Instagram : @peejburhan

ber-pavi~

oh last two weeks ke pavillion.
mission mencari sunglass.
ke cotton on. sebab hari tu ada someone cadangkan :D
then noy pun cakap barang2 cotton on best.
so ke sana. yeay berjaya dapat sunglass yang di idamkan. heheh.
tapi tak sanggup la pergi cotton on tu.
ramaaaaiiiiii sangat la. stock packed gila ngan manusia.
sebab barang murah2 kan. stock main longgok2. so rasakan la manusia penuh gila.

then round ke macam2 tempat la
sampai penat kaki ni hah. then dah rasa2 letih so decide untuk ke la bodega untuk memakan.


aku dah kenyang sebab baru je makan before keluar.
so noy je la lapar lebih.
so konon xnak makan heavy2. order la simple2 aje.
so order la bruscheta. membayangkan bruscheta dome yang sedap itu.
sekali la bodega punya tak sedap okeh. kecewa ok.
terasa macam aku ni seorang pemakan yang sihat je makan ni.
bruscheta dia letak tomato, n daun apa tah. n cheese kecoet tu. hampeh.


noy order cheese burger ni.
hoh aku rasa burger la bodega adalah terbaik. lain2 tak boleh challenge weyh.
sedap melampau. reason jugak aku tak order lain.
sebab noy kalau makan mana pernah habis./ so merasa la aku bedal burger dia. :D
shit la. tengok gambar ni terasa macam nak makan ini. nom nom nom

oh lepak la bodega stress jugak.
sebab ramai jejaka kacak. dah la kacak melampau.
tapi tetiba gay ok. kekecewaan mak. kenapa la dorang ni jadik gay.
cea cea. macam la kalau dorang tak gay, dorang nak kat aku kan. ;p

lagi satu yang buat stress sebab semua vogue2 aje.
siap killer heels bagai la. lawa2 pulak tu kasut.
yang aku ngan noy ni pakai la lawa mana pun (lawa ke? ;p ) paling bawah tetaplah pakai selipar bodoh2.
beli la kasut cantik macam mana pun takdanya pakai if keluar.
aku respect betul la orang boleh berjalan2 pakai segala heels ni.
tak penat ke kan? i mean tak sakit ke kaki dorang?
aku if keluar pakai macam tu, mesti akan marah2. sebab sakit kaki jadi sakit hati.
esp if keluar ngan orang2 yang nak round2 n jalan2. tak sanggup.
so pakai selipar sudah. kuasa la weyh.
tp nak lawa. nak pakai style2. how la?
korang macam mana? korang if keluar pakai kasut2 lawa2 ke pakai selipar jepun je selesa???

12 Comments:

Tina Banana said... [Reply to Comments]

ooohh, i suka cold lamb sandwiches la bodega.. meletoppp... jom jom jom.. ;P

kalau aku pun, kalau dh tau nak jalan-jalan, i'll wear sth comfy.. tak kuasa nak heels bagai..

ke sbb badan kita berat, so that kaki kita x mampu menampung bdn kita on that heels? hmmmpphh..

lilyickis said... [Reply to Comments]

simple-simple sudahhh. nak abis cun pOn, kusarungkan wedges fLip-fLop =D
senang + selesa!

F A R Y N said... [Reply to Comments]

aku kalau nak merayap2..suka pakai selipar je...pakai heel tu sah2 la pas blk keje terus merayap...

ceritacherita said... [Reply to Comments]

aku pun sama, respect those peoeple yg boleh pakai killer heels utk berjln2. kalau aku tak sanggup, 2 inch pun aku dah sakit kaki. so kalau keluar aku pakai crocs je, sbb nak nampak konon2 vogue sikit ambik crocs yg ada heels tu, cyprus. so adalah sgt selesa walaupun tinggi.

deadgorgeouszaza said... [Reply to Comments]

oh yeah. saye pun suke pakai selipar/sneakers je. sebab tu kalau gi clas tak pakai baju kurung.
takkan nak pakai baju kurung, sarung slipar jepun kuning/sneakers kan? gilakah?
haha.

cik syahira said... [Reply to Comments]

assalamualaikum kak peej,

*nangis.
sy suka pakai selipar jepun juga.
beli heels pakai sekali dua lepas tu simpan dalam kotak je.
cemana tu?

Siti Nornadiah said... [Reply to Comments]

pakai lawa-lawa tapi seliper tetap jepon!

takpon sliper roxy ciplak yang tgh konon2 hot sekarang..pfft~

Leen said... [Reply to Comments]

selalunya sandal je.. cun sket kan dari selipar jepun.. haha
sakit owh pakai heels memanjang

dyan said... [Reply to Comments]

sayer sama ada pakai selipar jepun atau wedges yang ala2 2" cukup...

heels memang tak la.. baru kedai ke-2 dah surrender..hohoih..

ker sebab badan ni berat sangat? tu yang tak larat kot.. adoilaaa..

sweethOneY said... [Reply to Comments]

aku klo jalan2 pki heels, jap g balik ada la kotak kasut baru.. hahaha. alasan nk beli kasut baru, kaki sakit :P

tp biasanya aku ske pki pumps ajee

lilyickis said... [Reply to Comments]

so true occay kata-kata sweethOney itu.

usually if i ask my bOy should i wear heels or not, mesti dia kata tak payah.

sebab taO nanti akan berlaku pembaziran terhadap poket die. hahaha.

[MizZue] said... [Reply to Comments]

kak pija pakai la crocs.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...