Instagram : @peejburhan

double wedding~

so last week 27th feb ada dua wedding budak mrsm.
nasib timing lain-lain.
sorang siang, sorang lagi malam.
so boleh la pergi kan.

siang tu wedding suril.
dia abang ashkar uolls. hikhik.
so harus wedding bawah pedang kan.
oh wife dia pun kapten jugak. so ni sama2 askar la ni.
harus keterujaaan nak pergi tu lebih kan. sebab boleh cuci mata kannnnn.
cea aku ni poyo aje. padahal rabun kan. bukan aku nampak pun.
kena start pakai contact lense balik la. sbb serious tak nampak weyh.
aku ni dah trauma sikit ngan contact lense.
kan last time aku pakai tiba2 mata aku kena infection ke apa.
sekarang dah ok kot.
ok dah merepek.

so wedding suril ni tak ramai pergi.
sebab musim kawin kot. so banyak ada wedding lain.
plus dia macam lost contact sikit ngan budak2.
dia pun sampai form 3 je kat mrsm macam aku.
tapi aku ni memang muka tak malu, suka nyibuk2.
so maybe ramai tak tau dia kawin.

so aku pergi ngan jonet n komal.
komal ni baru blk dpd german.
so ni kira first wedding budak terendak yang dia pergi la.
teruja lebih, sekali tak ramai pulak pergi.
tapi ok la kan.

so gerak around 1ish.
sampai sana around 2 macam tu.
panas Nauzubillah ok.
dah la park jauh kena menapak. niceee.
so jawabnya masa silang pedang bagai aku tak kuasa nak ke depan snap2.
aku amik dpd jauh bawah khemah ajo. ;p




:: sword barrel ...ketibaan pengantin. nampak sipi2. ok la tu kan ::
:: jonet - komal - fadhlur ::

:: abang2 askar. muehehe. motif nak jugak snap pic tapi sipi2 aje? ::


:: clan2 terendak yang datang. oney - ungku - fadhlur..minus komal. komal pergi makan second round. hahah gilo ::



:: adik2 n nephew jonet.. aisya - nabil n rabia. rabia ni pun tentera. dia leftenan rasanya. hoh lupa la. ::
:: oney keji ambik pic aku dpd angle keji macam ni. pastu gelak sakan. aku tak paham lelaki la. apa yg teruja sangat dapat candid gambar horror macam ni tah ::
:: pengantin. pasangan kapten ..suril n apa nama wife dia...hoh aku ni hampeh la sekarang. xleh ingat nama orang ::
:: konon nak ambik pic meja pengantin la kan. padahallllllll...sendiri tengok la. penuh. juling2 mata tengok. hahah ::



lama jugak la stay sebab ramai kan.
nak ambik pic kat pelamin full batch la konon.
sekali elok time ambik gambar, camera aku abis. nice.
gerak almost 4pm macam tu kot.

then lepak sembang2 ngan komal n jonet at my place sampai pukul berapa weyh.
komal nak terus balik sbb wedding belah malam xleh join.
sekali melekat sembang ke main lama.
ye la. last jumpa masa 2003 x silap. tu pun x sembang time tu.
tu yg jumpa ni terus memacam cerita keluar. seronok aje.

then around 7ish ice n huda pulak sampai.
then kita orang konvoi 4 kereta ke wedding satu lagi pulak.
nasib dekat sini aje.
wedding keynett.
keynett ni dah nikah bulan 8 last year x silap.
konon reception belah dia december.
sekali wife dia dah preggy pulak.so tak jadi buat la.
tp family bising2 suruh buat jugak. tu yg buat jugak ni. heheh.
patut buat lepas dah beranak kan.
bawak anak sekali. baru feeling david beckham n victoria sikit. hahah. over kan.

::  effieyza..gabungan nama dorang kat card. macam tu la x ingat pulak ::
:: perlu ke aku kenalkan nama dorang ni. ice keji ok. bila aku keluarkan camera nak amik pic dia dah mengeluh. ye la tension kot. asal keluar ngan aku je kena ambik gambar kan. whatever. layan je la kan ::

:: jonet n adik dia akmal n gf. akmal pun tentera. yes jonet ni keluarga tentera uolls. tengok la perempuan tu. ceria aje. ::




hahahah. muka masing2 dah tak semenggah ok.
gilaaaaaa punya panas.
even though malam. n kitaorang siap pilih port banyak2 kipas. still not helping.
kau tengok la muka berlengas je masing-masing.


:: all the guys duduk luar konon lagi sejuk la. xde maknanya. satu angin pun takda ::

:: group photo session ::




so thats it.
lepas ni harapnya takda apa2 undangan lagi.
ok ada la yg kawin tp aku tak berapa rapat or jauh sampai ke kedah la apa.
susahnya asrama dulu, kawan duduk sepah2.
so  memang pitam la if nak pergi wedding dorang kan.
if semua KL senang la kan.

ok itu aje kisah2 wedding di musim yang panas ini.
tak sanggup.

6 Comments:

Nad said... [Reply to Comments]

Aku pon nakkkkkk abang tentera pastu pastu jalan bawak pedangggg huwakkk nak jugak. T_T

Muka pengantin lelaki 1 and pengantin lelaki 2 macam sama eh. Pastu pengantin lelaki 2, senyum macam ada ala-ala siapa tu, tomok? Hah gitu.

Apakah nama kawan kau oney. Tu nama betul ke. Oney oney. Erk. =x

Leen said... [Reply to Comments]

Perghghg, teringin giler nak tengok tentera kawen live.. tak pernah lagi tengok~~

peej said... [Reply to Comments]

nad - haha. mcm best je kan.
kau ni macam2 tau. tiba2 ke tomok pergi nya.


leen - oh ye ke. me so far pernah tgk 2 kot. eh ke lebih?
tp best la. sebab siap ada beg pipe semua. n siap macam jalan teratur ala2 kawad. smart la. mana tau one day ada ur fren kawen ngan abg tentera ke. dpt tgk nanti. :D

~BEE~ said... [Reply to Comments]

teringat lak time abang I kawen 7 taun dulu...ada kisah tragis disebalik tu...tapi, apa2 pun...army wedding memang best...ada protokol, kemas n teratur gitu...:)

peej said... [Reply to Comments]

bee - keji tau dah bukak cerita tp tak cerita. bg elemen suspense tau.

nasaoji said... [Reply to Comments]

peej..awak cantik ler..!!!!.... sopan ayu gitu berbaju kurung!!!..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...