Instagram : @peejburhan

ong..ong..gedekk.gedekk~

baca blog chics pasal ali setan.
ye blog chics lagi. dia memberi inspirasi nak buat entry. hahah.
aku otak memang dah block abis.
tak tau nak cakap pasal apa. n macam dah tak kuasa nak berblog.
so if terasa tu baik buat aje kan.

nway dia cerita pasal ali setan.
aku rasa siapa yang baya-baya kita orang semua tau cerita tu kan.
best gila cerita tu sampai rasa. bestnya suasana macam tu.
well aku pernah kena benda macam tu.
masa kat zaman mrsm dulu.

sebab tu la aku sayang sangat zaman tu.
sebab walaupun menyakitkan hati n selalu kena dengan budak lelaki.
tapi bila dah besar-besar macam ni. teringat. sebenarnya macam kenangan manis yang bagi kau tersengih or tergelak-gelak aje bila teringat. :)

dulu kan aku pernah cerita pasal kekasih lama aku.
sapa dah baca blog ni lama tau la kot.
couple tak lama pun. 9 bulan macam tu.
wah matiklah kecik-kecik dah gatal nak bercouple bagai kan.
ala tapi bukan ada apa pun.
couple zaman dulu-dulu adalah bengong ok.
kerja tulis surat. siap ada posmen bagi kan. heheh.
dating ada la 2-3 kali je kot.
tu pun 2 meter jauh kot berdiri. apakah. tah apa-apa ok.
tapi ye la. mana boleh kang kena kantoi ngan warden.
warden takpa lagi. ni kalau senior kantoi. mampus ok. siap kena sound or kena court pulak nanti.

anyway. lepas dah break. semua ok aje.
sebab dia memang jenis baik aje.
tapi agaknya dia pun dah agak menyampah ngan aku.
sebab aku ni tak sedor diri ..kerja nak suka2 jantans2 lain kan.
nak yang handsome2 aje pulak tu.
tapi biar la kan. bukan nya cinta berbalas ke apa pun.
biasa la. cinta bertepuk sebelah tangan gitu.

so ada sekali tu aku dapat plastic bag. aku tengok kesan2 terbakar.
aku bukak la. tengok surat2 lama aku.
dia bakar2 then pulangkan. macam kesialan.
agak sentap. tapi buat bodoh aje.
sebab aku ni memang suka simpan khazanah2. semua. so bila org buat macam tu bengang sikit la.

then time tu aku ingat lagi.
time tu zaman nak trial pmr kot.
tiba2 dapat lagi.
surat2 aku dorang buat bentuk2 roket pulak.
tah apa2 la dorang ni.
sebab tu agaknya orang kata lelaki ni lambat mature daripada perempuan kot.
what the hell tiba-tiba roket kan.
tapi aku tau sangat.
ikutkan kekasih lama tu dia takkan terfikir nak buat tu semua.
ni mesti ada budak2 lain racun2 ke apa.

then beberapa hari lepas tu, aku pergi prep malam pulak.
sampai je kat table aku tengok ada kotak hadiah.
besar kotak kasut macam tu.
wah harus la teruja kan. mana la tau ada secret admire ke apa.
wahh..pitam. mimpi la kan. takda siapa nak admire kot. hahaah.
lawa siap berbalut bagai. tapi bila aku goncang. bunyi bersepah. kira macam ada benda2 loose la dalam tu.
yang pelik siap kotak tu ada lubang-lubang.
siap tulis beware bagai. apakah?
mula la takut kan.

so geng2 aku turun la bawah. nak bukak apa benda tu.
dah la masa bukak ramai pulak tenggek kat balcony nak tengok.
hoih. daripada zaman kecik2 dah ramai kak nam n pak nam bagai.
nasib ada kawan yagn berani.
so kawan aku Ib tu yang bukakkan kotak tu.
aku memang takut la kan.
kau tau, bukak aje. bersepah2 katak keluarrrrrrrrrrrr.
kira macam ali setan ada seekor aje kan.
ni ada la dalam 40 ekor kot.
im not kidding ok. memang banyakkkkk gila la.
ada tok nenek, abang, baby katak segala dalam tu.
uwaaaaaaaaaa..cerita ni pun aku meremang memikirkan.
ok al. rasa kelakar aje. n gelak2. sebab macam fun aje kan.
sekali kawan aku Ib tu ketuk2 la kotak tu nak keluarkan semua.
keluar semua surat2 aku ok.
babikkkkkkkkkkkkkkkkkkkk..fucking rude ok.
surat tu dah lencun2 n kotor2 kena katak segala.
aku terus suruh buang je lepas tu.
macam kurang ajar kan. nasib aku waras.
if tak aku kencing kat semua surat2 dia bagi aku. pastu pulangkan.
haha gila. motif tiba2 nak kencing2 kan?

tapi aku ni memang bukan jenis emo2 ke apa.
dulu la kan. happy go lucky aje.
paling tak boleh blah.
lepas daripada incident tu.
everytime nampak kita orang.
memang keluar bunyi katak la.
tah apa2. takde idea langsung. tiru cerita ali setan dorang tu.
macam2 la kena. aku of coz kena panggil katak besar kan. bodoh gila.
ramai pulak tu tau pasal kes tu.
tapi aku memang tak rasa apa pun. takda effect.
cuma ada la antara geng2 aku tak suka.
aku ada dengar la cerita belakang2 konon.
sebab aku yang bermasalah. dorang terlibat.
e eleh. tah apa. bukan apa pun kan.
i mean like i said earlier, benda2 ni la yang jadi kenangan.
tah la certain orang tak suka kot.
tapi aku rasa. walaupun tak berapa best. tapi tetap kenangan yang indah la :)

ok aku sewel. motif cerita katak jadi kenangan indah?
ok tu je ciao.

5 Comments:

Penari.Gendut said... [Reply to Comments]

AHAHAHAHAH!!! KATAK!!!

Aku teringin jugak nak dpt hadiah surprise mcm tu...nanti boleh lah aku buat dramatik sikit...hahahaha. Mmg saiko aku ni, tapi life aku mcm boring gila! Tak der drama ok!!!

Aku perlukan drama yang sebegitu!!

Tapi ai dulu tak der bf...surat menyurat posmen posmen ni pon aku tak pernah merasa!! Gila historical betul!!

Leen said... [Reply to Comments]

Hahaha, kire byk gak ah effort budak2 laki tu nak gi tangkap katak untuk ko.. Memang patut jadi kenangan terindah pun.. haha

peej said... [Reply to Comments]

alia - hahah. kalau fikir memang merepek. tapi sekali sekala berdrama ok apa kan. takpa. sekarang kan kau dah ada drama dengan don. ok la tu.


leen - katak uolls. kalau dorang pergi mendulang emas ke. dapat jugak la aku sejongkong kan. ni katak. tak boleh buat apa. ngeri ada la.

NenekPenne said... [Reply to Comments]

sib baik katak, kalau ular?

ooo tu pasal ada lubang2 kat kotak...untuk katak tu bernafas... kira baik pulak tang tu.... ha ha ha.

peej said... [Reply to Comments]

nenek - eee takutnay if ular. tp tah2 dorang pun takut.
harus la bg ruang bernafas. kang sia2 yg dapat bangkai aje.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...