Instagram : @peejburhan

biggest loser asia~

well actually im not a fan of the show.
pernah la tengok sikit2. tapi tak ikut la.
bukan apa aku malas nak tengok show ni.
nanti semua bising2.

papa : kau tengok tu pija. boleh kurus tu. kau kena buat macam tu.
mama : pija ni dah turun. makan dah control tapi pemalas exercise.
PG : hahahah. macam kau dow perempuan tu. kau taknak geng ngan dorang?
noy : pija kau nak aku masukkan kau gym? aku bayar la.
mama : x payah gym. buang duit. budak ni hangat2 taik ayam aje. buat sendiri kat rumah. kau naik turun tangga 20 minit ke. sit up ke. pemalas kau ni.

see..tak tertekan kau?
aku ni mmg pemalas la kan nak exercise. tah kenapa. lemak degil betul.
makan Alhamdulillah boleh control sikit la.
takda la tak makan langsung ke apa.
kalau dulu maybe boleh bedal 3 pinggan nasi. bertambah2. sekarang bila dah adjust.. 1 1/2 senduk pun ok aje.
kadang2 tak amik nasik pun ok aje. takda la teruk macam dulu.
tapi tu la. bila makan control, berat turun la jugak kan.
tapi pemalash exercise. so dah rasa lembik2.
ok mmg la lelemaks lembik2 kan. tp ni macam makin horror aje.
uwaaaaaaaaa..takut. tiba2 terbayang jadi macam adam sandler dalam cerita click. takut kannn.
ok fine..aku akan cuba start exercise. haihhhh. ;p

wtf, apesal aku cerita pasal diri sendiri pulak ni.
aku tengah cerita pasal biggest loser asia kan.
so tadi tak tau nak tengok apa.
so tengok la finale dia.
my god mmg kurus kan dorang.
ok ada yg tak berapa kurus. tapi still memang berbeza gila la daripada dorang memula masuk kan.

so aku nak cakap pasal davis n carlo la.
if aku la aku prefer carlo menang.
i think he look healthier la.
badan pun nampak normal n buff aje.

david on the other hand look very unhealthy.
muka cengkung gilaaaaaaaaaaaa. n badan dia macam kurus tapi lembik2.
aku rasa masa lagi 6 weeks kat rumah tu dia crash diet la.
macam tak makan langsung pun ada. my God, nampak scary dia.
aku rasa masa dia mula2 balik rumah, still nampak ok kot.

apa2 pun they work hard for it.
so i think they deserve to be in top 4 or what so ever.
but i think david tu if he add another 10kg, he will look normal.
i mean nampak sihat la.
ni nampak macam sakit n tak betul pun ada.

ewah yang tiba2 aku ni macam perunding diet apesal kan?
janji orang tu dah turun berkati2 kan.
aku ni masih terlebih muatan kan.
tp still. gila kan.
i mean aku respect gila la. in what? 5 months dorang turun 40-80kg.
tak gila tu. memang bersungguh2 la.
aku kalau boleh turun macam tu dalam masa singkat macam tu.
terus kenduri 7 hari 7 malam uolls.

ok la tu je.
nak berangan. heheh.
berangan je la kan. buat nye idok.  ;p

15 Comments:

sweethOneY said... [Reply to Comments]

aahhhhhh.. david menang!! aku tak suka. sbb dia nampak x sehat kan. scary je. nampak cengkung mcm sakit. eh, aku pulak sibuk komplen sama. im a fan of this show. konon2 nak motivate diri la. caitt.. sambil tengok sambil makan, cane? ahahah..

carlo hottttt kan? handsome ah dia. nape dia x menang.. sob3..

peej said... [Reply to Comments]

sweethoney -tu la nampak sakit sangat dia. nampak tak cergas pun ..takut tengok. a ah, carlos nampak hot. hahah.

sabrinaabubakar said... [Reply to Comments]

peeja 2nd season around the corner..jom join!!!! HAHAHAH...tetiba leh imagine jadi finalist dedua pastu feeling feeling diva noks..giler kentang!!

Iena said... [Reply to Comments]

yer la peej... aku pon x suka si david tu menang... aku suka carlo.
tp maybe david stragel utk kejar ganjaran $$$ beratus ribu dollar tu kot...

ada van de kamp said... [Reply to Comments]

setiap kali tgk cite ni, mesti kebetulan tgh makan! tertekan plk tgk smbil makan. hihi

Awanis Binti Zaini said... [Reply to Comments]

tak suka jugak David menang, He looks sick and sooo quiet. Perasan tak dia tak byk ckp. Walhal bukan dia byk gler ke ckp lu.
Dan tgk tak rumah David, besar gler.
Dahla kaya, bertambah2 kaya menang USD100K kan.
Carlo looks healthier and fitter and soo hot. Sian dia tak menang. Dahla wife tgh pregnant.

MsFigure said... [Reply to Comments]

yeah...I agree with u Peej, David looked like mcm bru kena release dari torture camp..terseksa je muke die kan...but Carlo, on the other hand looked good. Daymn, he shud hv won!

jyss said... [Reply to Comments]

betul la. muka x sihat betul si david. yg lelain nampak sihat je. ye aku pun prefer carlo. i think he's very humble la compared ngan yg 3 tuh

Bee said... [Reply to Comments]

Peej,sama la I pun nak Carlos menang, rupanya u pun perasan dengan body c david tu kan...cengkung mcm kena tggl bini...body carlos barulah...ehem...hehe

Peej, jangan kecik ati dgn ahli family,diorng tu nak bakar semangat u je...tp yelah kan, kadang3 hati pun ikut tbakar...hehe...sabar...

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

tak ske tak ske tak skeeeeeeeeeeee debid bodo.... he looks like a monkey now. apakah??? tp seriously...amazing gile dengan hafiz. sbb masa die keluar tu.. he was still big! gary jugak... tony jugak.... owh and aaron too!!! carlo takpayah ckp la kan... hensem gile mcm nak pengsan aku tgk.

ye!!! aku pemalas nak eksesais juge. at least ko control makan boleh turun jugak peeja. aku ni ha.... dah sampai tahap control makan n amik air kurus2 tu pon dah payah nak turun ok... owhhhhh and please dont talk about exercising.... malas. panas. berlengas. jijiks!!!!

pegi sana ko odisyen season 2. ade gak hiburan aku nak tgk kang. nak suh aku mmg kim slm la kan... :P

aLiYaHaRiZ said... [Reply to Comments]

kak wany pun tengok semalam BLA. memang betui. david tu nampak mcm sakit jee..pastu mengeleber..bila sarimah ckp suruh gi kat keta renault tu, dia jln pun mcm tak larat..memang x sihat lah dia tu..

ZIANA ♥ FARREL said... [Reply to Comments]

ish..i xsuke david tu..jahat!suke cari gaduh..napela carlo xmenang..huhuhu...

hazel said... [Reply to Comments]

i pun x suka tgk david..cam jerangkung..sian dia..

but carlo...mmg nmpak healhty n steady...nape la dia x menang...sedih2..

nasaoji said... [Reply to Comments]

beb..jom r kt kurus2 badan...tuk diri sendiri jugak kan...

tp, aku pun maleh beno nak xcercise..kontrol makan, buleyy.. ;)

La Ujie 'da Brutalie said... [Reply to Comments]

Aku sokong!aku harap sgt carlo yg menang. David mcm pesakit diabetis pun ada. Kalo perasan,lengan dia berkedut2..menggeleber..

Aku saspek David ni ambik ubat kurus *cubaan mempitnah..muahaha..

Carlo punye weight loss acceptable n reasonable..49kg in 6 months. David ilang sampai 83kg! Ilang akal!

Masa audition dulu aku ada temankan member aku tp dia tak dpt sebab berat dia tak sampai 100kg. Baru 90+ je. So peej, kalo ko nak g audition make sure berat ko lebih 100kg. Tapi masa kat the curve tu baru sedar,punyelah ramai rakyat Malaysia yg overweight..Kesian tgk dorang jalan tekesip2

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...