Instagram : @peejburhan

session pemutihan di hari jadi~

jugak entry basi seperti kebiasaan.
im hopeless.
ni masa hari jadi aku hari tu.

nothing special.
memang takda session tiup2 lilin. tak kuasa.
bangun pun lambat aje esoknya. hahah.
takda plan ke mana. sebab on that day kena teman noy.
dia dah ada appointment untuk bleach gigi dia.
dia ni mana ingat jalan. so aku la yang kena teman.

so bergerak la ke sana.
whitening memang best kan.
i mean tengok berseri2 je putih.
tapi bila cousin aku cerita aku macam takut ok.
dia kata tak bagus sangat benda ni. tapi nak buat takpa la.
dia kata prosidur pun lama. 2 jam macam tu.
kena cover gums semua.
sebab whitening ni pakai apa perokside tah. sorry aku x ingat la apa.
so benda tu if kena gusi boleh bocor. tak kau takut dengar tu.


:: senyuman yg tak berapa putih daripada noy ::

lepas je noy masuk merasa la berjam aku tunggu kat situ.
elok2 tengok csi kat tv.
dorang tukar channel cerita melayu apa tah.
gila buhsan.
nasib lepas tu. ada budak comel masuk. hoh sedap mata memandang. hahahah.
n thanks to bb jugak. sebab dapat la meluangkan masa ym ke apa.
takda la sangap sangat.

noy masuk around 4ish pm.
keluar around 6pm.
gila lama hoih.
nice way to spend my birthday.

keluar je noy muka seperti beruks.
sebab bengkak gila mulut dia. ahhaah.
sebab kena bius kan. so dia tak rasa bibir dia semua. lawak aku tengok.
oh dia kata gilaaaaaaa sakitttt buat benda tu.
sakit yang melampau2. dia kata takmo buat lagi.

:: hahah. lawak kan mulut dia ::
:: lepas tu aku suruh senyum. ni hasil dia. sebab dia tak rasa. so macam tak dapat kawal bibir. so funny ::
oh bagi yang tanya pasal whitening tu.
clinic yang kita orang pergi ni charge rm800.
prosidur ni charge rm700.
then kau kena datang second time. dia putihkan lagi. tambah lagi rm100.
bagi aku murah la. eh silap. bg aku mahal la.
tp bagi noy murah la kot.
sebab apa?
sebab kita orang dah tanya2 dentist yang dekat area2 sini.
semua charge around rm1200-rm1500.
ada yang sampai rm2000 ok. tak gila kau.
so kira rm800 ni ok sangat la kan.



:: inilah hasil giginya. ::

gambar atas ni masa baru buat sekali aje.
paling baru punya aku x snap pulak.memang berbeza gila la.
ye la tau la macam mana kuning gigi kalau smoke n coffee kan.
mula2 noy buat dia akan cakap jangan la buat. sebab sakit melampau.
tapi bila pikir memang la. semua kalau nak cantik sakit kan.
semua pun macam tu. so kena la tahan.
tapi dengan hasilnya aku rasa berbaloi la kot.

oh supaya aku tak payah nak tanya soalan2 lagi.
aku bagi tau terus.
kita orang pergi klinik kat bandar baru sg buloh.
klinik sharifah. dekat public bank.
kenapa jauh sangat kita orang pergi?
sebab cousin aku dentist kat situ.
so pergi je la kan. atleast dia buat gigi tu bersungguh2 la sikit kan :)

ok itu aje.
harap2. terjawab la persoalan pasal gigi ini ye.

9 Comments:

Deqna said... [Reply to Comments]

klinik panel aku tuh.. patutlah mula2 tgk peej duduk kat atas sofa tu.. cam ku kenal jer sofa itu.. rupanya klinik gigi sharifah..cousin peej dentist yg lelaki ke pompuan.. kalau yg lelaki tu memang nice lah.. hoho

NenekPenne said... [Reply to Comments]

dentist aku cakap, kalau nak putihkan gigi rega RM2,000.00.. tu kat subang parade ...

yang aku pakai braces ni pun reganya boleh beli sebuah motosikal baru.....tu pun bahagian gigi bawah jer.. sib baik boleh bayar installment...

kalau lah nak putihkan gigi mcm si noy ni sakit, aah kira kensellah... tapi untuk perokok dan peminum kopi mcm aku ni jugak, mana leh harapkan dgn ubat gigi whitening jer... tak jalan laa pakai tu...

Leen said... [Reply to Comments]

Weee, dah putih~~

MK said... [Reply to Comments]

akak buat tahun 2006 kat puchong rm2k jugak. skrg ni after 4 years rasa nak buat lagi. tapi 3 hari ngilu da... tapi rasa nak buat lagi lah. murahlah kalau 700 je. tapi kena kumpul duit dulu kan...

peej said... [Reply to Comments]

deqna - oh ye ke.klinik ni mmg banyak panel. sentiasa ramai aje kan. oh cousin saya yg lelaki itu. dr rahmat. :D


nenek - gila mahal la kl ni. melampau cekik darah kan. tp tu la, perokok n peminum kopi ni. mesti kejap je kuning balik kan.


leen - hahah..kenapa kau yg gembira?


mk - mahalnyaaa.. tu la kat situ rm800 aje. ok la kan. :D

Ayda Munir said... [Reply to Comments]

Pernah jugak tanye buat whitening ni kat dentist kawan kakak.Macam teringin nak buat tapi bila tgk mcm sengsara giler jadi takot pulak.hehe.

Girl That Jumps said... [Reply to Comments]

Hey peej,
May I know where exactly the clinic is? I'm planning to get mine done soon. Thanks, love.

dip said... [Reply to Comments]

gigi noy cantek weyhhh

Anonymous said... [Reply to Comments]

DOc Rahmat mmg the best doc ... lemah lembut jek..langsung x terasa sakit klu scalling gg ..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...