Instagram : @peejburhan

Alice in wonderland~

masa tau cerita ni nak keluar.
aku adalah melampau excited.
sebab this is one of my favourite cartoon masa kecik2.
boleh kata lebih 100 kali kot tengok.
sebab aku ingat lagi.dulu tape aku cinderella.
noy punya alice in wonderland.
so memang dua tape tu dok gilir2 la tengok kan.

ingat lagi masa kecik masa tengok tape tu rasa takut gila ok.
siapa pernah tengok tau la kot.
kan cerita dia pasal dia sesat dalam mimpi dia tu.
macam2 la. jumpa burung2 menakutkan la.
tengah ikut path, tiba2 path hilang sebab ada anjing berus2 path tu. so dia macam dlm hutan sorang2.
jumpa ulat isap sisha tu la. asap dia keluar huruf2 haha.
then kejap jadi kecik. kejap besar.
n queen gila yang jahat itu.
memang best la.

so harus la masa dorang buat cartoon ni jadi movie adalah suka.
3d pulak tu. hari tu tengok avatar. macam syiok aje.
so semalam me, noy n PG pergi la tengok.
dah la fully booked sesajo.
penuh2 cinema.
oh PG pun tau cerita tu. sebab katanya masa kecik2 sepuluh kali kita orang tendok sehari kan. hahah.

ok spoiler alert.
siapa yang wish nak tengok cerita ni. jangan baca ok.
aku nak cerita pasal cerita ni.

ok serious aku rasa movie ni macam tah apa2.
tah sampai expectation aku.
3d dia takda yg menarik. baik tengok biasa aje aku rasa.
lagi best avatar punya 3d ke mana2.

and masa tengok aku tak faham cerita ni.
sebab sikit pun takda macam cerita cartoon yang aku tengok masa aku kecik2.
im quite disappointed with the movie.
macam mengarut sangat. sampai aku rasa aku nak tertido ok.
part2 gelak pun sikit aje.
maybe part johny depp n anne hathaway ada la gelak sikit2.
kira masa aku tengok tu aku memang tak faham la apa kena mengena cerita ni ngan cartoon tu.
even sampai habis bila tanya noy n PG dorang tak faham.

nasib aku bab2 cerita ni cepat tangkap sikit.
sampai la lagi 20 minuted before habis aku faham cerita ni.
cerita ni pasal si alice ni dah besar.
kira movie ni ngan cartoon tu memang takda kena mengena or sama langsung.
kira masa dlm cartoon. alice tu memang mimpi.
dia mimpi segala tea party la, queen ke apa semua tu la kan.
dia keep on dapat mimpi tu berkali2.

so masa dia besar ni. dia masuk dunia tu betul2.
dia ingat dia mimpi. tapi bukan, tu reality.
konon dia kena masuk dunia tu sebab dia ada mission kena buat.
supaya konon underland tu jadi happily ever after la konon.
kira masa cartoon tu mimpi2 tu untuk train dia la.
sebab dia kena percaya ngan benda2 tu baru boleh dia buat mission dia tu.

seeeee. merepek kan uolls.
akhir kata, nothing to shout about la cerita ni.
biasa aje aku rasa.
tp kalau korang nak tengok pun ok aje.
cuma tah la. aku rasa biasa aje. kira takda feeling kau nak repeat tengok ke apa.
tah la lain orang lain pendapat kan.
maybe aku rasa biasa n tak best.
tapi korang rasa macam best gila ke apa.
apa2 pun aku rasa cerita cartoon dia lagi best la daripada movie ni.
ok itu aje.
ta-ta

9 Comments:

melora said... [Reply to Comments]

i dah tengok jugak hari isnin baru baru ni... i excited gila sampai sanggup beli tiket awal dan datang semula pavillion semata mata nak tengok.. dalam panggung wayang i boleh tertido sekejap.. overall citer i bagi 3/5 je.. ( tu pun markah lebih kat johhny depp)

* haniSahZubir * said... [Reply to Comments]

setuju..!! me pon kecewa sgt ngn cite nie.. harap de johnny depp je la ponn.. ##..
beria2 pergi beli sbb nk tgk 3d.. 4hb tgh hr da beratur g beli tiker.. smgt pnye psl.. tp, hasil nye.. pelik.. cm x blur2 lagi psl cite alice tuh.. haha..

still x leh compete ngn avatar.. avatar lg syiokk.. huhuhu..

nuraarin-life said... [Reply to Comments]

Oh no...I semangat giler nak tengok sabtu nie, tapi peej kata not that good, anyway kena tonton kerana johnny deep ku ada..

Normally cerita animasi bile difilemkan mmg jauh panggang dari api dari segi jalan ceritanya!!

Leen said... [Reply to Comments]

Aku pun semangat nak tengok tapi asyik full je.. haih nasib baik aku x beriya-iya book tiket ke apa.. hehe

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

aku dulu siap ade buku die lg tau. pastu ade cartoon die kat tv2 kalo tak silap.
tak best sgt ke??? aku nak tgk abg johnny depp. hukhuk.
alamatnye, dload je la kat rumah.

Lilianna Mardiana said... [Reply to Comments]

tu la, i br plan nak tgk this week, dah semua org letak kt status fb ckp xbest, baik tak pyh tgk, hahaha. :)

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

i tgk cita ni siap tetido.seyes sangat mendukacitakan!

bvlgarigirl @ Arianna said... [Reply to Comments]

thanksss...save my budget =P

ilygate said... [Reply to Comments]

I agree. Citer nie mmg x best.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...