Instagram : @peejburhan

they act as if they care..yeah right~

ok aku dah ingt salah satu yang aku nak blog.
kan aku cakap malam ye macam2 idea la nak tulis.
siang terus lupa ok.
so bila baca post chics ni. baru la ingat.
tapi aku bukan nak cakap pasal weirdo la.
aku nak cerita pasal manusia.
i mean how do we know samada orang tu betul-betul care ke atau sekarang nak tau cerita aje.

tah la few nights back aku terpikir.
bila dah sorang-sorang malam-malam tu. macam-macam la terfikir kan.
masa tu rasa confuse sangat. rasa macam betul-betul nak cakap ngan someone.
tapi aku macam blank tak tau nak cakap dengan siapa.

masa aku ada problem.
ramai ok rajin contact aku, email, sms ke.
konon nak bagi kata-kata semangat la apa la. nasihat la.
don't do this, and that. bla bla.
time tu rasa emo aje. konon tak sangka, people actually care.
nak the best for me la bla bla.

the best my ass.
funny, bila takda benda hangat2 yang berlaku. sorang pun takda.
mana pergi manusia..yang konon2 care sangat tu?
so aku macam terfikir. dorang ni betul-betul care ke? ke sibuk nak tau cerita aje?
then cakap belakang. macam cibais kan.

kelakar, ada manusia-manusia yang kondem abis la pilihan-pilihan aku.
maki-maki beriya. tak suka orang tu sakitkan aku la apa la.
lepas tu setahun dia menghilang. masa benda still hangat sanggup datang rumah aku bagai.
then dapat tau berita2 kebaikan orang tu.
dia mula bukak mukadimah2 konon orang tu tak berguna n all.
what the fuck.

paling tak suka ayat2 macam, aku nak tengok kau happy.
kepala hotak. masalahnya kau tau ke apa yg bagi aku happy..apa yang tak.
to me semua orang ada hidup dia sendiri.
sekarang pun aku dah nampak. dorang boleh la cakap macam2.
padahal yang nanti emo sorang2, aku.
dorang tetap ngan kehidupan dorang.
hilang untuk sebulan. mungkin beberapa tahun akan datang.
so kita ulang, nak aku happy..my ass.

ada kes pulak. dah tanya. bila orang cerita takda response. tak pun lepas tu sepi.
ketara sangat babikkk.
sebab tu la mak malas nak kawan ramai2 orang ni.
biar la orang nak cakap apa.
tapi setakat mau menyusahkan and menyakitkan hati buat apa kan.

aku paham la manusia ni memang penuh dengan sifat2 kak nam n nak tau cerita.
tapi kot ye pun agak-agak la kan.
tah kau bleh tanya kawan-kawan aku.
ada tak aku tiba-tiba muncul tanya dorang 'apa cerita?'. takda ok.
aku jenis if orang rasa nak cerita, cerita la. if taknak takpa.
of coz la sebagai manusia yg boleh tahan kak nam jugak, terasa nak tau aje.
tapi aku takkan suruh orang tu cerita ke apa la.
bukan la poyo2 macam nak kata aku bagus ke apa.
tapi tak payah boleh tak.
serious kalau orang tu trust kau dia akan cerita sendiri.
takyah kak nam kan diri kau.

sp moral of the story.
pilih je sorang dua untuk kau cerita apa2.
yang u can trust n all.
yang lebih2 tu semua serious buat semak aje.
jangan layan dorang.
ok. sekian luahan hati. :D

9 Comments:

Zuraida said... [Reply to Comments]

you know u can contact me any time kan?

*hugs*

u have my number.

green apple said... [Reply to Comments]

tapi kalau difikir-fikirkan balik, betul ke ada orang yang nak sangattt tengok kita happy?

orang akan willing to kongsi the happiness kalau apa yang kita happykan tu tak melebihi tahap happy diorang. kalau kita punya happy tu lebih dari dorang punya happy, jangan haraplah dengan kata-kata 'aku cuma nak tgk ko happy'.

series. memang takkan ada.

NenekPenne said... [Reply to Comments]

apa nak komen eh...
i tumpang baca...mengikuti perkembangan dan bukan seorang kak nam...

Rina277 said... [Reply to Comments]

sangat2 btul apa yg green apple tulis tue..aku sokong 100%..

sya mansor said... [Reply to Comments]

setuju. sebab selalu kena jugak. len kali dorang nak tau cerita jugak i'll show them my middle finger je.

dan setuju jugak dengan green apple. tapi exception untuk mak & ayah la kot. mak ayah yg normal mesti tak kisah anak diorang lagi happy dari diorang.

juz my 2 cents :)

Leeds Al-Malique said... [Reply to Comments]

Betul betul betul.

Macam kes Ben hari tu, dia bg adiah kat u tu kan, ramai plak la yg dok care lebih, takut u balik kat ben, so what if tu yg hati u nak, if tu yg buat u bahagia.

Diorang tak bagi konon care la for u, padahal u je yang know what best for u, suka hatila. If they really care, they should support whatever your decision.

RD said... [Reply to Comments]

hoho... I terpilih utk tau cerita.

peej said... [Reply to Comments]

kak zue - thanks :)


green apple - hahaha. betul la tu. bila kita ke arah2 nak capai sesuatu yang lagi bagus atau lebih menghappykan daripada dorang. confirm tak puas hati kan. unless if a true friend la. tapi berapa sangat true friend dalam dunia ni.


nenek - baiklah. boleh aje.


rina277 - kan. betul sangat tu.


sya - huish, ganasnya dia. siap middle finger ok. tapi bagus jugak idea tu. hohoh. parents lain la kan. im talking about other people around us.


leeds - hahahah. perasan aje dia ni tau. tu salah satu la. tapi ada la benda2 lain jugak.
oh i like ur ayat, 'If they really care, they should support whatever your decision.'
pernah ada di situation tu. i ada few friends yang macam tu. tu baru la rasa betul2 terharu. :D


rd - amboi seronok nye. jagan syok sangat. kadang2 hak keistimewaan boleh ditarik balik bila2 masa sahaja.

Foxy Farah said... [Reply to Comments]

apekah? nape tak bbm mak? chechecheh. i hope u know u have me as one of the person that u can talk to. tapi tulah nak tanya u selalu takut tak selesa. aku pun tak nak la asyik tanya whats new or whats happening. kang diingat lain pulak. so next time, kalau rasa nak cakap, just buzz me okie? :) xoxo

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...