Instagram : @peejburhan

haih...bapak sapa la ni?~

semalam tengah duduk-duduk dekat living hall.
papa baru lepas lap-lap meja.
oh papa ni memang suka mengemas.
sama la dengan mama. ada je benda yang dorang nak kemas.
bagus betul.

so aku tengah duduk. papa tengah berdiri.
then dia tunduk sebelah aku mintak pass kan rokok dia.
sebab rokok tu sebelah aku.
elok aku nak bagi rokok tu.

papa : *PROOOOOOOOTTTTTT*
me : papaaaa niiiiiiiiiiiiiiii. orang ambikkan rokok bukan nak cakap terima kasih. ni siap kentut. * sambil tarik baju tutup hidung*
papa : takda la. papa dah tangkap kentut ni. * sambil tunjuk sebelah tangan dia macam penumbuk*
me : whattt? apa motif. kentut angin la. mana boleh tangkap2
papa : ni papa dah tangkap. takkan keluar bau dia.
me : papa di daripada dulu tau. memang boleh keluar la kentut tu daripada celah2.
papa : hahaha. tak la. ok papa buang jauh-jauh.

lepas tu papa pergi jauh gila. lepaskan kentut dia kat dapur.
lepaskan bermaksud. lepaskan daripada gengaman dia tu.
OMG!!! bapak sapa la ni.
aku ngan noy dah bising2.
papa gelak-gelak je.
kalau macam tu. dah alang2 tangkap kentut. baik basuh sekali tangan lepas tu kan.

papa memang macam tu daripada kita orang kecik2 ok.
papa ni jenis tak garang. marah tak pernah. pukul lagi la kan.
so if dia marah2 ke apa. dia main ngan kentut aje. tak boleh blah betul.
dulu-dulu ingat lagi.
dia sibuk vacuum rumah. kita orang semua relax je tengok tv.
pastu papa ni ulang alik la depan tv.
kita orang pun ke kiri ke kanan la nak tengok tv.
lepas tu dia sakit hati. dia buat2 tunduk2 nak vacuum depan ayol terus lepaskan kentut kuat gila ok.
yang ayol lak dramatic gila. kena kentut terus jatuh straight je. konon pengsan.
haha bengong gila.

then cerita ni dorang cerita la.
aku takda kat situation tu.
papa bawak noy pergi kedai mainan.
budak kecik, dapat pergi kedai mainan. harus la excited kan.
mula la noy, " papa nak ni. yang tu pun noy nak. haaa. yang ni pun nak"
wah suka hati main tunjuk-tunjuk je apa yang dia nak.
pastu papa tangkap tangkap tangan dia, "nak yang mana noy?"
"yang tu? yang ni"
sambil tunjuk kiri kanan mainan.
lepastu dia tarik tangan noy kat bontot dia. dia bagi kentut ok.
terus noy menangis melalak tak berhenti2. hahahah.
lepas tu papa tanya lagi nak ke xnak.
terus taknak ok.

hahaha..lawak gila. kejam gila.
mesti terkejut noy time tu.
tapi mungkin berkesan tektik tu. maybe korang boleh gunakan untuk anak2 korang.
so selamat mencuba yek.

12 Comments:

Ceera said... [Reply to Comments]

hahaha

lawak gila kentut boleh main tangkap2.. haha

shiela said... [Reply to Comments]

kelaka la cite ni..aku tepakse tahan ketawa sbb kat opis..hehe

NenekPenne said... [Reply to Comments]

semua tu akan jadi satu kenangan yang indah yang korang tak leh lupakan sampai bila2....

Bee said... [Reply to Comments]

adoi gelak sampai senak dibuatnye...x tahan bila baca "selamat mencuba"....

chics said... [Reply to Comments]

Hahaha. Kesian nonoyyy!

bvlgarigirl @ Arianna said... [Reply to Comments]

haha lawak lawak ..

boleh jugak simpan dalam peti ais kentut tu kan. sejuk bekukan ia. wakahakahah

darling8tabby said... [Reply to Comments]

heheh..so kelakar ok ur dad..

Nad said... [Reply to Comments]

Kelakarrrrrr entry ini! Hehe.

Bapak aku pon suka main kentut. Tapi dia punya kentut silent killer. Skali let go je, kasi 5 saat je kiteorang semua dah poof! hilang. Jejejejeje.

A.I said... [Reply to Comments]

AYOYO!!!

Tingat aku kt Arwah Abah :(

betol2 camtu la dia buat kt kitaorg. Amik tangan, letak kt bontot dia..pehtu PROOT! Kuat giler wei..gegar tapak tangan aku. cisssss

Dayah said... [Reply to Comments]

Salam Peej,
Hahahahaha.. lawak gler.. ada juga taktik begini untuk marah ya.. hahaha.. baca dengan penuh gelak ketawa ^____^

lin said... [Reply to Comments]

wakakakak.... bagus berjaya membuat ku tergelak hari ini :)

peej said... [Reply to Comments]

ceera - tu la pasal kan. padahal ketara akan terkeluar2 kan.


shiela - ye sila tahan supaya nampak seperti pekrja yang serious dan berdedikasi.


nenek - memang tak boleh lupa. tu yang kisah kecik2 pun boleh ingat.


bee - betul la kan. bagi budak tu insaf. hahah.


chics - jangan kesian. biar jadi pengajaran kat dia. hohoh.


arianna - haha tu memang merepek ok. tapi bayangkan orang ingat itu adalah bekas korang. sekali bukak..pengsan. hahahah.


darling - merepek kan dia.


nad - hahah. ye ke. nasib papa ni tak silent killer. bunyi lebih tapi takdak bau ke apa. if ada harus bising kot semua orang.


a.i - ye ke :( sedih je kan. ish tak sanggup nak pikir if la papa takda ke apa. Nauzubillah. harapnya umur panjang la kan.
tapi sama la. siapa yang pernah kena ngan papa mesti cakap tangan bergegar. hahah.


dayah - ada la. n agak berjaya. sebab tu la harus di praktikkan oelh ibu bapa.


lin - kalau terkena kat diri sendiri mesti takkan gelak. ngeh.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...