Instagram : @peejburhan

penyet-penyet & hadiah kahwin~

ok jangan tanya when was this.
aku ni teruk sangat sampai aku can keep track bila benda2 ni.
maybe 2 weeks back kot. entah la. hahah hampeh gilo.
jonet datang rumah. elok dia sampai kita orang ajak pergi wanggsa walk mall :D
padahal dia baru je balik daripada sana. nice.

oh mula2 bukak tak heran aje. tak terasa nak pergi ke apa.
sekali dah pergi terus macam suka.
paling suka adalah ayam penyet la kan. ngeh ngeh.
aku kan ketinggalan. orang dah makan bertahun aku baru nak merasa.
plus kalau nak makan kena pergi all the way to the curve kan.
gila jauh n malas. adalah setahun sekali je pergi kan.
sekarang ok la. ada duke. dulu mmg tak kuasa la kan.

so pergi sana serbu ayam penyettttt. nom nom nom.

:: jonet pun yg dah ketagih. lunch tu dia dah makan ngan kawan dia. ikut kitaorang ni dia ratah lg ayam tu. hohoh ::

super lazat.
esp part sambal tu. gila pedas. walaupun menangis2 makan tetap jugak habis.
siap ambik jonet punya pulak. jonet tak kuat pedas so dia mmg tak makan la sambal tu.
then jaolan2 kejap.
ingat nak shopping sekali boleh tak gaji tak masuk lagi. niceee. hhahaha.
so terpaksa la pulang ke pangkuan jalan.

then lepak kejap. around 8ish ice n huda datang.
sebab masa dorang kawin noy cakap dia suruh pilih apa2 barang untuk rumah.
tapi tak lebih rm1k. bagus betul minah tu. 
mak bg hadiah biaso-biaso ajo. padahal best friend kan.
ye la dia orang ado-ado n pemurah. takpa. moga bertambah murah rezeki. hohoh.
since dorang belum masuk rumah. so bulan ni baru nak masuk.
tu yang baru nak beli.
mula-mula dorang nak meja makan. tapi tukar fikiran nak washing machine pulak.
so bergerak la kita orang ke JJ au2.
pergi seng heng, so washing machine shopping.

:: Dr j pun tumpang tgk2 ::
:: aku adalah period pain. so biar la dorang pusing2. mak duduk aje merehatkan diri  ::
nasib model yang dorang nak ada.
so ok la.settle bayar2 isi borang utk delivery semua.
then ke tempat makan :D
tu yg mak suka tu kan.
tu lain entry la uolls.

hoho tah bila la pulak aku nak update tu kan.
shit la serious tak best takdo laptop ni.
membuatkan malassss aje nak update.
aku tgk archieve aku pun hampeh aje. last month gila sikit update.
aku tak hantar lagi repair. tah bila mau pergi ni.
tapi kena update la.
bersusun la entry hendak di update..
hmmm..bila la angin rajin mau masuk badan ni.
kasi gigih kan.
ok la..itu aje..tata.

7 Comments:

NenekPenne said... [Reply to Comments]

taipan USJ pun ado...
the best is dia masak panas2..semua fresh...tapi nak tunggu makanan sampai..lamaaaa..tapi berbaloi....

A.I said... [Reply to Comments]

aritu aku nmpak gak restoren penyet tu kt wangsa walk. tp ntah nape tak bernapsu pulak nk masok. walhal selama ni tingin je..ni bila aku tgk penyet kau ni, tetiba napsu aku naik blk. hohoho..bleh la, lps ni nk try gak rasa penyet..

va va va..murah ati tul nonoy. siap suh pilih hadiah <1k tu! isk...murah tol rezeki dia kan?

Lady Arween said... [Reply to Comments]

Terliur..tak penah rasa lagi ayam penyek nie..tapi ramai org kata sedap

Lady Arween said... [Reply to Comments]

Terliur..tak penah rasa lagi ayam penyek nie..tapi ramai org kata sedap

Rina277 said... [Reply to Comments]

aku klu nk mkn ayam penyet kt wong solo bangi jer sbb tu yg dkt dgn umah n opis..mmg rasa x cukup if amik 1 set jer..

cikmemy said... [Reply to Comments]

ayam penyet melambak kat jb ni..meh2 dtg sini aku belanje..huhu

~ mizzAmy ~ said... [Reply to Comments]

ayam penyet AP nih tengah maju berkembang ke? dekat food court KLCC pun dah ada. tapi tak try lagik best ke tak. bunyik entri nih cam sedap je. kena try lah next week.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...