peeja. Lols.

Feel the wrath yo. Feel the wrath. Manusia pandai menilai, mana yang baik, mana yang buruk. Let's see lah if you can still cover your ass after this.

Again, you brought this upon yourself. Jangan tuding jari kat orang lain sedangkan it all started from you.

Seriously, get a life and move on.

Anonymous said... [Reply to Comments]

panasnyeee peej!
i like,hahaha..
u are so true,u have the points..i sokong 100%!

i kira still new laa in this blog thingy. mase mule2 dulu, ada sorg member suggest kat i, u should read redmummy blog, the famous n the best in msia. so i tried..

my first impression was, what the fuck this woman blogging about? seriously shit ayat tunggang langgang, aku x pahammmmmm, pastu tgk nak blagak je kerja.. ntah siape iktiraf die diva??? buat title sndri. perasan nak mampos. x capai standard i nak baca.. haha.

then terjumpa ur blog. trus addicted smpai skrg.. cuz i can see u a nice person, and i enjoy reading :)

nway, i malas nak comment lebih2. u dah tulis semua..haha.

till then, peej rocks!

- lulu90

lilyickis said... [Reply to Comments]

her bLog was one of the earliest blog i baca. baca je lah. never really bother tengok comment or ape. and kalao ada entry dia yang merempan, i skip je. i read just for fun. tamao pening-pening kepala.

tak sangka la pulak kan dia macam tu.

i loike you better btw! dari dulu. bold + tak hipokrit.

you are special in your own way. stay the way yo are =D

Nisha Rachmad said... [Reply to Comments]

fuyoo...a really hard slap to her.. btw, hi.. ;)

Eisha said... [Reply to Comments]

alhamdulilah akhirnya ada gak org yg berani tulis cmni..terbaekkk

sokong 100%

nieza said... [Reply to Comments]

opss..peeja.. first time baca u marah2 cam ni.. takut!!
anyway apa yg ko cakap ada benarnya..takpe lah abaikan je org2 cam ni..tak yah layan kay...
we love u peeja

Dugiess said... [Reply to Comments]

if u really wanna hurt her more.. start by showing that u r not intimidated by her words.. lagi lama u stay stoic (strongly composed), lagi tensen dier ngan u.. once u reach that point, u'll have the upper hand.. trust me.. kalo u buat camni, behind u, dier akan tensen giler2 & her words akan lagi berapi sampai satu tahap dier sendiri akan break and come begging to u.. so stay strong gal.. this is just my 2 cents :D

Anonymous said... [Reply to Comments]

terbaikkk!!!

saya juga suka brg free! :) sape tak sukeee!! :P

Foxy Farah said... [Reply to Comments]

i am the bitchy one, the plastic, the propah, semua la yg jahat belaka..thanks babe! kalau tak sedar tatau la aku.

Anonymous said... [Reply to Comments]

ganas2..sebenarnya baru je tau pasal blog blagak diva tu..blog die mcm iklan tv la..promote produk bagai..org byr/kasik free promote2+puji2.ntah2 tak ske pun tp puji jek..buhsan.xbace pun dah lpas tu.

Tp your blog,definitely takkan missed.

-Ecah Achim

Anonymous said... [Reply to Comments]

saya juga suke barang free! :)

-Ecah Achim

Anonymous said... [Reply to Comments]

seriously..aku harap,ada lagi seribu orang yang akan tulis macam ni for that "DIVA PERASAN".Seriously,gua rasaaa,dia tuh...errrrghh...doonoo what to say lah...kalau baca kompang2x dia tentang bag canvas prada tuh?mak aku bawak gi pasar borong selayang jer nnoks!!!serious jakun!!!
gua malu sendrik bca blgo dia..now,memang tak baca dah..buat semak jer baca kejakunan dia tuh.

yang ikhlas,
pojiah letop

Anonymous said... [Reply to Comments]

Did u read her story in Harian Metro? Was damn surprised when she said pergi trip London dan Paris bagai..!! So very untrue!!

*can't wait for her defense yang bakal membara2 berapi2 memaki2 nanti... hahaha.. like a kiddo :)

Anonymous said... [Reply to Comments]

peej,

i suka barang free!!! :)

syida_spears said... [Reply to Comments]

patut dulu sy perasan list die da xde dlm blog akak sb b4 nih, bloglist akak jd ref sy nk g other blog hee..

tp mmg fakta blog akak is better than her =). sekian ok bye.

Anonymous said... [Reply to Comments]

100% setuju..
ada jugak org yg berani nak suarakan semua ni. selama ni ingat sy je pikir mcm tu.
saya sokong awak peej.
sy suka bc ur blog.sincere n kelakar.

Anonymous said... [Reply to Comments]

pergh...terkejut akak bila dapat tau pangai sebenar orang ni eh.

(cepat2 turunkan dia dari list)
hehehe~

shiedahkamil said... [Reply to Comments]

aku pon rse,
"apesal pompuan ni duk canang kt blog die srh org sponsor bgai??"

sgh xmalu u know.. sokong la akak :P

lilred.farah said... [Reply to Comments]

aikkkkkkkkkk??? ade bunyik lg kes nih?
it has been ermmmm AGES kot???
aku malas la nak bising2 mcm budak sekolah/ mcm budak2 tak cukup akal... tau dak? if u r damn good (like what u claimed lah kan), perlu ke nak kuis2 lg org org mcm peeja dan geng geng badak yg die gelar kan tuh. org dha tak kacau, kenot meh u duduk diam diam... hahahha rindu kat kitorg eh?? rindu katakan rindu... kalau malu sms pon boleyh....

ok la... i can predict that she'll say ko nak menjatuhkan die. ko tak puas hati dengan kejayaan die. as what i said many times, bila kita lebih berjaya, lebih besar dugaan Allah bg ke kita. its how u handle ur wealth, famousity (ehem ehem). tak perlu nak memburukkan org for the sake of looking good in front of others. sampai bila nak sorokkan the real u? kata hebat, kata terbaik... so let ppl judge the real u lah. kenapa? takot bile org tau then suddenly ppl start to hate u?

banyak cerite aku baca, banyak bende sampai ke telinga aku. kadang2 aku mcm tak caya... is that the real she that i've known?

aku pernah dtg, with heart wide open, to at least let her realize what she did, dah di kata gua jeles nok.... celah mana gua jeles wa tatau. famousity?? (lagik?) sorry i tak minat... wang ringgit??? owh sorry.. am jobles too. i come to the office hanya untuk main facebook dan tido. owh tgk cerite korea juga. syiok apa keroje mcm ni. sapa yg tak ske kan??? dpt GAJI FREE.... sapa nak bg?? die nak bg??? haremmssssss

die bg aku maki hamun ada ko.... the one that i respected dok herdik2 and maki maki aku. lebih hebat... publicly lg yaw.... apa rasa? SEDAP! cukup masam, masin, manis.... CUKUP! cukup baik aku nak minta maaf. tu pon aku rasa aku perlu la minta maaf sbb menyakiti hati yg lebih tua kan... ada die terima? ada??? haih la... and as for her, i will always be at the guilty side. makanye... hidup aku lebih aman tanpa gangguan pesakit mental.

marilah hidup dengan lebih aman peeja. abaikan dia. walaupon aku tau die tak mungkin mampu mengabaikan kita. mengaibkan ye die pandai

hotcocoa said... [Reply to Comments]

kudos peeja! ni baru true blogger!!yeahh

hotcocoa said... [Reply to Comments]

kudos peeja! ni baru true blogger!!yeahh

Anonymous said... [Reply to Comments]

hahah.. padan muka smua orang yang selama ni mengagungkan sangat dia! tak sedar selama ni dorang dok hujung kaki dia je.
aku jugak dah hilang orang yang aku sayang sebab dia terlampau obses dengan si diva karat tu.
siapa aku nak sedarkan dia yang dia tu sebenarnya diguna2kan je oleh diva karat tu? kalau tak sebab orang yang aku sayang tu mmg jenis berduit, ingat si diva bodoh tu hadap sgt ke nak kawan dengan dia?????????

i miss "HER" so much!!!!!!

abaikan je dia peej... clap2 utk peej!!!!

-nurul-

RD said... [Reply to Comments]

wow! clap clap clap..

ayu said... [Reply to Comments]

hi peeja,
congrats..akhirnya ada org yang berani ckp benda ni.dia adalah sangat memualkan lah. bravo! u mmg berani.

Leeds Al-Malique said... [Reply to Comments]

Salam Peej,

Hope u'll be ok lepas dah curahkan segala perasaan, salute u boleh sabar all these while sebab if kena kat i, i tatau la apa jadi. Keep telling Farah to ignore and sabar but diri sendiri pun belum tentu leh sabar.

Sabar, tapi jangan la sampai melampau betul tak.

I dont have anything to say about subjek dalam entry ni, met her 2 kali kot, sekali sebab dia offer pi join kelas mekap. (well, sape tak suka benda free, ilmu plak tu - matikla kalau kena ungkit). She's ok jer, but i decided to stay away ikut gerak rasa hati. Semoga dia terus berjaya la kan.

One thing is i wanna thank you, walaupun u rasa u takde apa, but i learned a lot from u, u are very true to urself. U berani.

And entry ni buat i lebih berhati-hati supaya sentiasa merendah diri, tak lupa diri kalau dah sampai bulan sekalipun.

Sebab kekadang tanpa sedar, diri menjadi poyo nak tunjuk diri ni bagus, which i really regret. Biarlah low profile jer.

Thanks to u. Take care Peej... :)

M said... [Reply to Comments]

go peej! i am your silent reader for all this while. and i just cant help myself but to show u my support this time. that retarded so-called famous blogger really deserve this entry. haaa amek ko. aku dh lama dah perasan yg dia mmg jenis berlagak tak hengat. and yg peliknye peminat2 dia mcm tak sedar pun ade gak, dok sokong je ape minah ni buat. yg paling aku benci bile ayat merayu sponsor dia keluar. merayu kat MAS nak g oversea la ape la. suruh SIMPLYSITI dok promote kat blogger utk cover ttg product tu la and etc.

and mekap mata dia is soooooooooooooooo hideous OMG.

peej, be strong k. jgn layan org gilos glemer mcm tu..hehe


Your loyal reader, M, putrajaya. =)

Anonymous said... [Reply to Comments]

errrr..

RD ni sapa??..Reddy?? Red Daddy??

wakakkakakakka



putu semayam

afiq said... [Reply to Comments]

terbaeeeekkkkkkkkkkkkkkkkkkk <3 <3 <3

faiezspeaks said... [Reply to Comments]

Peej! Hahaha... dia ingat ko diam2 ko takut agaknya.. makcik merah ni, rupa dah makcik beranak pinak, tapi pangai cam budak-budak weh.

Tapi aku suker post ko ni haha... aku mmg baca blog dia kurang dari 10 kali sebab ntah tak best... cakap melayu dia pun aku tak paham, rempit sgt.

takpe peej, kalau ko stress ko pegi la mahsasj ok? mahsasj, ok? mahsasj! HAHHAHAHHAHAH!

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

ingat i sorang jek x suka dat blog n i still terbyg2 d mekap dat nite hahha adoi la.
u're very brave peej.sangat kagum!

this is the best entry ive ever read.
go peej.

tp kata2 ni xkan lupa sampai bila2 la
"gemuk boleh kurus. tapi kalau muka chop macam kau tu sampai mampos takleh tukar."

semoga kita tak la mendongak langit mcm tu.even nanti tiba2 jd jutawan ke apa ke stil ingat asal usul ye x?

chuya said... [Reply to Comments]

used to be baca blog the DIVA hari2... tapi makin lama makin tak best... makin lama makin besar diri kot... pastu cerita pun dah tak menarik lagi... macam tak real... so aku pun da quit baca blog dia...
but urs.. bila ade update je memang terjah lah...

kepidap peej... takyah pedulik la mulut2 merah macam cili tu...

Anonymous said... [Reply to Comments]

wow..finally ade gak yg bersuara....aku pun agak semak dgn dia..cam bagus je kan.. memula jd gak fans kat FB tapi lelama makin semak plak dgn status dia ntah apa2 tuh n isi blog yg errrkkk...maybe sbb dia famousity kot *hahaha..

i truly like u peej, cuma sebelum nih aku diam je malas nak komen.. :D

cheers

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

dah lama dah aku baca entry maki2 die kat ko tu walaupon aku jarang2 baca blog die sbb laki aku awal2 dah warning ckp si dia tu mcm 'lain macam' sket. time aku baca yg die maki2 ko tu, aku tgk balik ko buat entry psl shiseido tu takde plak ko maki2 die ke hape. so takde la aku nak tanye ko sbb tanak memburukkan keadaan ke ape. tp betul la, mcm ade negatif magnet la kat die,takde la maksud aku jeles dgn die ke hape. org lain yg kaya takde la pelik mcm die?
so, lebih baik aku hindarkan diri dr gejala2 yg tidak sihat ini.
sabar peej ye.

Anonymous said... [Reply to Comments]

Finally...thanks peej..u said it all...ehehehheheh~

Kekadang kena bagi wake up call jugak kat owang2 yg berlagak2 neh~

Kakakdegil said... [Reply to Comments]

Well done peej!

Dia pioneer blog melayu? Wahahaha.. maybe pioneer utk blog merayu mintak sponsor tu betulla.

Apa pun, maybe dia rasa dia hebat sangat kut..
Tu yang terkadang hilang akal sket..

Btw, aku baca blog ko dulu.. baru tau wujudnya blog dia..

Inaz said... [Reply to Comments]

Thank you Peej for this entry! Dah lama betul I mengharap ada orang akan bantai balik minah rempit ni..akhirnya Peej jugak yg berani. Thank you so much!

Kadang2 bila dah bosan dah habis khatam semua blog, baru la aku jenguk blog minah ni. ADOIIII SAKIT MATA AKU! Dah la cakap melayu pun tak betul, ni ada hati nak cakap english. Please la. Do us all a favour and go take some language lessons.

Dulu pernah tengok video project Alpha dia. Omigod tak sangka suara dia macam tu. My husband siap cakap "Who is that annoying person? Tutup la sound sakit telinga I dengar dia cakap!"

I'm proud of u Peej. Be who you are. Tak payah nak terikut2 orang. Stay true to yourself. Jangan jadi cam minah ni - cakap cam melayu rempit tapi nak tunjuk gaya lebih, baru pakai LV dah riuh sekampung.

You can take the girl out of the kampung, but you cannot take the kampung out of the girl haha!

adayinmylife said... [Reply to Comments]

Wah... Sungguh x sangke aku die mcm tu.. Giler nak glamour.. X ckup2 ye kuar paper... Kuang ajaq nak mampos!! Mampos lagi baik. Muke nmpak baik tp ati dlm ade bau jugak.. Aku pn suke pe barang free.. kalo ko ase2 ade brg free nk bg aku juz let me know :D
Abyway, jln layan org gile.. T same2 jadik giler.. Die da tunjuk spe diri die n aku ase org da pandai menilai!
BTW, aku suke blog ko! U r true to urself! Keep that!!!

Anonymous said... [Reply to Comments]

selama ni aku rasa blog kau best tp malam ni aku rasa blog kau adalah yang terbaik gila babi yg penah aku baca. keep it up, peej. :)




-silent reader of yours!-

SaifulAda said... [Reply to Comments]

hahaha really love it..she deserve those makian..

Anonymous said... [Reply to Comments]

Peeja, omg bagusnya entry ni.tak kosa betul
bc blog yg asyik mintak org sponsor dari hujung rambut sampai kaki pastu pungpang ckp income nuffnang bla bla.kalau diva, jadiklah jobless buat iklan nuffnang jek pastu lgi nak ckp blog dia best.kalau mcmtu best ramai org leh buat.bgn tido amik gambar mata, nak tido amik
gambar mata lagi.hahaha blog u yg i bc pagi2 sbb best and leh ketawa sampai my husband sibuk nak join gelak2 sama sbb u really jadik urself..

Hopefully dia sedarlah blog dia tu dah jadik
iklan radio yg boring so org baca bila tatau apa nak baca jek. And she is totally blog for fame not passion of writing ke apa ke..

U keep on tulis yg best2 eh??

CikNon said... [Reply to Comments]

:) ... sekali sekala kita kena bersauar jugak peej, jgn bagi org perkotak katik kan kita. u go girl.

n.z.i said... [Reply to Comments]

u go girl~
im ur silent reader...
sis.. i suka bc ur blog..then after i da bc bout this..bru i tau prangai makcik tuuu..
i pon ada bc blog dia...
then i pon x suka jgk...
i igt i sorg j x ska sbb byk blog2 lain yg g event nuff tu mst c menagungkan dia..
WHAT THE HECK!!

Anonymous said... [Reply to Comments]

Puasnyaa baca..panjang peej menaip... suka2 :) ...


-silentreader-

ceritacherita said... [Reply to Comments]

wow really nice one peej. U are so berani Aku ingat aku sorang je rasa gini. Mcm nora danish yg tu paling nak gelakkan, sebelum bercakap tak tengok cermin kut.

And yes kadang2 dia tulis melayu pun susah nak paham. bila ada bangsa lain tegur dia marah2 pulak. padahal mmg bahasa sgt rempit.

Thumbs up to you.

Anonymous said... [Reply to Comments]

Dear peej,

thank you for revealing the truth. i shall now delete her from my list. Tabik kat u sebab berani dedahkan apa yang dia buat. selama ni semua diam menikus je tak bagitau direct. maybe takut 'spy luar tingkap' dia report kat dia kot. i read all types of blogs, including hers. tapi makin lama makin berlagak. bagai kaduk naik junjung. nak-nak lepas kes 'pioneer' ni. Lagi dia nak ungkit2. lepas tu nak gaduh pulak dgn blogger otai. lu sape pompuan nak gaduh dgn dia? Tsk tsk. hopefully pas ni dia sedar dan muhasabah diri sendiri. We're doing this bcoz we want u to change. Bcoz kitorang dah fedap. Takde dalam kamus nak jeles bagai. u want to lick other people arse, it's up to u. tapi jgn cari gaduh dgn org lain plis.
*i know she will read ur post peej. lol!*

Xoxo,
LL

Anonymous said... [Reply to Comments]

betul...
die masuk prince court pun gebang bagai.padahal orang len dah macam pernah ke situ kot.
tak sangka die macam nih...
now dah tawu...
cayalah sis!
bagi je...makan dalammm
terbaikkk!

shed

Anonymous said... [Reply to Comments]

i googled your name after i read from the 'victim' and tak sangka sampai macam tu sekali. this is my first time here and i like the way you write

i only met redmummy once in an event and thought that she was humble enough to tegur i instead of i tegur dia. before that, i have heard about her but never read her blog before, therefore, i didn't understand what the fuss was all about redmummy. tapi, sebab dia tegur i, i started to read her blog kadang2 but i became a follower to her tweet.

tapi terkejut beruk i bila time anugerah bintang popular berita harian on tv. sikit2 dia tweet ngutuk artis2. ramai orang kutuk artis2 baru nyanyi lagu2 80/90-an tapi tak sedap. tapi rm kutuk benda2 personal macam muka fauziah latiff botox la, muka black mentor pakai foundation kaler putih sangat & should pakai tone warna jaclyn victor instead, dan macam2 lagi yang buat i rasa she is soooo mean! malam tu jugak i berhenti followed her tweet sebab tak sanggup baca how mean she is. kenapa kena tulis benda2 personal kan?

tapi kenapa orang macam ni boleh sentiasa naik i pun tak faham. i thought i respected her success tapi tak baiklah buat macam ni kat orang.

i agree with you on the mentality part and yang tak puas hati rezeki orang lain. i hope she realises this but then again, i think she has too many peminat to even bother about what people think. entah...

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Singa Betina dah mengamuk dahhhh....
Tu lah mama dah pesan jgn makan 'bangkai' kan dah muntahhh...

Perlu di rawat org yg ada penyakit 'delusional disorder'

Mermaid said... [Reply to Comments]

good job peej..u r one truly a brave person...tabik spring..:-) she's living low life so i think it's not worth it to go down to her level..i think bapak dlm ke bawah level dia..

just be yourself babe..u r nice n honest person..

her famousity? nak muntahhhhhh...seriusly sampai bila nak famous?? dgn jakunis lagi..ishh ishh...lets just hope we will not be like her in the future..

p/s:u blog is million times better than her..

IBU KUMBANG said... [Reply to Comments]

huwawa..... REDMUMMY tu memang xleh pakai punya orang!

Kak Jah aku nak join ko leh? miahaha!

Special Entry untuk REDMUMMY.. kellllass!

eLeMeNt 0f L!fE said... [Reply to Comments]

well done...sy silent reader kak peeja...sy perasan juga dia suke merapu dlm blog dia tu...slmt la x da add dia...

Anonymous said... [Reply to Comments]

uikss..unty tak tido lagi ke?
hehehe..

sya pun tak pernah minat nak baca blog dia, tp pernah jumpa blog yg baru nak mula sudah puji baiiikk sama dia, pasal ada dlm metro bila tah...
unty tido rehatkan diri.. ;p

yanasaja said... [Reply to Comments]

hehehe post kali mmg buat saya tersembur air ketika minum.hehehehe suka kot post kaliiii niii!!!

dulu pon selalu je baca blog ni.mmg selalu lah. but then da kurang sbb bosan kot blog dia dah.

seiously as a mom with 2 LITTLE KIDS xpatot kot dia guna terms2 ala2 mencarot kat belog dia.gila xsopan,xyah ar nak buat2 muda.

Badak comel ape :)

nadz said... [Reply to Comments]

thank u ms peejburhan. thank u very much. slama ni memang pelik apsal org byk sgt yg duk mengipas dia. i think ur post ni dah open up many people's eyes.

knowing her (daripada her blog posts ah) lepas ni mungkin dia akan cakap even penyanyi pun byk haters bla bla bla...melayu jatuhkan melayu...bla bla bla..as usual her total bullshit defense mechanism.

tatau camne dia akan counterattack. either dia akan play the sympathy card atau dia balas jugak dgn cara bitch but rest assured we'll stay behind u no matter what she does.

harap2 sapa2 yg lepas ni nak promote lagi diva neh take note la apape yg peej dah highlight. make up buruk. english cam harem. sebabnye dia ni dah claim dia the most famous lah the best lah in malaysia so cam ehhhh malunye kalau the best blogger camni.

MisZ DeAnNa said... [Reply to Comments]

wahhhh..

sangat terkejot dier macam tu sebenarnye..

selama ni mmg slalu gak la baca2..

tapi x sangka lak dier maki2 macam tu skali..

tapi siyes mmg lately ni dier macam eksen laaa..

Farina said... [Reply to Comments]

Hi Peej,

I pernah dengar gak orang kutuk die sebelum nih tapi tak ingat blog mana. Tapi blog tuh tak bagitau sape lah blogger yang berlagak diva although I cam dah suspect sape orang tuh. I totally agree with you, walaupun u blog benda2 yang tak berfaedah at least your blog is more interesting to read. Just ignore what she said to you Peej, the reader knows how to judge.

Anonymous said... [Reply to Comments]

OMG. teruja sekali dengan entry ni. akak sampaikan apa yang telah terbuku di hati kebanyakan bloggers. saya tak terkejut pun dengan kenyataan akak yg reveal semua benda ni, sebab perangai dia mmg mcm tu, cakap belakang2. kutuk2 orang, maki2 orang suka2 hati.

itu ke top blogger? diva? konon yg ramai sgt org minat dan jadi kaki kipas tu? oh, pelisssss!

dulu saya suka baca blog dia, saya suka baca kisah anak2 dia. tapi, sejak tahun lepas, saya mula rasa entah apa2. sejak2 dia terikat dengan NN, sejak2 dia kaya habis dengan hasil blogging dia tu, sejak2 entry asyik menayang kasut,handbag,ini itu. even sebenarnya, dia takde idea kot, tapi nak jugak update. last2 jadi entry sampah. takkan la makan nasi lauk ikan pun nak cerita kat blog? hehhhhh. plus, blog dia dah jadi tempat sumbat iklan je. biasalah. payment tak sama dengan bloggers lain kan??? (macam ada orang kisah)

and 1 more, ayat blog dia sangatlah berterabur. itu mmg tak boleh disangkalkan lagi. mcm mana lah boleh masuk paper dengan blog berterabur mcm tu. seriusly, nak jadi blogger yang tip top, bukan takat kau blog tiap2 jam je, tapi ayat tu mau kasi bagus. ini english semua berterabur. BM pun sama berterabur, apa cer?

"lagi kelakar. dlm project alpha dia kata dia tak kisah oran gkutuk dia. dia dah biasa. pantat kau tak kisah."

this is so true! heh,tak kisah apa benda nya. hari ni org kutuk dia, esok sindir2 kat entry sendiri. tak pun buat protected entry. pathetic gila. lepas tu meroyan sorang2. tangkap gambar menangis sampai bengkak-bengkak mata. lepas tu buat entry. tunjuk mata bengkak gila-gila. nak cerita dia sedih la konon org kutuk2 dia. orang maki2 dia, padahal tak sedar diri dia sendiri pun suka maki2 orang dalam entry.

entry dan komen2 ni, mesti dia akan baca, silap2 masuk jugak dalam blog dia nanti sorang2 punya komen. hahaha. lepas tu, mula lah dia tegakkan benang yang basah. dia cantas balik apa yang kita semua kata ni. lepas tu followers2 dia pun mula lah stand for right untuk dia. gila tak boleh blah. nanti mesti dia akan cakap apesal yang kutuk2 ni tak direct email kat dia je, apesal nak kena komen kat entry orang lain blablablablabla. heh, dah tau dah ayat2 dia kalau benda2 mcm ni jadi.

dia tengah seronok dia kat atas, maka memang ramailah yang biarkan dia hanyut. bila ada kawan2 baik dia nak sedarkan dia, dia maki balik orang2 tu. itu ke perangai blogger yang dipujai ramai tu. eiyuwww.

orang2 yang tak suka dia, kebanyakannya (dari apa yang saya tahu)bukan lah pasal dia earn 10K ke, 100K dengan NN, eh seriuslah orang tak heran lah dengan duit tu, tapi sebab attitude dia sendiri. sedap maki2 orang, sedangkan dia tak tengok diri dia sendiri. sebab tu makin lama orang yg rapat dengan dia menghindar / menjauh / mengutuk. itu pun kalau dia sedar.

saya menulis berdasarkan apa yg saya perhatikan selama ni dalam blog RM. saya penah jadi reader dia yang setia. tapi tidak lagi sejak2 dia mula berubah. nampak sangat,ok. tapi biasalah. tuan badan sendiri taknak mengaku. nak cakap apa lagi kan? :)

saya pasti bilangan komen untuk entry ini akan makin bertambah. dan most of them surely akan setuju dengan apa yg akak tuliskan :)

kita ni bila blogging, selagi tak sentuh hal orang, everything will be okay. kan? tapi sekali sentuh, memang nahas lah.

sekian komen panjang dari saya,
blogger perempuan :)

Anonymous said... [Reply to Comments]

HAHAHAAAA selama ni aku pun tak paham la asal orang suka sangat baca tapi simpan jela dalam hati. memang betul make up buruk gila takyah cakap a yang kat singapore mata dramatik longkang die la. lepastu tulis ikot sedap jari die sampai semua benda nak singkatan pastu boleh claim ramai gila orang nak baca la hapela. eh tolongla. paling tak boleh bla dulu pernah gak baca entry yang tulis income nuffnang dulu dia 3 bulan lepas lain, skarang lain macam cewah kau hebat kan. pastu nak bagi amount yang *** aku pun terpikir2 la ape yang buat orang baca tapi mmg tak hingin la aku kan nak hadap. KESIAN LA KAU NI RM.

Mohamad Faizal said... [Reply to Comments]

aku sajes kau one on one dengan dia untuk menyelesaikan pertelingkahan. tapi janganla bertumbuk pasti cedera parah dia nanti. lawanla sudoku ke bola tampar ke takpun berbalas pantun.

Amyza said... [Reply to Comments]

Reply to your entry :

http://byzurarazali.blogspot.com/2010/04/cik-peej-burhanklau-nak-gaduh-jgn.html



Wahh peej, I bangga sangat tengok entry ni. Finally ada jugak orang nak reveal pompuan tu punya true colors kan. Selama ni tak pernah faham apa la yg orang suka sgt dgn blog dia ni. Tulis tahpape, BM fail, english pun fail.

I'm sure dgn family dia, redmummy ni org yg baik. Tapi mungkin dia low self esteem sangat, sampai dgn org luar, dia jadi bongkak, berlagak, bodoh sombong, etc. Selalunya org yg low self esteem ni akan automatically jadi defensive in public tu yang keluar segala perangai buruk.

Tapi nak kata dia top blogger kat Msia? JAUH SEKALI. Macamana Nuffnang boleh suruh dia write advert pun I tak faham. Both English & BM dia berterabur. Tau la dia Melayu, tapi tak payah la cakap macam rempit all the time. What kind of impression are u giving to your kids?

To me, kalau dia punya advert semua in proper english/bm, sure dia boleh jadi ONE of the top bloggers. But dia kena jadi professional la. Ni setakat tulis entry macam minah rempit tepi jalan mana entah. I honestly think dia tulis macam tu because dia memang grew up with that culture, plus her target audience pun the typical Melayu yg senang terpengaruh dgn artis, pangkat, jenis apa kau cakap semua aku ikut.

Senang cerita la Peej, kalau dia rasa dia betul2 top blogger, dia takkan do all this backhanded attacks on other people/bloggers. Perangai macam ni typical org melayu uneducated yg busuk hati dgn kebahagiaan or kejayaan orang lain.

Kesian her kids (yang sangat comel!) kena layan mak macam ni. I feel sad that this is what she's teaching her kids.

Thank you for this eye opening entry. Biar semua orang buka mata sket tengok siapa sebenarnya redmummy yg dorang sanjung sangat. Last2 dia buat korang jadi balachi.

nama saya FiQa said... [Reply to Comments]

wuhhhh ! hebat lah kak peej.
btol ! saya sokong. sendiri iktiraf diva. tah pape. blog pn asal boleh. xde pengisian langsung.

saya pn bace blog dier from blog akak.

zmn 1st year dip dluh. skang dh nk abis 1st year degree.

klau xde blog akak link ke blog dier, xde la saya tau kewujudan blog dier.

pioneer ? piong-neer ade la toh.
hahahaha ~

go kak peej !

=D

Siti Nornadiah said... [Reply to Comments]

seriously words yang dia guna dalam entry sangat tak paham okay. memang cakap macam minah rempit ke apa.

annoy jugaklah.

i harap dia sedar lepasnie..since dah tau perangai sebnar.

remove dia dari list skang..

Anonymous said... [Reply to Comments]

Go Gegurl Go

Hahahaha... i suke bace u'r blog... n i like this entry.... mmg padan muke "makcik muke chop" tu... mmg x leh blah lah makcik muke chp nie... hahahaha... ada gak makcik perangai mcm tu d zaman moden nie... x educated langsung.....

BABYBOO said... [Reply to Comments]

wow sis CLAP2~ 1st time i komen entry u tau hahahahhaha very the pjg berjela mengah nk bc tp bc gak nk tahu hahahahhaha

maklum la org busybody kita kne gak busybody hehehehehe btw, hi :)

POSH76 said... [Reply to Comments]

i pun nak komenla....bangga betulla dgn u...berani kerana benar...even u tak mention her name masa I mula2 baca entry ni I dah agak mesti DIVA perasan artis ni hehe...
lately ni ada gak perasan entry dia cam entah apa2 pun dia update...
Anyway gua caya sama lu...paling tak tahan bulu mata dia...korang ada hehe

Anonymous said... [Reply to Comments]

blog u ratus2 kali ganda lagi syiok peej. sbb tu i suka bc wpun entry makan2. ayat sempoi je :)
ade skali tu dia tulis confinement as confignment...hahhahaha.

Norlisa said... [Reply to Comments]

peej, mmg betul sgt apa yang u cakap tu. english dia mmg sucks gila.terlampau sucks sampai i pikir kata kaya, asal tak amik english course. ni yang teruk gila tahap mmg bernanah tinga kalau dengar.

memalu kan diri sendiri jer. masuk dalam tv, cakap english lintang pukang macam tu. omg.. i rasa dia nak tunjuk dia kelas sgt. n true, dia sendiri yang perasan dia famous. aritu siap cakap kat anak dia 'tolong jgn malu kan mummy yang diva kat cni'..omg.pengsan.help help...

seriously i feel like want to slap her too.

norahafshah said... [Reply to Comments]

huhuhu..
aku bace intro ko aku dah boleh agak sape gerangannye..hehehe
wei..aku pun dah lame x bace blog dia..laki aku bising..bile aku layan blog ko senyap lak laki aku..siap tanam niat nak g bali lagi..hehehe.. entahlah dia mmg ade something wrong kot..tp betul gak lah kalau ko ckp mcm dia perasan diva sbb aku tgk dapur dia biase2 jek..sinki dia biase2 jek(huhu aku nye lagi biase) tp sbb dia selalu pang pung pang kan..

Anonymous said... [Reply to Comments]

What A SHOCK!! Again and again.. tak habis2. Lepas satu blogger ke blogger yg lain dia dok anti..

Anyway, dah lama sy stop baca blog itu...

Peace
Aliah

farra8979 said... [Reply to Comments]

wah, entry yg berani... ^_^
me follow u coz me luv u more... hahaha....

Alia said... [Reply to Comments]

Woh byk nya komen!

But yeah, aku dah lama berenti baca blog dia haha. Aku rasa aku pernah mentioned kat kau masa aku kat US lagi.

Her blog is full of it lah, aku malas nak baca. Asyik asyik mentioned dia glemer lah itu lah ini lah. Doesn't matter lah yg dia tu mmg org dah kenal but tak payah lah nak jadikan itu sebagai salah satu points of argument.

But itu lah, baru naik sikit, kepala dah meroyan ke mana.

Tak sangka kau yg penuh dgn kesabaran ni pon dah naik runsing! Haha

High five Pija!

Anonymous said... [Reply to Comments]

my frens penah baik sekejap ngan dia..lps kena hentam dr blakang ..terus x baik dah..RM salah seorg blogger yg pandai putar belitkan org ckp..pastu suka gadohkan blogger dgn blogger lain..hati2 dgn dia ni..tak percaya baca blogpost dia....RM mmg putar alam..

Anonymous said... [Reply to Comments]

WOW!!

putri_xue said... [Reply to Comments]

hi peej,

terluah juga apa yang selama ni bloggers lain simpan. my friend pernah kena from this lady. memang habis-habisan dia maki my friend in few of her entries. like, orang tu tak buat apa pun, just betulkan her grammar and she went nuts.

like hello, orang nak tolong tunjukkan jalan pun sombong gak ke.

saya pernah gak baca blog dia but i went nuts instead, haha. susah wei nak paham ayat dia, berterabur giler. i mean, kalau betul you are so called top blogger, show it from your words and sentences.

tapi pelik la kan, even entry dia yang ntah apa-apa tu pun ramai je dok komen. i guess, this lady used to be humble before tapi biasalah, melayu mudah lupa.

well peej, ignore je this lady. kalau betul lah she's very top, dia tak akan terkesan pun with your entry. but i'll bet, for sure dia akan buat entry balas balik.

stay cool! :-)

Anonymous said... [Reply to Comments]

at last! rasa nak bagi u standing ovation!!!

tak suke baca blog dia. english bersepah, BM berterabor. memang tak jenguk dah pun.

Cara Ross said... [Reply to Comments]

good job peej! *tepuk tangan ala datin wanabe*

green apple said... [Reply to Comments]

peej,

aku penah buat entry pasal budak tu tapi aku malas nak reveal nama sebab the moment aku tulis DIVA je orang dah tau saper dia. Sampaikan awan baik dia pun mengaku meluat dengan dia, tapi takpayah la aku sebutkan siapa kawan dia tu, kang jadi gaduh lak dorang dua orang. Cuma aku puas hati la bila kawan dia sendiri buat pengakuan dia tu memang makin lama makin kekwat. Kalau nak, aku leh retrive balik YM aku ngan kawan dia tu. Hahaha.

Tapi series la aku terperanjat sebenarnya dengan ke-diva-an dia yang aku tak tau tang mana divanya. Seriesly aku jarang baca blog dia, seingat aku ada la 3 kali kot sepanjang aku berblogging sejak tahun 2005.

Satu malam tu akak blogger yang juga reader blog aku sms tanya if aku ada no phone budak tu (diva ni la).

Akak : Diana ada no phone DIVA?(bukan nama sebenar..hahah)

Aku : Siapa DIVA?

Akak : Kau tak kenal dia dikkk?? Berani kau tanya siapa DIVA? Mengamuk dia kang.

So akak ni cakap la yang DIVA tu meroyan kat FB status sebab akak ni tanya "PI Singapore buat apa? Melancong ke?"

Diva ni meroyan sebab apesal orang boleh tak tau aku pi Singpore sebab jadik finalist blogger menatang haram jadah apa ntah aku tak tau menahu lansung.

Like wadepak kau nak semuorang wajib kenal kau?
Sumpah aku sendiri tak register lansung kat kepala pasal dia the moment akak tu sebut nama DIVA.

Ok la, mungkin kau terkenal sebab kau lebih awal terjun dalam dunia blogging, tapi tak bermaksud sampai bila2 kau terkenal, and semua kena respek kau. Respek tu datang bila kau jugak tau merespek orang. Series kampung okk, takat msauk TV glemer kah???

Aku lagi awal masuk TV, international TV lagi at the very age of 12. Tak rasa apa pun? Cuma baru skarang ada rasa nak berlagak sket.

Melihatkan pada respond yang kau dapat aku yakin memang ramai tak suka dia. Kalau tak sedar-sedar jugak tak tau la. Seb baik la dia tak carik pasal ngan aku kan (sebab aku tak diva dowhhh), kalau tak, mungkin aku sambung entry kau kat blog aku pulak.

Tina Banana said... [Reply to Comments]

welcome back Peej, welcome back!!

:D

Anonymous said... [Reply to Comments]

SERIOUS THIS DIVA MMG MENTAL PROB......WAKE UP LER BE MATURED BABEHHH.....MALU SKET NAK MINTAK2 KAT ORG NIE....

F A R Y N said... [Reply to Comments]

terbeliak mata aku pagi2 baca entry ko ni wahai pompuan..
btw,sblom ni ada satu blogger yg buat entry pasal dia kuar HM tu..
yg kelakar,if ko blogger hati kering & pemes tak payah la meroyan buat entry balas blk...bagi aku mcm tak profesional..
tapi kes ko ni,aku tau ko tersangat la bengang...bila kita makin diam,org akan pijak kepala kita & buat diri mcm sampah..

jom mkn kitkat dulu untuk tenangkan hati yg panassss...

Cikpid said... [Reply to Comments]

weeewwwiiiit...

salute abis laa :)
mmg selama ni x suke kat orang itu..

penah ngajar org camne nk dpt traffic tinggi..blog jgn bagi org pening tengok..

padahal blog die paling pening aku nengoknye..sakit mata..

go peeja go!!

puterikurekure said... [Reply to Comments]

pija, serius akak tak jadik keje ok pagi2 ni dok baca all the comments kat comment post ni. hehehe~

akak pelik juga. apala yang best sangat kat blog RM tu. tapi serius akak baru nak berjinak2 ngan blog dia (sejak dia masuk paper tu), tapi end up baca skali dua je. pastu, terus kuarkan dia dari list. hahahaha. memang tak best aa blog dia.

akak terlepas entri dia kutuk2 pija. tapi pija ada paparkan kan sini, akak leh la catch up. akak suka pangai pija yang jujur dan telus. takda nak cover2 apa dah. sebab dah dia buat taik kat pija kan. mula2 bleh la sabar. tapi dah slalu sangat buat dia taik, meh pija bagi loji kumbahan kat dia plak.

hahahaha! lawak pulak apa yang akak tulis tu.

apa2 hal pon pija, akak ada kat blakang pija. go go pija!
;)

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

haaa lagi satu nak ckp.jgn delete tau entry ni no matter how ada yg maki hamun ke apa yg marah ke pedulik laaa sebab u write frm d heart.
take care!

yaNa MaLeK said... [Reply to Comments]

HOTT Newssss...terkejut gak pagi2 bukak blog ada entry cm gini..btw i dah cm dah agak dah sapa at 1st place..hehehhe..xpela biar la dia dgn hal dia..

i suke ur blog..best and x hipokrit..tiap2 hari harus baca ok :)

sape xsuke brg free...i sukeeeeee giler..hahhaha

nway chill yek peeja and always be urself :)

kuntum said... [Reply to Comments]

bravo peej...
clap..clap..pdn muka ko RM..perasan diva..muahahahha...

btw peej..syg u byk2..

Jiejah @ Iza said... [Reply to Comments]

fuhhhhhhhhhhhh panjangnya entry ..kembang kempis hidung dok khatamkan ekekeke.

perangai manusia peej , sukar nak diduga .
biarkan laaa , esok² terjunla dia ngan labu² nya :-))

marinahunny said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
N.S. said... [Reply to Comments]

I like you better. :)

SoFiA.opY said... [Reply to Comments]

Ini adalah SUPERB!!
Tahniah peej!

Awak memang terbaik!

Anonymous said... [Reply to Comments]

peej

well done Peej...

Kadang2 manusia silap menilai, tp akak bangga sebab u berani.

Berani kerana benar, kalo dia berani sangat tp berselindung disebalik muka dia yg sebijik haremmmmm, hentikan lah....

Red nie mmg ibarat melepaskan anjing tersepit. ko tolong dia, lepas tu dia sauk ko balik....

Nie baru dia tahu langit tu tinggi ker rendah kan....

harap2 GBM dan konco-konco yg dibayar setakat sebijik eyeliner dia baca dan bersama-sama menghadapi malapetaka dia sekarang nie.....

U go Gurls

A.I said... [Reply to Comments]

PITAM AKU NOK!! KAGOM MAK! MAK KAGOM! KAGOM MAK! ngeeeeeeeeeee

Anonymous said... [Reply to Comments]

Peej~
btl la ape yg ko ckp.aku tak phm ape yg dia duk bangga2 sgt dgn ape yg dia ada skrg!mcm dlm dunia ni dia sorg yg "famouscity"

aku tak phm!

aku pempuan low profile.senang idup!

Fingers Note's - hOt Momma said... [Reply to Comments]

salam peej... sabor je lah eak... btw, i like ur blog...seronot bace... jujur n xselindung...

Anonymous said... [Reply to Comments]

cayalah peej... aku dah lama meluat dgn diva berlagak tu. sampai malas nak baca blog dia. as u said blog dia bukan bagus sgt cuma rajin update jer...

anyway peej, i'm silent reader ur blog. dah lama dah i follow u.. keep it up bebe.

NenekPenne said... [Reply to Comments]

sungguh aku tidak ketahuan ada unsur2 dengki dalam dunia blogging ni... mak aih.... terkesima jap...

selalunya bagi orang yang tak merasa kemewahan tetiba rasa kemewahan, tu yang siap canang satu kampung tu....

aishhh.... kat rumah aku pun ada sorang mcm tu.... adehh...

ni lah kot yang sitijah dok cakap dalam blog dia tu....

now i know....

Mrs.R @ Emi said... [Reply to Comments]

whateva pon..aku tatappppppppp suka blog ko peeja...

They call me ary kerazee said... [Reply to Comments]

Wah Peej!! U actually beat me to this. Aku semalam actually pasang niat nak blog about her (tapikan blog makcik tak glemer so takde efek) but ko dah buat dah.

Pape pon, the moral of the story is. Sila pijak di bumi nyata. Allah memberi, Allah boleh tarik balik.

Sekian, terima kasih.

Anonymous said... [Reply to Comments]

hahahaahhahaha....bravo kak peeja....berani tul.....dah xpyh lyn lagi dia...sombong jerk kite tngk...suka meninggi diri....

ur silent reader

fathia said... [Reply to Comments]

oh yeahhhh!!!!!
sumpah malu gila baca dia punya entries dengan spelling bersepah sepah (tiba tiba rasa malu jadi lecturer english and rasa nak buat kelas khas untuk dia), mewujudkan perkataan yang tidak wujud (bajet beyonce mungkin?), masuk bakul angkat sendiri semua.
honesly, i have been reading her blog for almost 2 years dah but baru this few weeks baru i realized that she is actually memang crap gila.
so lame.

eh, thanks for the post.
finally there is someone who is brave enough to spill her beans.

and be ready for her lame defense.
be prepared to listen to the typical malay punya crapping.

kudos to u peej!

Anonymous said... [Reply to Comments]

kaget sekejap bace ur posting ni.cam tak percaya.but ye la..hati marah lame mane boleh tahan maa..

& baru sekarang u bersuara.??gile lame u pendam peej.

by the way, i lagi suke ur blog than RM tu.keep blogging babe. :)

-silent reader-

Anonymous said... [Reply to Comments]

dia smoking ke..tak prnh dia mention pun...hoho..
thanks peej..now i know her true color

zue said... [Reply to Comments]

u go girl

memang nampak pon belagak giler minah tuh
kalau tak silap saya dulu die baik giler ngan lily tapi skang nih senyap jer deduanyer
biler baca blog die memang gaduh pon dok kutuk2 lily lagi
apada...
orang macam nih pon ade ker

hazel said... [Reply to Comments]

u go peej...i sentiasa dibelakang u...walaupun silent reader i tetap sokong...kata peminat setia kan..hehhehe

minah senget said... [Reply to Comments]

clap..clap..thumbs up sis peej...
sy dh lama jdik SR sis....

yes..sapa tak suka barang free???
saya mmg sangat2 suka..lgik satu hina ke klu jobless???

thank sis peej..sbb dh luah kan apa yang blogger len rasa..tapi takut nk luahkan..

serius saya cakap..mmg makin lama menyampah baca blog dy..terlalu jakun... orang len pakai LV tak mcm dy..nk canang sampai 18 buah kampung dengar..

last word..blog sis is more better then HER blog!!!..itu mmg kenyataan.

aLiYaHaRiZ said... [Reply to Comments]

mmm...actually dah lame terpikir benda yg same...tapiiii x terkeluar dari kepala otak ni...tapi akhirnya peej telah memecahkan lobang..hahahaha....

x-po said... [Reply to Comments]

aku pun meluat dgn blog dia..asik mekap, asik mkn2, asik shopping, tak ada benda ilmiah lgsg, heran btl, ramai plak yg masuk, leh plak jd femes..blog aku ni yg tulis pasal isu2 semasa, pasal kehidupan, tak adala femes sgt la plak..haha

khairie said... [Reply to Comments]

tak penah dengar pasal dia. serius.
so femes ke? sabar je la enche Peej.

ape pon ayat paling best:

"kena pegang kepala, bagi selawat nabi kat telinga sikit kot."

tabik spring OK! hahaha.

Ann said... [Reply to Comments]

Hi Peej,

Good entry..u berani bercerita siapa dia yg sebenarnya..i dah follow citer ni dah lama tapi jadi silent reader je..sejak kes dia gaduh dgn sorang blogger ni..even kisah dorang ni sorok2 tapi i tau sapa..then u bongkarkan & luahkan segalanya...

kolakolakila said... [Reply to Comments]

tu dia peej.........

tu la, orang dah pesan, sarang tebuan jgn dijolok.....kan peej dah marah......

kadang orang bila dah ada di atas, selalunya diorang akan hilang ingatan.....

n mungkin dia lupa, dia TER"riak" and TER"bongkak" secara tidak sengaja....

AMIEROZIANA said... [Reply to Comments]

wah! sangat setuju 200% dengan entry nih......ingat saya sorang jer yang perasan dengan semua yg peej luahkan tuh.....tapi rupanya ramai yg sependapat.....tu la kalu mata duitan sangat sanggup jadi macam orng bodoh....nak2 tang dia pakai arnab tuh memang saya sebagai ibu rasa malu mak orang melayu pulak tu sanggup pakai cam tuh........duk canang dalam blog mak bapak tiap2 tahun gi mekah tapi pangai dia cam budak tadika......rasa kalu suruh budak sekolah pakai cam arnab tu dikhalayak ramai sumpah dorang tak nak.......kesian kat anak dan suami dia terpaksa ikut telunjuk dia yang gila glamour tuh.......saya pun dah lama buang dia dari list saya....menyampah tahap sampah la baca entry2 dia....
thanks peej sebab buat antry nih best sangat2......nnt kita tengok apa reaksi dia.biar dia sedar sikit.....

Anonymous said... [Reply to Comments]

wah! bagus bagus.. apa lagi .. korang delete jer dari blog list korang .. tengok taun depan dapat legi tak famousity ? hiks...

Anonymous said... [Reply to Comments]

yes!!!agree wif u 100%!!makin berlagak lama2..


-ur silent reader.

ice said... [Reply to Comments]

fuyoo..peej tabik spring lah!!

cakap direct terus tak yah simpan2. ramai yg mengutuk dr suke "dia". harap peej cool skit pasni ye!

manusia makin byk harta makin rase tinggi diri. baik cari ilmu, byk kite cari ilmu, byk yg kite tak tahu.

pi lantak ngan org bodoh sombong tuh!..

tata said... [Reply to Comments]

aku suka peeja ..... sincere ...takde sembunyi2

Leen AshBurn said... [Reply to Comments]

Oh lupa. BTW, I much prefer your blog than hers anyday! :-) Keep it up, girl.

Leen AshBurn said... [Reply to Comments]

Good job. Never understood how she got so popular. Tapi kalau nak kata pioneer tu tak langsung. I blogged longer than her (cuma income saya hanya RM129 je lepas satu tahun hiks). What can bring her down a notch is perhaps for us to write to Nuffnang and tell them lah - we dont feel she is the right representative for a Malaysian malay women blogger. Sebab memualkan.

yan said... [Reply to Comments]

rupanya ramai tak ppuas hati dgn si diva ni..ingat saya sorang..yela pelik jugak sebab macam ramai yang asek dok menjilat bontot dia. harap2 minah ni sedar diri la..

- lady conn- said... [Reply to Comments]

this has totally made my day!
kene teruskan dlm bahasa melayu agar nnti si dia akan faham.. kang kita memasing ckp bnyk dlm BI die bukan fhm pon.rugi besar disituuu..

sy quote lek komen yg sy rasa terbaek..
-entri ini adalah TERBAEKKK

-mekap & bahasa die horror

-sume org suke barang free..memang kalau aku dpt aku offer kwn2 gak..

-at last ada yg brani bersuara.. kudos!
and fav skalik isss.. *drum rol*
: -
You can take the girl out of the kampung, but you cannot take the kampung out of the girl haha!

farah said... [Reply to Comments]

salam peej,

i applaud your sincerity and honesty, seriously it looks like David v Goliath thing where she's so "big" (die ckp la kan) and your like a normal person. i agreed with the comments kat atas2 tu sbb i byk kali ckp ngan my friends yang i pening bace that blog sbb English berterabur and bongkak nya tuhan yang tau.

bukan ke die dpt duit bulan2 sbb die ada banyak followers? tapi tak pernah sekali pun die ckp thanks. i like your blog because you didn't hide the truth, tak suka cakap tak suka.

but i rasa u should tone down the language, you can be sued for defamation, or at least cover her name or picture.

i love your blog lah! =)

Aku Tak Suka Publisiti said... [Reply to Comments]

Alahai, pioneer? Aku dah blog dari tahun 2003 kutt sebab break dgn boyfriend. Takde pun orang nak bagi aku anugerah pioneer ni. Hahaha. Alahai, apekah laa blogger hebat 1Malaysia nak carut² ni, dahla konon 1Malaysia baca, buat malu je.

Anak dah 2 tapi perlu ke attitude sebegini? Baca komen dia pun macam stail bohsia gaduh rebut rempit.

-ilyannur- said... [Reply to Comments]

hai peej

aku mmg dari dulu baca your blog dari blog yg di maksudkan tu. seriously, x best pn blog dia tu. aku x fhm apa dia nk cakap. pergi baca blog tu pun kalau dh xde blog lain yg update, tu pun kalau tiba2 nampak link dia kt blog org, kalau x, jgn harap la. x best, aku x fhm!

lily liverbird said... [Reply to Comments]

*Kak nam angkat tangan*

Baru google gambar nuffnag awards tu. HORROR!

Diva ni macam beruk dapat bunga kot. Orang Pahang kata: daghat, orang Perak kata: peghok.

I'm your silent reader. I don't read her at all. Mungkin dia cuma represent melayu baru sampai KL kot?

Actually, apalah sangat famous kat blogistan ni? Once upon a time, I too had readers. lol.

Anonymous said... [Reply to Comments]

OMG peej... Me as silent reader for both yes U n "The other" memang betul2 terkejut... slamer nih I ingat that "the other" betul2 lah berjaya dlm dunia blog nih... siap I puji2 dier bg comment kat dier... BUT... till I bacer U punyer post kali nih baru yang i tersedar yang I terkena panggilan hangit... OMG Tipah TERTIPUUUUU!!!!!....

Hazey said... [Reply to Comments]

Peej

Selama ni I memang silent reader u, tak penah pun tinggalkan jejak and tak sah kalau sehari tak masuk dan baca entry-entry 'merapu' you ni, but anyway you are speacial in your own way, begitu juga dengan Mama you yang I tak penah failed untuk baca setiap hari, termasuk blog Nonoy yang dah 'bersawang' tu.. tapi bila baca entry u pasal RM mmg ada kebenarannya..semoga dia sedar ya diri dia yang sebenarnya.

Manusia tak pernah sunyi dari melakukan kesilapan, harap-harap kita akan cepat sedar.. dan berpijak dibumi yang nyata. Kita takkan 'membabi-buta' or 'membadak buta' nak marah orang kalau yang the other side tak kacau kita kan..

Keep on posting entry-entry you, don't worry 'silent readers' you tetap bagi sokongan..

p/s : kene keluarkan la link dia dlm blog I.. )=

Anonymous said... [Reply to Comments]

syabas kak peej...
kami pun dah meluat nak baca citer-citer membangga diri pompuan merah tu... cam bagus je...

go peej go...

Anonymous said... [Reply to Comments]

saya suka barang free..

Anonymous said... [Reply to Comments]

hoh...at last peej. actually, i pun tergerak hati nk tulis pasal blog ni. i pelik, entry ntah ke mana, comment mengipas banyak sekali. tak tengok lagi kt fb fan dia, beratur org mintak tips macam lah dia bagus sgt kan. pastu, ada dia nk balas??? huh..jgn harap!

ada satu entry tu, org kata dia ni sombong. huh, mati mati dia sangkal. padahal mmg dah tau dia sombong.
mmglah dia tak sombong dlm membalas email kan, dia nampak dia sombong dan bongkak. lagi lagi lepas 'kaya' ni.

part yg dia sombong tu, lantaklah.

aku baca blog dia dari dulu. dulu mmg lah aku suka.
tp sejak tinggi ke langit ni, huh, dah macam tong lori je aku tengok. bak kata org blog sampah.

paling aku tak tahan, dia selalu lah nk condem laki dia si RD tu. dia ingat, dia lagi hebat dari laki dia kot. ko dah tau ko byk readers, jagalah muka maruah laki ko.
walaupun aku tak berlaki lagi, aku tau hukum menjatuhkan airmuka suami tu apa.

tu je.

kalau pemilik blog tu baca, sedar2lah diri. tak payah nk pertikaikan lagi. dah mmg perangai kau mcm tu.


letak animos bukan sebab takut, tapi blog aku tak setanding dgn blog merah dia. biarlah blog aku suci murni...hahahhhahahaa.

Anonymous said... [Reply to Comments]

salam peej..senarnya lama dah ikut blog peej..tp tak penah komen..
untuk entry ni nak komen..
bila masuk dunia blogging..kenal macam2 org..baru tau org tu baik ke jahat ..
blogging hanya suka2..tak memburu glemer atau wang ringgit..huhuuh..caiyork ..peej..

Iffa said... [Reply to Comments]

Peej,

All this while i dok senyap jer sambil enjoy reading ure blog. Baru la this time rasa terpanggil sebenarnya nak comment.

Me and my officemate dah lama rasa minah tuh agak semacam sikit. Lebih lagi lah kami nih kerja berjiran dengan office dia.Dah macam-macam hal pasal minah nih yang kami dengar.

Tapi itulah, heran kan orang jenis macam nih boleh tetap naik dan terus disokong sedangkan honestly, satu patah haram pun dalam blog dia i tak faham. Ayat dia serious tunggang langgang.

Aku pun pernah jadi mangsa kutukan minah tuh masa aku email baik-baik kat dia yang aku nak minta copy Currency Converter yang laki dia buatkan untuk dia masa dia pi Jakarta dulu tuh. Selamba badak kot dia sound aku kata tak reti nak buat sendiri la apa la. Fuck betui aku rasa masa tuh. Kalau ko tak sudi nak kasi, just a simple email ckp tak nak kasi dah la. Aku boleh faham kot. Ni terus nak kutuk ckp macam-macam.

Sialan betina tuh.

Btw Peej,keep it up ok. Kami memerlukan insan seperti u di arena blogging nih.

Love u lah babe !

tata said... [Reply to Comments]

peeja :

one more thing, jangan lah pvt blog u lagi... kalau ada yang personal buat lah entry protected tak pe...kekadang bila tension2 banyak kerja baca blog peeja boleh ilang stress...satu gi baca blog tijah ....;)

Anonymous said... [Reply to Comments]

redmummy eksen sekarang

dulu pakai brand handbang cap ayam,sekarang pakai LV kerek nak mampus,aku start tak suka dia bila ada entry dia ambil gambar beg LV tak ori lain

punya sukala org tu pakai ori tak ori,baru pakai beg LV sebijik,berlagak!? ptuihhh, kata yg dia tahu ori tak ori,boleh blah

ayat english terabur tu yg tak tahan tu,masa projek alpha tahun lepas dgr english dia..bernanah telinga aku ni

lepas tu entry update merepek-repek..perahsaan blog femes,isi sampah buat ape.

laki dia aku tengok macam pacai dia je apasal?

yg benar

bukan nora danish

mazzuana said... [Reply to Comments]

haku pun pening baca posts dia..too many singkatan and bahasa apa ntah...dulu follow gak..pastu dah tak jenguk, sekarang follow balik tapi la ni macam dah malas je. Tak suka la mulut longkang maki hamun orang ni.

BTW peej, i really adore your blog. Happening je. Senang hati lapang kepala hotak baca.

Ignore her and one more thing...u badak comey...eii badak icon TM tau..glemer gitu.

Anonymous said... [Reply to Comments]

hahaha... mmg best la, siap dia perasan dia mcm NORA DANISH celah mane wei..celah bedah ke? Hahahah...

i rase kan,dia kene betul kan Hidung dia la, i x bole tengok blog dia sbb, i tk bole tengok hidung dia, i bole muntah... nak kata jambu air tak jugak, munkin jamban duduk kot... hahahaha...

-silent reader- yg tkde blog...

kak ina mail said... [Reply to Comments]

good job.dah identiti org melayu suka menyanjung org yg diva-diva.diva semua betul.6 bintang akak bagi kat ko.tak hipokrit.

AkUfiZA™ said... [Reply to Comments]

bravo2 peej ..wa salut u lah!

Anonymous said... [Reply to Comments]

apa pun you go girl...
go peej go..

tak luak if u tak berkawan dengan org2 yang singkat akal ni..

Anonymous said... [Reply to Comments]

I heart U Peej..
sokong 150%

~ur silent reader

fathia said... [Reply to Comments]

oh ya, really bukan nak jilat bontot or apa but ur blog memang real and sincere.

Anonymous said... [Reply to Comments]

she is full with herself only

her blog is not worth reading

nuffnang ambil kroni-kroni aje utk project alpha etc,yg menang award,yg selalu di ajak event pun puak-puak yg sama..balik2 muka tu,balik-balik muka tu

nuffnang should take a new representative,yg fresh,yg tak pakai baju arnab (??) hahahah

sumpah bangang,yg chinese pun tak pakai baju arnab, dia yg over diva

redmmummy,its time for u to step down dari arena berblogging ni,kami mual dengan coretan basi anda yg banyak merepek macam kerepek lemau

undur undur RM undur!

dari:silent reader peejburhan dan kak senduk..eh tetiba kan.

orang panggil aku gajah so what? said... [Reply to Comments]

1. laaaaaaa... smoker?

2. mmg stok xleh org lebih dr dia kan? eh bkn dia ni ke yg mmg suka kutuk blogger2 famous lain. mcm ko bagus sgt.

3. biasala kalo dh senang, taraf tinggi sikit (pdhal org lain ramai lg bagus tp xgebang mcm dia).. so tahap ego harusla tinggi.

4. bajet org yg duk muji dia kat blog tu muji ekhlas beno le kot tuh. kalo ko xde nama kat dunia blog ni.. igt org kesah ko sape?

5. pelik aku dia ni bila org xlayan, lg meroyan mengata org. pdhal byk kali ckp org yg konon tikam dia dr belakang xsuka dia nak caras dia tu semua dia nk lupa.. tp ado ko lupo kan? lg ko royankan ada la. main kutuk2 kat fb tweeter blog bagai.

6. main gelar2 geng badak ni sgtla mcm budak2. eh bukan umo dh nk masuk 40-an?

7. org yg takat kenal ko kat blog boleh le assume ko baik suci itu ini. yg dh kenal in person saje yg tahu kisah sebenar.

8. beg LV tuh gamaknya lap hari2 x? yela sana sini gebang pdhal yg ada beg tuh puluh2 duk gelakkan ko je.

9. org mcm ni kalo org ckp elok2 menyombong. so kalo kena hentam gini mmg elok sgt. kalo xsedo xtau la.

10. by the way sudah2la ckp org dengkikan kita. cuba cermin balik apa sgt yg ko ada smpai tiap org dengkikan ko. isk.

juelee said... [Reply to Comments]

sabo peej...

aku lagi suke blog ko..

Anonymous said... [Reply to Comments]

http://tziaaa.com/wp-content/uploads/2009/10/img_0162.jpg

arnab lompat toing toing!

Lya Colours said... [Reply to Comments]

cool peej
saya lagi suka baca blog awak
keep blogging ok
suka tgk makanan sedap2
haha

julie^beth said... [Reply to Comments]

like!

Anonymous said... [Reply to Comments]

i baca blog dia dari zaman blogspot - dah kenal sangat minah ni

budak2 yg mengipas tu newbie nampak $$$$ saja.

tanyalah blogger lama ada sesiapa yagn rapat dengan dia?

kalau blogger tu nak naik sikit, nak popular, cepat je dia catas.

bila org tegur, dia cakap melayu nak jatuhkan melayu...abis dia bukan melayu...dah berapa blogger dia jatuhkan?

a's said... [Reply to Comments]

baru hari ni aku perasan apa yang kau cakap semuanya betul.

at first,aku ingat aku yang perasan sorang-sorang si DIA tu ada sifat 'show off' tapi akhirnya hari ini baru aku nampak betapa ramai blogger yang tak suka dengan cara pembawakan diri dia tu.

Allah memberi rezeki masing-masing,jangan la takbur dan angkuh. Ingat yang Allah boleh memberi dan meragut nikmat di dunia ini dengan sekelip mata.

Semoga kita semua dapat menjadikan perkara ini sebagai pengajaran. Kalau boleh,tak payah nak bergaduh bagai.

Dia patut ambil semua ini sebagai pendorong untuk dia berubah dan menjadi contoh yang lebih baik untuk anak-anak.

wallahualam

Anonymous said... [Reply to Comments]

hahaa.see. tengok komen. hello rm, sila baca semua komen-komen ni. kau tu ada dekat atas berserta kebencian orang pada kau. pathetic betul.

lepas tu dalam entry kau suka mcm merendah-rendahkan laki kau. nampak macam laki kau ni asyik ikut cakap kau ja. tolonglah, jaga maruah suami kau. jaga ayat-ayat yang kau tuliskan untuk laki kau. walaupun laki kau mungkin tak rasa apa, tapi readers yang baca boleh fikir kau ni menjatuhkan maruah suami kau.

kenapa kau banyak readers pun aku tak faham kenapa. maaflah sebab setitik zarah pun aku tak jealous. sebab kebanyakan readers/pengkomen kau semua kaki kipas. semua nak dapat trafik je. hahaha. kesiannya.

lagi satu, dalam metro, tips yang kau kasi, letak komen dalam blog orang-orang lain. pandai bagi tips dekat orang,kau ada buat ke? setakat hargai readers kau dengan menjual segala barang-barang terpakai tu, tak payah lah nak cakap.

kawan-kawan aku dikelilingi oleh mereka-mereka yang pernah rapat dengan kau dulu tapi kau sampah-sampahkan mereka. thank god sebab diorang dah tak connect dengan kau.

true colors kau dah nampak lah, RM. stop act like one. loser. pathetic.

mmg sedih lah hidup kau.

Ummi Lily... said... [Reply to Comments]

foooh... i love ur frankness... full of angst... niceeee...

anywy, sampai bile eh "title" ni akan ade kat se2org tu... i mean ye la, tk kan dibawak mati pon... yg dibawa hanye amal se2org... =)

Anonymous said... [Reply to Comments]

saya bersyukur bahawa RM kg.com ini tiada pertalian darah dengan saya..

Tapi saya sangat berharap saya mempunyai kakak @ saudara yg best seperti PEEJBURHAN!

=)

-silentreader-

haslina said... [Reply to Comments]

lovely Peej...

apakah definasi blogger itu sendiri sekiranyer NOT TRUELY blogger in the heart and writing...

p/s klu penuh ngan iklan bagai..baik tukar blog business isi iklan sahaja..x perlu ada personal story..

lilred.farah said... [Reply to Comments]

dulu guwa ata cakap...lu maki maki wa.... sikalang tengok apa sulah jadi.....

for every points stated here, i have pointed out to u before kannnn.....sebelom org2 ni semua cakap, lebih baik i told u first....apa kak red cakap?

u said that am jealous, 'adik-adik dan org org2 kuat' ni saja nak jatuh kan kak red kan....malu kan kak red... tade sapa nak come to kak red personally bgtau...bile saya sms kak red, call kak red, makin galak akak marah kan... sbb apa? sbb masa tu saya masih ada perasaan hormat. masa tu saya masih banyak berdiam.

skarang ni... sapa yg lebih malu???? panggil lah semua penyokong2 penjilat buntuit tu semua tolong back up. ada yg dtg and stand up to u right now?? kalau setakat cakap 1 benci seribu mari... owh pelisss.... lelagi yg cakap... dorg tu smue dengki... owhhhhhh get a life!~

am sorry i cant do anything. even if i want to, i wud think twice. it wont worth my effort. cukuplah. saya sgt serik! masih terngiang2 makian akak dulu kat telinga saya.

uli-uli aidilfitri (Peejburhan,2010) said... [Reply to Comments]

btw, siapa redmummy tu? minah indon yg 'mahsasj' uli2 aidilfitri tu ke?

*siap cited 'uli2 aidilfitri' hehe*

Anonymous said... [Reply to Comments]

Alhamdulillah....

dengan adanya entry nie, maka terjawablah semua persoalan.

ermmm, wat can i say.

Red, red. Ko nie memang manusia yg sangat hipokrit. jenis manusia mcm nie patut dibuang jer. Kalolah press tahu, mati ko nyah..ahaks.

ermm, ko dulu sibukkan, org tu beli kete, org tu ada beg LV, siap ko pi snap org pakai bag branded palsu. ingat elok ker perangai ko tu red.

Ya, hari nie ko bermegah dengan ko ada, esok lusa bila ditarik balik...ermmm masa tu nanges pon x guna wei...

ko duk canang pasal laki ko, kata laki ko tu susah nak tinggalkan ko sbb ko feeling lawa kan. Wei Red, Sirman tu jer yg dayus masih stay dengan perangai ko nyah. diperkotak katik kan dek bini yg feeling tak habis.

cuba ko cermin sikit muka ko red, konon tak ambil tahu pasal hal org. status ko dlm FB pon dah boleh agak ko duk pukul canang pasal life org....

Red...Red....

balaci-balaci ko pon spesis ko tau...kesian tgk dema tu semua, sanggup jilat bontot ko semata2 nak kuar tv...alahai, hadap sgt ker kalo setakat popular 2 3 hari beb....

kepada SIRMAN,

dayus lah ko bro sbb senyapkan perangai bini ko. jadik lelaki sikit boleyyyy....

Btw, PEEJ. Ko mmg hebat dikk. Pernah ker ada blogger melayu sanggup berani tampil kedepan. Apa2 pon, semoga nie semua dijadikan teladan...

Jom kick RED from FB & Blogger....

Arios

Anonymous said... [Reply to Comments]

diva perasan ni mmg kaki gadoh...ada lebih 10 org blogger zaman blogspot dia gadohkan....pg la baca blog lama dia..sume otai2 dah x baik dgn dia...nmpk sgt dia ni sesuatu...

Anonymous said... [Reply to Comments]

mak datukkkkk, diva popular smoking?????

haiii, beta suka benda FREE!ahakssssssssssssssss!!

keep up peej!

-nora danish's twin-

Anonymous said... [Reply to Comments]

nora danish wtf? tang gigi je tak sama dah (gigi nora danish mana ada jarang tengah mcm ko) apatah lagi tang muka.

peej, i pun gemuk gak tapi mcm u kata la, gemuk boleh kurus, tapi kalau dah muka mcm gitu, irrevocably buruk, tak boleh nak wat apa dah.

used to be her loyal reader eons ago, tp lama kelamaan, naik muak sebab all she blogs about is nothing but crap. menyampah dengan 'famousity' dia tu. orang kalau tak pernah senang mcm ni la, macam beruk/kera/monyet dapat bunga.

p/s- redmummy, kesian kat anak2 ko yer. aku berdoa gegirl tak end up being such a whore like u. kesian budak tu such a sweet girl. and to abang, akak tau ko suka kaler biru, tapi hadapilah dengan senyuman perangai mak ko yg mcm haram tu, sentiasa nak memaksa ko pilih kaler merah, ye tak? and to sirman, ish ish.. bawak2 la bimbing isteri anda ye...

Hazrey said... [Reply to Comments]

Hahahahah.. hahahaha aku suka benor luahan perasaan kau ni. Lebih sexy dari ahmoi mahsaj RM120 ok!

lols lols. From the beginning of time, err bila ntah, when i heard of this woman, aku tak nampak apa kejadahnya yang dia cerita sampai orang suka sangat, sebab takder content, branding pun takder. Macam harun ok.

Anyway, aku cuma nak cakap, aku suka bila perempuan gaduh.. can I watch? Taknak gaduh kat swimming pool ke? Taknak ehh? Ok, sorry aku bagi idea jek, ok I leave now.

Anonymous said... [Reply to Comments]

saya pun mcm nak setuju jer ni.. amacam???

time die duk kutuk2 org pakai barang tiruan itu sy sgt marah..

tp time die bg2 tips tu mcm betul...

kesimpulannya mak merah ini ade masa ok ade masa annoying n nampak tak ihlas!

p/s: semoga mak merah dpt mengimbas kesilapan2 yg mungkin wat ramai org terasa.. ape2 pun mak merah masih diva di hati ramai bloggers.. takleh nak watpe beb!

Anonymous said... [Reply to Comments]

wow best! selama ni dok tertanya apa yg best sgt blog minah kampungan tu? baru ada sebijik lv riuh belagak nak mampos ptuih!!

Anonymous said... [Reply to Comments]

aku penah bukak blog dia. tapi sakit mata. hahahahaha.. pastu biler baca byk sket lama2 jadik cam makin bodo. sbb x paham!!

blog ko lagi best!

Iz said... [Reply to Comments]

aku pun dah lama kuarkan dia ni dari bloglist.. migrain tengok merah sangat.. pastu penuh iklan je

chics said... [Reply to Comments]

Hahahahaa, sukaaaaaaaa. Aku masik standing ovation berdiri atas meja

Sheesh camana aku boleh lambat tau ni. Tapi tetap suka, kurang sikit nanahan otak aku ni

Anonymous. said... [Reply to Comments]

habis masa lunch hour saya baca entry and comment-comment kat sini je hehe.

don't have much to say, but this is definitely one of the most sincerest entries i've read from you, peej. i agree with the rest of the commenters, you're so, real! and surreal too hehe.

keep on blogging no matter what. no, matter, what.

dyan said... [Reply to Comments]

saye takde nak komen banyak..
cuma tiba2 saya perasan yang dah lama giler rupanya saya tak baca blog dia..

maybe atas sebab2 yang sama la kot..
hmm..

Anonymous said... [Reply to Comments]

huhu..akhirnya!
mmg best nak mati oke bile bace blog sis!suke sgt2!!!!
sy adalah org yg pernah di kutuk oleh 'diva' tu bile sy email die nak tanye ape nth dulu.dh la jawab soklan cm bodo je,pastu siap perli sy lg dlm post die.bengang gile mase tu,tros xbace blog org tua tu dh.pastu kalu nk b'kawan pon pilih bulu,nk konon yg ala2 mak datin je,yg org biase2 xnk campur.pe igt die tu besa sgt ke?bongok!ish,sakit ati btol bile igt2 balik!
gOOD jOB sis!!!teruskan.....bia sedar diri tu sket!jgn ingat dia dah cukup besa!perasan je lebih!
glemer ke?bwueeekkkk...

Anonymous said... [Reply to Comments]

peej... this entry u post as sticky post for one week bole?
hahahhahaaaaa

maklampir merah menyala said... [Reply to Comments]

bila sorang demi sorang tinggalkan kita.. cuba pk balik.. salah yg ramai2 tu ke salah kita sendiri.

readers yg ada sekarang pun akan datang dan pergi jugak.. sama mcm sebelum ni.. kalo perangai kita sendiri tak berubah.

org diam.. kita yg memekak. tak abis2.

frankly speaking.. u're not that strong pun.. mcm yg diwar2kan kat blog.
- org tegur; ckp org dengki. pdhal pernah ckp boleh terima teguran.
- kena kutuk; ckp IMMUNE.. pdhal belakang marah bagai nk rak sume dimaki.


now i keep on thinking..skang ni bila kena hentam gini, adekah red diva kita sedang COOL, TENANG berTWEET ataupun sakan meraung2?

karipap pusing said... [Reply to Comments]

oh..sangggat panjanggg
seriously i baca 1,1
haha
go peej..

seriously i hate RED!

Anonymous said... [Reply to Comments]

bravo bravo..well said peej.
baru nak suggest mcm anon 14:22, request entry ni jadik sticky post for 48 hari boleh..? blog dia pun memanjang sticky post..borrrringggg..
nampak sangat dia faking it bila bab2 review.. $$$$ matters.

Anonymous said... [Reply to Comments]

thanks peej.ko telah tolong aku lepaskan air yg xlepas dlm otak aku nih.thanks jugak sbb ceta secara detail.selama nih aku mcm terpk "aku sorg je ke rase annoyed dgn si p**i tua keje secretary mcm lan*** bajet hot gila, masok prince court pakai insurance kampeni kecoh...mekap sponsor opera...jual baju prelove rase nk pegang pon geli...kesimpulannye yg hina hina belaka....thanks peeja..u make my day(is this sentence correct arr??)i dont care la,red evil punye english lg suck kot.arghhhhh

Anonymous said... [Reply to Comments]

hambek kau!

Blogger-blogger senior ada banyaklah cerita tentang Mak Merah korang ni, cuma mereka lebih matang tak heboh dalam blog, bergaduh dengan budak-budak tak ingat dunia. Rasa hebat tak ingat roda itu berpusing.

Mana kawan-kawan dia masa zaman dia nak merangkak naik , zaman dia
guna blogspot?

Semua tu dicantas - dia mengata dibelakang tetapi dunia blogger ni bukan besar sgt pun

Anonymous said... [Reply to Comments]

kuat berangan lah betina merah tu.

*blogger pioneer ibu-ibu hangguk kau!

Anonymous said... [Reply to Comments]

tulah....

nielah bahana nya red....

yg hairan tu, masih lagi dengan lagak ko kan...yer, sekarang ko puas hati...

100 pergi seribu datang...

buat portluck pon yg datang haram mcm ko jugak...

saper kawan2 ko....suruh diaorg buat entry backing ko lah red.....

sian ko kan, setakat duk memekak kat twitter apa kes...

berani buat entry lah red....

Anonymous said... [Reply to Comments]

eleh x educated lah mokcik muke chop nie.... dah ler memalukan diri sendiri.... redbunny costume for PRADA... kate kaye.. beli sindri ler wei... pastu tuk Playboy lak tu... ingat2 lah wei.. majalah lucah tu... o.. mmg kena ler dgn die yg x educated...kan3?malay educated x buat cam tu gamaknye...sian2...
peej... u jgn risau... i'll be u'r supporter even i'm u'r SR... so dont worry u'r blog berjuta2 best dr die... juta ke?... x terbandinglah dari blog cap ayam die...wahahhaa...

p/s:kesian kat makcik muke chop perasan nora danish x educated... masuk bakul angkat sindri...hahahaha....

~gegurl~

Nor Aishah said... [Reply to Comments]

erm.. melayu biasalah memang mcm tu.. nampak je sopan tapi hati hitam sehitam dakwat sotong... belakang lain depan lain..

Anonymous said... [Reply to Comments]

haha!i like!i like!

dia memang perasan macam dia bagus beno!padahal kampung jek!

aku sokong pija! .. aku sokong pija!

pija, ko buat entry nih sticky post 2 bulan pun aku stuju!

haha!

Anonymous said... [Reply to Comments]

lagi satu kan, yg member twitter dia tu..sape name eh, byzura tu..aku dah perasan dari awal2 budak tu start blogging..dia post comment kat en3 redmummy pastu aku ade baca dlm en3 redmummy tu lagi dia siap hantar kuah tempoyak ikan patin ke hape kat redmummy...memang dasar suke mengepit DIVA. ha'ah DIVA lah sangat.

Aku pun agreed yg dia sukeeeeeeeeee memburuk2kan laki dia. Nak suruh gantung frame la, cat la, hape laaaa.....Pastu kan, siap dlm fb dia kompangkan bayar gaji org gaji dia RM900 kauuuuuuuu....

cik tina said... [Reply to Comments]

tak kenal pun dia neh, sampai la muka dia masuk newspaper metro yang kebanyakkanya cerita pasal kisah sedih² dan orang² sedih..metro jer pun!

tata said... [Reply to Comments]

lilred,

u dulu rapat kan ngan dia?

i kenal pun sbb dia tu bini si ami ex opismate aku.

lepas dia gaduh ngan lilylulu, aku tak baca dah blog dia..

nasib ko lah ami...dapat bini mental..ami pun aku tgk cam kena cucuk hidung jer...keekkke

arin said... [Reply to Comments]

Peej, aku selalu baca blog ko but hari nih aku nak bersuara. Thank you for entry nih. Aku pon nampak minah tuh dah hanyut ke tengah laut.
And betul mcm ko cakap, kalau duit dah banyak dari jobs sana sini, adverts sana sini, wtf ko nak melolong mintak sponsor gie holiday . nak beli handbag pon berkira.Kata duit dah banyak.blogger diva katanya.

anyway peej..bravo for the entry!
( aku setuju blogger kat atas rekomen nih buat sticky post !)

funky_D said... [Reply to Comments]

woowwww.....my eyes are spinning baca ur entry n comments....@_@

hahaha really masa mula2 i baca blog die pun coz kawan ckp die ni 'kaya' sbb blogging....juz baca sikit je pasal die promote produk tapi macam fake tau....kalau x suka tu xyah la pakai....hmmmphh

anyway, x habis baca pun coz tgk masa tu peej baru update blog, so trus baca blog u....sampai skrg blog peej ibarat bahan yg kitorg akan baca n bincang kat ofis....lagi2 topik uli2 aidilfitri...sooo funny....
like u the best!

kuntum said... [Reply to Comments]

sgt jelas si RM sedang meraung giler babi tahap cipan nih...muahahaha

oi RM mana entry baru ko???...
dah2 ar nangis..ko klua air mata darah pon da ramai yg benci kt ko...
baru ko tau kan...langit itu sangat tinggi....

ct fad said... [Reply to Comments]

hidup biar atas kaki sendiri.teruskan prjuangan ..wehh cam nk g berperang lakss..
aku suke dgn org yg x hipokrit cam kau ni..mmng kat luar sane lg byk org yg brtopengkan plastik sampah..huhuhu...
kte enjoy,org enjoy..ape yg nk kecoh2 lg..aku eppy jer bace blog kau,x der masalah pape pon..gile ahh org yg suke wt pasal tu...cam cari plublisiti murahan jekk..aku tetap aku..kerane diriku begitu berharge..

Anonymous said... [Reply to Comments]

PEEEEJJJJ akak suka gilak sama kamu....

katanya pioner blog ibu-ibu...
tengkorak lutut dia...

akak nulih blog sebelum anak sulung dia beranak lagi... dan akak dah beranak satu masa tu...

tapikan aku paling kesian laki dia..dayus sungguh biarkan bini dia gampang camtu...

kesian jantan itu.

Buat redmummy-kamu tolong sedar diri,

orang bukan dengki
tapi benci

orang bukan menyakat
tp meluat

orang bukan sudah menyampah
sebab blog kamu amat sampah

income ribu riban, anak ank tuisten score A pun minta taja... WTF la ko....

Setuju peej sticky entry ni sampai supaya akak dpt baca banyak lagi komen...

pompuan merah, saya benci kamu...

Dari seorang ibu yang lebih lama menulis blog dari mak merah perasan diva

Qimie said... [Reply to Comments]

WOW! Impressed! U r sooooo not hypocrite! I loikee!

Hope she learn her lesson here. Some ppl does need things like dis to make em realize.

Bravo!

Nor Aishah said... [Reply to Comments]

hots..........

redmomok said... [Reply to Comments]

mira budak baik,sopan santun,tertib,hormat org tua,sembahyang 5 waktu

p/s::aduihh peej tahan muntah aku taip atas ni...hakikat tetap hakikat,dia memang tak best pong

Anonymous said... [Reply to Comments]

Yup la...betui kata peej....dont touch on other unrelevant thing...hal dia ngan hubby and anak2 dia bior je lah...depa tak bersalah... dah nasib diaowang dpt wife n mak yg cam gitu...let her be...

tapi kalu nak comment on her attitude, meh tambah nasik lagi satu..kopi panas kurang manis...i willing to wait...ehehehehheeh~

This is the best wake up call for someone like whore..oppps her~

Pnut said... [Reply to Comments]

kena bagi award sama kamu kerana berani mati melahar...

ehehhee

Anonymous said... [Reply to Comments]

i just saw her tweet...she is such a bitch ek...memang jenis suka menyakitkan hati owang lain..budus nak mampus...aku sebelum ni selalu bersangka baik dengan semua owang.. tapi she is a bitchy bitch~

kak ina mail said... [Reply to Comments]

pertambahan comment

cam ni peej ko kena buat contest, sapa yang first comment ngan last comment.jgn lupa akak tau.hangat hangat di pasaran blog ko ni sekarang.apa pun teruskan perjuangan.

Anonymous said... [Reply to Comments]

redmummy = deluded delusional moron

aku beharap,tak ramai yg masuk blog dia lagi,supaya nuffnang tak upah dia dah...hahahahhaharam.

Ann said... [Reply to Comments]

hmm..agreed with tata..bukan ke lilred closed with her?? ke lilred pun dah terkena macam apa yg jadi kat Peej skrg ni??

aLya said... [Reply to Comments]

giler r td aku tgk komen dlm 80++ lani d nk dekat 200 huhu...


syabas peej ko sgt berani :)

Lya Colours said... [Reply to Comments]

saya komen lagi. ehehehe
saya dah baca entry ni 3 kali dan keep on baca latest komen

peej u superb ok
mcm wonder women. haha. mewakili suara para bloggers yg lain

Ann said... [Reply to Comments]

nasib baik lerr si piahzadora dah takde, kalau tak, mau melahar ngetopss blog piah dgn kisah ni..

Peej..stay strong yeahh

Nor Aishah said... [Reply to Comments]

peej.. maybe dah ramai blogger yang tak suka baca blog dia.. sbb tu takder org nak back up dia.. sbb jadi mcm ni dia dok merempan pulak.. sadis tollah..

Anonymous said... [Reply to Comments]

redmummydotcom @lizarazak spesis yang sapa komen puji back up i,dia sorok delete, tp sapa kutuk akak sume dia approve.ahahha, tak caya cubalah buat <-- hampeh kan..

Farah said... [Reply to Comments]

peeeejj!!! i lap u!!!sebenarnye aku terterjah ke sini dr blog lain..menarik sgt tajuk ko ni.

saya pernah berurusan kerja dgn minah ni ..itu pon sekali je memang diva nak mampossss!!!rase macam eh cukupla sekali je aku berurusan ngan ko yang tak sedar diri..aku ingatkan VVIP ke..serious time tu tak tahu pon yang die adalah blogger (hahahahaha aku tak baca blog die ko)

pastu bile ternampak dlm paper kot tak silap..lahaiii patutla perasan diva!! tp sampai skang pon aku tak add die dlm bloglist sebab pernah la sekali ke 2 kali terbaca..rase mcm hapekejadah yang die ni perasan diva sgt?? blogger je pon bukannye bini perdana menteri...plus aku bukan talam 2 muka.kalau aku tak suke means tak sukela.

oh oh..aku nak add la ko dalam list aku.

eh aku berani tinggal nama kat sini..kalau peminat berani mati die nak terjah blog aku lagi aku suke..mesti traffic naik seh!

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 347   Newer› Newest»