Instagram : @peejburhan

Macam2 rasa ada~

It's been awhile since I pour my heart out here.
Maybe aku jenis pendam or secretive kot.
And sometimes rasa x perlu semua benda cerita kat sini.
Tadi bangun pagi sebab Noy kejut before dia pergi standby kerja.
Dia kata Ben bagi hadiah.
Tiba-tiba rasa emo.
Ikutkan by end of this month kira genap la a year dah break.
But not even a day he failed to call or text me.
As a girl(wah girl ke?haha) hati siapa yg x tersentuh dgn kesungguhan n semangat dia kan.
Cuma benda dah jadi, so untuk patah balik tu dah susah.
Dah x sama. The trust is not there anymore. The cheating will always be at the back of my head.
Aku boleh ckp aku ok or lupa, but obviously mmg x la kan.
So aku rasa it better be this way.
Plus I think with where I am now. Happy aje.
Of coz la ada sedih semua tu. But so far boleh tahan lg la.
Masa bday hari tu lg la call n sms masuk every hour. Macam2 jenis wish la. N semalam beria2 ajak bday dinner la apa la. Tp of coz aku ignore je semua.
Kadang2 rasa keji aje. Macam aku pulak yg jahat sebab buat dia macam tu.
I know bodoh, sebab dia yg salah in the 1st place kan, sampai jadi macam ni.
Bila tgk hadiah ni jadi emo.
Ok maybe to some of u macam apakah hadiah begitu.
Tapi aku suka benda2 mcm ni.
Yeah I'm very easy to please. Hohoh.
N sedih sebab dia still tau benda2 apa yg akan buat aku suka n all. :(
Tp what to do. Benda dah jadi.
Macam susah.
Takpalah, kita merancang.
Tapi Allah yang menentukan. Mungkin ini yang terbaik.
As for me, aku tetap teruskan je hidup.
Ok dah. Kena stop. Mama ni x boleh tengok aku senang. Bising2 suruh buat itu ini.
Ok buhbye people.
Sent via BlackBerry from Maxis

27 Comments:

Siti Fatimah said... [Reply to Comments]

hehehe.. tu la org kata hati perempuan ni mcm kerak nasik ek..ehehe..tp setahun tu....sungguh kebal kerak nasi pija...ehehehe

jgn sedih2...hepi2 selalu ye...hihihi

Faressa said... [Reply to Comments]

you're such a strong person peeja.

Along said... [Reply to Comments]

*hugs*

~ mizzAmy ~ said... [Reply to Comments]

betul jugak apa yg kak peeja cakap tuh. sometime, kita tak leh nak telan je kesilapan yg telah dibuat. makan tahun pun belum tentu boleh lupa. tapi, u're so strong. apa2 pun, jangan sedih-sedih okeyh. chill!! ;)

Ceera said... [Reply to Comments]

gile tabah ok ko..

kalau aku dah lama cair kot...

Benz said... [Reply to Comments]

kena tabah, kena kuat. sbb itu je option kite ada.
tp mmg btol la, bila trust kita dah hilang. benda tak kan sama macam dulu.

happy always peej!
:D

aNnAsUeJiE said... [Reply to Comments]

"But not even a day he failed to call or text me"
kalo aku maybe cair dah ni..

nak bg pendapat pon, aku takut tersalah bg pendapat, better aku x ckp ape2. sabar ye peej. :)

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

yg penting, love urself first before u want to think abt others. kite support je apa2 decision yg ko nk buat, asalkan baik ^^v

Mrs.R @ Emi said... [Reply to Comments]

betul la peeja..once kena tipu..sampai bila2 pon akan igt...

mast said... [Reply to Comments]

Hai pija ...
Even dan lambat but still hepi besday ekkkk ...
Hepi 4 ever ...
Beb sy klu sedih mesti baca blog u (masa gembira pun baca juga) but ... bila sedih baca blog u jd released beb ...
Baca cerita u, telatah family u (yr parents) semuanya buat sy senang hati ...
Thanks to update ...
Be cheer girls

eyemeria said... [Reply to Comments]

hi peeja!!rasenye nampak u kat mid semalam:)

illa said... [Reply to Comments]

so sweet..
tp bile dh tak trust susah tau nk buat normal blk.. nanti jd sbb je nk gaduh..

be strong babe..

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

nanti aku print gambo ko yg lain bebanyak ye...... aku lukis love lg besoooooooooooo...... tau tau tauuuu =D

Mrs F said... [Reply to Comments]

hi peej,

first time aku comment kat sini. erm smlm ke kelmarin ntah aku tgk oprah ptg2. dia ckp once dia tunjuk diri dia sebenarnya just believe it. sbb itu mmg diri dia. masa aku dgr dia ckp mcm tuh (disokong plak oleh guests yang dtg) aku terkedu. sbb aku ni pernah la alami situasi berat mcm ko ni. tp skg kawin la jugak dgn org tuh. so jadi risau. ngee..

tp peej, ikut kata hati mak aku ckp.

gud luck!

Anonymous said... [Reply to Comments]

happy belated birthday kak peeja..

i feel u.same thing happens in my life.baru sgt jadi.still bersedih n brendam air mata lagi. :((

i n my bf dah couple in many years..bleh kate agak serious.like u n b*n.last year,die start buat hal.i kantoi yg die 3g with other girl for almost 1 hour.i dont know any woman how would react but i cant accept that..like sgt bengang sorok2,mcm mgatal je even i know die xde niat curang pun.alasan die "ala biase la laki,kwn2 pmpn kene ramai.but only u in my heart".serious shit.

ktorg break for almost 1 week,last2 i cair sebab like u,everyday pujuk siap nangis nyesal lagi.ok i gave him 2nd chance..

then kelmarin,on our anni eve,die tersilap send msg ok..in that sms,dorg tgh tkr2 mms.that girl is his ex.luruh jantung i..pakse2,bru ngaku,die kate saje lame x keep in touch but why u called her sayang?rupenye die ni mmg mgatal n byk sorok2 dr i.the reason is same: niat berkawan je.stupid.but our family really knows each other,mcm dah kukuh la.ni yg susah..

now he keep begging me,ask for another chance.dah byk sgt i bg pluang but he do not use it wisely.mcm mane nak kahwin.i pulak cpt lembut hati,cpt ksian.x skuat u..pujuk skit ok,ni yg susah.nak tinggal trus hati syg lagi.i xleh hidup tanpe die.oh what shud i do..:(

Tina Banana said... [Reply to Comments]

babe,

i know how u feel.. it's hard when the trust is no longer there. not to say that it will NEVER work but you hv to work extra hard to make it succeed.

i guess you hv to think this way la..

1) jodoh is one weird thing.. we never know who we will end up with.
2) even if he did mistakes, we cannot say that he's a bad person.. to me semua org buat silap.. and knowing ben, he does hv some good bits abt him..

but the fact that u hv been ignoring him may be wise because tak nak la dia mengharap ke apa kan.. ye x?

whatever it is, me love u mucho.. u know that rite?

Anonymous said... [Reply to Comments]

Girl, kalau dah bertahan setahun, no meaning whatsoever lah nak berpaling kembali mengimbas the past!

I admire your strength!

JH

~Layla Yuki~ said... [Reply to Comments]

pija
i rase u patot bagik die chance..
it's just i ade instict yg die btol2 syg kan u..tapi die da buat silly mistake..it happens laa pija..nobody perfect..kamon!
i tahu u tak boley lupekan die lagik..kan? kan? :)
btw..hepi belated birthday!
ko positive jek!
insyaallah manelah tahu..
mmg rupenye jodoh ko dgn die..
sape tahu ye tak???

Che Sue said... [Reply to Comments]

happy belated besdei peej..
and tahniah for being so strong oso..if for me, dah lama tumbang if kena pujuk hari2..i think its because, u have such a big crowd yg strong, supporting behind u..that makes u dabel2 tabah..
takmo sesedih ok..

scrummymummy said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
aNnAsUeJiE said... [Reply to Comments]

tak tahu kenape..aku pon setuju dgn pendapat tina. semua org penah buat silly mistakes. mmg die penah kejam dgn ko tp maybe die dah menyesal ke, kalo tak takkan la die rajin sgt nak keep calling u dlm masa sethn ni. tp ni semua terpulang la pd ko sendiri babe. kitaorg ni buleh bg pendapat je, yg penting hati ko. yg penting ko bahagia.

sori la kalo aku salah ckp. just my 2 cents.

ayangasma said... [Reply to Comments]

rs cam sedih je bc entry ni. pe2 pun, hope you'll happy always. by the way, happy belated birthday. sori ye, lambat wish.

Anonymous said... [Reply to Comments]

peeja, kalau dalam sethun tuh non stop dia try to apologize, i think he really means it. kalau tak, sure dia tak gigih minta maaf mcm ni. sume org penah buat silap.. sbb tu ada quote kate to err is human, to forgive is divine.. because forgiveness is not something easy to give(tp at the end of the day only u know whether it is forgivable or not kan?)

i wish u all the best, but i admire your strength to hold on for one whole year.. happy belated bday! :)

bvlgarigirl @ Arianna said... [Reply to Comments]

Peej, hati kau mmg kuat. salute lah. susah perempuan nak sekuat itu. lagi kalau tiap2 hari dapat msg & call.

betul juga kalau kata perempuan ni sekali dilukai, selamanya dia akan ingat. forgive but not forget.

but, in this case, i guess he deserved a forgiveness from you. he may have thought or done silly mistakes. but for a man to keep begging for a year, that mean his heart its actually for you.

he did the mistake as a man who always like to try and regret of what he did. This is just my opinion. i'm not sure how it goes if i were you.

But i still hope that the happiness is just around the corner for you. think further and you may seek for your mama punya advise juga.

Take care

Anonymous said... [Reply to Comments]

hpy besday.....
peej jgn risau byk lg laki kt luar sner tuh tergilakan2 u....
opis mate i nih.... mmg gilakan u... dun wory

ilygate said... [Reply to Comments]

I think you are very strong peej. As for him, i've never seen someone so determined like that. Maybe if u say you forgive him, and tell him there is no turning back dia akan stop call or sms or trying. But seriously, u are really strong.

Anonymous said... [Reply to Comments]

now he is your husband..kun faya kun.

-shinchancomel-

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...