Instagram : @peejburhan

i miss petaling street~

dulu masa muda-muda sangat la suka pergi petaling street.
mula-mula masa kecik pergi ngan parents la.
tapi bila dah alam remaja pandai pergi sendiri.
tah apa kena, suka sangat pergi sana.

usually dulu pergi sebab nak beli cd lagu.
dulu mana ada download semua ni kan.
ok ada la download tapi pc pakai dial-up kot.
mau menangis nak tunggu download lagu kan.
so memang seronok beli kat sana la.
dah la murah kan.
bagus kan. tp ok la kot. budak sekolah mana ada duit nak beli original.
cd mahal gila kot.
sampai orang jual tu dah kenal kita orang.
siap boleh pesan-pesan lagi nak cd apa.
so by the time next week tu datang. dah ada yang kita orang nak tu.
best kan.

then if pergi sana paling suka air mata kucing dia.
my god dpd kecik minum ok.
tp lama-lama mama tak bagi. dia kata cina punya la apa la.
ala, buah je kot. takkan tak boleh. sedap ok.
so aku bedal aje. me loike.
huish. teringat ni, rasa kecur air liur.
tapi ada orang kata ada branch dia kat mid valley.
tak tau la betul  ke tak.

kadang-kadang pergi sana sebab nak beli baju-baju.
ye la zaman baru nak naik kan.
nak pergi clubbing bagai.
kat situ ada kedai. bukan gerai-gerai ni.
tapi kedai dalam-dalam tu. ada jual baju cantik-cantik.
n of coz murah la kan. so suke la :)

syok la pergi situ. macam-macam ada.
memang la dorang ni gengster lebih.
tapi aku rasa dulu ok lagi la.
takda la macam tahap teruk macam sekarang.

tapi since jadi macam-macam kes kat petaling street tu.
jadi takut gila nak pergi.
dorang macam menjadi-jadi ok.
padahal area tu ramai gila polis.
siap ada balai polis bergerak tu ke apa. tapi still rasa tak safe.

antara insiden-insiden yang aku ingat masa pergi sana.
ada sekali tu tengah berhenti tengok-tengok barang.
tiba-tiba ada orang tolak cart ke apa.
siap langgar kaki aku. dah la langgar, bukan nak mintak maaf. siap cakap, 'woii, tepi la gemuk'
muthafucka. tapi kau nak buat apa pun kan.
satu lagi. unless kau nak beli, jangan la tanya or pegang barang-barang dorang. boleh kena maki ok.
maki stock dia ikut jauh jugak la. jerit-jerit semua. serious takut nak mampos.

then ada sekali. tengah makan kat mc d tepi tu.
tah apa la budak cina tu bengang ngan orang mc d.
dia keluar daripada mc d tu siap jerit-jerit, " pukimak melayu, melayu bodoh," banyak-banyak kali.
haiyoh why la wey. so scary la.
sekarang dah ramai workers bangla kan.
kelakar. bangla dorang pun dah fengtau abis ok.
siap rambut cacak2, blonde. dressing pun lain macam.
siap boleh cakap cina sudah. pun ala-ala gengster jugak.

aku nak carik sunglass baru la.
nak carik yang cikai-cikai tapi lawa.
so yang ada banyak pilihan is petaling street la.
tapi gila takut nak pergi sana.
last time pergi masa 2005 rasanya. gila lama dah.
danau kota memang ada. tapi tak lawa la design dia.
tak macam quality kat petaling street.
plus danau kota pun scary la. full of rempitness.
ada kawan aku siap hilang kereta la kat sana. hai tak selamat betul la sekarang ni.

nway. ada sesiapa tau mana boleh beli spec yang lawa yang tak mahal.
tapi quality macam kat petaling street tu.
jangan la korang suggest yang ori ye.
agak-agak sikit.

pfftt. tiba-tiba teringin nak air mata kucing.
how la weyh.

19 Comments:

Mimy Hamid said... [Reply to Comments]

peej ko pegi midvalley ada air kucing petaling street...rasa mmg sama...kat ground floor depan carrefour

nuraarin-life said... [Reply to Comments]

So far aarin pergi PS tak pernah lah ada pengalaman mengerikan lagi... baru jer pergi 3 months ago, mmg dah ada mcm2 bangsa dan org kat situ..

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

OMG!!! terima kaseh la peeja buat entry ni. aku pon nak crik sunglasses which i think PS jugak best. tapiiiiiiiii.... huwaaaaaaaaaa.... saiko ok nak pegi sana... takottttttt......mcm ko ckp la... samseng lebih ...jumy pon suke g PS. hahahha agak2 aku juin die je la kan. feeling2 konon die bodigad aku :P

Anonymous said... [Reply to Comments]

kan? orang2 kat situ mmg menakutkan la.. kalau ko lalu je kat situ (ni lalu je ye... tak usik barang or tgk2 pun).. sume sellers kat situ pandang kau mcm nak rogol..

gila scary.. kalau ko takut sgt ajakla noy n tunang dia (sape plak namanya aku lupa) pegi.. yg penting kena ada lelaki la.. baru ok

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

aku suke gile air mata kucing tu okeh! siap dulu2 berani pegi sana sorg2 lg. pastu makan assam laksa terbaik kat atas kotaraya tu.
tp skrg tidak lg. scary la wey. buatnye tawar2 tp tak amek, mau kene pancung kepala kat situ. huhu.

A.I said... [Reply to Comments]

Gi jelah peej. aku aritu gi ngan adik aku, ok je. baju pon mantop2. bukan takat baju, spek itam ala2 lady gaga pon ado. leh minum air mata meow skali :)

F A R Y N said... [Reply to Comments]

aku pun rendu ps..dulu zaman skolah...mentang2 aku kat mgs..dekat je menapak..blk skolah melepak sana..

kah kah kah..

air mata kucing..
bestnya...

ceritacherita said... [Reply to Comments]

alamak mengimbas kembalila air mata kucing petaling street, mmg terbaik kan. adoi dah terasa2 nak ni, tapi betul la area situ menakutkan skrg ni kan.

spec cantik kat vincci ada, skrg ada 20% discount lagi, tapi quality ok2 jela, pakai 3 bulan gitu sure skru dia akan longgar.

Leen said... [Reply to Comments]

Aku pun takut giler nak pegi dulu.. tapi last year terpaksa pergi cari baju untuk assignment kitorang n terpaksa beli sebab member aku sorang ni dah terpegang2 baju tu and pakcik ni cam dah bengang bile kitorang mcm tak jadi nak amek. Takut punya pasal,,, amek je baju tu. wahaha

lily lotus said... [Reply to Comments]

rindu gak zaman2 petaling street. tempat persinggahan sblm ke kotaraya naik bas..huhu

deasa said... [Reply to Comments]

hi peeja ,


air mata kucing dia mmg terbaikk
heheheh

dr kecik smpai besar mmg suka minum tu je..

p/s yg kat midvalley tu mmg branch katanya
tapi mahal skit aa dr ps

Anonymous said... [Reply to Comments]

"satu lagi. unless kau nak beli, jangan la tanya or pegang barang-barang dorang. boleh kena maki ok."

~ha'ah..aku pun penah kene..cam bodoh rase..pastu dh malas dh nk gi situ. shitt okkk!!

tash... said... [Reply to Comments]

cuba ko try vincci..vincci punye spek mata pon boleh tahanla..design pun ok..harga pun afforable arr..aku pun dah lame tak beli spek2 neh..last beli kat vincci 3 thn lepas..haha..boleh???

Anonymous said... [Reply to Comments]

cotton on pavillion or forever 21.cikai2 je harga tp bole tahan lawa...

Zuraida said... [Reply to Comments]

Yes, dia ada outlet kat MV!!!! Lower groud floor okay.

ZIANA ♥ FARREL said... [Reply to Comments]

dulu i pn suke gi PS time i duk genting, penah sekali nak beli poster so bukak2 la pas2 apek tu kata "wei amoi..lu mana mau 1?jgn pegang2" nasibla i nak beli..trus cakap "i mau poster bob marley la uncle", tp genster i eran coz i loike..hahahah

peej said... [Reply to Comments]

mimy - thanks for the info. will make sure if pergi sana mau minum :D


nuraarin - yea. good for u. tapi takut la i mean macam2 kes dengar. sbb tu if boleh nak elakkan.


lilred - takda makna ok bodyguard. sebab dorang sana ramai. so sekarant bodyguard seketul tu dorang tak heran kot. cuma maybe rasa secure la kot.


anon - aku takda la kot. sebab maybe dorang tak merasa seperti nak merogol aku kot. hahah.


annasuejie - tu la kan. dulu pun ada kot. tp maybe tak seberani sekarang. sekarang dorang terlebih berani kot.


a.i - ikut hati mau pergi la. tp kawan2 cina pun cakap tak payah. then how? dorang pun tak rasa safe.


faryn - kannnn..best sangat air tu. aku terbayang2 keenakkan nya.


cerita - tak minat la design vincci. the last time tgk mcm takda yg menarik. so terus macam takda hati mau tgk. tp boleh je la check out. mana tau sekarang dah ok.


leen - haahah. kan. kadang2 memang niat nak beli. tp bila belek2. takda print yg best ke. contoh la. so tak xmo la beli kan. sekali kena maki. tah apa2 ok. pelik betul cara berniaga dorang ni.


lily lotus - oh hentian bas ke di cm. kalau kotaraya tu pergi area mana?

peej said... [Reply to Comments]

deasa - kan. yg kat masar malam ke. bulan puasa ke. pasar tani ke apa ke. semua tak boleh challenge dia punya. mmg terbaik la.


anon - tah apa2 kan. sebab tu if pergi sana kita orang tuju benda yang nak je. memang takkan singgah if takda rasa nak beli ke apa. sebab dorang suka nak create carik gaduh. tah apa2.


tash - macam tak gemar sangat design dia. tp boleh aje tgk. :D thanks anyway.


anon - thanks for the suggestion.


kak zue - wokeh noted :)


ziana - aku macam tak faham ayat2 last tu...mesti ada typo. tp takpa. tau kot message yg kau cuba sampaikan. hahah.

dyan said... [Reply to Comments]

kat Charles n Keith pun ada jugak yang menarik sunglasses dia.. tapi range dalam >100 la..
tapi at least ok la sket kan dari yg desinger beratus2 tu..
plus design dia boleh tahan and selesa pakai..
kalo Vincci tak best sangat, sebab dia ketat..almaklumla kepala besar..huhu.. so lama2 leh jadi sakit kepala sebab ketat sgt.. huhu..

so far pakai CnK je best..nyam nyam

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...